- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
cl.aci
aktív tag
válasz
rollins #6625 üzenetére
Szia.
A passzív bordával Rosszul szelőző házban 22 fokos a lap, legalábbis everest szerint.
Jelenleg 240 fsb- nél ledobta a gépszíjat, bár winfos alól húztam 5 Mhz-enként
AMD progival, biosban még nem volt időm turkálni nagyon, ezer mindent lehet
állítani. Sajnos kevés időm van a gépre, jelenleg még telepítés folyik.
A logoutos íráson még gondolkodom, nem vagyok valami jó fogalmazó.
-
cl.aci
aktív tag
válasz
rollins #6616 üzenetére
Szia.
A sata problémát megoldotta az nlitle nevü progi. Egy sima 3800+-os egymagos procival tudom csak tesztelni, ez van. Az everest meóriamásolásban 99xx pontot adott 2700 Mhz-re húzott procival. Estére hazaérek megnézem mit bír a lap, visszaveszem a proci szorzóját, ha valamire még kiváncsiak vagytok kérdezetek, vagy írjátok meg mit nézek még meg, bár a ramok korlátozó tényezők.
-
Gyuri27
félisten
válasz
rollins #5893 üzenetére
Szerintem az am2 x2 mem vezérlője nem fogja tudni. Viszont inditod 800-n és addig játszol a proci sebességével és az osztókkal amig nem jön ki az 1066. A finom meg szerintem kezelni fogja élböl.
Bon3ss: ha az asrock, msi, asus ír am2 lap alá am2+ biost miért a giga ne tenné. 99% hogy lesz alá bios. Ez szerintem hamarosan ki fog derülni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #5847 üzenetére
Egy ismerősnek épp tegnap lett összerakva a gépe ilyen lappal meg 2x512MB Kingmax 800-as RAM-mal, 2.1V-on simán megy a 900-4-4-4-12-2T. Valamiért nem sikerül olyan Kingmaxot vennie egy ismerősömnek sem, ami nem megy 900 felett CL4-ben...
Balinov: Ha megköveznek is leírom, így jár az aki ANUS lapra építi a rendszerét...
-
katt777
félisten
válasz
rollins #5017 üzenetére
215-ös FSB fölött már nem megy a jobb időzítés, de alapon stabil volt. RightMark Memory Analyzer-rel lehet menet közben változtatgatni, hogy ne kelljen mindig újraindítani a késleltetési értékek beállításához, ill. ha lefagyna, nem kell CMOS clear, met az én lapomban csak úgy áll helyre.
RAM akkor is drága volt, amikor én vettem, sőt, akkor még a 4200+ is annyiba került, mint később a 6000+. Egyszer kellett gépet vennem úgy, hogy rá kellett fejleszteni, bele is buktam némi pénzt.
Ha Windsor a procid, akkor az nem lehet szűk keresztmetszet, és a Gigabíte-ról is nehezn tudom elhinni, szóval lehet, hogy rossz RAM-szériát fogtál ki. Én a VGA-mmal jártam így. Másnak 700 fölött megy a GPU-ja, nekem meg már 680-hoz is agyon kell feszelnem.
Viszont a lapom nagyon jó tuningra, és az 1.7 bios végre használható is. -
katt777
félisten
válasz
rollins #5003 üzenetére
Az én Samsungjaim simán mentek 944-en (CL5) is anno 4200+ proci mellett MSI K9A Platinumban. Csak 970 körül álltak le, ott már le kellett venni őket 667-re biosban. Mi több, 850-ig még az 1T-re levett parancskésleltetés sem okozott gondot nekik (viszont gyorsultak, ami az egyéb latency beállításokról nem volt elmondható (5-4-4-12, pl.) Mindehhez 0,05V fesz. emelés elég volt, a biztonság miatt adtam neki +0,1-et (így volt 2V-on, mert alapból 1,9), Ja, és HT végig 5X-en volt, 1234-et is gond nélkül vitte.
A 6000+ FSB korlátja sajna jóval lejjebb megállítja a tuningot.
Lehet, hogy lap/proci prob., vagy sikerült tré Samsungokat kifognod? -
rollins
őstag
válasz
rollins #5008 üzenetére
alap-cl5, 907ram-2720cpu-cl6, 874ram-2620cpu-cl6, Viszont 874mhz ramnál lassabb a memory copy eredmény
-
AtHoS
nagyúr
válasz
rollins #4686 üzenetére
Valóban elem probléma.
Véletlenül nézegettem Everesttel (na jó azért nem véletlenül, de nem emiatt) az Érzékelő adatokat, ahol feltűnt, hogy az Elemnél 0.5V körüli érték pislog rám
A szekrény tetejéről előhalásztam egy Abit NF7 lapot (barátomnál adta be a kulcsot pár évvel ezelőtt), kiokoskodtam belőle az elemet, majd multiméterrel lemértem a feszt. 2.8V lett a diagnosztizálás eredménye. Gyorsba kipattintottam a Giga lapból is az elemet, ami multiméternél 0.9V környékéről csökkenő tendenciát mutatott.
Az elemcsere azonmód megtörtént, de én bolond áramtalanítva vettem ki a gigából az elemet, így az összes BIOS beállítást újra el kellett végezni. Most 2.82V figyel Everestben az elem mellett.
Remélem ez a Maxel elem ha már kibírt idestova 3-4 évet még ellesz egy darabig
Az eredeti KTS-ről pedig megvan a véleményem -
AtHoS
nagyúr
válasz
rollins #4678 üzenetére
Ez a ''késik az óra'' hogyan is nyílvánul meg? Mennyit késik?
Nálam pl. leállítom a gépet mondjuk 15:03-kor, majd áramtalanítom (áramtalanítás nélkül még nem néztem). Majd tfh. 19:37-kor indítom be megint. Az óra pedig 15:03+pár perc-et mutat. Minden BIOS beállítás rendben van. Ezt a legújabb BIOS felrakása után vettem észre. -
Chaser
legenda
-
Balinov
titán
válasz
rollins #3380 üzenetére
ilyet keressél, [link] asus M2A-VM.Oliverdáéknál mocorog egy ilyen lap,friss biosokkal elégjól tuningolható állítólag. Igaz is,Oliverda,mennyire is????
Ilyet kapok,ha igaz 7főn, 16k bttoért vacsiujat.
MSI-t kerüld messzire,ahogy néztem a manualban a bios leírását,még memóriaidőzítést sem lehet benne állítani! Asusban vcore 1,55-ig, vdimm 2,1V-ig, chipsetnek is lehet vmennyit,meg meg lehet még pluszba valami fesszel küdeni a procit.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
rollins #2885 üzenetére
Ez így van, egy tévedést leszámítva. Az általad alkalmazott egyszerű kerekítés esetén bizonyos prociszorzók mellett a memória a névleges órajele felett járna. Ez viszont nem megengedhető. Ezért az AMD a ceil függvényt alkalmazta, ami a legközelebbi magasabb egészre kerekít. (Szemben az egészrész függvénnyel, [link]. Kb ugyanez a ceil is, csak előtte egyet hozzá kell adni a kerekítendő számhoz. Nem vagyok matekzseni, ugyhogy a megfogalmazás nyílvánvalóan hagy kívánnivalót maga után.)
Szóval addig, hogy 12/1,665 = 7,2072 rendben, azonban a kerekítés eredménye 8 lesz.
2640/8 = 330MHz. Hmm, pont DDR2-660... -
veinertzsolt
csendes tag
válasz
rollins #1268 üzenetére
Igen azt az ATI vga dolgot ki tudtam következtetni én is. De a 8X PCIX portot sehol nem találom. Nekem ez van a kéziküönyvben:
2.3 Expansion Slot
PCIE Slots: PCIE1 (pci express graphics slot) is ushed for pci express cards with X16 lane width graphics cards.
Pontos jelentést nem tom ,de valaki kiokosíthatna. -
_Blank_
senior tag
válasz
rollins #1138 üzenetére
nem megy a lap, halott.. rossz széria vagy nem tudom
de többet se veszek ilyet az tuti, pedig eleint enagyon tetszett a jó kis heatpipe-jával meg dvi-s inergált vga-val.
az intel konfigból a procit eladtam, lap még megvan, veszek is bele valami lga775-öt, ez legalább megy -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #1127 üzenetére
Nem úgy értettem hogy nem mented el a beállításokat.
Hanem mikor reset után elindul a gép, alapértékeken van, de a Softmenu beállítások megmaradnak, és következő indulásnál már azokkal a beállításokkal postol, nem kell hozzányúlni, akár ''Exit without saving''-et is nyomhatsz, végülis nincs jelentősége.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #1124 üzenetére
Abit szeszély de nem vészes, ki lehet ismerni. Áramtalanítás után (főleg tuning mellett) nem indul elsőre, csak 1-2 reset után, kivéve ha régóta be van dugva, gondolom valami kondiknak fel kell töltődnie.
Szóval nem kell forgatni a bekapcsológomb csatiját, annak úgy sincs semmilyen következménye, azért indul utána mert elég idő telik el amíg vacakolsz a gépben.
Szerk.: Jah, és nem felejti el a beállításokat, csak ilyenkor alapértékeken indul, de ha nyomsz egy ''Save and exit''-et, akkor minden marad a régiben.
[Szerkesztve] -
_Blank_
senior tag
válasz
rollins #1107 üzenetére
Az nem annyira vészes ár, nem értem itt BP-n miért 20-22k körül adagolják, adhatnák olcsóbban is..
1sys és 2aux pont ez kell nekembár ez is alap szinte midnen lapon már
aham, szóval akkor futnak rajta a gammák nagyjából..végülis mindegy a gép 90%ban nem játékra lesz használva.
thx a válaszokat -
_Blank_
senior tag
válasz
rollins #1105 üzenetére
elég jók ezek az eredmények, mondjuk egy abit laptól szinte elvárás a tuning
nekem csak egy sempron 2800+ lesz benne egyelőre, meg 2*512MB Kingmax Mars 667-es ram, amik intel alatt faszán mennek 900MHz fölött
gondolom amd alatt is hasonló sebességet fognak nyújtani
parallel port nekem nem fontos szerencsére
6150-es vga-ról érdekelne még pár info, hogy játékra mennyire alkalmas, pl gta san andreas, meg egy-két ilyesmi game, ami nem kíván meg 40-50k-s vga-t.. amúgy sem játszom sokat
ja és hány db 3tűs fan csati van a lapon?
hol szerezted be a lapot és mennyiért?
köszi
[Szerkesztve] -
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
rollins #1089 üzenetére
Egyik havernak van 3500+-a és neki sem akar 235 fölé menni... neked legalább EE-s a procid, adhatsz neki 1.4-1.55V-ot is.
Ha a ramot is húzni akarod, akkor 2.1V és hajrá.
Szerk.: No igen, egy AC Freezer 64 Pro elkel, br. 4300-ért megkapod, szinte ingyen van.
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
rollins #1045 üzenetére
Most úgy néz ki megy az Abit conf.. Hibás volt az egyik samsung modul (kicserélték). Egyébként kajálja a samut. Remélem más nem lesz... Habár az Everest elég fura fesz.értékeket ír
3.3 V 3.30 V
+5 V 5.54 V
+12 V 6.81 V
-12 V -2.65 V
+5 V készenléti 4.99 V
Az abit eq szerint minden rendben. : [link]
[Szerkesztve] -
rollins
őstag
válasz
rollins #1042 üzenetére
Azóta vettem egy Delta 350W 24(+4) tűst. Ez samsung chipes ram vagy alaplap problem lehet gondolom. A memtest86+ 1.65 meg hibákat talál. Ráadásul a sata hdd (ami tuti hogy jó, a teszt szerint is) smart adatai szerint leromlott. Mehetek garit intézni.
(na ez nem hiányzott nekem)
[Szerkesztve] -
Rolcsi20
senior tag
igen igazad van, akkor nyavajgok itt még 1 sort, hogy jobban megérts
szóval alap gondom az hogy az alaplapom nem szereti a VGA-mat. Így eredetileg venni akartam egy 7600gt-t ami +15ezer(41ért találtam). Viszont kicsit eldurrant az agyam hogy akkor lecserélem az egész gépemet így jutott eszembe hogy talán az újabb Asus alaplap már ''jobban kedveli'' az ati kártyákat. Mivel mindíg is ati párti voltam, így jobban örülnék egy X1800GTO-nak amit már 46ért kapni, viszont igazad van hogy X1900at is kapni 50ért(51ért találtam. De már nem tudok kiigazodni azon se hogy melyik a jobb, a GT vagy a Pro esetleg már jelzések is előfordulnak néha
...Tegyük fel hogy mind1 hogy ati vagy nvidia, 45-52 környékén TE melyik kártyát vennéd meg a mai piacon?....(más is írhat véleményt
. Amúgy a gépem 3hónapos csak, szóval még jóárba eltudom adni, 90-95körül...és 7600gtvel már 128ért tudnék venni olyat amilyet leírtam korábban...
-
Rolcsi20
senior tag
köszi a linket
...akkor jól értelmeztem a múltkor hogy a 800Mhzes DDR2esek ellenére sem gyorsabbak? most tervezgettem hogy lecserélem a S939es athlon64es 3000+os asusA8N-E 1GB-400as rammal szerelt gépem egy Asus M2NE Athlon64 X2 3600 vagy 3800+ra meg persze 800Mhzes 1GB-rammal....ja meg az asus x1600pro512-t asus 7600GT-re....kb +40et kellen rálöltenem, a vid karit így is úgyis lekell cserélnem, ami 15ezres árkülönbözet, szóval ha vid karit nem számolom akkor szerinted +25ezret nem ér meg hogy az alaplap+proci+ram-ot ''fejlesszem''?
....és még egy kérdés 44körüli árba milyen vid karit vegyek? Asus 7600GT vagy Sapphire Radeon X1800 GTO 256M GDDR3...ezen a 2-n gondolkozok. De ha az új AM2es asus alaplapom se fogja szeretni az ati vid karit akkor megint ott tartok ahol most...
-
kutyuska
aktív tag
Pontosan.GF6150/430
Valóban nincs rajta párhuzamos port és ezekről a lapokról előszeretettel lespórolják az egyik belső audió csatlakozót. Csak CD-IN van, így ide raktam a tuner audió kimenetét, a DVD meghajtóé pedig lóg a levegőben
Az OFF-os lapot 1 éve nyúzzák a gyerekek,( Sempi 2800+ 8*250-en) gond nélkül ketyeg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Gaming notebook topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Xbox Series X|S
- Parfüm topik
- One mobilszolgáltatások
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged