- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
driv4r
aktív tag
válasz
lore76 #276534 üzenetére
'A kalapos nyúl órája inkább, mint egy hasznos szerkezet.'
A mondatod első fele kifejezetten pontos, viszont az egésze arról tanúskodik, teljesen más elképzeléseink vannak a 'hasznos szerkezet' fogalmáról.
A helyedben nem erőltetném annyira a 'hasznosság' fogalom alkalmazását az órák vonatkozásában, mert perceken belül befut az első 'vajon mit tudhat egy JLC Master Ultra Thin Date, amit egy Casio F91W ne tudna ezerszer jobban' típusú komment.
-
driv4r
aktív tag
válasz
lore76 #276529 üzenetére
'For clarity: nem arra vagyok kíváncsi, hogy n+5, hanem hogy ennek mi a logikája*, illetve, hogy mit is látunk igazából a mutatókon 2 egész óra közott*, azokat hogyan is kell értelmezni' [kiemelések tőlem]
Für Klarheit (und Präzision): az n+5 = n(x) a főszabály, de ha n(x) nagyobb, mint 12, akkor az (n+5)-12-t kell alkalmazni, így az 1-től 12-ig terjedő természetes egész számok tetszőlegesen bármelyikével kezdve ezek felírhatóak a sorozatban: (1+5)=6, (6+5)=11, de (11+5)=16, tehát (16-12)=4, stb stb.
* Nincs neki 'logikája', talán az ötös ugrás eredményezett kellően randomnak tűnő eloszlást, a kettesével és hármasával történő nyilvánvalóan nem jó, a hatos sem, a négyest fel lehetne írni, hogy mit eredményez, de nincs hozzá kedvem, a 6+ meg már az ugróóra modul mechanika rovására mehet.
** Két egész óra között a mutatókon meg igazából csak a polírozást látjuk. Amikor a percmutató ~59 és ~1 körül van, és nincs rajtad az olvasószemüveg, na az is is elég tricky,
-
andrew01
tag
válasz
lore76 #276529 üzenetére
Az óra mutató végig marad az adott órán, hogy biztos tudd 'hány óra-hány perc van'
- és amikor a perc körbe ér, akkor átugrik a rá következő eggyel nagyobb számra, amit szándékosan megkavartak(de egy szisztéma szerint), hogy össze-vissza ugráljon 'crazy hours' módjára, őrölt módon. Logikusan haladunk előre az időben és a számok is követnek egy mintázatot - a páros és páratlan számok egyaránt nőnek (csak óra járásával ellentétesen, 'egy helyet kihagyva').
Ez a csízió, amivel úgy tűnik 'jobbra-balra' ugrál az óra mutató, de az is, hogy meg is lehet tervezni egy óraszerkezetet. Ha teljesen random lennének a számok, akkor tán nem is vagy nehezebben lehetne megtervezni a fogaskerekek rendszerét, bár ez csak sejtés, fogalmam sincs mi fán terem egy szerkezet megalkotása.
Erre a mintázatra gondoltam, hogy szerintem azért kitűnik, ha nem is rögtön, azért idővel, vagy ha mondják, hogy van... de bocsánat, elragadtattam magam! -
-
-
-
rbalint88
addikt
válasz
lore76 #276123 üzenetére
En sem ereztem irigyseget a cikkben. Olyan ez az oragyujtemeny, mintha a Himalajan epitett volna egy kifutopalyat. Nagyon magas, de lapos. Nincs kozte egy hetkoznapibb darab sem, ami a kinyult poloival is harmonikus lenne felveve. Nyilvan azt vesz meg a csavo, amit csak akar - akar az oragyarat is -, de tenyleg csak heavy hitter orak vannak, nincs egy konnyedebb darab sem, teszem azt egy Casio MR-G, csak hogy a markan belul a top szint meglegyen, de megis helyenvalobb (stilusilag) abban elugrani a boltba vagy kutyat setaltatni, mint egy porcelan szamlapos manufakturalis tourbillonban
-
andrew01
tag
válasz
lore76 #276117 üzenetére
Rengeteg informatív dolog is volt benne.. az sem tetszett? A pár szubjektív vélemény miatt, ami speciel neked és másnak sem egyezett a saját véleményével a cikk máris rosszá vált? Szerintem pont, hogy el van magyarázva, amit én is tovább magyaráztam, avagy metaforáztam, de hagyjuk is.
Igazából rájöttem - az írónak, meg nekem se esett le, ez is egy válfaja a gyűjtésnek - "All stars / heavy hitters"(Mondjuk az Nba-ben pont az AllStar meccsek a legunalmasabbak, látványosak, de mivel tét nélküliek - marha laposak)
Amúgy végre nem egy olyan jelent meg, mint általában felbukkannak - celeb szagú "újra arany Patekban látták a bank igazgató fiát, miközben kiszállt a nem is tudom Porsche-ből" ,ha egy ilyenre mondjátok tökre megértem, de itt valójában nem is konkrétan az órákról szólt a mögöttes tartalom, a véleményalkotás, hanem egy folyamatról/tevékenységről...
"viszonylag rövid idő alatt", "óragyűjtés" annyi ilyen van, ami erre utal.
Én egy centi irigységet nem véltem felfedezni, de hát úgy tűnik ez is olyan mint az órák világa, mindenki máshogy érzékeli a dolgokat. Legyen; és legyen még sok ilyen rossz cikk, ami tele van klassz órákkal és van annyira informatív, hogy még tud újat mondani, legyen az technikai jellegű dolog, avagy egy érdekes romantikával megfűszerezett gravírozásos történet. -
lore76
lelkes újonc
válasz
lore76 #276100 üzenetére
SZERVÍZ- VÁSÁRLÁSI ÉLMÉNY:
kezdjük az egyszerűbbel és vita nélkülivel: vásárlási élmény: én Genfben látogattam meg őket (csak egy dologra vigyáztam, hogy az extrémül lelakott hátizsákom helyett a jobbat vigyem magammal (nem mintha az általuk adott "negyed köbméternyi" doboz beleférne bármilyen táskába is, de utána még be kellett ugranom egy sörboltba is néhány üveg-doboz sörért) mégiscsak na! :
).
A lányommal mentem (aki (12 éves!!!) miközben én próbáltam az új órát, már a kezére állította a Maurice Lacoix-omat, amit neki adtam megőrzésre- hirtelen nem is tudom, hogy büszke legyek rá, vagy komolyan aggódjak...
), egy kb "the rock Dwayne Johnson" méretú jóember nyitotta ki belülről az ajtót, mikor látta, hogy én naiv kívülről feszegetem.
utána amihez az ember itt szokott: mit inna, stb. és közben itt van tálcán az óra, ilyen színben vannak szíjak hozzá. Kiválasztottam ami nekem tetszik és utána kb 15 percet vártam, hogy össszecsomagolják a negyed köbméternyi dobozába
.
ÉS ITT JÖN A LÉNYEG: rákérdeztem a regular service-re (5-7 év?) - és a válasz: NINCS ILYEN. Az órára 8 év garancia van, nincs előírt szervízciklus. NINCSEN!!!! (ÉN S MEGLEPŐDTEM!); a javaslat az, hogy az ember 7 és fél év után vigye vissza az óráját bármelyik boutique-ba és megnézik-bemérik - ha kell szervíz, az ingyen van és további 2 évvel kiterjeszti a garanciát; ha nem kell, akkor meg fogadjuk el, hogy nem kell - ők érteken hozzá; azt mondta, hogy épp ma hoztak vissza egy reverso-t 31 (!!!!!!!) évesen. Először járt náluk. -
driv4r
aktív tag
-
andrew01
tag
válasz
lore76 #276094 üzenetére
Látom örökölt az újdonság az előd Dns-éből... szimmetria, dátumablak.
Cimborám napokban vette meg 3. 'Morisz-át' - amikor egy zsáner be van csípődve... : )
Ő is szuperlatívuszokban nyilatkozik róluk, szintén meg van velük elégedve és dettó pontosak, bár ennyire azért nem hiszem. ( a zöld kvarc talán xD )
Szerviz, vásárlási élmény... hogyne, jöhet minden! De ráér holnap is, aludjál is
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest