- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomsolo
addikt
válasz
gyuszmó #243467 üzenetére
ebből nem derül ki melyik típussal van gondod,
ha a CB5860-86E, annak sztem nincs gravír a hátlapján - vagy nem látszik1. btw 30 napos visszaküldési garancia van,
2. nem hinném hogy hamísított órát árulni kifizetődő lenne nekik (értsd: már rég kiderült volna) -
SOAD19
addikt
válasz
gyuszmó #243372 üzenetére
Már sokszor volt ez a kérdés itt, ilyen konkrét, könnyen rákereshető dologra érdemes használni a keresőt. Vagy ránézni az árukeresőn, pont valamelyik nap kapta meg az "Ország Boltja 2021"-es díjat: [link]
#243374 dzsi23
Egy darabig várhatsz rá, sajnos. Amúgy 330 környéke már nem nagyon lesz, valahogy mindig kúszik feljebb. Mostanában az van, hogy negatív rekordok dőlnek meg, majd kicsit visszaerősödik, de mindig magasabban stabilizálódik, mint ami előtte volt. Ezért is vettem meg az új órát, mert úgyis, csak drágább lesz.#243377 dzsi23
Alapból nekem is a dátumot mutatja, csak este szoktam átállítani, hogy az időt mutassa. -
dzsi23
addikt
válasz
gyuszmó #243160 üzenetére
Megkockáztatom, hogy nem sok tapasztalat van itt a H-41e szerkezettel. Nem tudom, mi lehet az elapja, de mivel egyedi/módosított cucc, nem lehet olcsón pótolni, ha esetleg elromlik. A Hamilton megbízható márka, de nem biztos, hogy gari nélkül bevállalnám (bár ez leginkább ártól függ).
-
DemonDani
addikt
válasz
gyuszmó #242972 üzenetére
ROAMER DEEP SEA 100 851837 41 45 20
Talán ez is érdekes lehet. -
fagyalllo
őstag
válasz
gyuszmó #242996 üzenetére
A sokat emlegetett G10 szerkezet, vajon miért kellett cserélni az órában? Mert elromlott és javíthatatlan, roncsolás nélkül nem lehet szétszedni. Persze rengeteg készült belőle és a sokból könnyű hibásat találni, de valahogy mégis ezekről lehet olvasni minden fórumon, nem az elhulló Miyota és Seiko kvarc kronókról.
Szerintem ezzel ne kísérletezz, vegyél egy új, garanciális órát. -
dzsi23
addikt
válasz
gyuszmó #242991 üzenetére
Még mindig kapható emagon a nemrég kitárgyalt ~30k-s svájci Calvin Klein kronó zafír üveggel, tömör (vég)szemes szíjjal (vagyis emagon most csak bőrszíjjal látom, de pl. jomashopról sem jönne ki sokkal drágábban a fémszíjas), amire nem mondhatjuk, hogy rosszabb, mint egy 100 ezres Tissot és társai. 30k-ért talán nincs jobb japán óra sem, drágábban viszont már vannak mecha-kvarc vagy fényevő Seiko, Citizen és Casio órák is. Ellenben a zafír még mindig ritka náluk, és tömör végszemet is nagyítóval kell keresni 100k alatt, de én akkor is a japánokra szavazok, hacsak nincs olyan svájci, ami nagyon-nagyon tetszik.
-
Fall-N
veterán
válasz
gyuszmó #237197 üzenetére
Az a kérdés, hogy az összes funkciót kihasználnád vagy elég lenne egy sima Citizen fényevő? Rengeteg jó és szép órájuk van sokkal olcsóbban, akár titánból is. Gondolom az óra kinézete tetszett meg. Rossz vételnek nem mondanám, azt te tudod mennyire sínylené meg vagy nem a költségvetésedet.
-
fattyu
veterán
válasz
jók. masszív működik. a rádiójel szinkron földrajzra épületre napszakra háklis.
A mutatók nullázását tanuld meg mert hajlamos a napi csetlés botlástól elmászkálni némelyik.
zafír fényevő, ha tetszik vedd meg. ha el akarod adni bő 50% bukóra készülj. ha megtartod akkor akár persze. Nekem ilyesmim van 3 éve talán. problémamentes ezen idő alatt, de ennyi alatt egy automata is az. ennél hosszabb távot nem tudok mondani.
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
Örök darabnak én letisztultabbat és kisebbet választanék, de nem vagyunk egyformák. Árát meg kevés óra tartja, nem mondanám jó befektetésnek. Az a jó vétel, ami sokáig fog neked örömet szerezni. Sajnos én ezt az örömet úgy két tucat órában találom meg, sok bukóval. De van, aki boldog egy darab jó órával is.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
gyuszmó #223528 üzenetére
A szerkezete nem feltétlen jobb, de amúgy ha fényevő, akkor az Eco-Drive a legjobb ilyen szempontból. A Citizen ebben hisz, ezt nyomja leginkább, ezért élen járnak a technikában.
A titán karcolódik, de összességében jobb a minősége a nemesacélnál, illetve azonos méretben jóval kisebb a tömege. Ennek ellenére ez a Citizen mégis nehezebb a jelenlegi Casio-dnál, ergo jóval masszívabb darab. Továbbá 20 ATM-es, és zafír üveges. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az üvege szinte biztos, hogy karcmentes marad hosszú évekig, nagyon komoly behatások ellenére is. Ez tapasztalat.
Összességében nem egy liga a két óra, a Citizen jóval komolyabb. -
p0lip
tag
válasz
gyuszmó #188183 üzenetére
Akkor még nincs aggódni valód, ahogy látom a saját és ismerősök napelemeseit, aki figyel arra, hogy ne essen a töltöttségi szint 80 % alá, azoknak nem sok gondja akad kb. 10 évig. Persze ez szerencse kérdés is, minden elromolhat, ment már tönkre hamarabb, de van amelyik az említett időszakon is túl van már jócskán és működik. TimeCenter kolléga majd kiegészít, én csak műkedvelő vagyok a témában
-
válasz
gyuszmó #188165 üzenetére
Gyuszmó! Volt rajtam olyan 47-es óra amire azt mondtam, hogy frankó. És volt rajtam olyan 41'es ami annál nagyobbnak tünt és nem tetszett.
Igencsak sokat számít a tokforma, a vastagság és a fülek kialakítása.
Relatíve kicsi óra is tud rettenetesen kinézni hatalmas szamárfül méretű tokfülekkel. -
p0lip
tag
válasz
gyuszmó #188163 üzenetére
Ez így van szerinem is. Persze maga a tokméret meghatározó, de nem minden.
Sokat számít a kialakítás, nem csak az átmérő, hanem pl. a magasság, illetve a szíjszélesség is. G-SHOCK-ok sem mind olyan nagyok, de a robusztusságuk, éppen a magasság, a széles szíj és a nagy gombok, korona miatt sokszor nagyobbnak hatnak. Aztán a domború üvegesek megint csak nagyobbnak mutatják magukat. -
p0lip
tag
válasz
gyuszmó #187947 üzenetére
Engem nem kell győzködni a fényevő, atom és vagy gps szinkron a lusták álomórájává teszi ezeket.
Mellesleg érdekes, de ezen az oldalon is van, az általában csak a mechanikushoz kötött életérzésből. Persze kicsit másként, na de... Ilyesmire gondolok, mint jó etető helyet keresni, ellenőrizni a szinkronizálás megtörténtét, legjobb vételihely megtalálása. Persze más feeling, mint egy automatánál, de lehet vele foglalkozni, babusgatni, ha olyan kedv van. Egy lényeges különbség van, hogy lehet és nem kell, mert a szinkron mehet automatán, az etetésre se kell figyelni, akár hónapokig.
Mielőtt háború lenne, tisztelem a mechanikusokat is és minden tiszteletem nekik.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest