- Realme GT 2 - aláírjuk
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
degec
senior tag
megoldotta NASbácsi
windows asztali kliensben a kapcsolatot átálította fix ip-re, eről a kvikkonnekt baromságról..és kb fénysebességre kapcsolt.. a T-s végponti eszközbe pedig mac adressre fixáltuk a dhcp-s ip címét a nasnak.. azt csókolom, most mindkét gépről 350 megabittel tolja fel magára kaját.. ! köszi Srákok azért jól !
-
Milyen kötet van rajtuk? Egyszerű (Basic) vagy esetleg SHR?
Ha SHR, akkor könnyű dolgod van: A második lemezt leüríted, majd az első kötetét bővíted vele.
Ha basic, akkor már problémásabb: HA ott RAID-et akarsz, akkor:
- a második lemezt le kell üríteni, majd azon egy SHR-kötetet létrehozni.
- az első kötetről mindent erre a másodikra áttenni (Megosztott mappák, applikációk).
- Végül, ha az első lemez üres, és csináltál egy mentést az app-okról HyperBackup-pal, akkor lehet törölni, és a második lemezel levő új kötethez hozzáadni.
Ha az app-okkal gond van, egy-két esetben még segíthet a mentésből visszaállítás - bár ahogy értem nincs tele app-okkal... -
IRO21
senior tag
Jártam NAS közelében, így ki tudtam próbálni a Nirsoft-os WakeMeOnLan-t.
Működik a Synologyval (DS220+).
Alapból a 40000-es portra küldi a csomagot, de így is jó volt, nem kell átállítani.Ha több hálózati adaptered van, akkor a haladó beállításokban ki kell választani azt, ami a Synoval egy subnetben van és úgy indítani a keresést.
Így megtalálja a mac címet, nem kell kézzel írogatni. -
IRO21
senior tag
WOL szempontjából adott hálózaton belül nincs jelentősége az ip címnek, mert a magic packetet a broadcast (255.255.255.255) vagy directed broadcast (pl. 192.168.1.255) címre küldik az appok.
Viszont, ahogy írták már mások is, ettől függetlenül célszerű a NAS címét fixálni, mondjuk a routerben egy ip-mac hozzárendeléssel.
(Erre akkor is szükség lehet ha LAN-on kívülről akarod éleszteni az eszközöket.)Nem használtam még az általad említett programot, de valószínűleg jó lesz.
Ha esetleg nem az lenne az alapértelmezett benne, akkor a portot állítsd át 9-re.
De ahogy PhoenixK javasolta, próbáld ki a Synology saját alkalmazását, az biztosan jól van beállítva, és ha azzal fel tudod ébreszteni, akkor utána kísérletezhetsz third-party programokkal is.A PC-s fórumokban biztos tudnak javasolni jól működő alkalmazásokat.
A NAS-t a legtöbben nem kapcsolják ki, folyamatosan megy, így ilyen megoldásokkal itt kevés a tapasztalat. -
merqree
őstag
Látom, elég "régi" kérdés, azonban a tapasztalatom nagyon is friss.
Felraktam a telefonomra a DS Audio-t, DDNS-es címen csatlakozok rá.
CarPlay alatt IS gyakorlatilag a NASról hallgatom a zenét.
DS Finder gyönyörűen működik.
Az iPad-omon IS a DS video tökéletesen megy, de ezt még csak LANon keresztül próbáltam.Szóval akár mehetne az összefoglalóba, hogy a legfrissebb DSM-mel az iPhone-on a multimédia alkalmazások tökéletesen működnek, a zene még CarPlay alatt is.
-
Sanya
nagyúr
-
hkari
őstag
Szia,
Én is egy Noctuát raktam bele. Hosszas olvasgatás után ezt vettem.
Egy fokkal jobb, de ne várj csodát, tényleg elég jó a gyári. Itt a hozzá kapott ellenállásos bekötésekkel lehet matekozni egy picit, hogy belődd a fordulatot. Esetleg egy külső szabályzós megoldással lenne még jobb talán. Sajnos alacsony fordulaton lehet hallani ennél is a halk kattogást.
-
HIJ
őstag
A reg.kártya jelenti, hogy a hivatalos magyar forgalmazótól van, szóval hivatalos magyar gyártói szerviz garancia lesz rá. Értelem szerűen, ha nincs akkor a bolt intézi a garit...
Én pont most voltam kénytelen visszaküldeni egy 920+ -t emiatt... Itt a hivatalos boltok listája.
-
lewisfm
aktív tag
Jó döntés volt. Én anno egy DS118-at vettem, s igencsak érzem a korlátait.
Most már kivárok 1-2 évet is ha kell a következő generációig, s akkor veszek egy +-os modelt, a mostani meg megy az ősökhöz, távoli backup-nak.
Akkor is ez volt a gondolat, hogy ha kinövöm, akkor jó lesz arra, csak sajnos hamarabb kinőttem, mint gondoltam volna... -
lewisfm
aktív tag
Egy csomó TV nem ismer fontos audio CODEC-eket (DTS, True Audio, Ogg Vorbis, stb...) és video CODEC-eket (h265, h266) szóval hiába veszel okos TV-t, ha ezeket nem ismeri.
CODEC támogatásban az LG TV-k jobban állnak, de azok sem 100%-osak.Ilyenkor a TV vagy nem játsza le a videót (direkt stream), vagy a NAS-nak transzkódolnia kell.
Ha a NAS-nak transzkódolni ak kell, akkor intel CPU-s NAS a javasolt, ugyanis a többi vagy nehézkesen transzkódol a Video Station segítségével, vagy nem is tud ilyet (Plex, Emby esetén).Szóval direkt stream (javasolt) csak akkor van, ha a kliens ismeri azokat a CODEC-eket, amik a konkrét film lejátszásához kellenek.
Megjegyzés:
Egész jó a Video Station is, nem feltétlenül kell Plex vagy Emby.
Azonban a kliens hozzá, a DS Video lényegében Android-on működik csak tökéletesen, a CODEC támogatás miatt, ott is telepíteni kell mellé az MX Player (Pro) app-ot, s manuálisan kell még hozzá telepíteni a Custom CODEC-et is - egy zip fájl kézi felmásolásának formájában és bekonfigurálával. -
mtz81
tag
Két lemezzel csak raid1-et és raid0-át lehet csinálni.
A raid5-höz és a raid f1-hez minimum 3 lemez kell.
A raid6-hoz és a raid10-hez minimum 4 lemez kell, de a raid10 csak páros darabszámú lemezzel működik.A raid f1-nek az a lényege, hogy eltérő módon terheli az ssd-ket és nem fordulhat elő az, hogy a trim miatt az összes ssd egyszerre éri el az élettartama (szektoronkéni írási darabszám) végét.
Itt egy leírás:
[link]Ha minden igaz, akkor a raid f1 egy módosított raid5.
-
krealon
veterán
"Segítsetek már nem találom a hsz.emet"
A hozzaszolasaid kigyujtve a forumbol, a kereso segitsegevel
-
MrCsiT
addikt
Ha céges Tkom van bekötve, akkor kérdezd meg a támogatást, hogyan lehet az, hogy a szintén céges UPC kapcsolattal minden rendben, az övékével meg nincs? Ebben az esetben - főleg, ahogyan leírtad a környezeted - a legutolsó esetben gondolnám, hogy a NAS a hunyó, hiszen azt egyáltalán nem érdekli, hogy a kapcsolat milyen forrással épül fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Kutya topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Trollok komolyan
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 1 / 2
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Amazon Kindle
- Xbox One
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Gyári Apple tokok iPhone 12-13-14-15-16pm
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest