- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
mucsácsó
tag
válasz
God MonXter #1210 üzenetére
ahhhaa, értem....akkor jól gondoltam...
na de most nem rég hallottam, hogy a SATA2-nek 150MB/s az adatkezelési sebessége?
vagy ez hülyeség? akkor a SATA1-nek mennyi lenne?
és még egy hülye kérdés lenne, hogy:
a 3. hely a jumpernek, az a bizonyos ' 1,5 GB/s limit ', az mire jó? ez nekem kellene rá egyetlen egy SATA1 winchester esetén? -
mucsácsó
tag
Nha, megnéztem a BIOS-ban amit mondtatok a SATA-val kapcsolatosan.
Olyan találtam, hogy SATA mode-ban lehetett választani hogy:
-IDE
-RAID
és IDE-n van. nemtom melyik lenne a jó. de amúgy az alaplapra van dugva a kábele, mert ott van két ilyen sata dugó, ezért nem kellett ilyen kártya. ez jól van így IDE-n, vagy állítsam át RAID-re? -
mucsácsó
tag
Hát, a gáz az, hogy csak a SATA vinyó van bennt egyes egyedül.
Nem értem, hogy miért csinálja...
boot sorrendet most nem tudom megmondani, mert megint nem otthonról írok...
de majd megnézem...
a probléma még1x:
bekapcsolom a gépet, tölt sokáig, nem tud bootolni, nincsen ott a vinyó még a post screenen sem, de ha ezután restartolok, akkor ott lesz.
de hogy ez miiiiéééééertt....?? -
mucsácsó
tag
válasz
God MonXter #1188 üzenetére
Köszi! És mindenkinek kösz a segítséget. Majd megpróbálom, éppen nem otthon vagyok.
Viszont, az XP telep sikerült, hogy egy másik vinyóról, amin XP van, az alól formáztam a SATA-t. Minden happy, kivéve egyetlen egy dolgot, ami azért eléggé idegesít engem.
A probléma az, hogy ha kikapcsolom a gépet teljesen, és utánna elindítom, akkor nem látja a SATA vinyót. Elég sokáig tölt az a Mercury-s screen, aztán mikor bootolna, kiírja hogy BOOT ...FAILURE vagy mi a fene, PLEASE INSERT SYSTEM DISC...asszem...
szóval nincsen miről bootolnia. Ekkor ha restartot nyomok, megint bejön a Mercury, de már sokkal gyorsabban eltűnik, post screenen ott a vinyó, és be is bootol.
Magyarul csak úgy tudom bekapcsolni, ha bekapcsolom, és aztán egy restart.
Ez miért van? Könyörgöm válaszoljatok, mert mutterom gépezik néha, és nem szeretném, hogy rinya legyen ez miatt.
Köszi előre is! -
mucsácsó
tag
válasz
God MonXter #1186 üzenetére
Mercury P4VM800M
De sztem engedélyezve vannak ezek. Vagy hogy lehetnek ezek a BIOS-ban leírva?
És hol találhatók ezek? -
mucsácsó
tag
válasz
God MonXter #1184 üzenetére
jaja...
3. helyre rakod a jumpert (asszem)
én problémámra nem tudsz/tudtok vmi megoldást? -
mucsácsó
tag
Nah, az F6-os módszer működött, nagyon köszi szépen, le van húzva a másik vinyó, és mostmár így is látja egyedül a SATAt. DE!
A gáz ott van, hogy az a bizonyos ''15 mp múlva restart'' után újrakezdődik a telepítés. BIOS-ban nem látszik a SATA vinyó..........
Viszont olvastam olyant, hogy ha megformázom egy olyan vinyó alól, amin van XP, akkor utánna látni fogja a BIOS. Cselekedjek így?
Esetleg egyéb megoldás? Remélem mihamarabb válaszoltok, mert most sietnem kéne
köszi előre is! -
mucsácsó
tag
válasz
Cyberslider #1167 üzenetére
okés, nagyon köszönöm szépen! majd megpróbálom hétfőn, ha megérkeztem Pestről.
amúgy, nekem a jumpert nem kell majd ráraknom valahova? pillanatnyilag most mondjuk nincsen rajta sehol...de gondolom ha 1db SATA1-es van, akkor nem árt, ha a 3. tűpárosra rakom...de majd próba
nagyon remélem, hogy sikerül majd....
és tényleg, köszi még egyszer, hogy ennyit segítettetek, majd hétfő körül megírom, hogy mi az ábra!
hali! -
mucsácsó
tag
válasz
Cyberslider #1162 üzenetére
Hát sajna, bajai vagyok
bár pont holnap megyek pestre....persze gép nélkül
btw, alapom: Mercury P4VM800M (socket 478-as)
Hmmmm....miközben a hsz-t írtam, ráleltem asszem a megoldásra...RAID vezérlő, bár....
itt a Readme: [link]
és itt is a kép, de sztem ez az amit kerestünk, hiszen ott a TXTSETUP.OEM is:
KÉP: [link]
szal nézzétek meg ezeket...
jah és, ez a PIDE és RAID, ezek közül a RAID kellene?
meg nemtudom említettem, de az alaplapra van dugva, azon van két ilyen sata slot, szal nem ilyen karira van dugva a vinyó...jah és, sima SATA, szóval nem SATA II !
Szóval ezt az alaplapi CD-n találtam, de ott a screenshot, ha vmi más kellene, hogy jó legyen, akkor szóljatok...
most még éjszaka leszek (habár már nincsen itt az XP telep =/) vagyis van, de ''sima'' XP, nem SP2...az meg nem tudom beválik e..
szal holnap dél-ig vagyok, megoldásaitokat várom, akár éjjel is írhattok, én itt vagyok sztem olyan 2-3ig... és köszi az eddigi segítségeteket, nagyon nagyon rendesek vagytok tényleg!
asszem már nem vagyunk messze a megoldástól..ha az érzékem nem csal...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mucsácsó
tag
Hát nemtom, de hallottam, hogy XP telepítéskor, mikor a drivereket gyűjti, akkor kell nyomogatni az F6-ot. Csak rajta kell lennie egy SATA driver-nek. Próbáltam, de nem volt jó. Samsung.com DL centerről szedtem le direkt a vinyóhoz vmi drivert, de az nem volt jó neki, vmi txtsetup.oem-et keresett, de olyan nincsen.
Akkor most?
Meg milyen driver kell? Mert én az alaplapi CD-n sem találtam!
segítsetek legyetek szívesek, köszi! -
mucsácsó
tag
válasz
Cyberslider #1156 üzenetére
Az XP-t Seagate-tel tettük fel, mivel csak azzal akaródzott felmenni =/
XP telep előtt is lett partícionálva, majd a ''maradék hely'' XP alatt lett formázva a SATAn, alapvetőn. És igen, aktív a partíció, látszódik mind2. (+a Seagate)
Nah és ezek a rendszerindító fájlok? Ezek hol találhatók, és mit kéne velük tenni?
Bocs, de ehhez nagyon láma vagyok...
SATA amúgy sehogy nincsen jumperelve, ez nem tudom hogy jelent e valamit...
De az zavar nagyon nagyon, hogy lehúzom a Seagate-et, akkor nincsen SATA vinyó. Mert úgy jó lenne, akkor nem kéne választanom, hogy melyik vinyóról bootoljon. Legalábbis paraszti ésszel így képzeltem el, de asszem ez nem teljesen így van..Meghát nagyon nagyon megkavar engem ez a sok vinyó egyszerre, főleg telepítgetésekkor. =/
Volt valakinek hasonló ehhez problémája? Már nagyon sok helyen kértem segítséget, nem segített senki sem...Remélem bennetek nem kell csalódnom!
És tényleg, dél óta itt szenvedek már, és azért sem sikerül igazán rájönnöm, hogy mi a baj.
Kicsit más dolog ez a SATA, mint a ''sima'' IDE...
Remélem tudtok valamit mondani, segíteni, nagyon nagyon nem akarom, hogy ''szerelő'' legyen belőle!Rég volt már gép szerelőnél, nem is szeretném megint elvinni.
-
mucsácsó
tag
válasz
kennyofbaja #1154 üzenetére
Halihó!
nha szóval, pontosítanék kenny hsz-én...
kenny haverja vagyok, és hát már dél óta szenvedtünk vele, de semmi megoldás....
A 40GB-os Seagate-en volt (és van is..) Win SP2, de már a 120GB Samsung SATA-n is van, amire csináltunk egy partíciót (8GB, amire a Wint raktuk, a többi maradt ''üresen'')
A helyzet az, amit leírt, hogy egyszerűen, ha lehúzom a Seagate-et, akkor a SATA eltűnik a BIOS-ból, és ugye bootolni sem tud, nincsen miről...
De viszont ha visszadugom, akkor felajánlja, hogy melyik Windowst bootolja be. Hát igen, így bebootol a SATA-s rendszer is, minden szép és jó, de úgy lenne az igazi, ha ez a Seagate vinyó nélkül is menne....
vmi megoldás?
Nagyon remélem, hogy tudtok segíteni! Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest