Új hozzászólás Aktív témák
-
CWorm
aktív tag
válasz
Hequila #1821 üzenetére
Megtaláltam mr_ricsinek ezt a posztját, de sajnos nem találtam semmi ehhez hasonló beállítást a biosban, csak valami olyat, hogy hdd time out, amit percben lehetett megadni, megadtam egy percet, de újrabekapcsnál megint nem látta a vinyót, de nem is várt 1 percet a detektálással, szal az más lehet... Meg talán a megoldás is máshol keresendő, csak nem tudom hol.
-
SilverSoth
csendes tag
válasz
Hequila #1230 üzenetére
Először is kösz a segítséget.Másodszor pedig ne haragudj ha úgy érezted, hogy meghazudtoltalak, nem úgy szántam, viszont azt értsd meg, hogy én megpróbáltam mindent mégsem működött.Megpróbálta egyik ismerősöm is aki otthon van a számítástechnikában,de neki sem ment. Pedig én birizgáltam a jumpert is, mégsem ment.Na most ebből adódóan gondoltam én azt, hogy nem tudja kezelni a SATA-t, szal én is úgy éreztem, hogy meghazudtoltál
Ennyi. De kösz a segítséget és legközelebb legyél kedves ne vedd sértőnek ha valaki kétségbe vonja az állításodat, hanem inkább utána örülj hogy igazad volt
-
tothbe
addikt
válasz
Hequila #1227 üzenetére
össze ne vesszetek már. Nem kellett azt RAId-ben használni az asus-ban sem, csak a sata kezelési módját kellett raid-re kapcsolni a bios-ban és ennélfogva a raid vezérlö driver kellett , nem pedig a sima sata.
Ez egy ismert probléma volt némely gyártóknál, de az abit pl. kimaradt ebböl, ott voltak hozzáértö mérnökök, akik ezt megoldották.
Viszont az újaknál már nincs ilyen, nem kell aggódni sem. -
demagóg
aktív tag
Ha én mennék be a boltba (nekem nem kell, mert nagy tételben használom) akkor azt mondanám, hogy PATA-SATA táp átalakítót kérek vinyóhoz. Vagy kérek PATA táp Y-t. Vagy kérek Pata-PATA/floppy táp y-t. Ennyi is elég, hogy a boltos megértse. De HDD tervezésekor, gyártásakor már konkrétabban kell fogalmazni. Különben óriási balhé lehet a hibásan berendelt, feleslegessé váló alkatrészből. De ettől még nem zavar, hogy a közönség milyen néven illeti. Csak jeleztem, hogy hivatalosan mi a neve.
-
demagóg
aktív tag
15-pin Serial ATA power connector a rendes neve szabvány szerint.
Az IDE-s vinyóknál Molex csatlakozó volt...
Nem, a Molex egy gyártó. A szabvány szerint ''4-pin power connector'' a becsületes neve. Csak itt PH körben terjedt el ez az elnevezés. Hasonló, mint amikor a sétálómagnóra általában mondjuk, hogy walkman. Pedig ez csak a Sony márkaneve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest