- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bigmasterg
addikt
válasz
SeatZola #263934 üzenetére
Írsz pár sort hogy milyen róluk az első benyomás?
Steinhart a Rolex homage-ok közül a legszimpatikusabbak között van számomra, de sosem volt a kezemben.Kvarc cosc pedig elég jól hangzik, viszonylag ritka.
Most nézem mit kell tudnia
"The maximum permissible rate deviation at 23°C is +/- 0.07 seconds per day; at 8°C and 38°C the tolerances are +/- 0.2 seconds; Precidrive™ movements overcome these hurdles easily." -
válasz
SeatZola #263508 üzenetére
Üdv újra a helyes úton! 🙈😅 ez a mido brutál szép, gratulálok hozzá.
Kb 10 évig én is okosórafüggő voltam. Majdnem minden volt a Sony smartwatch 1 szeriàtól, samsungon, Huawei -en és Pebble -n át a Garmin-ig. (Apple soha). Garmin instinct crossover ma is van és a jobb csuklómon van egy Garmin okos karkötő. De amint jön a Garmin gyűrű, lecserélem arra. -
bigmasterg
addikt
válasz
SeatZola #263487 üzenetére
Acél vagy titán óra karcolódni fog.
Ha nagyon zavar, akkor kerámiából készültet kell venni.Políroztatásnak sem biztos hogy sok értelme van, pár hét és újra karcos lesz.
Max ha már sok sok éve karcolódik és nagyon zavar. De van aki kifejezetten szereti, hogy patinásodik az óra. -
zola96
senior tag
válasz
SeatZola #263487 üzenetére
Az óra van értem és nem fordítva. Szinten irodai munka környezetben dolgozok, de ennek ellenére a csat, vagy tok is karcolódni képes. Ha ing alatt hordod, a kis, apró nem látható “homok” szemek ami a ruha szálaiba megtapad képes megkarcolni. Vagy a csat és szíj kéz alatti része az asztalon, gépelés közben gyűjti a karcokat.
+1 amit magamnak alakítottam ki: már nem veszek tükör políros órát. A szál csiszolt is ugyanúgy képes persze, de kevésbé látványos. Az első karc fáj a legjobban. -
-
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #263274 üzenetére
Na Srácok!
Megvan a döntés a MIDO Multirfort Chronometer vs MIDO Ocean Star 600 Chronometer kérdésben. Köszi a tippeket mindenkinek. A végeredmeény az lett, hogy megveszem mindkettőt.
A Multifort már ma meg is érkezett. Élőben csodálatosan szép óra! Brutál nagynak hat, pedig csak 42-es. A számlapon pompásan játszik a fény. A rakott indexek full igényes kidolgozásúak. A werk pedig iszonyat szépet mutat a hátlapon.
-
bigmasterg
addikt
válasz
Nekem egyértelműen az Ocean Star 600.
De nézd meg élőben mindkettőt. Az ocean star 600 nem pici óra, főleg a 600M vízálósággal. De kidolgozottságban nagyon rendben van.Neked kell eldöntened, hogy a sportosabb vagy kicsit elegánsabb irány szimpatikusabb-e neked.
Csak a méretek miatt: [link] & [link] vs [link] & [link] -
lenox
veterán
válasz
Ket teljesen kulonbozo stilusu ora. Ha mindketto tetszik, vedd meg mindkettot. Ha nincs 'kedved' mindkettot megvenni, akkor ne masok szavazatara hagyatkozz, az nem fogja kiallni az ido probajat (a sajat dontesed se biztos, de talan nagyobb az eselye, ha adsz idot magadnak).
-
vadászcsiga
félisten
válasz
SeatZola #249682 üzenetére
Szép ez az óra, nem tudom számít e, de ebben a műanyag alkatrészes eta van.
Amúgy ha fém szijat szeretne rá a fiad, tökéletesen passzol rá a zuludiveres BoR szíj.
-
SOAD19
addikt
válasz
SeatZola #249514 üzenetére
Köszönjük, így teljes az élménybeszámoló!
Amúgy szimpatikus a hozzáállásod. Szerintem a legtöbb ember a helyedben, inkább a Longinest választotta volna a neve miatt, elfogadva, hogy talán kicsit kényelmetlenebb, kevésbé kidolgozott maga az óra, stb. Viszont egyértelmű, hogy Te nem másnak vettél órát (mármint, hogy másnak tetszen, hogy elismerő tekinteteket szerezz), hanem magdnak, és ez megsüvegelendő.
-
SOAD19
addikt
válasz
SeatZola #249499 üzenetére
Kösz az élménybeszámolót, de azért valami fontos dolgot elfelejettél megosztani velünk. Segítek... Vizuális alkatúak vagyunk...
Gratula, használd egészséggel!
#249504 arn
Nekem is bejönnek az óráik. Eredetileg vakoknak készültek az óráik, tudotmmal.
Jól rémlett:"Our Story
Eone was founded to solve a problem: to tell time, people who are blind have had to choose between intrusive talking watches, or fragile tactile watches. There were hardly elegant, quality alternatives. Eone founder Hyungsoo Kim was a graduate student at MIT when he learned of this problem through a friend who is blind. Guided by the conviction that everyone has a right to time, he collaborated with designers and persons with vision impairments to create a watch that everyone—sighted or blind—can use and enjoy." [link] -
BAti77
aktív tag
válasz
SeatZola #249499 üzenetére
Gratulálok!
A saját és az ismerősök tapasztalatai alapján Longines L888 szerkezetek is bőven COSC értéken belül teljesítenek járáspontosság terén és az automatika áttétele is hatékonyabb a 2824 alapú werkekénél, de Midoval se jársz rosszul, sőt azt tényleg jobban kidolgozták.
Használd egészséggel! -
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #249114 üzenetére
Köszönöm mindenkinek aki nyilvánosan vagy privátban is segített, tanácsolt.
Tegnap rászántam egy napot. Felmentem Bp-re és végigpróbálgattam a kiszemelt órákat. Amiket végül kettőre szűkítettem, ami a Longines Hydroconquest (43 mm, L888.5 72 órás, kerámia lünetta, szilicium rugó) és a MIDO Ocean Star 600 (43mm, ETA C07.821 COSC, kerámia lünetta, szilicium rugó) lett. A Longinak a beltartalma mellett nekem nagyon tetszett a neve+presztizse, míg a MIDO-ban a COSC miatt talán jobb beltartalma mellett minden más is tetszett, a kidolgozása, a letisztultabb számlapja, a lünetta rögzítése, a fémszíj minősége is. A pontot az i-re pedig a tényleges felpróbálás tette meg, ahogy javasoltátok is: a Longi tokfüleinél nem feküdt olyan szépen fel a csoklómra, de ami a legrosszabb volt az a korona és a koronavédő része annyira kinyúlt, hogyha hátrahajtottam picit a kézfejemet, akkor konkrétan nyomta a kézfejemen a csontot. A MIDO-t meg feltettem és olyan volt, mintha mindig is ott lett volna. Ezzel el is dőlt. Megvettem a MIDO-t. Egy plusz adalék, még ott a szervízben előttem megmérték horométeren az órát és több pozícióban is 0,2-0,4 mp/nap értékek között maradt. Szóval számomra bestbuy lett ez az óra. -
rbalint88
addikt
válasz
Tenyleg amit irnak a sracok, fel kell probalni. Szempontkent irtad az ertektartast, az alapjan a keramias hydroconquest a legjobb vetel. Ha “ebben temetnek”, akkor meg szoba johet a titan certina es a mido is, de utobbibol en alkudnek meg.
Az acel certina nem olcsobb annyival, hogy ne a titan legyen helyette, a regi hydro meg szvsz egy semmi extra ora, nekem anno certinaval a kezemen csalodast kelto volt az elo talalkozas es nem ertettem mire fel a nagy hype… a keramias sokkal komolyabb darab, nyilvan arban is. -
SOAD19
addikt
válasz
SeatZola #249167 üzenetére
Én az alapján döntenék, hogy díjánra, kinézetre melyik tetszik jobban. Nem gondolom, hogy bármelyik szerkezettel rosszul járnál, vagy, hogy hatalmas különbség lenne köztük pontosság, stb. tekintetében. Ha meg annyira fontos a pontosság, akkor kvarcot kell venni, vagy mondjuk Spring drive-os GS-t.
-
vadászcsiga
félisten
válasz
SeatZola #249133 üzenetére
Werkeket kéne még tüzetesen megnézni és sorba állítani de ahhoz nem értek, talán a Midóban van a legfejlettebb technológia. Bati77 ha olvassa talán többet tud róla mondani, ő vágja ezeket a Swatch Group szerkezeteket.
Illetve van még a szubjektivitás hogy melyik tetszik jobban? -
vadászcsiga
félisten
válasz
Legszebb kidolgozása egész biztosan a Midonak van, nekem volt egy 600m az előző szériából ami csak a számlapban tér el, és nagyon sok finomság van a tokon meg a szíjon is ahogy Dávid is észrevette a videóban, viszont a másik két márkát jobban szeretik az emberek. Egyiket sem fogod tudni később árában eladni, kivéve ha jól le tudod alkudni, akkor talán nullára kijössz.
A felsoroltak közül én a titánt venném, nincs jobb anyag búvárórának mint az. Télen nem túl hideg, nyáron nem túl meleg, és nem nehéz. -
fagyalllo
őstag
válasz
Mindhárom márka Swatch csoportos, szépen ki van jelölve a helyük egymáshoz képest, amit nagyon jól megmutat a bennük lévő szerkezet és általában a kivitelezés igényessége is.
Használt óránál nem te bukod az első nagy értékvesztést. Mikor akarod egyáltalán eladni? Milyen állapotban lesz az óra akkor? Milyen lesz a piac abban az időszakban? Senki nem tud biztos választ adni az értékvesztésre.
Mindegyik tetszik, döntsd el hogy melyik legjobban és vedd azt. -
Subby8
csendes tag
válasz
SeatZola #225197 üzenetére
Szia!
Innen vettem: [CC3067-11L]
Voltak kétségeim, és mindenhol kutattam, hogy jó lesz-e, de ez bizony a gyári fémszíja és - amint a képen is látszik - tökéletes. Nem volt olcsó, de megérte!
-
csabulaxi
senior tag
válasz
SeatZola #225188 üzenetére
Most nézem, hogy nálunk is kapható az a változat.
nekem mindenképpen csak fémszíjas, acél óra kell.
Azt néztem a fekete számlapos vagy bőrszíjjal van fekete rámával vagy acél rámával de akkor gumi szíjjal.
És tuti, hogy a gyárilag gumisra nem megy fel a külön megvett fémszíj.Dobsz pár fotót róla?!
-
marquuard
veterán
-
vzsryl
nagyúr
válasz
SeatZola #197980 üzenetére
Én is Pécsett vásároltam legutóbb.
Sajnos elég szűkös a kínálat ott is, BP-re meg viszonylag sűrűn megyek, de nem érek rá "órázni", mert az mindig munkával kapcsolatos. Értem én, hogy vidéken kisebb a kereslet, de órás üzletből is borzasztó kevés van, tehát abban a kevés boltban lehetne több fajta óra is.
(Ez most egy célzás a topikot látogató boltosoknak.)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
SeatZola #197974 üzenetére
Élőben is megnézted őket, felpróbáltad?
A CA4283-04L nagyon tetszett képeken nézegetve, de bizonytalan voltam, és ezért elmentem megnézni élőben, ráadásul fel is tudtam húzni a csuklómra. Amikor az eladó odaküldött a tükörhöz, hogy nézzem meg, akkor öntött el igazán a must have érzés. -
SeatZola
őstag
válasz
SeatZola #197932 üzenetére
Uraim! Én vagyok a legbizonytalanabb óravásárló köztetek szerintem. Mert annyit tudok agyalni, hogy az csak na. Meséltem, hogy hogy kötöttem ki a kinézett Citizen CC3067-11L [link] és a 3007-04E[link] után az AT9030-55L-nél[link].
Mert igazából a CC3067-11L tetszett, mert azon arab számok voltak, meg GPS, meg 22mm-es a szíj, nem 23, meg nincsenek segédszámlapok, meg semmi csicsa. Csak nem akartam annyi pénzt kiadni érte.
Itthon nézegettem, hasonlítgattam a neten ezt a hármat, erre jött az asszony: azt mondta, hogy ne agyaljak, vegyem meg azt, ami igazán tetszik és ne a pénzt nézzem. Úgyis most lesz a szülinapom, legyen ez az ajándékom!
Így ma megrendeltem a CC3067-11L-et:Remélem jól döntöttem. Innen már nincs visszaút. Már ki is fizettem paypal-el.
Ja, az AT9030-04E-t még nem mondtam vissza. Ha valakinek kell, akkor beszerzési (ÁFA mentes) áron átadom!
-
Sungoo
addikt
válasz
SeatZola #197718 üzenetére
Látom, keresed a csoportban is.
Én a 2.-ra voksolnék, de sima acél változatban. Az első is nagyon szép, de talán az elegánsabb vonalat lovagolja meg, és én valahogy mindig tartottam a "festett lünettától". A legelső pontja az órának, ami érintkezik a nemkívánatos eszközökkel.
-
fagyalllo
őstag
válasz
SeatZola #197305 üzenetére
A sík zafír nem drága, meg kellene tudni, hogy pontosan milyen méretű kell bele (Seiko szerviz segít), utána pl. ettől az eladótól esélyes hogy lehet jó áron (6-7.000,-) venni, majd elvinni a szervizbe, ahol általában 5000-ért kicserélik.
(a fb. Seiko csoportban kár ilyen kérdéseket feltenni, ott csak kávékat posztolgatnak és hirdetik az óráikat
)
-
busman
veterán
válasz
SeatZola #197218 üzenetére
Szia! Beletetted a bogarat a fülembe,ezzel a fényevő dologgal. 3 automatám van,nem okoz gondot(legalább eddig nem okozott) a havi egyszeri beállításuk. Viszont most akarok egy fényevőt,de nagyon😂
A képen szereplőről lehet tudni valamit? Valami hasonlót keresek, lehetőleg koronázására. -
Fall-N
veterán
válasz
SeatZola #197165 üzenetére
Ez is egy álláspont, viszont az automata óra nyűgjére, hogy viselni kellene mindig, hogy ne álljon meg van egy megoldás: óraforgatóra kell tenni. Akkor nem áll meg és nem kell beállítani az időt. Így már nincs gond.
A kvarc témára meg, ahogy előttem is írták, felesleges egy bizonyos árszint után többet fizetni. Sajnos a legtöbb kvarc óra inkább divatóra, amit ugyanolyan kínai OEM gyártók raknak össze, mint amit más néven lehet venni akár Aliról. Csak sokkal olcsóbbak. Jó példa erre a Police, Daniel Wellington, Mark Maddox és társai. Elsősorban nem a svájci órákra gondolok, de láttunk már olcsó ócska szerkezetű Tissot órát is, így ez sem garancia.
A másik, ami miatt kevésbé szeretem a kvarcokat, az az hogy ugrál a másodperc mutató nem "folyik", mint a mechanikus óráknál. (Főleg, hogy sok mutató nem is pontosan a beosztásokra üt, még drága óráknál is.)
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
K*rvanagy +1 erre a hsz-edre!
A rádiókontrollos Citizennek majd két éve nem nyúltam a gombjaihoz. Kitapasztaltam, hogy minden körülmények között szinkronizál legalább heti kétszer, téli, nyári, dátum, minden átáll. Van olyan minőség mint a hasonló árú automaták. Könnyű. Sz*rok én a lelkére
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Régen rossz, ha bármit azért választasz, hogy attól mások hasra essenek. Nyilván mindenkit foglalkoztat, hogy mit gondol a környezete, csak a fontossági sorrend nem mindegy. Szóval szerintem tök jó, hogy eljutottàl ide.
Csak szerintem az lenne még szuper, ha a saját preferenciáinkat nem alakítanánk általános kinyilatkoztatásokká. Én sem szeretem ezt a "lelke van" megfogalmazást, de nem baromság. Úgy fogalmaznék, hogy romantikája van a mozgolódó fogaskerekek és a rotorpörgés érzetének a csuklómon, jól esik a tudat, hogy egy egyszerű fém alkatrészekből készült szerkezet a karom mozgásának energiája segítségével méri az időt, szeretek bíbelődni, foglalkozni vele. Nekem ezek a dolgok fontosak egy karórában, de ettől megértem azt is, aki a gondozásmentes, mindig pontos órát részesíti előnyben, az sem nettó baromság. -
petipetya
nagyúr
válasz
Felesleges a drága cucc, ha nem olyan közegben mozogsz nap mint nap. Nálam például a szegény ember
szerkójaSeiko-ja (Lorus RT321CX9) eddig kivétel nélkül mindenki figyelmét felkeltette, főleg a hölgyekét - pedig nem egy dress watch. -
b4zsi-
őstag
válasz
Nálam meg egyszer egy partnerünk a modolt Seiko Skx007-et kiszúrta a kezemen és kérdezett is róla majd megmutatta a saját óráját. Amikor a mod elkészült, itt a topikban se nyerte el néhány embernek a tetszését, de én meg szeretem (főleg mióta megvan hozzá az Oyster szíj). Nekem általános iskolás korom óta kell óra, mert nem tudok nélküle létezni, de több ismerősöm van, aki nem érti minek vettem ennyiért órát. (Miközben mondhatni, hogy a belépőszint az automatákból van a kezemen)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- EAFC 25
- Milyen autót vegyek?
- Battlefield 6
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali játékos kérdések órája
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Goddess of Victory:Nikke
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Eladó bontatlan LTT Noctua barna csavarhúzó
- Bluering Libra irodai forgószék
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest