- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
Ha jól emlékszek majd 2010-11 körül jönnek a 22nm-es procik.
Addi már fél lábon is kibirjuk
mod: a cikk prim.hu
"Az IBM, az AMD, Freescale, az STMicroelectronics, a Toshiba és az amerikai College of Nanoscale Science and Engineering (CNSE) műszaki főiskola közös fejlesztése komoly áttörésnek számít. A mikroprocesszort hagyományos, hat-tranzisztoros elrendezésben építették föl egy 300 mm-es szilíciumlapkán. A prototípus memóriacella lenyomata mindössze 0,1 μm2; összehasonlításképpen, az Intel 45 nanométeres processzoraihoz használt teszt SRAM csip mérete 0,346 μm2 volt. A jelentős áttörés persze korántsem jelenti azt, hogy a 22 nm-es termékek rövidesen megjelennének a számítógépekben: az IBM például 2011-re teszi a sorozatgyártás megkezdésének időpontját. Ami pedig az AMD-t illeti, a fejlesztési előny nem feledteti, hogy az Intel már vagy fél évvel megelőzte őket a 45 nm-es termékek forgalmazásával. Ami a vezető csipgyártót illeti, tavaly szeptemberben mutatta be az első 32 nm-es SRAM cella-prototípust, a technológiára épülő első termékeket pedig a héten zajló IDF konferencián tervezi bemutatni.Az IBM a 22 nm-es SRAM mellett azt is bejelentette, hogy 32 nanométeres fejlesztéseik is az előzetes menetrend szerint zajlanak, illetve egy olyan új „magas-K” tranzisztorkapu-technológiát alkalmaznak majd az új termékeknél, amelyek minden versenytársukénál jobb tulajdonságokat kínálnak. További részleteket egyelőre nem közöltek ezzel kapcsolatban."
-
emre
veterán
válasz
band1103 #10244 üzenetére
Nem nekem jött de nem érdekel...
Számomra az Asrock képviseli az alaplap-gyártás arany középútját.
Nincs rajt semmi felesleges, de amire lett gyártva azt tudja.
Stabil, megbízható. A DualSata szériának a fent említett két promblémája mellett csak azt lehetett felhozni ellene, hogy nem lehetett a cpu-t túlfeszelni.mod: a válástól, vagy a választól nem kell félni?
vagy cak szejpít a bill
hogy miért nem bírtam kihagyni -
emre
veterán
válasz
VaniliásRönk #10242 üzenetére
Végül is, miért ne..
Volt, van Asrock lapom. az X2 3800 abban is ment 2,5Ghz-n, és a világon semmi bajom nem volt vele. Azon kívül persze hogy vacak volt a hang, és nem volt fire-wire.
Átnézem ezt is.
A giga deszka ramkezelése engem is visszatart egy kicsit. -
emre
veterán
Sziaztok!
Az Asus M3A-H/HDMI lapjáról van valakinek bármilyen tapasztalata?
Még csak tervezgetem az AM2+ váltást, és úgy néz ki vagy ez vagy giga GA-MA790X-DS4 lesz.
(Az MSI sem kizárt, de még nem találtam olyant amelyik teccene)
Én az elöttem szólóak ellenében nem szeretem feszemeléssel megoldani a túlhajtást.
(de ha muszály nem riadok vissza)
A cél alapfesz körüli 3,2Ghz, ezért lehet inkább teszek bele 60xx-64xx procit.
A konfig elsősorban játékra lenne, (egy kis videoszerkesztés melett) kizárólag egy VGA-val.mod: ja, nekem elég az x2, a 3-4 magos procik nem gondolkodok. De ha valaki azt mondaná hogy játékban istenien működnek, és a többség már kihasználja akkor esetleg.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Vezetékes FEJhallgatók
- EA Sports WRC '23
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Asrock B360M Pro4 microATX - elkelt TheCrafter22 kollégának, értékelésre vár
- Corsair Dominator Platinum 32GB DDR5 6000mt/s (2x16GB)
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Asrock B760M PRO RS
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest