- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szatee
kezdő
válasz
SoulReaver #273831 üzenetére
Próbáld ki hozzá a G-Shock Smart Sync applikációt.
Okosabb, mint a Casio gyári app.
[link] -
andrew01
tag
válasz
SoulReaver #273825 üzenetére
Igen, a Solarosoknak szokásuk a pihengetés ilyen vagy olyan formában : )) elég ha erősebb fény éri és attól is felébred, nem kell feltétlen gombhoz sem nyúlni.
-
dzsi23
addikt
válasz
SoulReaver #273825 üzenetére
Nem szégyen átolvasni a használati utasítást.
[9. oldal]
-
ricsik
őstag
válasz
SoulReaver #273749 üzenetére
Hasonló a dilemmám, nehéz dönteni : videó
-
válasz
SoulReaver #273735 üzenetére
GBX-100
-
ktg3
őstag
válasz
Nekem van mind2.
Csinos a GBX, de nagyon könnyű odaverni a fém keretet és minden meglátszik rajta.
Ha ez elrettentene, akkor a GBD-t javaslom. Ahogy V-I-D-A is említette, a kijelző ugyanaz, így a leolvashatósága is.
GBX-ben van plusz funkció - ár/apály, amit én soha nem használtam, bár jól néz ki.
A sérülékenység miatt a GBD-t sokkal többet hordom, A GBX menni is fog emiatt.
Mindkettő gyűjti a koszt rendesen - a fehér GBX-en sokkal jobban látszik, gyakran kell pucolni. -
Szatee
kezdő
válasz
A GBD nem tudom mennyire kényes ebben a színben, lehet koszolódni fog idővel.
A GBX elegánsabb a fém kerettel... És az is kiírja nagyban a számokat, mint a GBD -
andrew01
tag
válasz
Nézz vidiket, hogy hogyan áll kézen.. vagy egyformán tetszik??
Én az 1-re szavazok. Az volt már a kezemen (feketében) és nagyon tetszett. Bááár nem vagyok benne biztos, hogy szürkében is ütős.
+néztem pár shortot - nem rossz : ) bár szürkéből a 2100es a tuti, tudom tetszik az is :) -
Churpik
tag
válasz
A GBD-200 talán jobban leolvasható, viszont itt a fotón kicsit szürkébb, mint amilyen valójában.
-
margithid
veterán
válasz
SoulReaver #273730 üzenetére
Tényleg jól néz ki és nem is nagy.
Csuklód hány cm? -
saen
veterán
válasz
SoulReaver #273670 üzenetére
Glamour hétvége volt, gondolom ezért volt az akció, mára meg vége.
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273642 üzenetére
Engem az zavar, hogy a Casio valamiért vonzódik a mimikrihez a mutatók tekintetében, aztán így sokszor hiába a jó szín, ha oda a leolvashatóság.
Kérdésedre: a kiegészítöit nem ismerem ennek a típusnak.
-
SOAD19
addikt
válasz
SoulReaver #273609 üzenetére
Nekem egy sárga van a casioakból, még a sima verzióból, szintén inverz kijelzővel. Én, csak a dátumot szoktam rajta megnézni, és ha nem jó fényviszonyok között akarom leolvasni, akkor bekapcsolom a világítást, és úgy már teljesen jó. Ugyanígy teszek a G-steelemmel is.
-
Churpik
tag
válasz
SoulReaver #273642 üzenetére
Pontosan olyan "Earth Tone" kiadás (ET) nincs. Hasonlóak vannak, itt egy lista:
-
Churpik
tag
válasz
"Sajnálom, hogy nincs belőle több szín."
Ezt a mondatot nem értem. Ebből a tough solaros, bluetoothos változatból több mint egy tucat színvariáns jelent meg. -
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273633 üzenetére
Télen érdemes annyit figyelni rá, hogy ne legyen mindig ing/pulóver alatt, illetve ne egy sötét helyre tedd le, ha éppen nincs rajtad.
A soláros órában az a legjobb szerintem, hogy bátran lehet használni a funkcióit, nem fog hamarabb lemerülni tőle. -
Szatee
kezdő
válasz
SoulReaver #273616 üzenetére
Egyáltalán nem merült az elmúlt pár hónap alatt, pedig nem is hordom, csak ritkán. A bótban a bácsi a kirakatból vette be, ott állandó világítás alatt volt, azóta fullon van mindig. Igaz amikor nem hordom akkor sem a pincében csücsül egy dobozban, az asztalomon pihen "arccal" az ablak felé, hogy ne éheztessem már szegényt ha már nem hordom
De amúgy, ahogy már írták előttem is, nem nagy az étvágya, pár perc napoztatással hónapokig elvan a sötétben is.
Ne bánkódj a szürke szín miatt, ennek is szürkék a számok helyetti vonalkái, szerintem ebből ez a legjobb színkombináció. Használd egészséggel! -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
SoulReaver #273616 üzenetére
Sztem tartsd meg azt a cca. 150 millió km-t, nem kell közelebb menned.
Ha nem takarja a ruhád ujja állandóan, az elég neki. Töltés nélkül is elvan hónapokig, ha dobozolod. Az enyém egy Lineage volt, ott talán 8 perc napfény fedezte a napi energiaigényt. -
stellaz
veterán
válasz
Jó cucc, szerintem a legjobb modell a GA sorozatból, fontos, hogy egy óra jól leolvasható és használható legyen. A nap kijelzést abban a vonatkozásban írtam, hogy ha a másik jobban tetszik vagy használhatóbb, akkor kár lenne korlátozni magadat ez miatt, mert az emberek legnagyobb részének haszontalan funkció , úgysem fogod nézegetni. A számlap arányai meg ugyanolyanok maradnak, akármit mutat, csak a kolléga rögtön személyes támadásnak vette
-
Szatee
kezdő
válasz
Remek välasztäs, ugyanez van nekem is.
Elsőre én a GA kisebbik verzióját rendeltem, mert vékony csuklóm van, de abból fekete és aranyozott kombó változat van ami még úgy fotókon jól is mutatott... Élőben meg kiderült, hogy az arany színek bazárian csillognak, ami nem az én világom, úgyhogy egy nap után ment is vissza.
Még aznap hirtelen felindulásból elmentem egy Casiobótba és felpróbáltam a GA-B verziót is, hogy ugyanmárlássam tényleg annyira nagy lenne a csuklómra? Mivel kiderült, hogy nem is tűnik annyira nagynak, jött is velem haza, imádom ezt a színkombinációt. -
dzsi23
addikt
válasz
Jó választás!
Színben nekem is a szürke a kedvencem, volt is pár éve, jó lenne belőle egy fényevő, bluetooth-mentes verzió.
Nem generáltál vitát, csak egyesek még nem tudják, hogy sose szabad fullba nyomni a kretént, de ne foglalkozz vele.
Várjuk a tapasztalatokat/képeket az új szerzeményről! -
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273587 üzenetére
Mondjuk a dátumot mutatni van értelme, de akinek a napot az óráról kell megtudnia.....
-
Szatee
kezdő
válasz
SoulReaver #273587 üzenetére
Hidd el én is így voltam vele, nekem is bejött a mutatós napkijelzés. Ráadásul a bluetooth-os modellnél nem lehet egyszerre kiíratni a napot és a dátumot, csak vagy-vagy opció van. Pedig az egyik sora az LCD-nek pontmátrix-os és láttam valamelyik másik modellnél, hogy ott kijelzi egyszerre a napot és mellé a dátumot (pl. SU 31). Érthetetlen, hogy ennél miért nem ezt a megoldást választották
Mondjuk én már megbékéltem vele, ritkán van rajtam, többnyire a Garmin Instinct Crossover a mindennapos társ... -
Szatee
kezdő
válasz
SoulReaver #273584 üzenetére
Ha ez a típus bejövős, akkor nézz rá a GA-B2100 modellre is.
Solar, bluetooth szinkronizáció (pontos idő, naptár, időzóna frissítése, stb. üzenetek nem)
Hátránya, hogy ez a verzió kis mutatója nem a napot mutatja hanem a status-t és az akksi töltöttségét. A nap a digitális kijelzőn jeleníthető meg. -
andrew01
tag
válasz
SoulReaver #273584 üzenetére
Ez a Casio GA-2100 széria (azon belül pedig a GA-2100SU-1A modell).
-
SoulReaver
veterán
válasz
SoulReaver #273570 üzenetére
Na most ez a GBD-200 így megnyerőbb, mint a picivel drágább jobb szíjjal rendelkező gw-b5600.
-
dzsi23
addikt
válasz
SoulReaver #273561 üzenetére
Melyik sorozatban?
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273557 üzenetére
Van múltja. Pl 1995-ből az STS-73 küldetés a Columbiával, meg lehet számolni hány G-shock van a képen. Jobb oldalsó sorban a középső embernek a kezén látszik is a fémtok a műanyag burkolat alatt.
Szerintem kintről nem igazán lehet olcsóbban találni. Ha az inverz kijelzőnél maradsz, azt azért nézd meg élőben, nekem nem jött be a mindennapokban, bár az én szemem már romlott az elmúlt időkben.
-
stellaz
veterán
válasz
SoulReaver #273550 üzenetére
A G-shockoknsk van egy belső magjuk (tok), azon van egy külső borítás még (bezel).
Van minden variációban műanyag (resin) tok - műanyag borítás, fém tok - műanyag borítás, stb.
Amit linkektem, az az eredeti felállás, ahogy megjelent a G-Shock 1983-ban, fém tok - műanyag borítás. Mindegyik verzió jó, annyi, hogy a fém tokosak kicsit nehezebbek, szebb a menetes hátlap, jobb a kijelző (az inverz is, ha olyan), jobb a szíj (a műanyag is puhább), Made ín Japan. Nem minden oldalon látszik vagy írják, hogy melyik fajta, felállás, jellemzően a 100 ezer forint feletti modellek acél tokosak, rá kell külön keresni esetleg, ha nem egyértelmű.
-
andrew01
tag
válasz
Inkább a csukló vastagság/szélesség számít. Pl. kép: ez ugyanaz az óra egy vékony csuklón, meg egy normál csuklón. Belátható, hogy nem fest jól látványra, ha lemászik a kézről
.
Ám ha a kocka G tetszik, akkor nincs nagy jelentősége ezen elmélkedni most, mert az az óra szerintem minden kézen tök jól néz ki, tisztára univerzális.
-
tboldi
nagyúr
válasz
Szerintem nem olyan rossz a mindennapokban az inverz kijelző. Persze nem vitás, hogy derengő fényben nehezebb leolvasni, mint a világost, de hát egy gombnyomásra van világítás, némileg világosabb környezetben meg már jól látható önmagában is.
Amúgy bedobnék még egy GW-B5600BC-1BER-t is, az egyik legjobb G-Shock szíjat kapta. És apróság, de mégis kellemes látvány: ebben a háttérvilágítás nem hirtelen kapcsol be és ki, hanem átmenettel felvilágosodik és sötétül el.
-
SOAD19
addikt
válasz
SoulReaver #273542 üzenetére
Ha már G-shock, akkor én kb. 110k-ért vennék egy gumi szíjas GST-B400-1AER-t, és hozzá később egy fém szíjat 40k környékén, és akkor lesz egy vagány, fém szíjas G-shockod: [link] [link] De gumi szíjjal is tök jól néz ki.
-
andrew01
tag
válasz
Üdv!
Pofás óra elsőre, jól is mutat rajtad.
Amiket kinéztél mind jónak mondható.
A 4. is automata - és hogy jól tudod-e, hogy "kell-e hozzá" óraforgató, akkor a válasz az, hogy nem kell, de opcionálisan valóban az ilyen automata órákhoz szoktak egyesek venni, ha rendkívül fontos nekik, hogy semmiképp ne álljon le 2 (mozgás nélküli) nap után és ha nagyon nem szeretik beállítani újra, és ha bevállalják azt is, hogy hosszú évek alatt a forgató akár nüansznyi, spec. kopást is okozhat a szerkezetben, ha épp nem minőségit/megfelelőt vett az illető.
Amire figyelj, hogy ez a 43mm átmérővel bíró Pulsar szvsz. pont jól áll, szóval ekörül keresgélj. Az "1." az már 45mm - elképzelhető, hogy nagy lenne a kezeden, a "4." a 39,4mm-el pedig már kicsi. Ha tudsz, igyekezz próbát abszolválni valahol, ha nem, mindig keress rá Youtube-on, hogy a tesztelő kezén hogyan áll.
A G-shock -ok viszont tuti választások. : ) -
válasz
A Vostok elég nagy, azt mindenképp nézd meg előtte boltban, mert meglepetés érhet. Nem feltétlen kell mozgó tartó az automata órához, sőt sokak szerint felesleges. Amikor hordos felhúzod koronáról és beállítod az időt és a dátumot.
-
stellaz
veterán
válasz
A Casio kocka G-shock szerintem kb a világ egyik legjobb órája. Ha a keretbe belefér, akkor viszont az acél tokos verziót venném, hagyományos kijelzővel. Az inverz rosszul olvasható.
Pl eztA
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fotók, videók mobillal
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Ingatlanos topic!
- Battlefield 6
- Milyen videókártyát?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Napokon belül megjelenik a Warhammer 40k: Rogue Trader
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi 11T Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest