- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brae
őstag
válasz
VaniliásRönk #5474 üzenetére
Mehetne, ha a lap nem halna be 234-nél, ez a lap nem tuningra való arra ott a nagytesó S3
Egyébként vásárlásnál nem volt szempont a tuning, mert csak nagyon alapdolgokra használja a tulaj és a legkomolyabb játék amivel játszik az a Diablo, ezt meg bőségesen kiszolgálja a proci alapórajelen is -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5425 üzenetére
Azért abba reménykedek ha kijönnek a 770-s v 780-s lapok addig, hogy az nem lesz 20 fölött. A giga 690 se volt 20 fölött és milyen pöpec kis lap. Ha meg valóban úgy lesz akkor az amd saját sírját ássa. Mert a drága laphoz nem lesz k10 csak x4-ben. Az szívás. Kifogja azt megvenni? Mert szerintem a nagy átlag 17-20 körül keres lapot és 25-30 körül procit.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5423 üzenetére
Ha drágák lesznek akkor a sokat ajánlot giga lesz (mivel a költségvetés nem végelen. 20k-nál többet amúgy se adnék érte). Ebből nem engedek.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5413 üzenetére
Nem értem. Ha veszek egy 7xx-s lapot sb600-l az szar? Az is k10.
Mert szerintem nem. Proci meg még tavaszra jön. Én az x4-t nem tudom kihasználni. Az ára mire lemegy az egy év. Marad az x2. Az meg kb nyárra lesz itt.
Ha jól látom az amd terveit. Mert ugye idén ha sikerül akkor lesz karácsonyra x4.
Ha meg jól sikerül a k10 akkor a mostani 6000+ ára még ennél is alacsonyabb lesz.
Azt lássuk be egy mezei user mint én azzal elkarcol egy darabig.Meg mint mondtam szerintem még mindig jobb egy 7xx sb600 deszka mondjuk egy 4000+-l mint félévet várni. Akkor mivel új olcsó nem igen lesz az a k10 x2.
Azt se értem mi a radai rossebnek a 790-t hozzák ki először. Örülök én annak, hogy elvileg 4 vga-t rakhatok bele, csak annyi esélyem van rá mint lónak háton úszni, vagy disznónak balettozni.mod: példának okáért az egész 740-s chipset fölösleges. Egyrészt ha olcsó kell ott a 690-n. Másrészt ha dx9-s int vga kell ott a 690.
Jövöre már lesz pista sp, meg közbe terjed is így fölösleges a dx9 eröltetése.
Erre a sok faszságra meg el az amd kapacitásának egy része. A 770-n is halál felesleges.
Mert aki olcsót akar az vegyen 780-t. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5406 üzenetére
Én tudom miről van szó, nem én hiányolom az előrelépést, hanem Gyuri27. A válaszom meg arra vonatkozott, hogxy már csak azon lehet javítani ami most is benne van az SB600-ban. Új dolgot már nincs élrtelem belerakni, legfeljebb növelni pl a SATA portok számát.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5404 üzenetére
Ez most mire vonatkozna?
Asus-on utóbbi sosem lesz (egyébként az is csak egy Winbond SuperIO chip, amit szinte senki más nem használ asztali lapoknál), szóval ha ezzel hasonlítom össze, és azt mondom legalább olyan jó, akkor az nem feltételezi a Guru jelenlétét.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5397 üzenetére
A jelenlegi meg lesz tartva.
(min fogok a kölökkel bf 1942-t és társait játszani)
A baj az, hogy nem 2-3 hónap majd fél év. Egyébként én nem láttam olyan egetverő különbséget az sb600 és 700 között. Ha mégis írjátok nyugodtan.Na olyan lapot nem veszek, kingmax rammal meg pláne. Ne haragudj, de ahogy rád nem lehet tukmálni az asust úgy rám meg ezt nem.
Szivtam én már eleget amiatt, hogy minimálissal több pénzt nem adtam valamire. Most se a felső kategóriában gondolkozom, visziónt egy jó közepet üssőn már meg.ftc: ha olyan olcsó lesz akkor én is
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5394 üzenetére
Az kedves lendő társam az úrban és a 7xx-ben és a k10-en, hogy nem tudok és nem akarok március idusáig várni a k10-re. Max megveszem a legolcsóbb am2 x2-s procit és amikor lesz normális árban k10 veszek bele. Azért ez érthető nem?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5383 üzenetére
Ez még nincs gyártásban, csak tesztpéldány szintjén. A hűtési rendszere egyébként is nagyon túlméretezettnek tűnik. Emellett nem SB700 van rajta és a μGuru is hiányzik. (Mintha Oliverda is pont ezeket hiányolta volna...) Azt a rohadt ATX tápcsatlakozót sem bírják a legértelmesebb helyre rakni. Pedig régebben ez nem okozott gondot az Abit-nak. Emellett, most hogy végre terjednek a PCI-E x1-es kártyák, elkezdtek a gyártók egyre kevesebb foglalatot rakni hozzájuk a lapokra. Gratulálok!
Egyébként valaki megmagyarázná nekem, hogy a legtöbb gyártó (MSI és GB leginkább) miért spórolja le a ventilátorcsatlakozókat? És ami van rajta azt miért a leg idétlenebb helyekre rakják?
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #5376 üzenetére
Ki mondta hogy procit is cserélnék?
Jó ez az AN9 fatál, de qrvára melegszik és vannak hülyeségei a BIOS-nak. Mondjuk ha egyszer belövöd utána már jó. Kipróbálnék már valamit AMD-s lapot is ami nem tüzel úgy mint egy szukakutya.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5369 üzenetére
Na emmá csak igaz
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5356 üzenetére
Ajánlom is nekik.
-
GD
őstag
válasz
VaniliásRönk #5343 üzenetére
az első lap szimpi GigaByte GA-M61P-S3
anno athlon xp-hez volt gigabyte lapom, szerettem
mennyi garit dobálnak hazai kereskedők hozzá? lehet találni 1év fölött? -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5343 üzenetére
stablitás s NV? 2 eltérő dolog
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #5340 üzenetére
Utána fogok nézni hogy van-e benne.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5321 üzenetére
mindig a latencyt hozzák elő....De miért is? mert késleltetés érzékeny az egész architektúra...talán ha más irányba fejlődne AMD nem lenen ekkora jelentősége...nativ 8 magnál majd megnézem int mem vezérlőt
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5319 üzenetére
chipset eladásból....
Szted miért is keleltt nekik ATI ? kész chipset...a legjobb AMD-hez. Rájöttek, hogy intVGA-s rendszerek fogynak többet...s lehet belőlle pénzeket kiynerni közel 0 fejlesztési költséggel..
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5317 üzenetére
Azt mennyivel több pénz bejött volna?
SIS-t hagyd ki elég jo a mem vezérlőjük
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5315 üzenetére
De mennyivel költségesebb a gyártás tervezés? IMC-nek leginkbb szerver fronton van értelme...Lásd Barcelona elég komplikállt elektronikailag az egész... s ha gyártásnál véletlenül oda esik a hiba kuka aCPU
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #5227 üzenetére
Pl aki gamel xp-ről tolja azokat, netet meg linuxról, xp-re nem is kell felrakni még a LAN drivert se, így biztos nem mászik rá semmi, lin-re meg igen kicsi az esélye.
szerk: ebben jobb az AMD politikája, ezt nem vette el a legkisebb x2-től se/ igaz mást se/, intel igen, de mivel sok ember azt se tudja mire való, meg aki tudja, azok közül is igencsak kevesen használnák, nem nagy érvágás
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5227 üzenetére
Vmware vagy az MS Virtual Pc, van más is csak elfelejtettem.. Pl láttam olyat hogy egy rendszergazda Linuxot használt és Vmware -val futtatott Win. XP-t, amivel az ügyfél gépét figyelte ill avatkozott be, ha kell. Otthon én is ki akartam próbálni csak úgy kíváncsiságból
, de mindíg volt valami baja. Lehet külön partíción lévőt indítani, vagy a vmware-val a futó oprendszer alá telepíteni a kívánt másik rendszert és azt indítani. Az utóbbi talán problémamentesebb. Azótá már sokat javítottak rajta gondolom.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
VaniliásRönk #5223 üzenetére
ASUS M2N-E lapom van, most jött ki a legujabb 1102-es bios (immáron a 11.-ik! ). Megjelent egy ilyen opcio: AMD Virtualization.
Nem tudod, mit jelent pontosan?Illetve virtualizacioval hogy tudnek parhuzamosan 2 oprendszert futtatni?
Nekem semmi problem ASUSékkal, bár alaplapi integralt HD driver miatt volt egy pengevaltasom a supportttal, ami utan 1 honappal a franko driver ki is jött... (részletek a lapom topikjában
)
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5223 üzenetére
tudod mi a röhejes, lapom topikjában panaszkodtak,hogy a 1301-es nem megy fel a 0901-es biosra...eszembejutott a postotokról,hogy megnézzem,van-e update.hát a 1301-est le is vették már..
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5220 üzenetére
sztem megmenekülne adott esetben a nyakad,mert az én második tippem az asus lap..a chipset mellett.az az érdekes,hogy alap cpu órajel mellett rendesen megy dual-chanel.de ha +5mhz-t adtam neki,akkor nem
-
Rolcsi20
senior tag
válasz
VaniliásRönk #5176 üzenetére
már de nem azért, de a Ferrari a legjobb
-
nándika
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #5182 üzenetére
Én csak elmondtam miben külömbözik
Ez a DFI! ha nincs szükséged rá nem kell megvenni -
nándika
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #5179 üzenetére
sztem csak annyi a külömbség a DFI és más gyártók között hogy elég magas az adható fesz minden opcioban mig a többi gyártónál korlátozott. ha tuningra kell jobb a DFI.
-
bnss
veterán
válasz
VaniliásRönk #5179 üzenetére
Ha már így kérdezed, akkor biztosan nem, sajnos nem ismerem ezeket a lapokat, utána kell nézzek ezeknek a lapoknak.
-
bnss
veterán
válasz
Valahol valóban presztízs kérdés is, de ha már DFI deszka csücsülne a házamban, akkor nyílván kihasználnám a benne rejlő pluszokat. Ez a példádra is igaz, ha Ferrarim lenne, nem 50-el közlekednék vele.
-
nándika
aktív tag
válasz
Ferrarit sem azért veszel mert az olyan jó, ez azért durva volt
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5160 üzenetére
Lehet, hogy én vagyok radikális, de ezt egyből bannal jutalmaznám.
Bon3ss: egészségedre. Nézzed csak nézzed.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5156 üzenetére
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #5149 üzenetére
Azt ne felejtsd el, hogy egy komplett rendszerben ott van még a VGA, az alaplap, a vinyó, a RAM stb stb. Persze, hogy megugrik a záram
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5149 üzenetére
Nemtudom mirol beszel mar megint, miota ez az FSP tapom van mindig ugyanazon a fordulaton porog a venti, de ujra mertem es fotoztam a kedveder ja es most nem 1,1v on hanem 0,95v igy 59w ra esett le igy mar kokemeny 9w az elonyom JUJJ (es halkan mondom ha megnyittotam valamit igy is felugrott 65w ra)
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5145 üzenetére
A fogyasztasmero jo!!! monitor nelkul persze!
En nemtudom kb 1 percet szantam ra mig megmerte 1,1v on leolvastam azt jovan de a kedveder megint radugom es leolvasom neked.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #5145 üzenetére
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5142 üzenetére
1.
Ne beszelj mar hulyeseget.....
Lemertem a gepem fogyasztasat igy ahogy van ha netezgetek akkor 68W vesz fel ha terhelem akkor 115W nyomtam ugy hogy orthos alatt 3d mark akkor egyszer bevillant 120w ha leveszem a szorzot 5 re es pl 1,1V adok neki akkor 7-8w sporolok....
szoval mirol beszelsz?? Merd le.2. minimumon porog a ventim igyis ugyis.
-
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #5140 üzenetére
Ez nem auto, nemertem mit beszelsz mar megint.
Van aki el hal a c&q er, engem nem erdekel es rajtam kivul szerintem a felhasznalok 80 % se erdekli,a 80% nak meg 70% azt se tudja van ilyen..... -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #5114 üzenetére
vazz ez is hányszor lett már leirva
hosszú távon valóban fárasztó -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5095 üzenetére
az azusz foreva-t kihagytad
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5024 üzenetére
az lezs,az biztos, bios 0901-es,mivel legutolsó végleges nekem - se - megy fel.
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #5021 üzenetére
lehet,csak az asus lapom topikjában írtam - bár kétlem - de adtam a lap által adható max 2,1V-t.eredménytelenül
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5006 üzenetére
a memory és cache banch-nél alacsonyabb lett a latency a mem, l1, l2 -nél is, igaz nem sokkal (mem 1.5, L1 0.1, L2 0.6 ns-dal jobb)
-
rollins
őstag
válasz
VaniliásRönk #5002 üzenetére
cl6 tényleg nem legjobb, de nem tudom everest kamuzik -e, de cl6 -os 904mhz-nél már jobb eredményeket mért, mint 800-nál cl5-ben, szval elég gyanús az everest mérése, bár a winrar benchmark eredmény szinte azonos volt a két beállításnál, persze 904-en már kb 2717mhz-en járt a cpu.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4998 üzenetére
Ha nem (mert gyárilag nem ennyi) akkor ne verjük meg a boltost. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4995 üzenetére
A gyár 1,8-1,9-t ír. Szerintem 2.0 többet nem adnék neki. Azon tudni kell a 800-t cl5-ben.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4987 üzenetére
Az egyszerű user meg nem lehet ennyire egyszerű!
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #4980 üzenetére
Utoljára egy SA lappal volt gondom IDE kezelés terén. Azóta fel se rakom a drivert
De ha igen, akkor is műxik rendesen
Ezek kellemetlenségek, instabilitási gondok nem voltak vele nálam, pedig jó néhány nv chipes lap volt a kezemben, még többet eladtam. Lehetne jobb is az tény, mindenesetre a nálam járt legjobb am2 lap / legalábbis sztem legjobb/, szintén nv chipes lap volt.
(#4981) Gyuri27: most van, de nem olyan régóta van. Én nagy szeretettel támogatnám az AMD-t, ha náluk is az lenne a helyzet, hogy támogatnának
Mondjuk legalább azzal, hogy a K10-et még ebben az évben meg lehetne venni
1ébként nem arról volt szó, hogy nv-t ajánlok, aki most vesz vegyen AMD-t, de nekem nv-vel sem volt bajom.
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #4940 üzenetére
A #4927-ben erről a lapról volt szó: Asus M2N, nem GB lapról.
TcGood : nyugodtan megveheted a 350 FSP-PNF-et, PNR-t inkább kerld, az sem rossz, de valamivel gyengébb mint a PNF, még gtx-hez is elég tud lenni
Ramból viszont ne "sima" Geil-t vegyél, hanem az ultrát, az cl4-es, ahol én néztem pl 1.5k van köztük árban, teljesítményben meg cirka 25-30% lesz.szerk2: látom már milyen tápot akarsz venni, teljesen korrekt, csak semmivel nem jobb szinte a 400-as PNF-nél, ha mindenképp ragaszkodsz a 400W-hoz, csak design, a 12V-os ágai 1-2 A-ral erősebbek, árban 2x annyi, ha sok pénzed van vedd, ha nincs, akkor az általam javasolt is bőven jó lesz
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4944 üzenetére
Házat és tápot egy ideig nem szeretnék cserélni. Esetleg ehez mit szólsz? Ezt az általad említett topicban jónak írták.
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4938 üzenetére
POWER SUPPLY ATX 500W P IV TUV SIRTEC HP-500-A12S modelul HPC-500-A12S egy ilyen tápra gondoltam.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4940 üzenetére
Természetesen ha normális a táp.
Szerintem a kapkodás miatt megint az inkopatibilitás ideje jön el mint annó.
Akkor tájt még a vizerekre is figyelni kellett. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4935 üzenetére
Akkor azt hiszem, hogy a M57SLI-S4 lesz az igazi. Csak még annyit kérdeznék, hogy a SLI miatt nem kell valami másfajta táp, és használhatom egy Radeon kártyával?
-
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #4930 üzenetére
Ahonnan én szeretném rendelni sajna nincs ilyen. Nem Magyarországon élek, ezért azokból a boltokból nem tudom elintézni a postát. És ehez mit szólsz: MB Gigabyte GA-M55S-S3, nForce 550, S-AM2, ATX 24p., PCI-E x16, 2xPCI, 4xPCI-x, Dual DDR2-800, S-ATAII Raid, SB 8ch.&1394&Lan on board.? Amúgy a innen rendelném meg, ha esetleg valaki találna itt egy jó alapot (max 250 RON legyen) az írjon.
Köszi előre is! -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4908 üzenetére
Olyan ramot kell venni amelyiknek elég. Mert a geil besirna tőlük.
Én úgytudom bazárokban már valami 57k-ról beszélgetnek a pro esetében.
Azért az ujjaknak emlisd meg, hogy esküdt ellensége vagy az asusnak.AtHoS: az engem is érdekelne. Ezeréve meg van (74-s necro) de online még nem toltam.
Egyébbkéntz hóvihar fannvagyok. (várom már a scII, és a diabló 3-t is, csak nem jön
)
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4900 üzenetére
Megtennéd ,hogy indoklod az általad javasolt lap miért a legjobb? Könnyebben megérteném.Sokkal könnyebb szívvel döntenék ha ,csak egy pici indoklás is elhangzik.
A rammot értem .
Esetleg még egy kérdés,milyen vga-t vegyek?Nem kell csúcs kártya és passzoljon teljesítményben ehez a cuccoshoz. -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4900 üzenetére
Hát azzal szemezgetek (CF-ben még nem gondolkodtam), de még várakozó állásponton vagyok. Lehet kivárom az 50-es sorozatú kártyákat. Annyira nem lényeg a játék jelen pillanatban.
Most meg melóhely váltás miatt (hétfőn kezdek az új helyen, ami picit messze van, így az utazással együtt, majd az egész napom el is megy) lehet időm se igazán lenne játékokkal kikapcsolódni, tehát valóban nem sürgős számomra most egy komolyabb videokártya -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4896 üzenetére
EAX alapból hidegen hagy. Nemigazán gamázom. Most meg, hogy IGP van ez méginkább igaz
3-4 ezer HUF-ért meg nem kótyavetyélem el. Elfér és teszi a dolgát rendben. Már eléggé hozzászoktam, lehet ez is közrejátszik -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4892 üzenetére
"én kivágnám a Creative-ot a gépből, de van aki ragaszkodik hozzá."
Jaja
Már több, mint (húha, nem is emlékszem már mikor vettem
) ... szóval elég régen vettem az Audigy-m. Nagyságrendileg években lehet számlálni. A pontos dátumra nem emlékszem, de mikor megjelent, azév karácsonyán (na ezt jó pontosan megaszondtam). Azóta is rendben kiszolgál, nincs vele semmi gondom. A legelső időszaktól eltekintve, mikor a gyári meghajtó szépen behalasztotta az magyar XP-t, köszönhetően a kreatívék meghajtóprogramírás tudományának (azóta használok angol XP-t
), bár régen el is felejtettem a kreatív féle meghajtókat és megelégedéssel használom már évek óta a KX meghajtót. Még egy darabig nem kívánok megválni eme hardvertől
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4892 üzenetére
A creativot én pl szeretem,ráadásul annyit szívtam vele eleinte ,hogy a szivemhez nőtt.A háló kártyából kell 2 db 1 a netthez+1 itthonra.
-
Aranygyerek
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4890 üzenetére
Nem ez jött le,de láttam int.vga nélkül is giga lapot.Mindegy most ,hogy átnéztem le tudok mondani néhány dologrol.Amúgy is az uj lapokra rá van integrálva minden..
Ja ezek vannak be rakva most:1db háló kártya (a lapomon csak egy van)
1db hang kártya
1db usb bővítő
1db tuner -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4880 üzenetére
Azzal nincs baj még ha barátod is.
Elnézést az s-t elnéztem (attól még érthetsz hozzá). Ettől föggetlenül amit mondtam tartom, amit a gigáról irtál abban egyetértünk.
Majd a piac eldönti mennyi is az annyi.
-
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4876 üzenetére
Ím egy tapasztalt salabakter
A melegedéssel nem nagyon tudsz mit csinálni, a drivert nem kell fölrakni. Ezzel együtt te tudod a legjobban jó az a lap. Csak nem ennyiért.
Amúgy az abitnál meg dögöljön meg az összes fejes mert már régóta nem csináltak csak egy amd chipes lapot. Azt is intel proci alá. -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4872 üzenetére
Aranygyerek: HerrZ tapasztalatai alapján dobozos procit vegyél mert azt a malájok gyártják és jobb szereti a tuningot.
-
Midway
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4837 üzenetére
Igen X2
THX! -
AtHoS
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #4765 üzenetére
Ezt én nem vettem észre, ill. az, hogy ''az alapszorzó alatt mindig 5-ös memóriaosztó van'' véleményem szerint nem helytálló.
Most meg is néztem. Performance of Demand-nál cél prociterheléshez beállítottam 40%-ot és elindítottam egy AVI lejátszást ablakos módban. Közben az Everest CPUID ablakát kitettem a lejátszó mellé, ahol megfigyelhető volt, hogy a prociterhelésnek megfelelően az RMClock szépen változtatgatja a PoD-ban beállított szorzókat a hozzájuk társított procifesszel együtt. A CPUID ablak jobb alsó sarkában pedig látható az aktuálisan érvényes memóriaosztó értéke.
Nos itt szépen nyomon tudtam követni, hogy 9-es, 9.5-ös ill. a 10.5-ös szorzókhoz nem 5-ös ram osztó tartozott. DDR667 beállításban megy most a RAM. Most akkor vagy az Everest téved vagy valóban nem csak 5-ös memosztó van az alapszorzó alatt PoD-nál.
CPU-Z 1.41-el is megnéztem. A Memory fülön az FSB/DRAM arány változásai szintúgy az Everest-et igazolják.
Ill. mégegy dolog. Ehhez kicsit régebbre kell visszaemlékeznem, de emlékeim szerint CnQ mellett sem a 2 szélső helyzet van csak. Most pedig jöjjenek a tények, hogy mi alapján gondolom ezt. Régebben játszogattam a Diablo2-vel. Nos ez nem egy mai darab és a többmag használata nemigazán megy neki. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy mikor játszogattam vele, akkor emlékeim szerint volt olyan helyzet, mikor a proci nem a maximális és nem is a minimális órajelen üzemelt, hanem olyan 2000-2100 környékén. Természetesen nem 1-2 másodperc erejéig, hanem huzamosabb ideig. Bár lehet, hogy ez a ''régebbi'' időszak még az S939-es 4200+ -os procival volt, ami 2600-on ment nálam. Sajnos annyira pontosan azért nem emlékszem, hogy meg merjek esküdni mely platrformnál volt, de nagyobb a valószínűsége, hogy 939.
De akkor meg ennek a CnQ-s résznek itt semmi értelme, mert AM2-nél történtek azért apróbb változások. Mindegy, azért már nem törlöm vissza csak OFF-ba teszem -
Gyuri27
félisten
válasz
VaniliásRönk #4754 üzenetére
akkor átmenetileg venni kell valamit ócsóé és ha lehet kapni akkor [link]
-
samfishR
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4746 üzenetére
max mennyit lehet emelni az 'fsb'-n fesz emelés nélkül és fesz emeléssel aktív léghűtéssel?
és milyen memóriát ajánlotok? a-data v geil...? vegy nem kell hozzá ilyen pro ram? -
katt777
félisten
válasz
VaniliásRönk #4629 üzenetére
Pedig de. Számít az, leteszteltem.
-
Madmax81
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #4292 üzenetére
Hali
Csak kérdeztem nem kell az embert lehordani
Cak azért kérdeztem mert 10k ütné a markom ha cserélnék lapot -
Dj Dekko!
őstag
válasz
VaniliásRönk #4285 üzenetére
hát nem tudom, de ha egy 5.1 et nem tudok beállítani meg van a véleményem rolla, főleg hogy az abit lapom még fele ennyibe se került
-
Rage47
veterán
válasz
VaniliásRönk #3808 üzenetére
Hogy jelzik az AMD chipsetet?:S VIA, vagy talán ATI? ezeket látom, ami eltér az NF4-től...
-
Maxika009
csendes tag
válasz
VaniliásRönk #3758 üzenetére
Milyen probléma adóthat? A tesztek során ezt a videokártyát inteles alaplappal tesztelték.
Köszi -
nesa
veterán
válasz
VaniliásRönk #3760 üzenetére
Mit lehet tudni erol a laprol tuningba milyen??
Valakinek esetleg tapasztalat?? -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3760 üzenetére
vagy ha nem fontos neki a bios-ból állítható memóriaidőzítés és elgé a 2,1V-s vdimm,akkor 16k-ér asus R690G-s
-
eXodus
őstag
válasz
VaniliásRönk #3630 üzenetére
Étrés abban kimerült h utánanéztem. Gondolom ez a minimum mielőtt kérdezek.
Biztosra akorok menni és inkább megkérdezem. Nem akarok megvenni drágábban egy szar alaplapot... Vagy olcsóbban egy olyat amivel csak a szívás van
[Szerkesztve] -
Sdi
addikt
válasz
VaniliásRönk #3630 üzenetére
Ne mérgeskedj, nem mindenki szereti az Abitot
-
Lui76
őstag
válasz
VaniliásRönk #3623 üzenetére
jah de akárhogy próbálom''800''ról indítva nem tudom a 900-at meglépni míg másik esetben simán.
nem megy 238-as fsbnél feljebb itt vmi nem kóser . -
Lui76
őstag
válasz
VaniliásRönk #3618 üzenetére
Vagy még lejjebb gondoltad (533) ?
-
Lui76
őstag
válasz
VaniliásRönk #3618 üzenetére
hát 667ről indítom a 800-as időzítésekkel...
Nem mondtam hogy a ram fogy el - akkor inkább az egész lap nem indul csak sípol ha az a gond megérzésem szerint.
A másik érdekes de ezt a részét nem értem hogy ha 800ról indítom vagy auto-n (10,5szozóval ) akkor miért nem tudom elvinni a ramot 900-ig ?
Ugye a leosztás miatt kb 700-ról indul ilyenkor de 240-es Fsbnél fentebb nem indul csak sípol. -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3593 üzenetére
na,majd csak legyél te is házas,nem beszélsz ilyeneket
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3593 üzenetére
tudom,izé ill. remélem...Oliverda linkelt egy screenshotot 9x300,1,4V-n..
ramot még nem zargatom,párom már itt áll a sarkamban,hogy jönne wiwezni,meg msnelni.. -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3589 üzenetére
tényleg,most már beugrott..egyébként 1Ghz-re fixáltam és megy ugyis
most 1060mhz es HT linkkel megy
265ös HTT-vel alapfeszen.SuperPI 1MB most már annyi idő alatt fut le,mint 9x265-ön hasznát Newcastle-n...everest 4 sebességteszt..
érzem,érzem,hogy még nincs vége a procinak. Szeretem a Fülöpszigeteket,szeretem Manilát. -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3586 üzenetére
A 754-es Sempronnak is csak 25%-os tuning felett voltak gondjai a több RAM-mal, ami mellesleg két 256-os helyett egy 1GB-os lett, vagyis még azt sem lehet mondani hogy a több modul lett a veszte.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3584 üzenetére
az enyém megy...tudom mit bir 2 modullal viszi 4-el nem...
rákérdeztem a memoriás totyikban is és ott mondták ,hogy 90% az IMC nem birja lekezelni majd
2x1Gb-t és 2x 512-t..elelnsulyozva CL4 hiányát jelenleg alapfeszen 960-n mennek kb 2 hete -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3578 üzenetére
érdeks modon mekem semmi gondom nem volt a memoriákkal eddig...sose panaszkodta a memoriákra alapfeszen...az meg balgaság,hogy alapfeszen nem viszi...inkab a lap feszelésével voltak gondok
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3580 üzenetére
tényleg?én nem félek feszt adni,ha kell,akkor kell,bár 2V-nál többet nem szívesen adnék,reméljük elég lesz az is majd.
hát,tuti ,hogy nem, 2,1V a plafonmondjuk még az megint egy kérdés,hogy valójában mennyit ad a ramoknak a lap ténylegesen,mikor 2,1V-t állítok be
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3578 üzenetére
Vaniliás,ezt jó tudni
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3575 üzenetére
ahám,szal 4-4-4-12. a 800+-os modulok madricáján is ennyi szerepel spd értéknek 800-on,akkor emelek egy pici feszt,és mind a 4-et ennyin hajtom.baj nem lehet belőle..
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3575 üzenetére
1,95 az alapfesz a lapomban...gyárilag CL4-s ramokrol van szo külön külön viszi ket CL4-ben 4 modullal nem hajlandó...
-
Balinov
titán
válasz
VaniliásRönk #3572 üzenetére
2,1V-t tudok adni BIOS-ból a memeknek,sztem elég lesz. az előbb írt értéket és időzítést 1,8V-n produkálják a modulok. Sajna nem jött össze a 2x1giga,így 1T-ről lemondhatok,de legalább sikerült a 2giga,cuzammen. azon a x-12-es értéken ha faragnék,az milyen hatással lenne a rendszerre? vhogy nem sikerült még ddr2 tuning AM2 plattformon témában kellőképp képbekerülnöm.
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3572 üzenetére
figy alapon vinnie kellene 675/CL4-ben a ramoknak és nem engedi...akármit beállitok a biosban nem reagáll rá...
-
as_Rock
őstag
válasz
VaniliásRönk #3529 üzenetére
Nem emeltem a cpu órajelét, csak szimplán 2T-ről 1T-re raktam a ramot és ddrii-800-nak állítottam be. (tehát cpu, ht, és a ram latency-k is alapon)
-
Boci_83
őstag
válasz
VaniliásRönk #3484 üzenetére
Köszönöm Szépen!!
Bár lehet hogy a Windows telepítés sem fog menni...akkor mi az eljárás????
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3467 üzenetére
sorry 7.1 én megvárom a 7.6-t....és onantol nem érint az int VGA kérdése
-
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3465 üzenetére
az a gond amit mondasz,hogy a 7.2-s ismeri először eeket a lapokat...
-
ronaldo
őstag
válasz
VaniliásRönk #3457 üzenetére
PNF, annyira nem is volt olcsó. Akkor megnyugodtam. Köszi.
-
Malachi
veterán
válasz
VaniliásRönk #3442 üzenetére
Na igen, én meg most ezt találtam, direkt jó, hogy a kolléga felhívta a figyelmem a ramos topicra!
[link]
-
Chaser
legenda
válasz
VaniliásRönk #3413 üzenetére
Ctrl+F1-gyel előjön a tuningopsön, feszeket nem lehet állítani, de FSB 400-ig állytható, ramot is be lehet állítani az időzítéseivel 1ütt. nf430 chipnek bírnia kell lazán a 250-es FSB-t, sztem valahol 300-330 között lehet a vége. Abból gyanítom, hogy nem a lappal van a gond, hogy easytune-nal sem lehet tuningolni, rögtön kifagy, pedig anno az msi full antituning lapban is megvolt a 250-es FSB amit maxon engedett a progi..ezért gondolok a ramokra, talán jövőhéten belepróbálok egy kingstont, meglássuk ahhoz mit szól..
#3417 rollins : jah, eredményt fentebb írtam -
ftc
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #3418 üzenetére
F2-s is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest