- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csimpekve
tag
válasz
Guenwhywer #96564 üzenetére
Ugyan ez a problémám. Régebben minden rendben ment, de egy ideje nem indul el a letöltés elsőre. Sokszor napok múlva indul el a letöltés, akkor sem magától, hanem kézi újraindítás után.
-
boborján2
senior tag
válasz
Guenwhywer #95679 üzenetére
@foo85
2 lemez meg szerintem pont nem a biztonsági mentés miatt szükséges, hanem a rendelkezésre állás miatt.Pont ezt írtam tegnap.
Ezért sem erőltetem a 2lemezes vonalat. Ami viszont (sajnos) döntő az a ram mérete az egy és két fiókos verziókban.Plex szerver telepítése után a nasban a plexnek legalább olvasási jogot kell adni a tartalom mappákhoz.
Ezzel kezdődik , nélküle nem tudsz betallózni semmi megosztandó tartalmat.Keress yt videókat , van olyan ami végigvezet lépésenként.
Android telefonon /tableten fizetős az elérés. Vagy havi vagy lifetime konstrukcióban.
Elsőkörben nem fizess, hanem teszteld tv-ről. Ha nem jön be ,ne dobj ki érte egy fillért se. -
Scoobyte
tag
válasz
Guenwhywer #95679 üzenetére
Letöltöd a plex alkalmazást ahol nézni akarod (TV/mobil), belépsz és megy.
Nyilván a NASon futó plexben meg kell adni a videók könyvtárának a helyét és ahhoz olvasási jogosultságot kell adni a "PlexMediaServer" usernek... első belépéskor végig vezet ezen a folyamaton. Ezer videó van YT, magyar is biztosan. -
boborján2
senior tag
válasz
Guenwhywer #95671 üzenetére
A képeket csak másoltad vagy a photos közben már generálta az adatbázisát és a thumbnail képeket is?
Mert az tud arra az időre komolyabb erőforrást enni.Egyébként amit leírtál nem hangzik rosszul.
Mindenesetre megpróbálok majd még komolyabb teszteket is keresni a használat közbeni összehasonlítás miatt. -
Scoobyte
tag
válasz
Guenwhywer #95653 üzenetére
Nekem APC Back-UPS BX1600MI-GR van, tudom ajánlani. 900 W.
3 és fél év után cseréltem benne akkut. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Guenwhywer #95442 üzenetére
[Összefoglaló] azon belül [Download Station]
-
olajbogyo
aktív tag
válasz
Miért nem a DS get mobilappot használod hozzá? Gondolom távolról akarnál valamit elindítani mobilról, az otthoni nasodra. Elindítod a DS get appot, majd abban megnyitod a böngészőt, és onnan letöltve bármely torrentoldalról be is teszi a torrentet. Vagy én nem értelmezem jól?
-
atees
őstag
válasz
Ha ncore akkor RSS beállitása a legjobb megoldás
-
forintuser
őstag
válasz
Guenwhywer #95425 üzenetére
Pont így van nálam is. 4 TB a képeknek, programoknak, második 10 TB a torrenteknek. SHR, kötet létrehozása volt a menete. Mindkét meghajtón.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Hiába van benne a 2. lemez ha nem hozol létre arra is egy Tárolókészlet-et majd azon egy Kötet-et majd azon belül már lehet megosztott mappát.
Pontos menetét nem tudom fejből....régen csináltam.
Tároláskezelőben nézz szét ! -
Magnat
veterán
válasz
Szia, nem jó valami, amikor létrehoznád a megosztott mappát, be kellene tudni állítani, h melyik köteten akarod, h létrejöjjön ... hogy nem sikerül pontosan, mi az üzenet?
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Guenwhywer #95362 üzenetére
Nem a kábelezés a gond....az jó úgy.
Állítsd át AP módba és , akkor a NAS nem fog "ugatni" a több útválasztó miatt. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Guenwhywer #95359 üzenetére
A QC-t próbáltam megakad ott hogy több útválasztó van a hálózatomban. Vagyis tovább tudok menni még egy lépéssel de ugye az ott marad felkiáltó jelesen. Aztán ki kellene választanom a routerem típusát ami ugye nincs benne a listában.
Azt tudom javasolni , hogy a saját fórumában kérdezz rá az AP funkció beállítására !
Mert bizony most a szolgáltatói eszköz és a AX3600 is router módban van.
Egy átlagos otthoni hálózatban pedig elegendő szokott lenni 1 db router ! Tehát a másikat AP módban kellene használni.
Fórum : [xiaomi_ax3600_wifi_6_aiot_router]Amúgy kis kereséssel : YT videó az AP módról
- LAN settings-nél : DHCP kikapcs
- LAN kábelt átdugni a WAN portból egy LAN portba. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Guenwhywer #95350 üzenetére
A Xiaomi AX3600 az egy MESH képes eszköz.
A Xiaomi AC1200 nem MESH képes eszköz.
Ezt viszont ( AC1200 ) biztosan AP módba lehet tenni manuálisan !
Ezen leírás alapján csináltam én is.Amúgy ha most megfelelő a hálózatod , akkor amit írtam....a QC-et ki is próbálhatnád.
Ekkor nem kell a routerben babrálni semmit !A MESH-ről egy kis kitérő :
A MESH rendszer lényege, hogy van egy "fő" router , ami a hálózatot vezérli és ehhez csatlakozik pluszban 1-2-3-4 stb...ugyanazon gyártó hasonló képességű modellje.
Ennek egy nagy előnye van :
Hiába van 2-3-4-5 stb rádió forrás....azaz wifi-t sugárzó eszköz mégis 1 NAGY WIFI hálózatnak látszódik a kliensek ( telefon, tablet ) felé !!!
Mozoghatsz a házban, kezedben a telefonnal, és a rendszer észrevétlenül átvált eggyik AP-ról a másikra....
Míg egy "mezei" AP-s rendszernél ha elhagyod a hatókört....akkor vált ....esetleg nem is vált és kézzel kell csatlakozni a másik wifi hálózathoz. Tehát jó dolog a MESH csak megfelelő eszközök kellenek hozzá !Amit írtál :
most valami olyasmit találtam hogy switch router modes és ott van 3 lehetőség.
1: Primary base station (set up a Wi-Fi network) ez aktív
2:Wireless repeater mode (extend existing network)
3: Wired network repeater (extend existing network)
Ezek közül lenne valamelyik?
Nagy eséllyel ez a MESH rendszer beállításához kell.
1. Az adott készülék az "alap" állomás, bázis...azaz a főnök.
2. Vezeték nélkül veszi és továbbítja a jelet.
3. Vezetéken kapja a jelet és továbbítja.Az a baj, hogy én sem vagyok hálózati szakember.....csak a felszínt kapargatom.
Ezért is írtam, hogy HA most működik a hálózat, akkor próbáld ki a QC-et.....mert annak a működése olyan, hogy nem kell a routert babrálni.....valahogyan megoldja magától.
-
csomi1977
aktív tag
válasz
Guenwhywer #95350 üzenetére
Nálam a NAS-on be van állítva a DynDNS , tűzfalak és ennyi . Plusz Tailscale VPN . A routeren portok sincsenek nyitva csak a Plex
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Guenwhywer #95348 üzenetére
3. Kaon GC3000 a modem típusa
Ez a szolgáltató által adott eszköz , amely router módban megy.4. Igen egy xiaomi ax3600 router. Ez cat5e kábellel van összekötve a modemmel.
Remélem a Xiaomi AX3600 AP módban van ?!5.
Ilyen rajz :
Vagy komolyabb :
Esetleg :A külső elérés legegyszerűbb megoldását már írtam :
QC -
Borisz76
nagyúr
válasz
Guenwhywer #95345 üzenetére
Először tisztázni kellene pár dolgot :
1. Melyik szolgáltató ( Képek alapján "T" )
2. Min érkezik a net ( optika , koax adsl : telefon vezeték )
3. Milyen konkrét eszközt adott a szolgáltató.
4. Van e saját eszköz a rendszerben és ha igen akkor mi ?
( saját router , switch )
5. Jó lenne egy leírás vagy kép a topológiáról...azaz az eszközök fizikai összekapcsolásáról.Amúgy az alap felállás kb ennyi a legegyszerűbb hálózat esetén :
Szolgáltatói "kábel" bejön és egy szolgáltató által adott eszközbe megy. Ez az eszköz osztja a belső hálózatra az IP címeket....azaz router módban van. Ha erre van kötve mondjuk :
- 1 db PC
- 1 db NAS
Akkor elviekben látniuk kell egymást mert azonos belső hálózaton vannak.- Ha esetleg egy saját router is képbe kerül mert gyenge a wifi....
Akkor a saját routert AJÁNLOTT AP módba ( Acces Point , Hozzáférési Pont ) kapcsolni. Ekkor a szolgáltatói eszköz és az AP LAN kábellel van összekötve. A szolgáltatói eszköz továbbra is sugározza a saját wifi-jét de az AP is saját SSID-vel wifi-t sugároz és a LAN csatlakozói is üzemelnek ! Tehát ekkor 2 db eltérő nevű ( SSID ) wifi hálózatod lesz !!!
Az újabb routerek menüjében gyárilag van AP mód. Egy régebbi modellben nem biztos, hogy van....de megoldható kézzel is az AP mód beállítása : [link]
Ha megy a szolgáltatói eszköz router módban és egy AP is van rajta , akkor mindegy, hogy melyik eszközre csatlakozik a PC , NAS , okos TV stb....mert ekkor is egy db belső hálózat lesz az egész....tehát látni fogják egymást az eszközökHa a NAS-t szeretnéd kívülről elérni,
akkor a legegyszerűbb módja a :
QuickConnect azaz a QC , melyet a NAS-on futó DSM rendszerben tudsz beállítani : Vezérlőpult / Külső hozzáférés résznél.
Nálam pl az androidos tableten fut a File Station.
Első indításnál meg kell adni :
- QC azonosítót
- Nevet
- Névhez tartozó jelszót
Majd ezt követően elindul a File Station és láthatóvá válnak a NAS-on létrehozott MEGOSZTOTT mappák.
Ezekben szoktam mászkálni....kiválasztok egy film fájlt és rábökök.
A tablet felajánlja , hogy mivel szeretném lejátszani és az esetek 99%-ban a VLC-t használom....persze létezik több , más lejátszó progi is.Valamint itt is be lehet állítani , hogy biztonsági mentést végezzen a képekről, videókról.
S mivel androidos ....értelem szerűen ez működik androidos telefonnal is.
Megjegyzés :
Érdemes a routerben "fixálni" a NAS IP címét, hogy mindíg ugyanazt kapja.....de van arra is lehetőség, hogy a DSM-ben állítsd ezt be !
Ekkor a NAS ( DSM ) mindíg ugyanazt az IP címet "kéri" a routertől. -
paolinho
őstag
válasz
Guenwhywer #95289 üzenetére
Én is egy Purple-lel (igaz 6 Tb-ossal) kezdtem anno a DS216 Play-ben (amit azóta lecseréltem egy 220+ -ra 2021. márciusában), de sajnos ezt a fajta non-stop üzemet nem bírta, és finoman fogalmazva megadta magát. Amióta váltottam WD Red-re, azokkal semmi gondom nincs már lassan 3 éve. Szóval csak azt szerettem volna jelezni, hogy bánj óvatosan a Purple-lel, mert nem nas-ra tervezték.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Guenwhywer #95289 üzenetére
Rendszer telepítéskor megkérdezi, hogy csináljon-e egy alapos HDD tesztet, használt lemezek esetén mindenképpen érdemes ezt megcsináltatni vele. Viszont ez eltarthat órákig is.
-
Magnat
veterán
válasz
Guenwhywer #95279 üzenetére
Szia,
az erősebbel biztos nem jártál rosszabbul, egyedül az anyagi vonzata ami hátrány kb .. hang tekintetében tényleg nem jó aludni mellette, bár inkább a diszk ami hangos tud lenni, a saját hűtése nekem sosem volt zavaró ... az első nasom egy 212j volt HD Green-nel ami nem nasba való, de az akkor kecómban ott volt ahol aludtunk, sosem zavart ... később lecseréltem erősebbre, de igazából az lett zavaró amikor a WD Red bekerült, szerencsére akkor már nem egy szobában aludtunk
-
válasz
Guenwhywer #95279 üzenetére
Gyerekszobába nem javaslom, mert aludni mellette nem az igazi!
-
Magnat
veterán
válasz
Guenwhywer #95150 üzenetére
Ezt pl 105-ért árulják, gyanítom lehet még belőle alkudozni, jó sok support lesz még rá, ha nem vágod a virtualizáció témát, vastagon elég lesz mindenre. (Nem én árulom meg nem is ismerősöm)
-
realist
őstag
válasz
Guenwhywer #95144 üzenetére
Biztos ki fogod használni a DS224+ tudását? Ha nem akkor a helyedben kivárnék. Használt piacon felbukkanhat olyan pack ami erősebb/jobb vétel mint a DS223j és mégis az új DS224+ ára alatt van.
HDD-t, ha nincs egyéb mentésed akkor párban vedd és SHR legyen egy kötetben (kb erre kell figyelni ami lemez kapcsan basic setup). Mondjuk, ha 2 lemezen van akkor is legyen külső mentés -
atees
őstag
válasz
Guenwhywer #95147 üzenetére
Az tutti jó, nem kell mókolni
-
Magnat
veterán
válasz
Szia, én nem tudok ilyenről, itt meg tudod lesni, de nagyjából még azzal is műxik ami nincs a listán.
-
atees
őstag
válasz
Menni fog massal, vedd a 224+-t
-
válasz
Guenwhywer #94678 üzenetére
"Pl nem minden vinyót eszik meg a synology amivel valamiért"
Ez pl. nem igaz, nehezen fogsz olyant találni ami ne menne.
-
Magnat
veterán
válasz
Guenwhywer #94678 üzenetére
Szia,
én a support miatt megvenném a 124-et ha belefér (láttam én is a hirdetést) ... egyébként 28k-ért az a 116 sem rossz, tekintve h fél ár, de az ugye 8 éves, ki tudja, h meddig lesz rá update. Diszket meg beletehetsz kb bármit, nem csak azzal megy amit írnak, h supportálja, persze ami nem nasba való, az lehet, h lassabb lesz vagy kifexik a 24 órás üzem miatt egy kicsit hamarabb ... de nekem pl az nvr-emben megy egy 750-es noti hdd amiben már akkor is volt pár évnyi üzemóra amikor beletettem és azóta is megy ... persze mentés legyen
-
Sasi001
senior tag
válasz
Guenwhywer #94052 üzenetére
Használtat akarsz venni? Mennyi a keret? Inkább ds223.
-
válasz
Guenwhywer #94035 üzenetére
Ha tényleg csak fotókhoz használod, akkor egy kétlemezes elég lehet. A Tükrözés nem védelem, max egy lemezhiba ellen.
Én elsöre azt mondanám, szerezz be egy ds220+-t, és indulj el egy 6-10TB-os lemezzel. Ezen legyen BTRFS, ami a snapshot + lomtárral megvéd a véletlen törlések ellen.
Másodiknak szerezz egy olcsó USB-s lemezt, amit csak akkor dugsz rá a NAS-ra, ha mentést csinálsz.A DS220+ intel CPU-s, tehát van benne böven tartalék. Lehet lejjebb adni, de sok fotó mellé semmiképp nem ajánlok J modellt, valamint 2020-nál régebbit az idötállóság miatt.
Ha kintröl is el akarod érni, akkor quickconnect az egyszerü megoldás, VPN a biztosabb, bár ott is figyelni kell a karbantartásra.Szinkronizálásra vagy a drive vagy a photos app játszik - ha telóról töltesz fel, PC-röl Web vagy Drive-app. A Drive file alapon 1:1 szinkronizál, a Photos a Synology Photos alá játszik
szerk.: Az idötállósághoz: Lehet persze régebbi modellt is venni, de ott az Update-ek ritkulnak.
A 2020-at elhamarkodtam, egy 2018-as modell még szintén játszhat, ahhoz még jön elvileg egy fö SW-Verzió, de ennek még most nézek utána...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerrel garanciával hibátlan
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest