- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Légies iPhone halvány színei
- Yettel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Téma összefoglaló
(Utoljára frissítve: 2025.05.22)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
paolinho
őstag
válasz
Whynot? #94864 üzenetére
Köszi szépen, kipróbáltam ezt is, de lévén jelszóproblémával küszködöm, így sajnos ezt a verziót sem sikerült életre kelteni.
Gondoltam, kipróbálom az Emby-t is, de ezt meg egyszerűen fel sem lehet telepíteni a DSM előrehaladott szoftverszáma kapcsán. Pedig próbáltam manuálisan is a hivatalos oldalról letöltve a legújabb verziót, nem csak a Csomagkezelési központból, sőt az Általad mutatott oldalt is teszteltem, de a telepítés nem jött össze. Úgy tűnik, mintha lefutna a telepítés, de aztán visszadob a telepítés előtti képre. -
Magnat
veterán
válasz
Whynot? #94760 üzenetére
Engem mondjuk baromira zavar az a sok sallang ami a Plexben van nem saját szerveres műsorok meg felfedezés meg tök tudja mi, az elején nem is értettem mit keresnek ott amikor nekem ilyenek nincsenek is letöltve
Persze nyilván ha valaki használja akkor meg hiányzik neki, nekem a JF emiatt letisztultabb, de ez inkább egyéni preferencia. -
-
cigam
titán
válasz
Whynot? #94618 üzenetére
Raid0 szervezésű lemezen kizárt dolog. Plusz a Windows-ra nem jellemző a btrfs fájlrendszer ismerete. (Nem lehetetlen, hogy akár Raid0-ba szervezett lemezeket is olvasson [link] , de ez már a haladóknak sem biztos, hogy menne)
Pont ez a baj, hogy egyszerű lemezként, vagy Raid1be szervezve könnyű lenne továbblépni, de most a Raid0 kereteibe vagy bezárva. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Whynot? #94615 üzenetére
Igen.
Akkor már inkább a 2 db lemez 2 db kötet legyen.
Így megmarad a "sok" tárhely.
Viszont ha 1 HDD lehal....akkor csak azokat az adatokat bukod.
A másik lemez pedig megy tovább és elérhetőek rajta az adatok is.Sajnos a 2 fiókos modellek esetében választás elé kerül az ember !!!
Vagy "sok" tárhely de nincs redundancia.
Vagy redundancia de az meg kevesebb tárhelyet ad.Ezért szoktam 4 fiókos modelleket javasolni.
Ott mindkettő feltételt lehet teljesíteni mondjuk 3 vagy 4 lemezzel de 1 db SHR kötettel. Sőt a későbbi tárhely növelése is aránylag egyszerűbb. -
cigam
titán
válasz
Whynot? #94615 üzenetére
Vezérlőpul -» Frissítés és visszaállítás -» Konfiguráció biztonsági mentése
Itt lementheted a NAS beállításait (programok, felhasználók, megosztások,...), amit egy új lemezre telepített rendszerre visszamásolhatsz.Ezt adatvesztés nélkül kipróbálhatod. Leállítod a NAS-t, kiveszed a mostani lemezeket (Írd fel melyik lemez melyik fiókban volt!), beteszed az új lemezt, telepíted a rendszert, és visszatöltöd a beállítások mentését. Így meglátod, hogy neked ez így megfelel-e, minden beállítást visszahozott-e. Értelemszerűen magukat a fájlokat nem viszi át, azt továbbra is kézzel kell visszamásolni, de meglátod, hogy ez a módszerrel megfelelő eredményt kapsz-e. Ha nem, akkor leállítod a NAS-t, és visszateszed a régi lemezeket. Bekapcsolás után visszakerülsz a start vonalra, mintha semmi se történt volna.
A másik lehetőség, hogy a nagy lemezt USB-n rákötöd, és a jelenlegi megosztások közül átmozgatsz egyet, kettőt, hogy legyen újra hely a belső meghajtókon. Így minden marad a régiben, és újra lesz szabad helyed.
Továbbra is használhatod a Raid0 kiosztást a belső meghajtókon, de nem javasolt. Bármelyik meghajtó kampeca, oda a tutijóra belőtt rendszerdnek. Ezért is fontos, hogy a fent leírt módon rendszeresen mentsd le a beállításokat.
Az utolsó tippem, hogy annyi megosztást pakolsz át a külső lemezre, hogy a belső tárhelyen kevesebb mint 2GB tárhelyet foglaljon. Ekkor lehet(de nem biztos!), hogy kiveheted az egyik lemezt a menün keresztül a Raid0 tömbből. Ezután már beletehetsz egy második nagy lemezt, amivel már Raid1-re módosítod a konfigurációt. Elméletileg működhet, hogy a DSM képes-e rá, azt már nem tudom.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Bittorrent topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Villanyszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Prémium Gamer/Creator Laptop: ASUS ROG Zephyrus M Pantone Kijelzővel, 32GB RAM!
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest