Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gipsztigris
addikt
válasz
@mriya@ #227806 üzenetére
Rendben, de ha most arról akarsz meggyőzni, hogy óraszeretőként nem ver gyorsabban a szíved ha egy csodálatosan elkészített csupa haszontalan, de művészi precizitással megépített komplikációjú órát meglátsz, akkor esküszöm lúgot iszok!
Értem, hogy a hárommutatósok jobban olvashatók, stb., ötven felett magam is inkább azokat preferálom, de azért a mérnöki csodákat el kell ismerni, szerintem. -
Empsepo
senior tag
válasz
@mriya@ #227443 üzenetére
A fején találtad a szöget.
Ott kezdődik, hogy ezeket az izéket tölteni kell???
Miről beszélünk?
Ha már akkora királyság oldják már meg szolár technológiával nem?
Lehet van már ilyen csillióért, de ha jól tudom nem ez jellemző.Amúgy meg bármilyen ilyen izét odatettem bármelyik órám mellé, nevetnem kellett.
Aztán akinek bejön az simogassa meg nyomogassa kedvére és élvezze, ahogy kiírja, hogy éppen hívják telefonon....
Számomra ez már sok.
Erre semmi szükség nincs, ettől nem lesz jobb semmi, főleg nem az életed.
Béke. -
pulutodurumo
őstag
válasz
@mriya@ #227316 üzenetére
Ebben vitatkoznék. A Doxa sub főleg tőlünk nyugatabbra ment nagyot. Mondjuk a ~2000€ ára nem olyan vészes, de kétlem hogy nagy tömegben adtak volna el belőle felénk.
Kezdetben lehet hogy csak egyszerű kvarcokkal akarták kihasználni a régen jobban hangzó nevet, de mára szépen összekapták magukat. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
@mriya@ #227275 üzenetére
Svájci spéci quartz szerkezet ISA 8371B . Amúgy első svájci órám és nem igazán ismerem milyen szerkezet ez vagy mennyire bevált ismert. Egy automa Orientet váltott és ismét megfogadtam , hogy jó ideig nem lesz automatám újra , mert két Seiko és egy Orient után rájöttem , hogy nem nekem való.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #227275 üzenetére
Ahogy látom, ISA 8371B szerkezettel lehet kapni a Roamer Superior Chrono II-ket, de annál egy vonalban vannak a segédmutatók a centrális mutatókkal, itt meg feljebb vannak. Chrono24-en láttam ilyet, ott Ronda 5030.D-t írnak, de az meg egy 3 segédmutatós werk. Talán Ronda 5021.D lenne?
Szerk.: A chrono24-est jobban megnézve, a leírásban ISA van, csak a speckóknál van Ronda. Oké, hogy ctrl+c, ctrl+v elven tolták oda a leírást, de ennyire azért odafigyelhetnének.
Viszont máshol csak ISA-val látom.
-
BAti77
aktív tag
-
KKG
csendes tag
válasz
@mriya@ #227135 üzenetére
Sajnos megesik ennél lényegesen magasabb osztályú órákkal is.
Utóbbi időben nagyon elhúztam lélekben a solar (eco-drive) kvarcok irányába és a mechanikusok közül mindig is kézihúzós párti voltam, de az hogy 50 évnyi hanyagoltság után egy kis Nádor utcai ápolást követően 37 órányi járástartalékot és meglehetős pontosságot produkált, hogy is mondjam, kalapemelésre késztetett.
Sajnos elsőszülöttség jogán bátyámé, de néha azért - fővesztés terhe mellett - csak átengedi.
-
-
nrg.960
tag
-
-
hdanesz
őstag
válasz
@mriya@ #226753 üzenetére
Az a fura hogy már akkor is váltania kellett volna, mert majdnem délután 2 óra van...és továbbra is 17.-ét mutat. Direkt megvártam a délt hogy hátha ez a baja. De az órás szerint tegnap volt rosszul beállítva...úgy hogy délben váltott. Ő meg beállította jól. Ami szintén nem lehet mert saját szemmemel láttam kétszer is éjfélkor váltani.
Korábban legalább 1-2-3 napig jól váltott, most meg már meg se nyekken a tegnap délutáni beállítás óta.
-
válasz
@mriya@ #226705 üzenetére
Akkor mondom: Levis póló, Ritte vagy Fiorucci farmer és Tisza tornacipő!
Az ám a buli! De csak répasárga és barna színű Centrumos, vagy Sugár-Skála kópés műanyag szatyorral!
És el ne felejtsétek a Totó-Lottós cicis kártyanaptárat betenni a brifkóba, ha mentek a közértbe!
-
5-ös kezelő
senior tag
-
Eugene Roe
őstag
válasz
@mriya@ #226500 üzenetére
Vicces egyébként, hogy nemrég láttam egy ex-seal kommandós youtube csatornáján, amikor az óráiról beszélt, hogy egy fél-arany Rolex Submariner és egy 50m-es Casio volt a fő órája, a Casióból 4-et fogyasztott el, de egyet sem búvárkodás közben, hanem az elemcsere után nem sikerült sose megtartania a vízállóságát
(pontosabban belül párásodott). Persze ettől még én is törekszem 200m-re a zuhany alá
-
@mriya@
őstag
válasz
@mriya@ #226321 üzenetére
Több helyen, hogy biztosak lehessünk a dolgunkban, 20-06 óra között nem javasolják a dátum piszkálását.
Gyors dátumállításnál én előbb megnézném, mikor vált az óra dátumot, utána beállítanám nagyjából az időt, ezután az aktuális dátumot, majd pontosítanám az órát (pecmutatót az indexre, majd indítás). -
@mriya@
őstag
válasz
@mriya@ #226320 üzenetére
"Az idő és a dátum beállítása
Az óra és idő beállítása az órán saját szabályokkal rendelkezik, bár úgy tűnhet, hogy banális, jó mégis betartani őket.
Soha ne állítsa be az órát 21.00 és 3.00 óra között. Egy ilyen beállítás komolyan károsíthatja az órát.
Ha klasszikus automatikus dátumkerettel rendelkezik, egy hónap után, amely 30 napos, manuálisan kell beállítani a hónap első napját. A naptárlista mindig 31 számjegyből áll, ezért 30 nap után a következő hónap első napján 31-ke lesz az órán.
Ha az óra dátuma a nap folyamán a következőre vált, akkor az órát 12 órával hátrafelé kell beállítani. Ennek eredményeképpen a dátum helyesen kezd váltani." -
Horvi
őstag
válasz
@mriya@ #226279 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsokat. Igazából nagypapámé volt az óra ezért gondoltam rá, hogy érdemes lenne rendbe hozatni.
De akkor ezek szerint nem lenne olcsó mulatság a dolog. Ha mégis a felújíttatásra adnám a fejem kit tudnál ajánlani?
Keresgéltem én is, akit így találtam az a Hantos volt első körben. Jókat írtak róla. -
lenox
veterán
válasz
@mriya@ #226246 üzenetére
Lattam azt is, hogy szerinted nem hamis.
Eredeti kep:
https://www.watchuseek.com/threads/ap-royal-oak-vs-rolex-sky-dweller-in-steel.4522759/
Jelentettem amugy.
-
Peddy789
őstag
válasz
@mriya@ #226121 üzenetére
Hat hajlithatosag / tores stb elvileg jobb de ez sose fog kelleni egy karoranal. Karcolodni jobban karcolodhat, de bevonat fuggo.
Ami elvileg igazi elony hogy sokkal konyebb mint a steel.
Viszont kinezetre talan kevesbe szebb ? nemtudom olvastam valahol hogy kevesbe fenylo, fene tudja.
Mondjuk a kisebb suly az nagyon tetszik mint otlet, de osszesegeben ugylatszik nem szamit sokat az egesz, nem emiatt fogom a sarx055 -ot valasztani. -
trassher
addikt
válasz
@mriya@ #226110 üzenetére
Tetszeni nekem is tetszik de számomra egy autó sosem lehet elég nagy. Most ha saját autót kellene vegyek csak kombi jöhetne szóba mert tuti évente kell 2-szer a nagy hely. És amikor kell akkor nincs mese.
Itt a céges Corolla aztán befér 2 db kézipoggyász méretű táska, kösz szépen gondoltam magamban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Cyberpunk 2077
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- OTP Bank topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Tőzsde és gazdaság
- iPhone topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P71 - i7-7820HQ I 64GB I 512SSD I FHD I Nvidia 6GB I W11 I Cam I Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest