- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
válasz
band1103 #10799 üzenetére
Oké, nem szorzó!
Hisz pl. a HT esetében sem a szorzót állítom vissza 5-ről 4-re (A64x2 jelenleg), hanem a frekit 1000-ről 800-ra.
Kösz a segítséget!
Tehát ha lesz karácsonyra egy Phenom procim, akkor nem lesz korlát az NB/L3 a tuningban, és rendesen meg tudom majd hajtani a procit -
-
Oliverda
titán
válasz
band1103 #10766 üzenetére
Első két számjegy:
10xxx 2-Mag L3 cache nélkül(??)
12xxx 3-Mag L3 cache nélkül
14xxx 3-Mag 6MB L3 cache
16xxx 4-Mag L3 cache nélkül
20xxx 4-Mag 6MB L3 cacheA harmadik számjegy az órajelre utal:
xx1xx = 2.6Ghz(??)
xx3xx = 2.8Ghz
xx5xx = 3.0Ghz
xx7xx = 3.2Ghz(??)A negyedik arra hogy AM2+ vagy AM3
xxx5x = AM2+
xxx0x = AM3Az utolsót pedig még felhasználhatják bármi egyéb jelölésére. Nem bonyolult szvsz. Az Intel által manapság használt számozások ennél jóval semmitmondóbbak szvsz.
-
McSzaby
őstag
válasz
band1103 #10763 üzenetére
Na a tápról csak annyit tudok hogy 450W-s , amire SZINTÉN azt mondták hogy elég ebbe a gépbe! De a táp már nekem is eszembe jutott! Pontosan nem tudom a táp márkáját de azt hiszem egy Mercury, Codegen szintet veri szóval nem a legjobb! Tuningolva nincs teljesn automata beállításokon megy az egész! Hőmérsékletnél minden rendben azt is néztem már!
Szerinted a táppal van a hiba? -
Gyuri27
félisten
-
-
emre
veterán
válasz
band1103 #10244 üzenetére
Nem nekem jött de nem érdekel...
Számomra az Asrock képviseli az alaplap-gyártás arany középútját.
Nincs rajt semmi felesleges, de amire lett gyártva azt tudja.
Stabil, megbízható. A DualSata szériának a fent említett két promblémája mellett csak azt lehetett felhozni ellene, hogy nem lehetett a cpu-t túlfeszelni.mod: a válástól, vagy a választól nem kell félni?
vagy cak szejpít a bill
hogy miért nem bírtam kihagyni -
Balinov
titán
válasz
band1103 #10083 üzenetére
Azaz, en mondjuk utoljara haver Olivetti 386-osaban lattam ilyet, ISA buszos volt, de van PCI riser is... Csak a hatlapi kivezetesnel valszeg barkacsolni kell a hatlapi takarolemezkek kornyeken.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #9831 üzenetére
Természetesen jelentős különbség van a "sok" és a "minden" szó között
Viszont én a "semmiképpen sem kifelé a házból" részre reagáltam, amivel csak azt szerettem volna megmutatni, hogy nem minden a CPU cooler-en múlik. Lehet ott más tényező is. Bár nem biztos, hogy valaki csak emiatt cserélne mondjuk házatNekem is tetszik a ház viszont az oldallemeze elég könnyen rezonál. Még nem tudom mit fogok vele kezdeni. Lehet kikapcsolom az oldalsó ventijét és megnézem úgy, hátha az a probléma forrása, pedig már le is van szabályozva
-
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #9787 üzenetére
"Sok cooler így fujhatja a forró CPU levegőt közvetlen a tápba/ra vagy az északi hídra de semmiképpen sem kifelé a házból"
Van azért már jópár ház amire ez az állítás nem igaz.
Bővebben: Cooler Master CM 690
Mondjuk azért többségében még nem ilyenek a házak.
-
hahajdu
aktív tag
válasz
band1103 #9822 üzenetére
78G-t vennék az már biztos. 667-es ramjaim vannak 6400 (nem black edition, rosszul emlékeztem)-as procival. Tuningolni csak olyan szinten szoktam, hogy megemelem egy kicsit a CPU órajelet bioszban, szóval semmi komoly.
Most már csak azt kéne eldöntenem, hogy DS3H vagy S2H ( Az áruk ugyanaz a boltban )
-
hahajdu
aktív tag
válasz
band1103 #9818 üzenetére
Igazad van, tényleg a gyártó oldaláról érdemes először tájékozódni. Azért használtam az ipon-t mert "jól" össze lehetett hasonlitani különböző gyártójú lapokat (MSI, ABIT, GB, ASROCK stb.) .
A PH-n sok problémát olvastam a GIGABYTE GA-MA78G-DS3H-al kapcsolatban, ezért most eltántorodtam tőle.. ellenben a GA-MA770-DS3 -ról csak jókat olvastam, és az ára is olcsóbb.
Mivel külföldön élek (és ott jóval drágábbak az ilyen cuccok) nem szeretnék hetente garancia miatt futkorászni Budapestre, mert valami gáz van a lappal.. :SA beépitett vidókarin és az NB szórzón mi az előnye a DS3H-nak? 9600 gt karim van, igy a Hybrid dolgot sem tudnám kihasználni.. ja meg BE procim.. és kevés pénzem
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
band1103 #9620 üzenetére
Szia ahogy nézem inkább AMD Chip szettest kellene venned a HD4870 hez, nekem meg ette a HD3870 x2 - az ASus CrossHair, utána néztem... valahogy nem jött ki az nforce chip szettes most ez komoly...
Szerintem ha ATiban gondolkozol akkor ... nem ajánlom a CrossHair II Formulát ... de tudodcsak tanács
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
band1103 #9600 üzenetére
hát igen, de nézd meg hogy az ati - amd / nv / intel mennyit *lattol a piacon
és akkor Lényegében belátni hogy ha egy ember gamer cuccot akar vagy Nvidia vagy ATi-t adnak a kezében a boltban... és aki közel áll az Nvhez, az az ATi, és így fordítva... kicsit nem ebben a súlycsoportban vannak a többi gyártok...
-
-
-
Thauglor
aktív tag
válasz
band1103 #9506 üzenetére
No igen... gondolkodás gondolkodás
a DS3H mennyivel kostál többet? S2H-t azt 16000 körül beszerezném... ezért gondoltam arra...
amugy gép: sztem egy 5600+ lenne, 2 giga mem, és később ugye a vga. fél év 1 év mulva kb. de nem akarok envidiás chipsetest, neh összevesszenekúj radeon teccik, és ezért gondoltam h jo lenne egy atis alaplap
bár mondom lejárt fölöttem az idő
DS4H viszont tán borsos is lehet belépéskor is...
de köszi a tippet, juliusba akarom beszerezni, szal nem anyira sürgőscsak mostmár pénz van rá ezért elkezdek kutatni
-
Balinov
titán
válasz
band1103 #9453 üzenetére
igy van,en sem csipaztam. bar valahogy rivatunerrel es/vagy ati tray toolsszal,atitoolsszal is ki lehet iratni az fps-t OGL/D3D alatt. Korabban en is fraps indit,fps nez,de leszoktam rola,mert COD4 multiba kemeny fpseket jelentett,minuszba.csak akkor ment a fraps,ha a war demokat vettem fel vele aviba.
-
Gyuri27
félisten
válasz
band1103 #9435 üzenetére
"Amikor az alaplap órajel generátora impulzust generál, rendkívüli esetekben ez EMI-t (Electromagnetic Interference-Elektromagnetikus Interferencia) idéz elő. a Spead Sprectum funkció lecsökkenti a generált EMI-ket az impulzusok szabályozásával. Ez variálja a frekvenciát, tehát nem használ több frekvenciát egy időpontban. Ez segít lecsökkenteni az interferencia problémákat amik a környéken lévő más elektronikus eszközökkel alakulhatnának ki.
Habár a Spread Spectrum engedélyezése lecsökkenti az EMI kialakulásának lehetőségét, a rendszersabilítás és a teljesítmény lehet, hogy háttérbe szorul. Ez különösen igaz idő-kritikus eszközökre, mint például órajel-szenzitív SCSI eszközök."
Valami ilyesmi. -
AtHoS
nagyúr
válasz
band1103 #9408 üzenetére
Közvetetten lehet csak állítani A64-eknél. A proci szorzója ill. a RAM alapbeállítása van hatással a memória osztóra. A memória órajele a processzor valós órajeléből osztódik le.
A fentiekből adódik, hogy pl. 10x300=3000 és 12x250=3000 esetén más memória órajelek jönnek ki. Vannak azért olyan szorzók, melyeknél ugyanazok a memosztók a használtak.
A Jobb érthetőség kedvéért: Memosztó tábla
-
dezz
nagyúr
válasz
band1103 #9280 üzenetére
Nem, azért nincs túl nagy hírértéke, mert nem a chipsettől függ, hogy AM2+ v. AM3, és DDR2 v. DDR3. Így elvileg akár a mostani chipsettel is lehetne AM3/DDR3 lapot csinálni. Egy későbbi chipsettől meg egyensen el is várható ez.
Szóval Fuad megint csak lódított, hogy ezt meg azt látott, közben csak megtippelte a valószínűt.
ps. Southbridge-dzsel
-
törölt tag
válasz
band1103 #9280 üzenetére
A 780G mellé is lehet Sideport-ot rakni, csak a gyártók többsége nem tesz.
Az SB meg megint egyolyan dolog, ami egy általános buszon csatlakozik az NB-hez (A-Link Express II, ami gyakorlatilag egy PCI-E x4), szóval ehhez sem kell semmi extra támogatás. Az SB800-at akár a 480X mellé is lehetne társítani.
-
törölt tag
válasz
band1103 #9175 üzenetére
Az EPP jelen esetben az Enhanced Performance Profile mozaikszava. Lényegében egy továbbfejlesztett SPD, lusta és szenilis tuningosoknak. Az ilyen modulokat nevezik SLi Ready moduloknak.
A JDEC pedig JEDEC lenne, ami a Joint Electron Device Engineering Councils mozaikszava. Ők foglalkoznak pl a DRAM-ok szabványosításával is. A többit nem nehéz kikövetkeztetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- MSI B450 TOMAHAWK eladó
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged