- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t-bali3
senior tag
válasz
t-bali3 #172210 üzenetére
Egy újabb hét használat után azt tudom írni a Luchról, hogy csak az vegye, aki nem szereti percre belőni az érkezését.
Tegnap színházba siettem és zavaró volt a leolvashatósága. Arányos a tokja, a kezemen nincs baj a 36-os mérettel sem, de a beosztás így nagyon kicsike.Heti 2 perc sietés, amire beállt. Úgy nagyjából, mert pontosan f*ngom sincs
-
sipi83
aktív tag
válasz
t-bali3 #172238 üzenetére
Pont azon gondolkozom, hogy édesapámnak pont jól jönne.
Mióta a vintage Venus-át újraélesztetem, büszkén hordja, és mutogatja minden rokonnak.
De nem hordja pl. munkába, sajnálja oda.
Ha lenne nagyobb flieger model akcióban, mindennapi szaladgálósnak tökéletes lenne.Szerk.: most látom van egy, de a PVD nem játszik
-
WiZARD
addikt
válasz
t-bali3 #169213 üzenetére
Nem egy látványos dolog, szabad szemmel egyáltalán nem látni, szóval lehetne panaszkodni, csak minek...
(#169229) phranxinatra: a toleranciára rátett 1 másodpercet (ami nyilván csak akarat kérdése, de oda-vissza háború nem lesz belőle, főleg hülyén jönne ki, ha a tök új Metas-t módosítanák), a többi részére meg nem válaszolt (mágnesesség, járástartalék mérés, kevésbé felhúzott rugó melletti mérés).
Amúgy erről van bármi bővebb info, hogy ezt a -2+2-t milyen formában tesztelik? (pozíció, hőmérséklet, stb)
Új werk mit tud, mivel jobb mint a régi? Pár év után utolérte járástartalékban a Co-Axial werkeket...
(meg mellé egy rakás marketing szöveg)
-
fagyalllo
őstag
-
C0RVUS
tag
válasz
t-bali3 #168561 üzenetére
Azt a Bretyó-papit, csak ne nézegessed nagyítóval. Olyan, mintha egy öregembernek felrónád, hogy ráncos. Nagyon szép tárgy, így ahogy van.
Ez a fotózás amúgy tényleg érdekes dolog. Ezen az órán például csak objektíven keresztül vettem észre azt a sorját az egyesnél (pedig szó sincs valami hű de makróról: 55mm). Ha csak a fotón látnám, azt mondanám, hogy gáz, még ha csak egy százötvendolláros dolog is. Aszittem, hogy most már, hogy kiszúrtam, marhára zavarni fog, ha ránézek, de nem. Szabad szemmel egész közelről is épp hogy dereng, ha nem tudnám, hogy ott van, észre nem venném, pedig közelre elég jól látok.
-
WiZARD
addikt
válasz
t-bali3 #168561 üzenetére
Az elozo POC-t is fotozgattam, de ott nem volt hasonlo "hiba". Ugyanakkor annak mas volt a szamlapja, nem keramia volt, nem ilyen vekony csikok voltak, stb...
Az adott objektivet visszakuldtem az eladonak, most varom hogy mashonnan megjojjon, ez remelem okes lesz. Csinalok majd kepet tobbi oramrol is, meg barmirol ami a kezembe kerul
Bar a POC most az Omeganal van, ha nem akarnak velem valami elmebeteg osszeget kifizettetni szallitasra, akkor megy vissza Svajcba es uj tokot kap, a korona alatti nyersen marado resz miatt. A masodik levelem utan irtak, hogy kuldjem vissza, es kapok polirozott tokot. (Bar mint megneztem a becsi, es itthoni butikban is, ez direkt ilyen, legalabbis a kiallitott darabokon is ilyen.) -
fagyalllo
őstag
válasz
t-bali3 #162799 üzenetére
A 7S szerkezetek még egyszerűbbek, azokat is jó ideig fognak még készülni.
Minden szerkezetből lehet hibás darab, függetlenül az árától, statisztikával szerintem senki se tud itt szolgálni.Egyedül a Rolex nem romlik el, ahogy az eddigiekből leszűrtem. Frenk, ronin, ugye jól mondom?
-
fagyalllo
őstag
válasz
t-bali3 #162793 üzenetére
Azt jelenti, hogy kettő tapasztalatból nem lehet általános érvényű következtetést levonni.
El kell fogadni, hogy ezek belépő szintű, legolcsóbb automata szerkezetek, az esetek többségében a nagyvonalú gyári értékeknél jóval pontosabbak, vagy legalábbis beszabályozhatók, de akadnak köztük hisztisebbek és a tulajok is időnként túlzott elvárásokat támasztank velük szemben.
A 4R35-öt először 23 kaviccsal készítették, de hamarosan kapott valahová plusz egyet, ezt hívják 4R35B-nek. -
-
Szulita28
senior tag
válasz
t-bali3 #157420 üzenetére
2011-ig kooperáltak az Eterna-val, azóta szétváltak az útjaik. Most vmi PD Watch AG. vagy mifene néven fut az órás szekció.
A minőséget amúgy megerősítem. Legalábbis az, ami a kezemben volt, elképesztően jó általános minőséget mutatott. Olyan gumiszíjat szeretnék pl., amit a PD viselt. -
g0n21
senior tag
válasz
t-bali3 #152407 üzenetére
Nekem ugyanez van csak nem krono.
Az eleg nagy baj, hogy még nem volt megbontva, 5 évente kötelező a szerviz a mechanikus órákon, ráadásul 10-15 év után tomitescsere is javasolt.
Nem zárnám ki, hogy az elöregedett tömítések miatt nedvesség juthatott be, akar csak minimális pára, az mar ki tudja kezdeni igy a mutatókat. -
g0n21
senior tag
válasz
t-bali3 #152335 üzenetére
@fagyalllo
Kérdezted, hogy milyen a minősége a Tisell tokjának... Itt egy album képekkel vele, nézd meg.. -
g0n21
senior tag
válasz
t-bali3 #152227 üzenetére
De az alap speedmaster változat, az nem a klasszikus, kézihúzós moonwatch.
A moonwatch pedig tartja az árát, és 2500 alatt nemigen van.
Azért a plexi az igazi mert a moonwatch egy hagyományőrző óra, ami a maga nem COSC kézihúzós werkjével , és plexivel az igazi, 40-es méretben, amit már nem forgalmaznak. Így a 40-esek ára stagnálni, majd idővel picit nőni fog. -
WiZARD
addikt
válasz
t-bali3 #152227 üzenetére
Egyrészt azért, amiért a fém hátlap - közelebb van az eredeti Moonwatch-hoz.
Másrészt mióta megvan a plexis Steinhartom imádom, teljesen máshogy mutat a plexi, sokkal jobban. Ha pedig sérül ott a polywatch, illetve a csere is nagyságrendekkel olcsóbb mint a zafírnál.
Valamint a zafírnál bizonyos szögből nézve megjelenik egy fehér karika, ami nem annyira néz ki jól. -
WiZARD
addikt
válasz
t-bali3 #152216 üzenetére
Jó kérdés, hogy mi a tökéletes speedy.
Alapvetően a teli hátlapos, plexis az "igazi" moonwatch, de mégiscsak vonzó az üveg hátlap. Üveg hátlap viszont csak zafírral együtt van, plexihez viszont ragaszkodnék. Egyedül a g0n21 által is linkelt 3572.50 széria volt, aminél üveg hátlap+plexi volt.
Ráadásul abból is volt a régebbi, aminek még nem nyomógombos a csatja, és tríciumos a számlapja, illetve az újabb, nyomógombos, superluminovás, na meg a kettő keveréke, superluminovával, és nyomógomb nélküli csattal
A bőrszíjast kihagynám, ehhez az órához kell a fémszíj. -
ronin s8
senior tag
válasz
t-bali3 #148380 üzenetére
Nézd, ha most csak azok maradnának itt, akiknek a kezén soha nem volt fake óra, akkor elég szegényes lenne a mezőny...
Nem az a lényeg, hogy "jujj, mégcsak véletlenül se érjek hozzá!", hanem tudni kell, mi ez.
Amúgy meg, látom, neked is sikerült félreértened azt a hsz-t. -
fagyalllo
őstag
válasz
t-bali3 #147999 üzenetére
Ha maradnál a pilóta fazonnál, de modernebb formát keresel, nézd meg a Kentex Skyman Pilot órákat.
Az SD leköltöztetése csak látszólagos, árban ugyanott van, ahol az eddig is kapható nem GS-ek, azaz a Tuna és Landmaster, korábban pedig az Ananta. Sőt, nem is a GS-ekben jelent meg először, hanem egyszerűen csak Spring Drive néven futottak.
SNR001:
-
Wg5113
aktív tag
válasz
t-bali3 #147617 üzenetére
Szerintem nem tokoz ETA verket egyáltalán. Ha vásárlás elött megkérdezed az eladót aki mondjuk oda írja ,hogy TOP ETA 2824-2 van benne ,a válaszban SW vekről ír már. Ami biztos 2007és2008 -as gyártásúak valóban TOP Eta szerkezetesek. Ha biztosra akarsz menni akkor magát a SINN-t kell e-mail ban kérdezni az ehhez szükséges gyártási számmal.
-
ronin s8
senior tag
válasz
t-bali3 #147203 üzenetére
Nekem fogalmam sincs róla, hogy igaz-e, az állítás, de hihető. Sajnos nem emlékszem, ki mondta...
Valamiért megragadt bennem (akkor, annak, aki mondta, elhittem), és mindig előtérbe furakszik, akárhányszor látok egy ilyet...
Végülis, a bretyó sohasem készített a B01-es előtt saját szerkezetet, és a ma tapasztalható hype-ot akarják meglovagolni a hamisítók. Van egy barátom, akinek szintén valami ilyesmi - Venus - órája van, "Breitling" felirattal. Szerintem jól átvágták, de neki tetszik, és ez a lényeg.
Ideális alap a hamisításra: sohasem derülki, és maga a gyár sem fog utána nyomozni - fosnak ők mindenféle kétes eredménytől.
-
ronin s8
senior tag
válasz
t-bali3 #144404 üzenetére
Bizony, hogy szépek!
Már régóta mondom, hogy a Frederique Constant az egyik legjobb ár/érték arányú márka a piacon.
Egy ilyen számlap elkészítése komoly fegyvertény, és ők képesek ezt saját maguk elvégezni, nem úgy, mint a legtöbb óragyártó. A svájci óraipar szerkezete alapján sohasem tudhatjuk, ki is csinálta valójában az óra egyes részeit. Ez a világ legmagasabb minőségű beszállítói rendszere, gyakorlatilag az egész ország egyetlen gyár - ha úgy tetszik.Azt nem tudom, hogy egy Glashütte (gondolom, az Original-ra érted, mert ott sok gyártó van) máz milyen, de tudok olyanról, hogy húsz éve egy Lange máza a fiókban (pár év tárolás után) egyszerűen megfolyt.
Ők azért csak 1990-től kezdték el újra felépíteni azt, amit a svájciak lassan 400 éve gyakorolnak megszakítás nélkül. Ettől még persze készíthetnek első osztályú minőséget, de a német ipar igyekszik megfelelni a - sokszor agyrém kategóriába tartozó - környezetvédelmi előírásoknak. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a régi, jól bevált technikákat kénytelenek műanyagokkal helyettesíteni, amik (mint tudjuk) erősen öregszenek.
Ide is érvényes az, hogy "ami jó, az régi, és ami régi, az jó".
-
ronin s8
senior tag
válasz
t-bali3 #144345 üzenetére
És milyen szép órához készülnek ezek a porcelán számlapok!
Számomra is meglepő. Kérdés persze, hogy miért nem a svájciak készítik? Ráadásul a Frederique Constant eredetileg számlapkészítő manufaktura volt, csak újabban készítenek órákat is. Gyönyörűek a számlapjaik, látszik, hogy értenek hozzá. Lehet az ár is befolyásoló tényező, de nem gondolnám, hogy 2.195,- Dollárba ne férne bele a svájci munkaerő. Talán az az ok, hogy Európában már mindenütt betiltották az ólomtartalmú enamel-eket (mázokat), de nálunk semmi sem úgy van, ahogy máshol, tehát lehet, hogy mi még tudunk ilyet csinálni...?
Az ólomtartalmú máz jóval finomabb szerkezetű, a régi nagy márkák számlapjai mind olyanból készültek. Az újabbak már kb. másodosztályúak. Ezt egy porcelánkészítő mester modta nekem, amikor porcelán számlapot akartam készíttetni.
-
g0n21
senior tag
válasz
t-bali3 #51767 üzenetére
Nem hogy kicsi ország, de még annál is kisebb. Egy kicsi országnak a vergődő gazdaságában értelmezhetetlen körülmények között nyíltan elég költséges sportág csodával határos módon továbbra is működő motorsport cége... Nem mondom, tudnak a maguk szakmájában, de ezzel az órával valószínűleg a Zengőéket, Michelisz Norbit, és a magyar autósportot szeretőket célozzák, és ennek a kategóriának van létjogosultsága az alábbi célcsoportban. Szerintem így gondolkodtak.
-
TimeCenter
tag
válasz
t-bali3 #51378 üzenetére
A quartz órák pontatlansága is több okból fakad, az egyik a hőmérséklet, a másik a külső hatások ( főleg ütések ) okozta lépés kihagyások.
A hőmérséklet okozta eltérést hőkompenzált szerkezettel "szokták" megoldani. Ilyenkor a quartz kristály rezgéseit megmérik különböző hőmérsékleten és egy táblázatba írják, az óraszerkezetbe egy hőmérőt szerelnek és a táblázat értékei szerint számolják a rezgéseket, abból a másodperceket. A másik megoldás a magasabb frekvenciájú kvarckristály alkalmazása, mert ez kevésbé érzékeny a hőmérséklet változásra. A BULOVA a második utat választotta 32768 Hz helyett 262144 Hz-es 3 villás kristályokat használ. Ezek pontosságát karhőmérsékletre szabályozzák.
A másik probléma az ütődések miatti lépéskimaradás, ez egy hagyományos órában 2 másodperces késést okozhat. Ennek a kiküszöbölésére egy második tekercset helyeznek az állandó mágneses motorkerék mellé, ami érzékeli, hogy lépett-e a motor. Ha az ütés hatására nem lépett volna, újból kiadja a léptető impulzust. A BULOVA precisionist szerkezetében nincs ilyen második tekercs mivel az nem másodpercenként lép, hanem 1/16 másodpercenként, így ha az ütés miatt kimaradna a lépés, az nem 2 másodperces késést produkálna, hanem csak 2/16 másodperces késést. Ez elhanyagolható. Nekem nem jelezték, hogy ez a szerkezet pontatlanabb lenne a PRECISIONIST sorozat szerkezeteinél, pedig kint voltam Rio de Janeiroban a bemutatásakor. -
TimeCenter
tag
válasz
t-bali3 #51366 üzenetére
Hamarosan érkeznek a BULOVA 2014-es újdonságai. Megjelenik az ACCUTRON II sorozat, mely a legendás hangvillás órák elött tiszteleg. A 60-as években a BULOVA ACCUTRON órák kiemelkedő pontossággal rendelkeztek, a hangvillás technológiát több svájci gyártónak eladták. Az új ACCUTRON II órák hasonlóan kiemelkedően pontos, precisionist osztályú szerkezettel svájcban készülnek. A tokok a 60-as évekbeli modellek modernizált változatai.
-
TimeCenter
tag
válasz
t-bali3 #51355 üzenetére
BULOVA PRECISIONIST LANGFORDTavaly december óta a BORKUTIME KFT a BULOVA órák hivatalos magyarországi forgalmazója. Így én is "vettem" egyet, ebből a típusból a kék számlapos fémcsatos modellt. Megfogott az egyedi kaliber szerkezet, a folyó másodpercmutató ami igazából 16 nagyon apró lépést tesz meg másodpercenként, valamint az óra kiemelkedő pontossága, hiszen a megengedett eltérése kevesebb mint 10 másodperc évente. Maga az óra számlap is különleges, a fémcsat tömör szemekből áll és pillangózáras csatközéppel rendelkezik. Nagyon szép lapos kivitel. Ami nekem hiányzik, az a zafír üveg, bár ezt az órát inkább elegánsabb megjelenéshez, mint durva használathoz tervezték. ( A BULOVA emberei Bázelben megesküdtek, hogy a legjobb minőségű edzett kristályüveget használják, ez igaz is lehet mert nincs is még karc az üvegen. )
-
ronin s8
senior tag
válasz
t-bali3 #50834 üzenetére
Igazad van, nem is tudom, miért Neked címeztem. Elnéztem. Bocs+
Én sem tartom nagy óramárkának, csak jelezni szerettem volna, hogy eléggé nagy hal ahhoz, hogy lekicsinyeljük. Majdnem az a szerepe, mint a Swatch Group-nak, azzal a különbséggel, hogy saját termékein belül ő nem a szemét, hanem a top. És szinte minden luxuscikkben jelen van. Ennyi. Ugorgyunk!
-
ronin s8
senior tag
válasz
t-bali3 #50822 üzenetére
Kicsit más megközelítésből nézve a dolgot, érdemes lenne több tiszteletet mutatni a LV iránt. No nem azért, mert piacvezetőként ő a tulajdonosa egy csomó prémium óramárkának, olyanoknak is, amiktől itt sokan hasra szoktunk esni, hanem elsősorban azért, mert táskában nagyjából olyan ő, mint hegedűben a Stradivari, vagy távcsőben a Swarovski: Az első tíz hely az övé, utána egy nagy űr, és a többiek csak ezután következnek...
-
-
Dzsana
senior tag
válasz
t-bali3 #38935 üzenetére
Nem kell idő, rá kellene állítani. Asztalon mindig más egy óra pontossága, mint hordva, nyilván én nem hordhatom más óráját. Ez a 2 perc benne van ilyenkor, akkor lenne baj, ha tizen perces eltérés lenne, ott már mechanikai baj lenne. Majd szólj, s megbeszéljük, hogyan tudnánk orvosolni, egy perc az egész, állítani kell a hajszálrugó kulcson.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest