Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aki még nem látta a "Lost" sorozatot ajánlom, ha szereti a nyitva hagyott kérdéseket és nagy vitát kavaró lezárást. Még a Blu-Ray kiadás extrái között is próbáltak lezárni nyitva hagyott kérdéseket... Lost - Answers song YT alert
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Nyugdíjasklubban is jók

-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Hol indult? A Prime-on nem találom. Köszi előre is.
-
válasz
Nordic
üzenetére
Jobban örülnék, ha kínai sorozatot folytatnák... sikerült megnézni végre mind a 30 részt, közben olvasom a könyveket, a Netflix verzió alapból különbözik sok mindenben.
Tudomásom szerint a kínaiak afféle univerzumot (SW, Dune, stb.) akartak kreálni, de sajnos feladták a tervüket (mintha meghalt volna az ötletgazda vagy a pénz fogyott el, nem emlékszem pontosan, bocsánat). -
és persze #75929 myckey-nek is
A Netflixes "3 test probléma" sorozatot (ha félre tesszük a kínai verziót és a könyveket) érdemes erőltetnem, mint önálló alkotást? Az első 2 részbe is folyamatosan belealudtam, az index cikke szerint pedig nagyon kellene figyelnem...
Érdemes újra kezdenem előlről vagy inkább a könyveket olvassam el? -
válasz
Nordic
üzenetére
Olvastam angolul, majd magyarul is (nagyon gyorsan megjelent). Nagy kedvencem volt Chnadler karaktere is, de Perry is a valós életben. Nagyon sajnáltam a vele történteket, de már az is kész csoda, hogy életben maradt ezek után. Sajnos gyanús egy szívinfarktusra a kádban, aztán lehet, hogy még meg is fulladt. Én is 54 vagyok, gyászolom.
R.I.P. Oriic képénél nincs jobb erre.
-
válasz
lezso6
üzenetére
200 oldal? Good luck

A könyvek időrendi sorrendben: Az Alapítvány előtt (Prelude to the Foundation), 1988. Előjáték az Alapítványhoz (Forward the Foundation), 1993. Alapítvány (Foundation), 1951. Alapítvány és Birodalom (Foundation and Empire), 1952. Második Alapítvány (Second Foundation), 1953. Az Alapítvány pereme (Foundation's Edge), 1982.
Bővített javasolt olvasási sorrend (szubjektív):
Alapítvány
Alapítvány és Birodalom
Második Alapítvány
Az Alapítvány pereme
Alapítvány és Föld
Az Alapítvány előtt
Előjáték az Alapítványhoz
Acélbarlangok
A mezítelen nap
A Hajnal bolygó robotjai
Robotok és Birodalom
A csillagok, akár a por
Az űr áramlatai
Kavics az égben
Még 1 lista...: Asimov regények és novellák a cselekmény időrendje szerint:
Egy fiú legjobb barátja (1995)
Robbie (1998)
Az AL–76-os robot elkeveredik (2006)
Körbe-körbe (2015)
Logika (2015)
Fogd meg a nyulat! (2016)
Te hazug! (2021)
Tökéletes kiszolgálás (2023)
Lenny (2025)
Az eltűnt robot (2029)
A kockázat (2031)
A csillagokba! (2031)
Bizonyíték (2032)
Rabszolga (2034)
Az Első Törvény (2035)
Az elkerülhető konfliktus (2052)
Robotálmok (2055)
Női ösztön (2062)
Karácsony Rodney nélkül (2090)
Öcsi (2120)
A Fényvers (2150)
...hogy engedelmességgel tartozol neki (2180)
A két évszázados ember (2359)
Föld Anya (4021)
Acélbarlangok (5021)
A mezítelen nap (5022)
Tükörkép (5023)
A Hajnal bolygó robotjai (5024)
Robotok és Birodalom (5222)
A csillagok, akár a por (GKE 1200)
Az űr áramlatai (GKE 200)
Kavics az égben (GK 827)
Zsákutca (GK 978)
Az alapítvány előtt (GK 12020)
Eto Demerzel (GK 12028)
I. Cleon (GK 12038)
Dors Venabili (GK 12048)
Wanda Seldon (GK 12058)
A pszichohistorikusok (GK 12067)
Epilógus (GK 12069)
Az enciklopédisták (AK 50)
A polgármesterek (AK 80)
A kereskedők (AK 135)
A kalmárfejedelmek (AK 155)
A generális (AK 195)
Az Öszvér (AK 310)
Az Öszvér keresi a Második Alapítványt (AK 315)
Az Alapítvány keresi a Második Alapítványt (AK 376)
Az alapítvány pereme (AK 498)
Alapítvány és Föld (AK 499) -
válasz
Fecogame
üzenetére
"mindegyikőjük színész" - keresgéltem, nem találtam, csak annyit, hogy többen szerepeltek már mindenféle vetélkedőkben, tv műsorokban...vagy egyikőjük Dér Heni férje... de mindegyis.
A feladatok és balhék, megbeszélések nekem sem voltak igazán természetesek, lehet, hogy nem jó színészek, azért nem találtam róluk több infót...
-
A Last of Us esetében egy dologtól nehezen vonatkoztatok el, pedig egyre jobban tetszik a sorozat (nem szállt meg a buzidémon, muhaha, made my day). Ez a gondom, de már múlik:
Varga Ferenc József (humorista)
Pedro Pascal:
-
-
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egyetértek, ugyanakkor ez csak egy mese, realisztikusabb történethez dokumentumfilm kell (persze azt is meg lehet hamisítani). Kb. a 7 fejű sárkány mesékhez hasonló, csak modernizálva. A 80-as évek (meg 1-2 gyerek karakter) miatt megy ekkorát, úgy érzem. Nekem amúgy tetszik, 1,5x sebességgel egész jó, kár, hogy a streaming app-okban nincs 2x lejátszás...
-
Kathleen Robertson akkor és most -
(Scary Movie vs. Expanse)

-
Money Heist utolsó 5 epizód, vége. - részemről rendben,
kedves-nyálas lezárás. -
Matt-nek eléggé ment (megy?) a családapás sorozata, Matthew-t mások is észrevették, itt a magyarázat. Ezzel együtt nekem kedvencem. Van egy limited T-shirt sorozata, gondolkozom a "Can I be more vaccinated?" feliratún, persze Friends kalligráfia, valami charity is van benne talán.
Sajnos még nem láttam a Reunion-t, nagyon elfolgult rajongó voltam (vagyok)
-
válasz
negyven2
üzenetére
Gondolom az amazon account-oddal léptél be. Nekem van egy USA location-ű prime előfizetésem, az inkább vásárlás és alexa miatt. Új e-mail címmel regisztrálva felajánlotta a 7 próbanapot. Összehasonlítom mennyivel enged többet itthon nézni, mint az USA Prime-mal itthon belépve. Sehol nem láttam (röviden átnézve), hogy emelkedne az előfizetés.
-
LOST - Answers! (Song parody) (angol szövegértés fontos)
A BD gyűjteményes kiadásban vannak magyarázó videók, ha jól emlékszem.
-
Robert Rodriguez rendezte a Mando 6-ot
- nem csoda, hogy akciódús volt 
-
válasz
headhunter86
üzenetére
Bocs: Starbuck (Katee Sackhoff) a BSG-ból (Battlestar Galactica)

-
Maxxy10 ne vedd magadra, nem neked szól

Gondolkoztam ezen a berendelés szón, úgy találtam, csak egyenruhás szerveket lehet berendelni
Viszont találtam valamit, ami, lenyűgözött: (ti hallottatok erről? - a linkelt jgszabályban van):
e) RobotZsaru Neo Harcérték modul: a rendőri szervek személyi állománya naprakész berendelhetőségi létszámadatait tartalmazó nyilvántartás (a továbbiakban: harcérték modul).

-
Ha még valaki emlékszik a Friendsre, egy könyvkritika.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Volt. Már vége...

-
-
válasz
jonnyjoker01
üzenetére
Azért egy spinoff "Darlene Budapesten" címmel jöhetne...

-
Brooklyn 99 - tudja valaki, mi az oka a magyar utalásoknak?
What's up with B99 and the Hungarians? Does anyone know?
Yesterday's episode was the 3rd time they had a Hungarian reference and I haven't found any info about the writers having Hungarian ancestors.
The Hungarian restaurant in S02E18: Csaba that serves "tál ezer kolbász"
There was the Hungarian fencing term in S03E05: Hosszú görcs
And the Hungarian Pezsgő from S03E09: Tárnokvölgyi peszgő
Any ideas?egy válasz van a reddit-en: It's probably because most people don't associate Hungary with nice things or fancy culture. My two cents.

-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
Kösziiii
Én azt hittem, illetve úgy talltam, hogy az e23-e24 egyben a befejező episode, ha jól olvastam, akkor ez a farewell még a Young Sheldon Season 2 befejező része után volt.
Még1x kösz, keresgélem, hol lehetne megnézni.
-
válasz
AD4MINATOR
üzenetére
"az utolsó utáni búcsúrész, amit P és L hosztolt" - ezt hol lehet megnézni/hozzáférni? Köszi előre is.
-
Game of Thrones - engem legjobban ez zavar:

Csakúgy, mint TJ Hooker Kirk kapitányként. Persze azóta átértékeltem
-
Szinte szégyellem megkérdezni...
A Big Bang Theory-nak tényleg ez lett a vége? (S12E19) WTF?
Ja nem bocs, van még 5 rész, csak TV Time valamiért completed-nek írta... -
válasz
Fandango
üzenetére
Most nézm a BD gyűjteményt, annak idején én is Friends angolt tanultam. Kicsit már elszállt az idő a nyelvezete felett, de vannak feledhetetlen Frieds angol kifejezések... Emlékszem, a magyar ferditőjével többször összevesztünk a Jóbari topikban (nem Ph!), az volt at utolsó csepp, amikor a "You're welcome"-ot simán I"sten hozott""-nak ferdítette.
A Modern Family tényeg jó lehet, a Big Bang Theory is, főleg US English-re. -
válasz
callmeakos
üzenetére
Scrubs volt az egyik nagy kedvencem, remélem nem folytatják. Nem hiszem, hogy jó sülne ki belőle.
-
válasz
elod22
üzenetére
A gyerekeket S01E01-ben elküldtem volna külföldre tanulni... bocs nekem ők nem jöttek be, a többivel nincs gondom, magyar sorozatként pedig még elviseltem a “gyerekeket” is türelemmel. Alapvetően minden dicséretet megérdemel a sorozat, rengeteg szarabb van külföldön is. A “hihetetlen” részleteknél Magyarországon még hihetetlenebbek fordulnak elő a valóságban, sajnos...
Új hozzászólás Aktív témák
● a spoiler formázás a topikban elérhető. A használatával kapcsolatban olvasd el a téma összefoglalót az oldal tetején!
● Ha spoilert észleltek egy hozzászólásban, akkor a moderátoroknak tudjátok jelezni a modkerben. Linkeljétek be a problémás hozzászólást és írjátok le, mit kellene spoilerbe tenniük.
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- Vladik Brutal - Megjelent az orosz Half-Life
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Sorozatok
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

(upd.: nem találom, marad a könyv meg NF)

Nagyon jó volt a Kominsky Method-ban, Isten nyugosztalja.