Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #273759 üzenetére
Szegény SoulReavernek eddig sem volt könnyű dolga, és most itt van ez a Patek is... -
-
bigmasterg
addikt
válasz
fagyalllo #273277 üzenetére
Mondjuk speedmaster van dupla zafirral is és az újabbik már coaxial.
Zaji: az a baj, hogy magad sem tudod mit kérdezel. A moonwatch sokkal minőségibb, mint egy Seiko 5, cserébe több mint 10x annyiba kerül. A moonswatch már más kérdés.
margithid: konkrétumok nélkül erre sem lehet választ adni.
Egy 10-12 milliós Toyota hol van minőségben egy 20 milliós némethez képest? -
andrew01
tag
válasz
fagyalllo #273252 üzenetére
Ez tök jó!! Muszáj megjegyeznem, hogy az említett SNZH55 modell mennyire szuper volt már! Azok a markáns kardmutatók... a dátum, az indexek is... és a lünettán a fordított△, olyan mint a mostani CW-jén
. Mikor a régről berögzült tetszetős dolgok vissza-vissza köszönnek az ember választásaiban... : )
-
andrew01
tag
válasz
fagyalllo #273241 üzenetére
Gondolkodtam is, hogy linkbe rakjam csak.. aztán arra jutottam félig nem is látszik az arca, meg rendszeresen jelenik meg vicces szerepekben, úgy sem bánná
, de úgy voltam vele pár napon belül törlöm a képet, aztán vagy hó végén vagy valami szerverfrissitéskor úgy is eltűnik.
-
bigmasterg
addikt
válasz
fagyalllo #272996 üzenetére
Oh ezt nem is tudtam, na ez gáz.
MikeWazowski:
Ugyanakkor a Tissotnak vannak rendes szerkezettel szerelt órái is.
pl powermaitc 80-ból van amelyiknek nem műanyag az escapementje [link] + [link]
C07.1XX; these have a synthetic escapement.
C07.6XX; these have a regular escapement.
C07.8XX; these have a silicon hair spring.
A második kettővel szerelt órát bármikor vennék. -
válasz
fagyalllo #272974 üzenetére
ez már nem ennyire egyszerű.
Pont ezen filóztam anno, hány fő szegmensre kellene bontani a dolgot, hogy egyértelműbb legyen, de oda már picit több szakmai tudás kellene.
Amire jutottam, az az, hogy van 3 főcsoport:
1. meghajtás
2. kijelző
3. az idő megállapítása1. lehet:
a. elektromos - elem, akku (solar, kinetikus...)
b. mechanikus - rugó (kulcs, kézi, rotor...)2. lehet:
a. digitális (led, lcd, mip...)
b. mechanikus - analóg (mutatók...)3. és a lényeg, az óra hogy állapítja meg, méri az időt?
a. quartz
b. computer (kékfog, GPS, radio control... pl. casio modulok....stb.)
c. mechanikus (billegő)Sprind Drive: meghajtás mechanikus duál (mivel az óra maga mechanikus, de így kap elektromosságot a quartz mini akkuja is), kijelző mechanikus, időmérés quartz
Kinetik: meghajtás mechanikus + elektromos, kijelző mechanikus, időmérés quartz
Casio dw5610: meghajtás elektromos, kijelzés digitális, időmérés quartz? computer?
Mechaquartz: meghajtás elektromos, kijelzés mechanikus, időmérés quartz? computer?
Anadigi....szóval egyszerű LADA sufnituning elnevezésekkel, kb. (MINIMUM) ennyire le kellene bontani a működési elveket, hogy beazonosítsunk egy szerkezet (óra) működését.
-
Tufa_
aktív tag
válasz
fagyalllo #272742 üzenetére
Epp Hong Kongban vagyok es van egy uzlet itt ahol az osszes (sok) Kinai micro-marka orait meglehet venni. Van vagy 25-30, es nem ilyen San Martin felek..
Eleg csabito nemelyik de ezekbol alig jut el 1-2 UK/EU-ba es kb elkurjak a nev valasztassal igy senki nem veszi.Olyan 4-500 ora van itt, (100+ tourbillon), nemelyikrol ha lecserelnek a nevet egy svajci mikrora, megnem mondanam hogy Kinai.. Lucky Harvey vagy nemelyik Waldhoff, meg jopar soha nem hallott marka.
Ennek ellenere a szokasos veszek egy helyi orat ha utazok valahova, megint nem sikerult. UK repteren egy uj G-shock(GBM-2100A-1A2), Indiaban egy Seiko 5(SRPD63K1), es itt Hong Kongban brutalisan olcson egy uj Astron (SSH157J1) es egy Speedtimer (SSC947P1). Az arak (penztarcara) veszelyesek itt.. Az Astron ~£1450 volt (UK £2280), a Speedtimer £340 (UK £600), Tsuyosak £150, Seiko 5ok kb fel ar itt, etc..
-
oba
addikt
válasz
fagyalllo #272742 üzenetére
Tok minőségben azért fejlődtek, saját magukhoz képest persze. Ezelőtt pár évvel a Pagani számított jó minőségűnek de azt a kínai "ellenes" óramániások nem tekintették opciónak, félig meddig jogosan. A San Martinnal már más a helyzet. Ott szerintem nem nagyon van szégyenkeznivalója a kínaiaknak. Persze európai vagy japán szintű inhouse szerkezetük soha nem is lesz egy kínai gyártónak sem amíg olcsón tudnak venni japán werket.
-
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #272356 üzenetére
Nem vagyok biztos benne, hogy hosszútávon ezzel jót tesznek magukkal. Mármint a Swiss Made felirat idővel kiüresedik és azokat is hitelteleníti, akik valóban Svájcban gyártanak mindent.
Na meg így a kínaiak olyan technológiához és know-howhoz jutnak, amivel idővel szerintem számolni kell. -
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #272351 üzenetére
Igen, ezt értem. Tehát ha van egy Swiss Made óra, akkor az egész óra lehet kínai, kezdve a szerkezettől a tokon át a szíjig, ha van benne mondjuk egy arányaiban drága svájci billegő és főrugó, amit már Svájcban szerelnek be és ami pénzügyileg meghaladja a fillérekért Kínában gyártott tok és szerkezet 50%-át. A szíj eleve lehet kínai, az nem számít bele sehová.
Összefoglalva, egy Swiss made óra simán lehet, hogy összesen egy vagy két apró tényleges svájci gyártású alkatrészt tartalmaz a szerkezetében, egyébként az egész óra valójában kompletten Kínában készül. Könyvelési kérdés az egész.
Legalábbis szerintem ennek a lehetőségnek sehol nem mond ellent a szabályozás.
"Svájci óra
Egy óra külsején csak akkor jelenhet meg a “Swiss made” vagy a “Swiss” jelzés, illetve bármilyen más kifejezés, amely tartalmazza a “Swiss” szót vagy annak fordítását, ha az óra svájci. Az OSM 1. része szerint egy óra svájci, ha:
a szerkezete svájci; a szerkezetét Svájcban helyezik bele az óratokba; a gyártó a végső ellenőrzést Svájcban végzi.
Svájci óraszerkezet
Ahogy láttuk, ahhoz, hogy egy óra svájci legyen, svájci óraszerkezettel kell működnie. Az OSM 2. része szerint az óraszerkezet svájci, ha:
Svájcban szerelték össze; a gyártó Svájcban ellenőrizte; és a Svájcban gyártott elemek legalább az óra értékének 50 %-át teszik ki, nem számítva az összeszerelés költségét.
.....
Az óraszíj
“Swiss made” jelzés csak akkor jelenhet meg egy óraszíjon, ha az svájci gyárból származik, és az óra is svájci....." -
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #272280 üzenetére
Jogos, nem kell hozzá. Bár nem is mondtam ilyet, de mégis pongyola voltam, 'HAQ' helyett jobb lett volna talán azt írni, hogy 'UHF', a kettő nem ugyanaz. Sima 32Khz szerkezet is lehet HAQ, nem a magasabb frekvencia miatt pontosabb, obligát GS link. De visszafelé elindulva, paraszti ésszel mégis azt gondolom, a mutató siklási illúziójához szükséges az az UHF, a Bulova esetében a 262Khz, hogy 16 bps mellett történjen meg a léptetés. Nincs tudomásom sztenderd definícióról egyik hárombetűs esetében se, ez tűnik még talán egy gyakorlatiasabb megközelítésnek: [link].
-
Laby
őstag
válasz
fagyalllo #272225 üzenetére
Jól hangzik, ha a Citizen-Miyota 8215 mellett döntenék, akkor spórolnál nekem jó pár tízezer forintot.
Értenek is ehhez a szerkezethez több helyen, alkatrészek is vannak hozzá bőven?
Nem vagyok jártas az órák szervizelésébe, szívesen viszem átnézetni, átkenni amikor szükséges, csak hogy sokáig működjön.
Milyen áron dolgoznak általában az órások? Egy 90 ezer forintos órára évente ~30 ezret rá kell költeni átnézésre vagy azért nem ilyen aránytalan a sztori? -
oba
addikt
válasz
fagyalllo #271942 üzenetére
Uh basszus, hát ezt még a kukába is csak úgy dobnám ki, hogy előtte fóliába csomagolom 😅 Köszönöm szépen, még ennél is tökéletesebb munkát szeretnék csinálni, nem sietek, van még időm és türelmem is fejlődni.
dzsi23: neked is köszönöm
Én is abban hiszek, hogy először legyen meg a minőség és a fejlődésre való hajlam soha ne múljon el.
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #271769 üzenetére
Nem, megtaláltam, a második WUS linkemen van egy 1500+ hsz.-es Citizen Ti thread, abban volt linkelve rögtön az elején egy poll, gyakorlati tapasztalatokról, ott írta egy kontai69 nevű user, #2 komment. Amikor tavaly olvastam, csodálkoztam is ezen a fiber pen megoldáson, hogy ilyen egyszerű lenne, bár merőben teoretikus az érdeklődésem, egyelőre nincs titán órám. Ha lenne ‘egy óra’ projektem, akkor viszont tuti, hogy az egy fehér washi lenne, akár Chronomaster, akár pulykás.
-
No.01
addikt
válasz
fagyalllo #271759 üzenetére
Jogos! A baleset az baleset, de a nemtorodessel lehet(ne) kezdeni valamit.
Mondanam, h ha a Pelagos grade 5 lenne azonnal vennem, de nyilvan nem ert a valosagban fogalmam sincs, h mekkor lenne a kulonbseg...
En viszont inkabb vagyok alergais ra es nemigazan tudom atkapcsolni az agyamat, h ez csak egy hasznalati targy. Vigyazok a cuccaimra ammenyire csak lehet (nem kell tulfelteni semmit sem, de az odafigyeles szerintem igenis fontos)
Ha jol olvasom akkor a Pelagosnal semmi kemenyites nincs mint egyes GS-eken vagy tan meg a Citizen hasznal valami extra bevontatot.Csak elvi sikon: ha lenne egy ilyen oram akkor azt el lehetne kuldeni bevontaltatni?
Hova? Es az mivel jatni? Darabokra szetszedik vagy...? -
rbalint88
addikt
válasz
fagyalllo #271704 üzenetére
#kezmuves.
No akkor mar publikalom a legujabb szerzemenyt, 1991-es Seiko Golden Tuna, 7C46-7009. Latszik, hogy volt multja, de remelem meg legalabb ennyi jovoje is van.
Kapott egy tomitescseret, uj elemet es az SNE498 gyari szijat, a kepen meg nem az van.
Egy ”patina” zavar, a karcos uveg, ehhez vajon letezik zafir? -
stellaz
veterán
válasz
fagyalllo #271445 üzenetére
Most egész napos bordás után felvettem a műanyagot, de összességében kényelmetlenebbnek tűnik, szerintem a szélesebb és merevebb szíj miatt.
Jó ez az acél tokos.
Egyébként most nézegettem kolléganőm 1+ milliós Breiitling óráját, a szíj elég minőségi volt rajta, de a hátlap az valahogy inkább csak gagyi. Összességében nem éreztem, hogy de jó lenne valami hasonló.
Plusz néztem képet valamelyik Columbia küldetéséről, ahol legalább 4 asztronauta kezén van a Casio
-
stellaz
veterán
-
-
driv4r
aktív tag
válasz
fagyalllo #271381 üzenetére
Köszi, érdekes volt. Két gyors komment így estefelé.
—A pacák 5:30 körül az ABU Cardinal 66 horgászorsóját említette, mint példát az elnyűhetetlen mechanikus szerkezetre, ezt használja gyerekkora óta. Ex-pergetőként ezt meg tudom erősíteni, elég sok párhuzam van egy jó mérnöki munkával kialakított orsó és óra között. Már rég nem pecázom, de féltve őrzött kincsem egy ABU Suverän, egy orsóguru 2002-es elemzése szerint a nyugati mérnöki tudás és gyártás egyik utolsó darabja volt. Bronz homlokfogaskerék, acél csigatengely, forgácsolt tokozás - túl fog élni mindent is, engemet pláne.
—Szintén 2002-ben jelent meg viszont egy másik hírhedt írás az akkori Timezone órás fórumon, egy Walt Odets nevű pacák lupét - toknyitót ragadott, és konkrétan szétalázta a ref 14270 Explorer 1-et, kis túlzással ipari hulladéknak minősítve azt az elemzésében, főleg a cal 3000 gyári hibáit, hiányosságait, átgondolatlan vagy éppen spórolós megoldásait kiemelve. A nemzetközi órabubus közösség ebben az időben még a TZ fórumain lebzselt, de állítólag a kétrészes cikk után az összes ismertebb fórumozó jó időre persona non grata lett a svájci iparági eseményeken.
Szóval biztos megbízható, robusztus órái voltak és vannak a Rolexnek, de néha azt gondolom, marketingben egyenesen verhetetlenek; ez a videó is jól demonstrálta, milyen hatékonyan képesek befolyásolni a fogyasztók gondolkodását, de főleg érzelmeit.
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #271025 üzenetére
Az átmérő kisebb két, de az 50mm l2l az még mindig sokb egy kicsit, 47-48 mm jobb lenne. Az indexek, mutató készlet se túl bejövős, jobban tetszik a régieké. Jobb lenne, ha csak a 3-6-9-12 órás indexek lenne helyes a többi maradhatott volna pálcika indexes, egyenes véggel.
-
andrew01
tag
válasz
fagyalllo #271025 üzenetére
Nekem meg pont meg van a hűha érzés, jók az indexek, a mutató is klassz, az összkép is ééés a dátumablak is amit épp vadászok
! A lünetta typo-ja is bejön! De, hogy 600€-ért nem tudtak beletenni egy zafírt... vagy 4r helyett egy szinttel feljebbi szerkezetet. A kettő közül, ha valamelyiket megugrotta volna, örömmel adnám a 600pénzem érte (de hogy még felárért szaladgáljak zafírért, köszi nem).
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Könyvajánló
- Gaming notebook topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kedvenc zene a mai napra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- iPhone topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest