- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobil flották
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vektornfl #94782 üzenetére
Én csak DS*15+-tól teszteltem, de ott a lemezek sorendje már mindegy.
Ha beteszed egy újabb NAS-ba a lemezeket, akkor első indításkor felajánlja a migrálást, majd utána úgy használható, mint előtte a régiben.szerk.: Az architektúra és a forrás-verzió még problémás lehet, azt érdemes megnézni itt: How do I migrate data between Synology NAS (DSM 6.0 and later)? - Synology Knowledge Center
szerk.2: a maximum DSM4.2 forrásverzió sem túl bíztató... Ha van mentés, akkor megér egy próbát.
-
felho001
tag
válasz
vektornfl #82181 üzenetére
én sonarr, radar, jackett, bazaar, qbittorrent-et használok csak dockerben és Docker-compose fileba futtatom hogy a watchover tudja frissíteni ha kijön frissítés. ez a beállítás biztos nem jó a könyvtár struktúra is rossz a harduinket pedig webes felületen kell beállítani a nem i fileba. Itt egy leírás szerintem ezen indulj el és itt az én compósé File-om amit megfelelő konfigurálás után sah-ból indítok el az első telepítéshez utána pedig az update automatikus és a qbittorrent mindig abba a sorozatba rakja amit letöltött évadok szerint: https://trash-guides.info/Hardlinks/How-to-setup-for/Docker/
Nálam így néz ki megosztott mappa a dockernek
a docker felépítése
ha kell megmutatom a megosztott video mappát is hogy hogyan épül fel vannak a filmek gyerek filmek sorozat downloads mappa ez a lényeg amiket használok.
és itt a compose file töltsd le és a megfelelő helyeken módosítsd https://www.icloud.com/iclouddrive/054yUTwV_uSd4dN9w-nMVHMug#docker-compose -
IRO21
senior tag
válasz
A sonarrnak látnia kell a kész letöltések mappát is, különben nem tudja átmozgatni/másolni a fájlokat. Nem panaszkodott miatta?
Csatold be a konténerbe azt is!Download Station-nek mi a baja? Szerintem mennie kellene annak is.
A Jackett-nek van valami előnye a Prowlarr-hoz képest?
-
válasz
Szerintem nem jól vannak megadva a sonarr külső útvonalak:
Így kellene:
Fájl/Mappa:
/video/sorozat/
/video2/sorozat2/
stb.és a Telepítési útvonal jó lehet, ha a sonarr úgy van konfigurálva, hogy a /sorozat út van megadva neki.
A bal oldalon a NAS útvonalat kell megadni, a jobb oldalon azt amit a konténer "belülről" lát, az ő szempontjából a root alatti "sorozat" látszik ilyenkor.
-
-
Borisz76
nagyúr
válasz
vektornfl #81843 üzenetére
Arra is kíváncsi lennék, hogy ebben az esetben ugye mindegyik hdd-re, ha jól tudom telepítve van a dsm rendszer
Igen , minden lemezen fent lesz a rendszer.
viszont a csomagok (plex, sonarr, stb.) és azok beállításai, csak az 1. hdd-n van rajta, vagy a többi hdd-n is?
Nem feltétlenül az 1. köteten lesznek a csomagok.
Több kötet esetén telepítésnél lehet(ett ...a DSM6.2 alatt ) választani, hogy melyik kötetre is szeretnéd telepíteni az adott csomagot.Szóval, ha elszáll valamelyik hdd, akkor minden működik tovább, csak a tönkrement hdd-n tárolt adatok vesznek el?
Így igaz , plusz az esetlegesen oda telepített app-ok is elszálnak.
Nem gondolkoztál 4 lemezes SHR kötetben ?
1 lemez meghibásodása ellen védett a rendszer....
+ nincs gond, hogy hová is települtek az APP-ok mert az egész 1 db kötet lesz ekkor. -
vektornfl
tag
válasz
vektornfl #81418 üzenetére
A kérdés továbbra is aktuális
Azóta is próbálkozom egymagam, de a maradék hajam is kezd kihullani. Nem tudom megfejteni a dolgokat.
Esetleg valaki innen a fórumról nem tudna személyesen segíteni? Lehet táveléréssel is meg lehetne oldani?: Azt is megköszönöm, ha tudtok olyan szervízt vagy személyt ajánlani, aki hivatalosan is foglalkozik ilyennel.
Természetesen továbbra is megfelelően kompenzálnám a segítséget
Köszi -
-
blakey
titán
válasz
vektornfl #80839 üzenetére
Androidon a Plex kliens transzkódol, tudtommal. Kodival pl. nem lenne transzkódolás.
A sebességnél azzal számolj, hogy azért más is történne a háttérben, tehát annak megfelelően kéne beállítani a dolgokat, pl. 1080p 8Mbps még elviselhető lenne a hálózat számára, annál nagyobb már lehet, hogy problémákba ütközne. Jó lenne, ha a feltöltés is 2-300Mbps lenne, mert akkor nem kéne ilyenekkel foglalkozni.
-
blakey
titán
válasz
vektornfl #80825 üzenetére
Ha van PP, akkor a transzkódolás hardveres, de ha megfelelő lejátszóval játszod le a tartalmakat, akkor 0 a transzkódolás, pl. Kodi+PlexKodiconnect, MrMC+Plex implementáció, Infuse+Plex implementáció, ezek egyike sem transzkódol, ha nem akarsz problémát, akkor ne a TV-kkel játszd le a tartalmakat.
-
blakey
titán
válasz
vektornfl #80823 üzenetére
Nem a NAS a kevés, hanem a feltöltési sebesség a szerver oldalán, és/vagy a Plex Pass hiánya okozza. Nekem van PP-m, a feltöltésem csak 22 Mbps emiatt a kívülről elérhető felbontást korlátoztam, nyilván a leggyengébb láncszem okozza a legnagyobb problémát, így a net sebessége meghatározza, hogy a szerver oldalon mekkora legyen a kívülről elérhető maximális minőség.
-
Dzsekó
addikt
válasz
vektornfl #66760 üzenetére
- Állítsd le a NAS-t a webfelületéről
- Vedd ki a kötet 2-t, amin az adatok vannak
- Reseteld ki hátul a NAS-t (nyomod, csippan, tovább nyomva tartod, megint csippan), kötet 1 maradjon a NAS-ban reset alatt is
- Ha ez megvan, akkor boot után find.synology.com és feltelepíted előlről
- Telepítés után megint állítsd le a NAS-t
- Tedd vissza kötet 2-t, és kapcsold be a NAS-t. Remélhetőleg felismeri a kötet 2-det.Jobbat sajnos nem tudok, mint a tiszta telepítés. Ha van rá módod, akkor a kivett kötet 2-t dugd rá USB 3-al PC-re és mentsd le oda is az adatokat, mielőtt visszarakod a NAS-ba. Ehhez kelleni fog ext4 vagy btrfs partíció olvasó attól függően, hogy mire particionáltad kötet 2-t.
-
Dzsekó
addikt
válasz
vektornfl #66544 üzenetére
2. lépés után lehet, hogy át lehet helyezni a telepítés forrását a volume2-re.
Illetve lehet biztonsági mentést csinálni, aztán, miután helyreállítottad volume1-et az új kötet-el, akkor visszaállítani a biztonsági mentést. Még erre nem volt szükségem, ezért nem tudom biztosan, hogy mit állít vissza. Viszont azt biztosan nem csinálnám, hogy elkezdem mókolni a meglévő SHR kötetet adatokkal tele, hogy hogy lehetne átalakítani alap kötetre. Nézd, a fenti módszerrel max. annyit bukhatsz, hogy újra kell telepítened a helyreállított volume1-re az appokat. De nem lesz adatvesztésed."Ezt egyébként úgy tudnám megcsinálni, ha adatok átmentve, hogy tároláskezelőben kötet1-nél törlésre megyek és utána simán létrehozás opció ugyanott? "
Igen, miután törölted a volume1-et, utána bármit létre tudsz hozni az 1. lemezen.
A mostani helyzet sem hordoz magában kockázatot szerintem, csak jelez a NAS. -
Dzsekó
addikt
válasz
vektornfl #66525 üzenetére
SHR-nél a 2. lemez mindig a "tükrözésre" megy el, akkor hozza létre a redundáns tárolót, utána ha bővítesz, akkor mindig hozzáadódik már a plusz tárhely. A gond a 2 lemezes NAS-nál van, hogy nem lehet emiatt bővíteni, ha SHR az első kötet. Tehát ha nem célod a későbbi tükrözés, akkor kétlemezes NAS-ban nem jó az első kötetet SHR-ként létrehozni.
Azt nem tudom, hogy átalakítani lehet-e anélkül, hogy sérülnének az adatok.
Amit én csinálnék:
1. az új 4TB-os lemez alapkötetként létrehozása volume2-ként
2. minden adat átmásolása a régi volume1-ről az új volume2-re
3. volume1 kötet törlése és új alap kötet létrehozása az 1. régi lemezenElvileg készen is volnánk, de így most meg van cserélve a két lemez és a 2.-on vannak az adatok. Ha zavar, akkor most már vissza tudod másolni az adatokat a volume2-ről volume1-re. Nyilván itt már nem kell törölni a kötetet, mert most már alap kötet mindkettő.
-
-
rjg
őstag
válasz
vektornfl #58992 üzenetére
Nem válaszként a kérdésedre, de nekem a nagy ház, több szint, vasbeton födém melletti normális wifi lefedettséget egy AmpliFi Mesh (egy router és két erősítő) oldotta meg. Előtte különböző gyártók eszközeivel próbálkoztam, mindegyikkel gond volt. Rendszeresen újra kellett indítani vagy a repeatert, vagy a routert és az emeleten a sebesség is gyenge volt. Ez a szett tavaly augusztus óta van meg, azóta egyszer nem kellett akadás miatt újraindítani, csak ha jött rá firmware frissítés.
-
-
dkess
őstag
válasz
vektornfl #58990 üzenetére
Egy olyan javaslatom lenne, hogy az érintett értesítést másold be ide kérlek. Amennyiben többfajtát is kapsz, akkor mindegyikből egyet. A személyes adatokat kitörölheted/takarhatod belőlük, ha lenne benne. Ebben a esetben nem kellene találgatni (legalábbis nem annyit), hogy mi indul újra.
Egy vázlatos, de felismerhető/olvasható hálózati infrastruktúrát felskiccelhetnél esetleg - a fontosabb eszközökkel (pl. router -ek - ezek közül megjelölve melyik fut AP módban, switch -ek, hova van dugva NAS stb.).
A NAS vezetékes LAN -on éri el a hálózatot - ugye? írhatnál pár sort az anomáliákról - akár amit a szakemberek mondtak avagy amit Te is tapasztalsz (ezeket érdemes is lenne feljegyezni - akár a következő szakember részére ...).
Az olyan jellegű dolgokat is javaslom zárjuk ki - akár írásban - hogy pl. egy kapcsolós áram elosztóval, melyre a NAS van kötve vagy olyan router/switch mellyel közvetlen LAN kapcsolatban van a NAS azzal nem játszik pl. egy gyerek "kikapcsolom aztán bekapcsolom - aztán megint kikapcsolom aztán bekapcsolom ..." jellegű játékot (pont pár hozzászólással feljebb volt egy felnőtt hozzászóló, aki ilyesmit tervezett pl. egy WiFi -s okos konnektorral ...).
-
Magnat
veterán
válasz
vektornfl #58982 üzenetére
Szia,
ha feladod csak szólj, 20k-ért átveszem
Egyébként meg első körben azt kéne kideríteni, h a nas vagy a hálózat a hibás: egy eszközzel csatlakozz fel arra a routerre amin a nas van (vezetéken a legjobb, de wifi is ok), aztán kezdd el pingetni parancsorból: "ping -t nas ip címe"
Várd meg amíg tuti megszakadt a kapcsolat, lődd le a pinget ctrl+c-vel és nézd meg, h veszett-e el csomag. Ha nem, és közben mégis jött az üzenet, h leszakadt, akkor a hálózat a beteg, ha igen akkor meg kéne próbálni másik routerre tenni és ugyanezt megismételni.
Azt még nézd meg, h a routerek (kivéve a fő eszközt ami a netre csatlakozik) wan portjában nem kéne kábelnek lenni, ha van, akkor a szagember lehet, h nem annyira jól állította be.
Ha ez megvan, lehet tovább agyalni.
Egyébként a másik nas nem szakad le csak ez az új? -
azka79
aktív tag
válasz
vektornfl #58569 üzenetére
Ezt nekem is csinalja a ds215j azt vettem észre ha a windows megosztasnal csak az smb2, smb3 mat engedelyezem akkor jó. Sajnos nekem hasznalnom kell az smb1 et mert a halozaton van 2db wd tv live media player, es azok csak az smb1 et ismerik
ugyanit keresek android tv boxot
-
boba6
senior tag
válasz
vektornfl #58569 üzenetére
egy kis közérdekű, mert aki a napokban vett 1, 2 vagy 4 fiókos DiskStationt (április 1-el kezdődően) az könnyen benézheti, és azért nem mindegy, hogy 2 év vagy 3 év
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- BMW topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Yettel topik
- Fujifilm X
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- PS4 Slim + VR szemüveg // Számla // Garancia //
- Steelseries Apex Pro TKL - UK ISO - AJÁNDÉK PUDDING KEYCAP
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Fehér / White Moduláris Tápegység
- TUF A15 FA506IU 15.6" FHD IPS Ryzen 7 4800H GTX 1660Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Samsung HW-QS700F 3.1.2 Hangprojektor (BONTATLAN!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest