- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Empsepo #254261 üzenetére
A BMW akart olyan imázst, ami végül rátapadt? Ez az igényesebb német középosztály márkája volt, aztán előbb a szláv gengszter és a török sutyerák mondakörbe illeszkedésbe álltak bele (hiába mondták el sajtóeseményeken, hogy ezzel nem azonosulnak, azért pontosan látszott, hogy semmi bajuk ezzel a trenddel, mert vitték, mint a cukrot), aztán újabban a teljesen ízléstelen kínai újgazdag giccsparádé kiszolgálása lett az elsődleges prioritás. Ma már semennyire nem érdekli a BMW-t, hogy a német fogorvos hajlandó-e ezt a márkát választani, mert az ő kiesésére van három másik vásárlói csoport, akik epekednek érte.
Majd felszólal egy marketinges a meetingen, aki azt mondja, hogy az elmúlt négy pénzügyi negyedévben +17% profitot értek el a Patek eladásokkal és akkor meg lesz magyarázva, hogy ez így jó. A nívós márkák is nagyon könnyen rákapnak amúgy a megugró eladások miatti megrészegültségre.
-
válasz
Empsepo #253829 üzenetére
Szerintem kapott 1 kicsit egyszerű majd egy gúnyos, lekicsinylő választ. Egy fórumon, ahol - ahogy írja - pont azért vagyunk, hogy megvitassunk témákat és beszélgessünk róluk. Az pedig, hogy valaki többet kérdez mint mások miért ilyen probléma? Miért kell totálisan hülyének nézni?
Ha ennyire kivan itt a krémje a csapatnak az egyszerű kérdésektől miért nem csinálnak egy szakmai részt ahova elvonulnak? -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Empsepo #249713 üzenetére
Elször én is V-nek néztem a hetest.
De találtam más képeket a neten, ott 21-et mutatott a dátum, és rendben volt. Méret határeset nekem, a pilóta Lorus órám mérete, még nem döntöttem. Leolvashatóság teljesen rendben van, és a sárga mp mutató igen szimpatikus.
Elegáns órának meg kinéztem Alin egy VH65 szerkezetes /négyet léptet másodpercenként/ zafíros 40 mm-es acéltokost harmincezer JMF /most éppen RMF/ ár körül. PD1654 -
::Trunks::
senior tag
válasz
Empsepo #249591 üzenetére
Tiszában vagyok vele, egyszerű történet volt kicsit fordított helyzetben ,hogy ott sokkal többnek akart látszani ,mint ami.
A kérdező is valahogy úgy teszi fel az egész kérdést,hogy valaki segítsen lebeszélni, önmaga is tudja, hogy értelmetlen, és jól is látja a dolgokat, drága órákat -jó esetben- olyanok viselnek ,akiknek van is megfelelő egzisztenciája körülötte. Leírja, hogy lakásra gyűjt, így igazából alapból a felvetést sem értem.Nem az lenne a prioritás? De biztos jó buli a BKV-n, meg az albérletben méregdrága órát nézegetni, ami teljesen indokolatlan az élet helyzetében, továbbá az is felmerül, hogy kétséges ,hogy örülni fog-e neki a továbbiakban. Tehát nem egy brutális órarajongó (ahogy pl én sem)
-
fagyalllo
őstag
-
LimaBravo69
tag
válasz
Empsepo #248560 üzenetére
Köszönöm.
De ez egyúttal azt is jelenti, hogy van olyan szerkezet, amiben nincs ilyen funkció?
Azt hogyan lehet beállítani? Azt értem, hogy a kihúzott koronával beállítom az óra/percet, de ezek szerint a másodpercet nem lehet pontosan belőni?Bocs ha olyat kérdezek, ami mindekinek egyértelmű, de nem találtam ilyen magyarázatot
-
arn
félisten
válasz
Empsepo #248448 üzenetére
20 eve is ott tartott
Ha ide mesz, nem szabad feltuno dolgokat az utcara vinni (ekszer, fenykepezogep, ora, stb), nekunk ezt az idegenvezeto el is mondta, meg azt is, hogy keruljuk a kis utcakat, mert megkeselhetnek. Azota nem vagyom napolyba.
De pl caprin is ugy voltunk, hogy felmatricaztak, hogy te mar fizettel (a maffianak), a csoport kapott egy sajat idegenvezetot, aki a helyiek embere. Aki matrica nelkul flangalt, az lehet nem jart jol.
Az amalfi partvidekre visszamennek, a vilag egyik legszebb helye.
-
SOAD19
addikt
válasz
Empsepo #248442 üzenetére
De, legalább értettek az órákhoz a rablók, hamar rájöttek, hogy gagyi. Vagy annyira hitvány minőségű volt... Az is érdekes, hogy nem hívtak rendőrt, simán ment minden tovább, mint ha mi sem történt volna. Amúgy ne ítélkezzünk a tulaj felett, ki tudja, lehet otthon pihen a óratartójában, dobozában, széfében az eredetije.
-
SOAD19
addikt
válasz
Empsepo #248343 üzenetére
A német államnak kellett volna megvennie, majd beolvasztania és kiönteni belőle egy ☮️ jelet, vagy egy Dávid csillagot, hadd forogjon a sírjában a kis bajszos, illetve a neonácik.
#248335 fagyalllo
Nem csúnya az, csak az óceánról a kékre asszociál az ember, ezért gondolom, hogy a kék mégis az igazi, oceanushoz való szín. De legyen minél több szín, mert az jó, mindenki talál magának valót. A zöld az új kék, amúgy is, nem?! -
hallador
addikt
válasz
Empsepo #248343 üzenetére
Maga gyártója legenda volt a maga korában, Andreas Huber Munich a maga kora A.Lange & Söhne-je volt, még az IWC is megemlékezett róla 2009-ben. Sajnos az óra tulajdonosa igencsak problémás.
A márkát tisztelem, nagyon, meg az termékeiket is, de a tulajdonosát nem.Jó hát ennyi erővel a fél óraipar sem ér semmit több okból sem, kezdve az IWC-vel, A.Lange & Söhne-ig, Laco, Stowa, Minerva, Ariston, Panerai, Angelus, de valójában nem így van.
A Német óraipar dominált az 20. század elejéig, azaz az I világháborúig, a német óraipar mondhatni sokkal patinásabb gyártókat termelt ki, mint a svájci óraipar, de ezt az Osztrák Magyar Monarchia, valamint a Német császárság összeomlása után megfordult. Ezt sokan elfelejtik, amikor erről van szó, hogy óra. Pedig a tények makacs dolgok.
Ezek a márkák a 90-es években elkezdtek megint visszatérni, és sikeresek, még ha nem is annyira mint fénykorukban.
Szóval csak azért elítélni a föld egykor legjobb óraiparát, mert most találkozott valaki egy ilyen órával, még eléggé buta dolog lenne. -
andrew01
tag
válasz
Empsepo #247765 üzenetére
Számomra egy unalmas és aránytalan óra ez a Junghans. A letisztultsága az egyetlen, ami karaktert ad neki, mondjuk azt jól hozza. Nekem pont ez tűnt fel, kézen még nem is láttuk.
Apró technikai malőröket azért még simán felül írhatná, ha baromira tetszik az óra és jó rápillantani. De valószínű ezzel van a gond.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, ha nekem irtó jól állt az óra, akkor aztán hidegen hagyott a másodperc járásaugyanakkor ha nem, akkor meg hibátlan létére is ment vissza(avagy addig kerestem egy hibát míg belemagyaráztam indoknak)
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #246648 üzenetére
Igen, egy kicsit meredek, de szerintem vidám, nyárias szín. Viszont gondolkodom rajta, hogy az alsó, rövidebbik szárát levágjam, ahogy már sok nato szíjammal tettem, mert elég nagy az óra, nem kell, hogy feleslegeseb magasítsa, és kicsit el is áll a szíj a csuklómtól. Raf szíjnak tök jó lesz.
stellaz #246649:
Igen, mustár és piros, de nem rikító piros, főleg, hogy az már több éves, és mosva is volt párszor. -
Cold5
senior tag
válasz
Empsepo #246646 üzenetére
és dzsi23: Nektek is köszönöm!
Mik lennének a Te választásaid?
Fém szíj, ,sportos-elegáns vonal, 3 mutatós, pálcika index, kék számlap volt az eredeti elképzelés (valami izgalmasabb) és szürke lehet, min. 100m vízállóság.Ezek voltak nálam játékban:
- Mido Ocean Star Driver 600 (gen 1. pálcika index)
- Longines Conquest 41mm
- Tag Heuer Aquaracer Calibre 5 43mm (régebbi gen, sárga írás)
- Maurice Lacroix Aikon 42mm
- Breitling Superocean Heritage 44mm
- Seiko Presage Sharp Edged "Aitetsu" 39mm
- Ball Engineer M Marvelight 43mm
- Ball Engineer III Marvelight Chronometer 43mm
- Norquain Freedom 60 42mm
- Christopher Ward C60 #tide
- Rolex Datejust 41, Jubilee bracelet
- Pár Grand SeikoAmint látod, elég nagy a szórás, sok kiesett mert kicsi, nem jó a szíj, sokkal drágább, nem elég izgalmas...
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #246009 üzenetére
Köszi!
Eredetileg egy Orient Star lett volna a cél, de mindig is bántam, hogy egy "pillanatnyi elmezavar" következtében megváltam ettől az Orienttől, és kidolgozásban ez is nagyon közel van a Starokhoz, ezért úgy döntöttem, hogy kijavítom a hibámat, ahelyett, hogy 2.5x annyit elköltsek egy Starra. Bár ez még így is drága lecke volt, mert anno jóval olcsóbban jutottam hozzá, és annyiért is adtam el, de úgy érzem, megérte újra megvennem. -
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #245926 üzenetére
Az üveget könnyebb betörni, mint a koronavédőt lezúzni, és ha az üveg összekarcolja a számlapot, akkor is b@$2hatom.
Szvsz. eleve csak olyan órát szabad megvenni, ami pénzügyileg nem túl nagy érvágás, ha tönkremegy, és akkor nem kell az ilyen balesetek miatt aggódni. De amúgy igyekszem vigyázni az óráimra (egészséges keretek között), és eddig egy Vostokom szenvedte el a legkomolyabb sérülést, amikor véletlenül nekivertem a csempének, és kipattant az üvegéből egy kb. 0.5*1mm-es darab (nem plexis Vostok volt).
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #245813 üzenetére
16-át mutat.
Amúgy nekem tetszik; legalább annyira látható, és szvsz. jobban is néz ki, mint amikor kerek segédszámlapon van a dátum, pl. rengeteg öröknaptáras órán, vagy márkán belül ott vannak a 4R57-es Presage-ok.
#245810 5-ös kezelő:
Ahogy nézem, jelenleg is sok Bambinonak van pattintós hátlapja, de nincs azzal baj, ha jól meg van csinálva. Persze, én is jobban szeretem a menetest. -
CrAzY88
aktív tag
válasz
Empsepo #245761 üzenetére
Azért ez a "Felesleges" kijelentés kicsit erős.
Az igaz lehet, hogy ami olcsó, az sz*r, de ebben nincs semmi új.
Nekem több órám van, és igen is hasznos. Nem hordom az automatám túl sűrűn, viszont amikor fel veszem, be van állítva.
Mai napig megy, és valami 80 euróért vettem. Az ennél olcsóbb felé nekem sem volt bizalmam. -
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #245616 üzenetére
Természetesen nem létszükséglet a kézihúzás, előtte is volt élet, sőt, az automata felhúzás előtt is volt élet, éppen a kézihúzás. Számomra utóbbi szimpatikusabb, jobban megbízom benne, tudom, hogy mennyit húzok rajta, azt meg nem csak sejthetem, hogy automatika jól működik, nekem az nem pálya. Ettől függetlenül tudom, hogy jó szerkezet a 7S, és aki tudja, hogy eleget húz nála, annak bátran ajánlom.
De én inkább veszek csak kézihúzós órát, mint csak automatát.
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #245292 üzenetére
Korábban ugyan hetente váltogattam az óráimat, de legutóbb fél éve vettem újat (ha azt nem számolom, ami hibásan jött, és visszaküldésre került), és egy éve egy másikat, így szerintem nem irreális egy évre tervezni, viszont jól meg kell gondolnom, melyiket választom, főleg, hogy talán az összes többitől meg akarok válni... legalább is azoktól, amiket én vettem magamnak, vagyis csak a kis Poljotom és Raketám maradna, ami örökség, meg valahol a fiókban van egy Q&Q Superior, amit még az áltsulimtól kaptam.
Egy évnél többet viszont nem mernék mondani.Esetleg egy olcsóbb fajta kocka G-Shockot szerzek még be strandoláshoz.
#245309 SOAD19:
Csak 1 római szám van rajta, attól szerintem nem lesz túl komoly, főleg ha valamelyik színeset választom, és a számlap is elég kusza.De én amúgy is szeretem a római számokat, akkor is, ha nem csak 1-2, hanem 12 is van a számlapon, pl. a Poljotom vagy az asszony MK-ja esetén.
-
Kbali
nagyúr
-
dzsi23
addikt
válasz
Empsepo #244024 üzenetére
Nagyon szépen tudja mutatni az időt.
Elférne a fenti Tag Heuerem mellett.
Az új Steinhart sem lett csúnya.
-
gipsztigris
addikt
-
gipsztigris
addikt
válasz
Empsepo #243829 üzenetére
"Bocsáss meg de pont annyira lehet negatívan hozzáállni ehhez, mint lelkendezni."
Természetesen a vélemény szabad, ahogy szabad egy véleményt véleményezni is.
Szóval, ha sikerül hozzájutnom egy fekete vagy szürke példányhoz, ígérem, hogy részletesen be fogok számolni róla. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Empsepo #243812 üzenetére
Ez is a cél szerintem. Egyébként vásárlók -sorban állók- fotói alapján olyan “swatch gagyinak” látszik…nem is kell komolyan venni…ez egy jópofa játék és faxa bevétel nekik. Szerintem a rolex oyster perpetual színekkel teli “copy” aquaterra közel nem fog akkorát menni mint a swatchmaster.
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz
Empsepo #243762 üzenetére
Valóban érdekes cikk
Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.
A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.
Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.
-
dud998
őstag
válasz
Empsepo #243745 üzenetére
Köszönöm szépen, magamat leptem meg vele.
Nos mivel May nagy Seiko rajongó, és mint előttem is írták visel is Seiko-t, adta magát a kooperáció. Mondjuk azt én sem értem ha neki kvarc búvárja van, akkor ez miért lett automata (4R36). De a sztori így is megvan mögötte és elvileg aktívan részt vett a tervezésben. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Háztartási gépek
- Tőzsde és gazdaság
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Nyaralás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Need for Speed: Rivals
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- EZVIZ C3 C3W Pro (4MP) CS-C3W Smart Home Kamera
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest