- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
as_Rock
őstag
Itt van egy kis véleményeltérés, nálam hozzáértőbbek nyilatkozzanak már, igaza van a srácnak, vagy sem?
-
as_Rock
őstag
válasz
VaniliásRönk #10446 üzenetére
Valami pénzbehajtó lehet, vagy pedálgép szamuráj
-
as_Rock
őstag
válasz
Balinov #10362 üzenetére
Új főnök, kirúgások, nyaralás, így kevesebbet vagyok
Nincs használtpiac
Kíváncsi lennék mi a fenét csinálnak feléd az egyel korábbi verziójú cuccokat tartalmazó gépekkel, lomizáskor kirakják?
Szvsz e-bay feléd is van, lehet ott meg a helyi aprókban hirdetnek nem? Biztos ott is van egy helyi Ph, csak még nem botlottál bele -
as_Rock
őstag
válasz
Balinov #10285 üzenetére
3850x2 úgy emlékszem csak elvétve és csak külföldön volt, ha 38xx-est veszel, akkor a 3870-et, a 3850-eknek gyengébb a hűtése, és mire lecseréled árban ugyanott vagy, mint a 3870 gyárilag.
Bios, ventivezérlés, melyik gyártó melyik típusa a jó témában ajánlom a szaktopicot, de ha a 4650/70 hozza ugyanazt mint a 3850/70 és kisebb, kevesebb a fogyasztása akkor lehet, hogy érdemes azt megvárni -
as_Rock
őstag
válasz
TomBoy1986 #9235 üzenetére
Ez mekkora 5let!!!
Kérdés, hogy eljut-e hozzánk majd ha 20 alá megy az áraAz ott jobbszélen a pci-express csati ha jól látom, de hol a memófoglalat?
Ja és a Realtek ALC885 az mennyivel gyengébb mint a 889? -
as_Rock
őstag
Szépen termeltetek a hétvégén
Valami információ van már a 790GX+SB750 várható érkezéséről valamint áráról?
Ja és a 780G csipszet notebook-os verziójával szerelt notikról? -
as_Rock
őstag
Az jutott eszembe, hogy várható mostanában a notikba való átcsúszása a 780-as csipszetnek?
Mert egy ilyen integrálttal szerelt noti X2 prockóval már egész életképes cucc lenne -
as_Rock
őstag
Asrock lapok topicjában talán gyorsabban kapsz választ.
-
as_Rock
őstag
Lehet én rossz logout-os cikket olvasok?
-
as_Rock
őstag
Basszus, most szembesültem vele, hogy ipon-nál nincs raktárkészlet, mindent rendelnek
-
as_Rock
őstag
Ott a tuningbajnok Giga GA-MA69G-S3H 16k-ért + tesz bele egy X2 4000+ boxos procit, aminek a gyári hűtése is korrekt és nem is zajos, alapfeszes tuningra is elég.
Ez 300 forinttal van a 30k felett és úgy őszintén, amire nem elég, ott általában videókártyalimit a probléma, és akinek nem futja ennél többre, annak egy kategóriával nagyobb videókártyára megkevésbé -
as_Rock
őstag
No emberek, akkor most ünnepélyesen elnézést kérek a Asus lapomtól
én voltam a balfütty
(illetve nem teljesen, mert biztosan amlékszem, hogy asusupdate annó meghalt telepítés közben, de ez nem mentség
)
Jelentem hétvégén minden gond nélkül felmászott az aktuális asusupdate és szépen winfos alól frissítette a bios-omatigaz azon kívül, hogy megjelent egy virtualization menüpont semmi változást nem tapasztaltam
-
as_Rock
őstag
válasz
wwenigma #5331 üzenetére
Igen olvastam, ha megnézted a korábbi hsz-t láthattad, hogy milyen lehetőségek vannak, az asusupdate meg nálam valamivel emlékeim szerint összeakadt, vagy már installnál elszállt hibával.
Rendes lapokhoz van rendes winfos alatti bios-frissítás is, az egyetlen elfogadható és "tele*#@ott Asus"-visszavonó körülmény az lesz, ha tényleg C-gyökeret látja a bios-os flash-menüpont, erről viszont "tele*#@ott Asus"-hoz adott doksiban elfelejtettek írni, tehát ezesetben "tele*#@ott Asus" doksikkal-ra fogom módosítani a mondatomat -
as_Rock
őstag
Elővezetnék az urak engedelmével egy sokkal földhözragadtabb kérdést
Ezen a tele*#@ott Asus m2npv-mx alaplapon, ha nincs a gépben floppy és nem tud a pendrive-om olyat, hogy boot-olni lehessen róla, hogy tudok biost frissíteni
Mert a bios-ban van ez az ez-flash vagy milyen lehetőség, de ahhoz a fenti boot-olós dolgok valamelyike kellene (legalább is hiába írtam ki egy cd-re adatként a bin file-t, tojt "látni" a rendszer -
as_Rock
őstag
Sziasztok!
Lehet, hogy gariban cserélik a lapomat aqua-nál, kérdésem milyen am2-es mATX lapot érdemes náluk venni?
Így első ránézésre nekem Asus M2N-MX ami elfogadható (fesz 2V-ig adható ramoknak, HT MHz-ben állítható, lehet rendesen tuningolni, nem úgy mint a jelenlegi M2NPV-MX-et), csak egy negatívuma van, hogy nincs DVI kimenete (tudom, és hogy asus)
-
as_Rock
őstag
válasz
VaniliásRönk #3529 üzenetére
Nem emeltem a cpu órajelét, csak szimplán 2T-ről 1T-re raktam a ramot és ddrii-800-nak állítottam be. (tehát cpu, ht, és a ram latency-k is alapon)
-
as_Rock
őstag
Üdv. Szakik
Van egy Asus M2NPV-MX lapom [link], és kezdek kutyamérges lenni rá
A leírása szerint ugyanis tud olyat, hogyaszondja:
''C.P.R.(CPU Parameter Recall)
When the system hangs due to overclocking failure, there is no need to open the case to clear CMOS data. Just simply restart the system, the BIOS would show the previous setting and then users can amend the CPU setting again.''
A gyakorlatban meg a nagy f...t, el se jut a bootig a gép, kaphatom szét a gépet aztán a ház és a tv-kártya közti résen megpróbálhatom elérni azt a q cmos-clear jumpert majd vakon tesze-toszáskodhatokmire eltalálom a megfelelő helyen a kis mocskot
Mindezt pl. olyan egyszerű esetben is eljátssza, mint pl. egy auto-ról 1T-re állítás (Kingmax mars ddii-800 2x1GB, memófreki fixen 800-ra belőve, minden más auto-n hagyva)
[Szerkesztve] -
as_Rock
őstag
válasz
VaniliásRönk #3367 üzenetére
Igen, azzaz az asussal én is besz*ptam, bár tuningolni csak próba erejéig szoktam
Mint utóbb BlueAthlon kollégaáltal kiderült, M2N-MX-et kellett volna vennem
, ''az már az újabb C61G re épül. 2.0V ig adhatsz a ramnak. HT-t MHZ ben szabályozza (400-600-800-1000) és lehet tuningolni viszonylag normálisan.''
-
as_Rock
őstag
Miért?
Memóvezérlő a prociban van, HT sebesség, egyéb szabványok a lapon nem változtak, csipszet ugyanúgy 6100/6150+410/430-as, ennél szvsz nagyobb ugrás volt bartonról 939-re váltani és kollégánál hasonló módon elvégzett lapcsere után se volt gond, kb.1 éve panasz nélkül használja a rendszert. -
as_Rock
őstag
Nem feltétlenül kell újrarakni, csak a hw-khez és a csipszethez tartozó (esetleg proci) driver változik, ha ezeket kigyalulod a csere előtt és kitakarítod a registryt, jó eséllyel nem lesz gond.
Nálam nagy változás nem történt, eddig is integráltvga-s nvidia csipszetes alaplapot használtam, csak a drivert kellett leszedni, registryben Current Control Set részt törölni, gépet újraindítani, aktuális nvidia drivert feltolni, és megszünt a gond, felvesz rendesen a tvkártya, csutkáig húzhatóm a videókártyát és stabil a rendszer
Tápcsere lesz, mert valami csendesebb tápot szeretnék, de mivel kiderült, hogy sw-gond miatt voltak az újraindulások és momentán a hűtőventi nagyobb zajforrásaz lesz az elsődleges. A mostani táp és ház egyébként az ebben [link] a cikkben írt foxconn tla és CWT táp
-
as_Rock
őstag
ha nincs több fogyasztás akkor nem értem miért lesz instabil, 939-es lap+proci+2x512 helyett am2-es lap+proci + 1x1Gb memó, ennyi a változás, az összes többi alkatrész változatlan, a gép lapcsere előtt atomstabil volt, és se a tv-ből felvétel se más dolog nem okozott ilyesmit
-
as_Rock
őstag
Szasztok!
Eddig s939-en toltam, most beújítottam egy am2-es 3600+ x2 birsalmát, alá Asus m2npv-mx és egyenlőre 1GB-s kingmax marcik.
A gondom, hogy ha tv-kártyáról akarok felvenni, vagy megemelni picit a videókártya sebességét rögtön újraindol az xp
Kevés neki a táp, vagy valami drivergond lehet? (nem húztam újra az xp-t, csak felraktam az új lap drivereit)
Juteszembe: Mennyivel eszik többet egy ilyen rendszer, mint a 939-es 3500+ sima a64 procis (ha egyáltalán többet eszik)
A táp egy asszem wtc 350W-osnak írt csoda, a régi géppel semmi ilyen gond nem jelentkezett, igaz a tápventi mintha most jobban tekerne, mint korábban.
Erről jut eszembe: Biosban belövöm, hogy cpu-cooler 800-at pörögjön (4 tűs gyári hűtő) az everest szerint meg 2800-on forog a cpumelyik a nemigaz
-
as_Rock
őstag
Asus-ra itt valaki azt írta 20k alatt bátorság kell hozzá, ez a mATX-re is igaz?
A Giga M61VME-S2 egész jó árban van és a vizeseknél is lehet kapni, kérdés, hogy mi a különbség a V1.0 és V2.0 között, mindkettő leírásában ezt találtam ''The GA-M61VME-S2 supports up to PCI Express x1 mode. (please refer to the VGA cards support list)'' a support listben pedig csak 2 6-os sorozatú nvidia, és 2 pár ati gpu-s Asus kártya szerepel, 7300gt csak gigabyte, nem szeretnék szívni...
Giga M61Pm-et MA69VM-S2-t, Aus M2A-t nem leltem kiskerárakonbár utóbbinak most látom az árát, annyit én már nem szánok rá
MSI új ati csipszet az melyik típusok?
[Szerkesztve] -
as_Rock
őstag
ftc bácsi kicsit szétszórtnak tetszik lenni
mATX méretű lapot keresek, a DFI, az Asrock, és majnem minden jetway ATX méretű, ami mATX jetway az pedig nem tud 16x pci-exprest ha jól tudom
Tuning nem lesz, vagy csak próbaképpen egy 20% körüli teszt, de általában alapon használom a gépeimet. -
as_Rock
őstag
-
as_Rock
őstag
Sziasztok!
AM2 X2 3800+ alá keresek alaplapot, az alábbi elvárásokkal:
- Olcsó és stabilnem háklis a memóriákra.
- mATX
- 16X-es pci-express jó lenne (egyenlőre gef7300gt van benne, de ezt valamikor fejleszteni fogom)
- Wake-On PCI-t tudja (tv-kártya időzített bekapcsolás, felvétel miatt)
- Kevéske (kb. 20% bőven elég) tunngot is bírjon.
- sata, ide, normális alaplapi hang, lan, usb 2.0 legyen rajta
- Az se baj, ha a vizeseknél lehet kapni, procit úgyis ott fogok valószínűleg venni
- alaplapi lan ne terhelje túlzottan a procit
- Ha tudja a prociventi szabályzást az jó pont, de nem kötelező.
Lehet még rajta eSata, firewire, integrált X700-as vagy egyéb GPUstb. engem nem zavar, de nem feltétel
Kapcsolódó kérdések:
Vizeseknél egész olcsón van 1GB 800MHz-s Samsung ddr2, nyugodtan megvehetem, vagy spóroljak mellé, mert gondok vannak ezzel a memóval, esetleg valahol hasonló árban van jobb ram?
Kösz a válaszokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Építő/felújító topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Formula-1
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Crucial 240GB SSD eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest