- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shaman101
tag
Sziasztok! Keszulok megvenni egy vintage Fortis quartz orat. Erdekelne a velemenyeteket hogy mennyit er. A szerkezeterol hetvegen lesz infom, akkor mutatja meg a srac. Vszeg valami ETA lehet benne amit a fortis licencelt.
-
shaman101
tag
Sziasztok! Szerintetek tehet kart egy oraban az ha kivulrol izopropil alkoholos fogkefevel finoman megtisztitom ? Ezalatt nem vizallo orakat ertek. Bejuthat az alkoholgoz a belsejebe es kikezdheti a szamlapot ?
-
shaman101
tag
Sziasztok! 2 uj orat hoztam nektek, egy ezust tokos longines a 40es evek elejerol (szerintem), es egy szamomra ismeretlen, mivel a szamlaprol lekopott a markajelzes. A hatuljan az van hogy "acier racinox" barmit is jelentsen.
A longi ertekere lennek kivancsi, plusz arra hogy milyen marka a masik ora. Ennek a szerkezete sem jelzett, ez szerintem 30-as evek. Az ismeretlen ora hatlapjaban egy limitacios jelzes van. 300 valamennyibol a 100 valahanyadik peldany.
Koszi a segitseget.
-
shaman101
tag
válasz
bigmasterg #252288 üzenetére
Tisztaban voltam ezekkel amikor megvettem, mint mondtam erdekesseg gyanant vettem meg.
-
shaman101
tag
válasz
vadászcsiga #252284 üzenetére
Ha aranyozott biztos er 400ft-ot, ha kinyered valahogy az aranmytartalmat. De ovcsatokat rezbol csinalnak leginkabb.
-
shaman101
tag
válasz
ricsik #252280 üzenetére
Az aranyozas soha nem volt draga dolog. A gyartok eloszeretettel hasznaltak alacsonyabb erteku oraknal is. Bevalt eljaras mar a 19. szazadtol hogy aranyoznak (pld orakat), es nincs benne semmi extra. Nem igazan lehet mas femekkel ezt helyettesiteni, es nem hiszem hogy koltseghatekonyabb is lenne.
-
shaman101
tag
Tulajdonkeppen erdekesseg keppen vettem meg, de ja, adtam neki egy eselyt. tevedtem. Ez ilyen.
-
shaman101
tag
válasz
dilajoska1 #252257 üzenetére
Akkor mar szinte biztos hogy hamisitvany.
Mivel korhu volt, adtam neki egy eselyt, de hat ugytunik mar akkoriban is keszultek hamisitvanyok. Koszi az infot.
-
-
shaman101
tag
Sziasztok! Egykis segitsegre lenne szuksegem a 70-es evekbeli seikommal kapcsolatban.
A szamlapon 7006 - 7190S felirat van, magyarul a szerkezet 7006, ez igaz is 7006A szerkezet van benne. A hatlapon viszont 7005 - 8022 szam van, azaz 7005-os szerkezetet jelol.
Tobb lehetoseg fent all,
A., vagy gyarilag ilyen
B., a hatlap cserelve lett
C., 7005-os tokban van a 7006 szerkezetet jelolo szamlap, es maga a szerkezet is.A sorozat szam alapjan a gyartasi honap 1974 februar. 1974 februarjabol egy egesz mas ora tokkal rendelkezo orat talaltam csak.
7005 - 8160-as szammal viszont tobb ugyanilyen tokos (mint az enyem) orat dob ki a google.
Ami nagyon erdekes meg hogy volt egy hirdetes catawikin ahol pont ugyanez a helyzet all fent mint az enyemnel....https://www.catawiki.com/en/l/19393617-seiko-automatic-day-date-18-jewels-model-no-7005-8160-p-men-1970-1979#gallery
Itt is a szerkezet azonos a szamlapon jeloltel, a hatlap megis mas. Raadasul ugyanugy 7006-7005 a szamozasa ennek a seikonak is.
Tudom keves ra az esely hogy eredeti minden az oraban, de en bizakodo vagyok.
Kepek az orarol:
https://drive.google.com/drive/folders/1w_S9jZKNlBNSPcsRF0I8LknvqV-OJs2X?usp=share_link -
shaman101
tag
válasz
Csigusz 1 #246057 üzenetére
Ez egy erosen hasznalt, koranak megfelelo allapotu:
https://www.ebay.com/itm/203914554304?hash=item2f7a412bc0:g:kikAAOSwkUxiWYrt&amdata=enc%3AAQAHAAAA4KCB916i%2FV62PzqQlGA%2BFblxpvPb3KPOwMBcVtBLU9mnwGsnoFlDzyRy916ZX5AxeBg4OPOwGfrd00NDc7Sl9VxQVk%2Bqi7XSXN68vCFxmZAW5YVz1%2Bzngj%2BkSzyeIdCwiNfYqN0JOVawyCjfWEJ8VXVoO5NmIg%2Frla8KS4HKH7kEtqgJ91SDSmA9H8i80%2FccWdP3zVD8s30ykzazQe4uG9ECVElbmY%2Fe2qJ1mK76CC%2FeqA2tPKzATMEzlPt67NeKr2pKQhI%2BkOm9b6ZcIsZXHCy8o7W4jAKcflN6SVWieE3U%7Ctkp%3ABFBMiIr3jqNg
Az en oramat 10. ennyit nem hasznaltak.
-
shaman101
tag
Sziasztok! Mivel annyira vintage-ben nem vagyok otthon, ez a ket ora milyen ertekkel bir szerintetek? Az egyik egy citizen parawater (az elso vizallo citi), a masik egy katonai junghans. Mind2 ujszeru allapotban van, vagy rakoltottek rengeteg penzt a restauralasra, vagy gyari allapotban vannak ami azert ritka mert a junghans pld tobb mint 80 eves ora.
-
shaman101
tag
válasz
Lami66 #245502 üzenetére
Koszi a reszletes megfogalmazast, viszont.
Az ora tokja tenyleg nincs rossz allapotba, ahogy az elolap sincs (nyilvan ha 10x.esen ranagyitunk vannak rajta hibak).
Meg mielott felreertes esne, nem en "laktam le" az orat, en is hasznaltan vettem mert tetszett a szamlap.
Az hogy ritka valoban nem erteknovelo tulajdonsag egy oranal, en csak arra ertettem hogy oceanus, es a casio szerintem mar nem is gyartja (ezt a modelt.)
Amugy teljesen egyetertek, mind1, apropenzert vettem hogy megmentsem a sorsat, ezert nem esett tul jol amit leirtal.Amugy 90eur-t szerintem a mai napig er ezaz ora.
Igaz a masik negativ aspektusa a megvasarlasnak az hogy szervizelnem is kell.
Apropor nem tudsz egy olyan szervizt ahol beragadt gombot szervizelnek es dobnak bele egy uj elemet is? 8-10 ezerert a casio szakszervizben megjavitanak, de annyit nem kivanok kolteni az orara. -
shaman101
tag
Sziasztok! Kerdeznem hogy mennyit er ez a ritka oceanus casio ora ?
Zafir uveg, alarm kronograf, es acel. Korona jelzett. A szij karcos, de a tok teljesen vallalhato.Casio 2714 Oceanus oc-504 a pontos tipus.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest