- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronaldo
őstag
Köszi a választ! Ahogy nézem ez Ati chipsetes. Gondolom ha ati kártyát rakok mellé (és hát hajlok az általad mondottak irányába, ez a 8000-es széria - már a számomra megfizethető típusok - nem győzött meg igazán. 8800 gts talán jó választás lenne, de az már túl van egy bizonyos lélektani határon. Annyival meg nem is jobb, amennyivel drágább.) akkor az ati chipsetes lap mégiscsak jobban mutat.
szerk.: ja, azt nem mondtad hogy ez dual-vga-s (bár a crossfire-ból kitalálhattam volna). na ez nekem tök felesleges, akkor lesz ennek a lapnak a közelében két vga, ha valamelyik antik kártyámat ráteszem a ház tetejére
Procinak valószínűleg a 65nm-es 4800+ (2500mhz) vagy a 90nm-es 4800+ (2400mhz) fog befigyelni. Azt sejtem, hogy az utóbbi nevezhető EE-nek, az előbbit nem tudom, mert lehet hogy az a 65nm miatt van írva 65W-os fogyasztásra. Bár ha szigorúan a fogyasztás alapján bírálják el az ilyet, akkor nálam EE mindkettő. Előbbiben 1mb az L2, utóbbiban 2mb. A tuningra talán az első lenne jobb hatással, de annyira nem lényeges. Dobozos verzió lenne, és <30k, ennél gondolom kevesebb lesz csak, ha kivárok tényleg a jövő hónapig.
Memóriából a GEIL ultra szériájára esett a választásom, pc6400 (4-4-4-12) az meg pont 20k.
#3463: A piával csak óvatosan, rossz hatással van a chipsetekre
[Szerkesztve] -
ronaldo
őstag
válasz
VaniliásRönk #3457 üzenetére
PNF, annyira nem is volt olcsó. Akkor megnyugodtam. Köszi.
-
ronaldo
őstag
Félig idevágó kérdés, de egy fent/lent említett konfigot elvisz egy 300-as új FSP táp?
Vagy vágjam ki a francba? Elvileg ugye a proci is EE (65W), a vidikártya valószínű 8600 GT, az 80nm szóval az is kevesebbet eszik, 2gb 667-es ram, egy optikai meghajtó, meg egyelőre egy merevlemez. Szóval szerintem felesleges hecc egy sokwattos táp, ha elvileg minden alkatrész energiatakarékosabb, mint régen.
-
ronaldo
őstag
Nincs valami összegzőtáblázat itt ph-n, vagy más oldalon a chipsetek összehasonlításában? Ahogy látom van jópár alternatíva. A tanulmányaim miatt most ez az egész AM2/AM2+ kimaradt, kellene okosodnom.
Aki esetleg tud ajánlani valamit, melyik irányba induljak, azt megköszönném. Valami EE proci fog belekerülni, 667 vagy 800-as memóriát raknék bele, valami középkategóriás vidikártya, fontos hogy ne fostozzon ha sok vinyó van rákötve (sata), és a hálózat használható legyen, remekül működő (és lehetőleg sok) usb port, szóval gyermekbetegésektől és gyermeteg bugoktól mentes. Szóval no-tuning mellett rendesen és stabilan fusson a rendszer, de ha kis procituning befigyel, azért ne csináljon maga alá. Asus, Gigabyte, Msi, ahogy nézem ezek futnak, én is ezek közül szeretnék.
Köszönöm a segítéget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Üzleti vita és megbeszélés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Linux kezdőknek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Alaplap, i5 processzor, 16gb ram, Gyári hűtő
- MSI Meg X399 Creation alaplap AMD Ryzen Threadripper 2920X processzorral, 32GB memóriával eladó!
- INGYEN FOX - GIGABYTE B650 AORUS ELITE AX V2 ÚJSZERŰ - GARIS
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Crucial Pro 96GB Kit (2x48GB) DDR5-5600 CP2K48G56C46U5
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 2,5+ év gari
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- BESZÁMÍTÁS! ASUS C246M i5 9400F 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1660 Super 6GB Zalman N4 Zalman 600W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest