- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
-
D@ni88
addikt
-
joker55
tag
Most már felismeri,semmi gond, particionálva is van, még a windowst is újra raktam
Viszont most nagyobb problémám van...mióta megvan a 250 gigás SAMSUNG SATA2es wincsi a SATA1es mellett, ha próbálok ráírni(akár letölteni belső hálóról, akár csak áthelyezni, vagy másolni), előbb vagy utóbb minden megáll és bead egy kék képernyőt az alábbi szöveggel:
''A rendszer problémát talált és a Windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
...
Technikai információ:
***STOP: 0x000000D1 (0x00000030, 0x00000007, 0x00000000, 0xF83669A0)
***viamraid.sys -Address F83669A0 base at F835C000, Datestamp 4063e304''
Valaki tud segíteni?
Köszi -
törölt tag
-
CWorm
aktív tag
Hali, én úgy tudom, hogy az újabb alaplapok már automatikusan ''felismertetik'' a windows-zal a satás vinyókat, szóval nem kell semmilyen külön driver hozzá installkor. Vagy rosszul tudom? Régebben mintha már én is telepítettem volna úgy xp-t, hogy driver nélkül satára, persze új alaplappal...
Szerk.: persze a P4-es is újnak számít már satás-driver viszonylatban, szal szerintem azzal is mennie kell, nem?
[Szerkesztve] -
-
mr_ricsi
veterán
''Az a baj, hogy automatikusan húzza a sata vezérlöt is a procival''
Ha szabvány 400FSB-t használ, akkor nem a SATA vezérlője hibázhat, hanem maga a túlhajtott proci.
És javasolnám, hogy kezd el érdeklődni a VGA-ja iránt is, hogy netán az nem kapott-e egy kis tuningot. ;-) -
Gézengúz
addikt
Szia..... Na idefigyelj........ez húzás és mégsem az...hiszen tökmindegy, hogy egy 2500+-os jár benne 3200+-ként vagy egy 3200+-os 2500+-ként hiszen a 2 között csupán annyi a különbség....166x11 vagy 200x11.........és ha a memók 400-sok márpedig azok.....akkor alapfeszen én tulajdonképpen nem is csináltam húzást............szabványos órajeleket használok.......ez egy nvidiás lap..........Mint írtam Abit Nf7-s.............
Kábelt akartam cserélni de nehogymár...tényleg 700 Ft.?????Darabja???ilyen piros izzé........
De előbb utóbb az lesz mert más hibaokot nem találok...........
Mindenkinek Jó éjt
sziasztok............ -
Gézengúz
addikt
Szia...
Szal ez egy Nf7-s és naná hogy húzva van benne egy 2500+@3200+-ra ez okozná a hibát??? Normálisan mint a gyári 200x11-en működik de kevesebb 1.6 volttal...........
Lassan 3 éve így müxik....és a rarokon kívül más problémám nincs vele........a lap bírja a 200-as fsb-t a memóriák 400Mhz-en mennek persze 400-sok.....és ugyanez lenne a helyzet ha nem 2500+ hanem 3200+ lenne benne...ezenkívül húzva nem volt.........akkor tippelhetek a kábelokra???
Előre is Thx........... -
kezdő
senior tag
THX!
Most már látja a lemezkezelő!!!
Még annyi lenne a kérdésem hogy nagy gáz ha feltettem a RAID drivert is? Telepítettem a Sata-t kérdezte kell e a RAID nemtudtam mi az (vagyis tudom de hogy a drivere mire jó) és az is felment.
Mondjuk csak meg akarom formázni a vinyót rátenni a régiekről az adatokat és akkor a régiek kapnak 1-1 formatot + új rendszert, gondolom akkor uninstallálódik a raid driver is.
Szóval ha majd új rendszer lesz akkor felismeri majd újra a sata-t vagy megint kell majd a driver?
(na meg persze az adatok megmaradnak gondolom...ugye???)
Különben az a váltószámok miatt van hogy csak 300GB körülinek látja a win és nem 320nak?
A régi 80-as vinyóim is karcsúbbak 4-5GB-al mint kéne.
erre van megoldás? -
kezdő
senior tag
Alapból SATA1-re volt állítva úgyamléxem de mindjárt megnézem.
A lemezkezelő viszont nem látja
Kérhetném hogy valaki 0-ról magyarázza el hogy kell életrekeltenem a vinyómat egy már működő XP segítségével???
(ha nem lesz más megoldás akkor lehúzom a mostani 2 pata vinyót és felteszek 1 wint sata-ra de ezt csak végsősoron mert háttértárként szeretném használni és nem akarok rajta semmi telepített dolgot...) -
Yooha
aktív tag
Gratulalok a fantasztikus windows-hoz...
Van SP2-es XP-m, remelem akkor menni fog. Szoval ha van SP2-m akkor nem kell a driver-t telepiteni? Nem akarok 2.000 Ft-ot adni egy FDD-ert, amit egyszer hasznalok.
Szoval akkor vegig kell kuzdenem a SATA-s windows telepitot, ugy nez ki
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Kimura
csendes tag
persze persze, csk elmonmdanád mit dugok rá a vinyóra, annyira én sem vagyok hülye, és sem ma kezdtem gépeket szerelni, mivel a vinyón 2 dolog van: a satás bemenet, és egy másik uolyan bemenet, ami kb egy centivel hosszabb, a tápon meg nincs olyan. akkor most mit dugjak rá, ha nem tudod megmondani akkor meg megérdemled, h verd még egy kicsit a fejed a falba, ha meg megtudod, akkor meg elnéző vagyok az előbbi kioktatásért
-
Chaser
legenda
Nah tehát, lehet hogy kezeli a parmagic a sata vinyót, de azután már biztos nem hogy a ghost kinyírta a partáblát
/aki nem hiszi próbálja ki:I)/ Már mondtam: Felraktam a wint meg a progikat, ghsotolni akartam, restart--pcdos mode--fagyás.Bootolni már utána nem tudott róla.Ez volt pár napja is, csak akkor nem tudtam hogy a ghost a mókamester
Ezek után ha dos alól vagy az én gépemről ráeresztettem a parmagicet, csak egy nagy sárga sávot látott, amit BAD-nak írt ki, és semmit nem tudott vele kezdeni. A szervizes srác az Acronis nevű progival tette rendbe. Ghost version:2003.775. eddig nem volt vele gondom, igaz csak pata vinyóknál használtam, most használtam először sata vinyónál, hát ez lett belőle
Thx a help-et
-
Chaser
legenda
Az nem jó. ghost csinált egy virual driveot, az ott marad és mindig bekavar. Particionáló tábla behalt, ma bevittem boltba megcsinálták valami progival, itthon rátoltam a wint drivereket mindent. Ghostolni akartam..hát ezek szerint kinyírta megint..múltkor is ugyanez volt, csak nem tudtam mért. Mondták a boltban hogy parmagic csak IDE vinyóhoz jó, valszeg a ghost is, és bekavart megint.
-
qwertly
addikt
Szia köszi a segitséget
de valami nem müködik,
mert biztonság kedvért készitettem egy Windows XP és bemásoltam a SATA drivereket felakartam telepitenni egy Virtual PC-re hogy müködik-e? de kirta hogy nem találja az ilesztö drivert és tegyem be a flopit.lehet,hogy a sata driver driver kinyírja pata drivert
amikor felül írom a XP telepitő lemezében.Bocsi a körülményes mondatért
-
G@CSI
tag
Köszönöm a választ, sajna én is gondoltam valami nincs rendben.
Bár még egy érdekes dolog, ha nem áramtalanítom a rendszert akkor 10-ből
nyolcszor simán elindul (nincs kattogás) viszont ha lekapcsolom a táp kapcsolóját
valamint az elosztóét is akkor tuti hogy kattogni fog.
Ezt mégjobban nem értem. -
L3zl13
nagyúr
Ha nincs felparticionálva a PATA, akkor persze. De erről nem tudunk semmit. Ha pedig van rajta adat, akkor az XP bekatalogizálja, és az lesz az első meghajtó (c
az utánna particionált SATA meg csak D.
A PATA lehúzás visszadugás megint nem ilyen egyértelmű, mert ha IDE meghajtóként van kezelve a SATA meghajtó, akkor jó eséllyel 3th/4th... Master lesz.
Ha ez a legelső felismert vinyó, akkor simán erre fog települni a boot manager, de ha utánna rádugod a PATA-t, akkor már nem ez lesz az első vinyó, és a BIOS-ban kell módosítanod a boot meghajtót, mert alapból az első HDD-ről próbál majd bootolni a rendszer. -
pomix
tag
Hello!
Kösz a választ!
1, frissen telepített windowsnál is ugyanez a helyzet...
2, ez se jó megoldás, mert nem a vinyó sebességével van a bajom hanem a boot lassúságával! Gép bekapcs, xp csík megjeleni, hdd led folyamatosan ég, de vinyó nem dolgozik, majd amikor vagy 30-szor lefut akkor elkezd dolgozni a vinyó...! Szerintem az alaplap sata kezelésével lehet valami! Most a legfrissebb via hyperion van fent! Próbálkoztam régebbi driverekkel és egyszer eljutottam odáig hogy ''csak'' kb 10-szer futott le a csík, de ez csak egy újraindításig tartott pedig nem állítottam rajta semmit!
Van valakinek ilyen(asus a7v600-x) alaplapja vagy valamilyen via kt600-as alaplap samsung sata-s vinyóval? Nálatok nincs ilyen gond? Melyik sata drivert használjátok?
szerk:
mr_ricsi: Most vettem észre, hogy te is válaszoltál! Kösz! Tehát akkor amíg nem veszek új lapot addig szokjam meg? Nincs más megoldás? A ''legfrissebb''(van vagy 2 éves, de csak ez volt az asus oldalán) biost nemrég raktam fel, de az se segített! Na mindegy! Következő alaplapom nem valószínű, hogy asus lesz!
[Szerkesztve] -
name78
csendes tag
-
-
mr_ricsi
veterán
''Mert az xp nem hagyja kivenni a boot vinyót maga alól, legalábbis én még nem találkoztam ilyennel.''
Az NForce-es lapokon az Nforce driver telepítése után rendszeresen van ilyen. Nekem 2 vinyó van SATA RAID0-ban, arról bootolok, és ott vannak a vinyók a sarokban eltávolíthatóként.
(Valami guru igazán elárulhatná, hogyan lehetne az XP-t erről lebeszélni.) -
-
ballington
addikt
volt egy régi pata-m, azon volt/van a rendszer.
most vettem egy sata-t, arra is felraktam az xp-t, arról bootolva látja magát lecsatolhatónak. végülis uo. oprendszer van mindkettőn, de a pata-n már pár hónapos.
ha arról bootolok, akkor nem látja a sata-t lecsatolhatónak, de magát a sata-t látja. -
mr_ricsi
veterán
''csak a compaq beletett egy ilyen speckó particiót a vinyóira anno, lehet, hogy az van a 6gb-oson és azt kéne áttenni a 60-asra.''
Nem hiszem hogy ez a gond, inkább 32GB-os limitje van a biosnak. (Már instalálltam Compaqot speckó particio törlése után, simán működött.)
''sztm nem fogsz tudni boot-olni arról sem''
Még működni sem igen fog, mert a SATA kártya PCI2.2-es, az alaplap pedig -a 6G-ás vinyóból saccolva- PCI2.1-es.
[Szerkesztve] -
-
Bzzz
senior tag
Ilyen átalakitósról. Tehát nem a táp nak a vezetékére, rádugom ezt a satás vezetéket, és úgy a másik fele meg megy a winyóba. Kifelé az elhasznált levegő...hát a táp 1ik ventije tolja ki a levegőt a ház hátoldalán,amúgy semmi, más hisz az oldala le van szedve.
Azt Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 3 .
Okozhatja a problémát a a táp kábele?? Hogy ez miatt romlott a kondició? Hisz amúgy is kattog/slattog egyet a winyó mikor leállítom a gépet. Tehát arra gondolok lehet hogy én arra gyanakodtam hogy ujraindítás után mikor leállítottam kattant 1-et, de jobban belegondolok már a legelső nap is így állt le és azóta mindig. -
Bzzz
senior tag
A másik winyó Maxtor 160-as szintén sata II-es 7200rpm. A winyót hűtöm egy 8 cm-es vetillátorral a winyó ugyebár fektetve van és arra merőlegesen van a venti, tehát a ház belseje felé fujja a levegőt a winyó aljáról el.A ház bal oldala nyitva van,leszedtem a fedelet. ''A gépen tápod lekapcsolom dolgot'' nem igazán csinálok,amióta megvan az uj gépem talán 1x, de akkor még egy maxtor 60-as volt PATA-s 5400rpm(ez még a másik maxtor elött volt). De az a maxtorral már párszor ilyet megjátszottam a régi gépemmel és soha semmi baja nem volt/lett kb. 5-éve van meg. Hiába ezek az uj winyók nem birják a kiképzést. De mondom ezzekkel az ujjakkal semmi extrát még nem csináltam,nem is voltak kiszedve és nem is hurcibáltam sehova. Bezzeg a régi 60-ast
-
dbius
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest