- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phranxinatra
aktív tag
válasz
Robi1985 #146081 üzenetére
Sajnos felénk nem jár villamos.
(#146091) WiZARD: Jó, de te a teljesen egyértelmű Submariner-koppincs GS Diverre is azt mondtad, hogy nincs hasonlóság.
(#146101) alphaville: Én is IWC-t mondtam volna, erre kiderül, hogy tényleg Rolex. (Thx Deskdiver)
(#146104) vadászcsiga: Jaja, lehet rajta mini melegszendvicset sütni.
-
g0n21
senior tag
válasz
Robi1985 #138982 üzenetére
Amennyiben a tokformát szabadalom, vagy egyéb jog védi, akkor mindegy, hogy van-e felirat, vagy nincs. Amennyiben a tokon, stb-n nincs ilyen (óráknál nem divat) akkor maga a márkajelzés feltüntetése, amennyiben az ora nem eredeti, mar azt jelenti hamis.
A steinhart homage, mert egy nem levédett (vagy mar lejárt) tokformát használ saját néven. Parnis, tisell, squale (Swiss made), stb, szintén.
A kínai Rolex, stb fake.
Más téma, hogy kevéssé értékelendő egy alpha vagy parnis, mint egy Stein, Laco, vagy egyéb, mivel utóbbiak vagy Swiss made, vagy régi gyártó, vagy valamit legalabb módosított, mielőtt kiadta a homage-t, vagy ETA van benne, vagy csak mert drágább, stb, ez mar a közösségen múlik.
Tehat az, ami márkajelzésében megtéveszti a vásárlót, mert a márkajelzés, ami védett, megegyezik az eredeti termékével, abban az esetben hamis. -
C0RVUS
tag
válasz
Robi1985 #137732 üzenetére
Szerintem is nagyon jó. Nem tudom, mennyire adja vissza a fotó a színét, de ez valami egész őrült árnyalatnak tűnik. A narancs felirattal, meg a szürkés matt számlappal kimondottan izgalmas párbeszédet folytat. (Egyébként miféle szíj ez, és honnan valósi, ha szabad kérdeznem?)
-
Laca1212
őstag
válasz
Robi1985 #132806 üzenetére
Van nyil rajta. szóval stiftes.
Már csak azt nem tudom milyen szerszámot vegyek kicsi kínai barátainktól..?!(#132807) g0n21:
Ilyen igen. Köszi! -
g0n21
senior tag
válasz
Robi1985 #132806 üzenetére
Itt egy video, amin körbe látszik az óra.. Ilyen van Neked, Laca1212?
Ezen vannak nyilak a szemek belső felén. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Robi1985 #132312 üzenetére
Szerintem, de neked kell érezned. Én az snzg71j1-gyel vagyok így. Addig rágódtam rajta, amíg már-már kifogyott mindenhol. Élőben kellene látni. Még függőben tartom. Amúgy is vissza kell fognom magam, mert szeretve tisztelt pártunk és kormányunk éppen most vérezteti ki a cégünket, alapórával meg kényszerszabival működünk, a fizu így jóval kevesebb. A hosszúnyelvű szotyiköpködős haverok már alig várják, h a koncot megkapják. Tar Ló nagyfőnök csak jelképes hatalommal bír, komolyan nem mer velük szembeszállni.
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Robi1985 #132269 üzenetére
Mindkettő jó vétel! Ha az SKX-hez van gyári fémszíj és nem pont szervizérett (meg persze nincs leharcolva, összekarcolva az üveg, lünetta), akkor egyértelműen ő, már nem gyártják, emelkedni fog az értéke.
Én a Mako-t választanám egyébként, mert SKX már van.
Persze ez is akkor igazán jó vétel, ha fém szíjjal adják.
Griff55: Ahogy kollégák is írták, nem mindegy, hogy van-e lünetta, milyen kialakítású a tok (tokfülek egyenesek/követik a csukló ívét stb.), mennyire vastag az óra, a te csuklód milyen alakú (nem csak a méret a lényeg
). Szóval tényleg fel kell próbálni, mert az átmérő nem sokat mond.
Wg5113: Gratula az Oris-hoz, tetszik ez a mélykék árnyalat.
-
condy
senior tag
válasz
Robi1985 #132082 üzenetére
Ez körülbelül annyit ér (lehet, hogy csak az én számomra), mint a cserkészkeksz cserkész tartalma.
Persze ha felvitték az űrbe és ott hitelesítették, na az más.
Ezzel már csak az a gond, hogy ebben az évszázadban nem tervezek űrutazást, tehát nem én vagyok a célközönség. -
ronin s8
senior tag
válasz
Robi1985 #131633 üzenetére
Ez a kérdés bonyolultabb, mintsem elsőre gondolnánk. Normál esetben egy szervíz (mondjuk az első, úgy 5-6 év után) a tömítéseken kívül még nem igényel alkatrész cserét egy Tissot-nál. Ez nem Rolex, hogy főrugót, üvegtömítést, tokcsövet, és ki tudja mit cseréljenek benne.
Az óra részegységeit (bizonyos típusoknál) a Swatch Group saját maga gyártatja le Kínában, csak az összeszerelés (vagy még az sem) történik Svájcban. Ennek ellenére mégsem kompatibilis minden mindennel, mert az ellopott licensszel, plusz a gyártó által önként a kínaiak rendelkezésáre álló dokumentációval együtt is több gyárban, többféleképpen gyártják le ugyanazt, és dobják piacra. Tehát a gyanútlan szervizes nem feltétlen veszi észre a szeme elé kerülő alkatrészeken a hamisítás tényét. Még akkor sem biztos, hogy gyanakodik, ha egy-egy alkatrész nem passzol a szerkezetbe, mert gyakorlatilag az összes gyártónál előfordulnak kisebb-nagyobb eltérések ugyanaoz cikkszámon belül. Bonyolítja a helyzetet az is, hogy a legtöbb AAA kategóriájú, tehát elfogadható minőségű hamisítványban valamelyik ETA szerkezet ketyeg, vagy valamelyik kínai klónja, amit szintén elég jól gyártanak a kínaiak.
Így előfordulhat, hogy egy eredeti és egy hamis Tissot kvázi ugyanaz. A különbséget az értékesítési csatorna jelenti, tehát az a tény, hogy a Tissot adta-e el az órát, vagy valamelyik hamisító...
Voltak ilyen esetek, amikor a márkaszeríz nem vállalta a felelőséget egy ilyen óra eredetiségéért. Nyílván egy Rolex esetében, ahol azért jellemzően nem hamis Rolex szerkezetekkel szerelik a hamisítványokat, hanem vagy ETA klónokkal, vagy eredeti kínai (Seagull) szerkezettel, sokkal egyszerűbb kiszűrni a hamisítványokat. Ugyanez vonatkozik a saját szerkezetes órák többségére. A Tissot pont azért van nehéz helyzetben ez ügyben, mert a legelterjedtebb technikát képviseli, és eléggé elterjedt és keresett márka ahhoz, hogy megérje hamisítani. -
madarasz92
őstag
válasz
Robi1985 #131633 üzenetére
Ezt én is csak úgy olvastam pár napja a facebook csoportban, ha jól emlékszem ott beszélgettek erről a dologról.
Nem akarok hülyeséget írni a Tissot márkában nem vagyok jártas, de valószínűleg nem véletlenül írnak ilyeneket.Egyébként valószínű hogy a "jobb" hamísitványok olyan jól le vannak koppintva hogy ezért okoz fejtőrést a szakembereknek is.Dexter-2000: Plusz az egyéb költségekkel is számolj ha jól látom az USA-ból jön tréfa nélkül nem úszod meg.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Robi1985 #121530 üzenetére
Nem nagyon értem a logikádat...
Ha neked nincs lehetőséged hétjegyű forintért órát venni, attól még a szeretett órád nem érdemel meg egy rendes szíjat? Vagy te nem érdemled meg? Egy normális minőségű bőrszíj 8-10K, nem kell sokat hozzátenni, hogy Csiga vagy M1ó csináljon neked valami szépet, egyedit... -
csabulaxi
senior tag
válasz
Robi1985 #119934 üzenetére
Bocsánat, hogy nem tartom észben mindenki óráját, főleg egy 2 hónapja ide írogatóét, amit eddig 2szer említett.
Bocs, hogy még most sem látom a vélhetően alkohol tartalmú üveg címkéjét.
Bocs, hogy fitogtatttam. Bár valótlanságot nem állítottam
Bocs, hogy hamari voltam és nem vettem a poént -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
Robi1985 #119934 üzenetére
Hát ez nem csóróság kérdése... Lehet hogy annak aki elhagyta sokkal nagyobb szüksége van rá mint neked, nomeg csak úgy szimplán az nem az tiéd, és kész.
Az más kérdés, hogy először megpróbálja az ember ilyen-olyan úton (pl facebook) visszajuttatni.
Barátom nyáron elhagyta a nem túl drága telefonját egy csomó máshova nem mentett fotóval, videóval a gyerekeiről, személyes adatok garmadával. Forgalmas helyen. Ebben az esetben mondjuk a telefon volt az utolsó amit sajnált, de elég szomorú, hogy valaki biztosan látta, hogy egy 3 gyerekes apuka zsebéből esett ki, mégsem vitte utána, eladta inkább gombokért...
-
MK VII
veterán
válasz
Robi1985 #118857 üzenetére
Ne políroztasd le, mert csak rondább lesz. Illetve frissen polírozva "szép", de egy pár nap hordás után elkezd barnulni a tok és fakó lesz. Nem beszélve arról, hogy mire lepolírozzák róla mindenhol az aranyozást addig elfogy a tok kb.
Inkább aranyoztasd újra..
Az tok alját nem kezdte meg az izzadság? Nincsenek ilyen bemaródásos pöttyök?Attól függ mennyiért vetted, de, ha tényleg nem drágán akkor megérheti felújíttatni a tokot.
-
MK VII
veterán
válasz
Robi1985 #118853 üzenetére
Szivárvány színekben pompázó fiúcskáknak biztos hordható darab, de nyugodj meg, szerintem is inkább női mint férfi óra. Mondjuk rátesz egy lapáttal a female vonalra a fehér szíj, egy sötét barnával talán idősebb férfi korosztálynál elmegy.
Amúgy használtan vetted vagy csak furán esik a fény a tokra? Olyan mintha kopottas lenne.(#118855) condy
A fésülködő asztalodon?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 64GB RAM 2TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest