- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
name78
csendes tag
válasz
ssolitude #1133 üzenetére
Szerintem ha ott rendet akarsz tenni, akkor megéri, hogy kiírod ami fontos és újrahúzod ha kell. Viszont szerintem semmi nem fog történni. A 4 SATA csatoló közül szerintem 2 RAID miatt van. Annak akkor lenne értelme, ha mondjuk 2 vinyód van és tulajdonképpen tükrözi az adatokat, vagyis gyakorlatilag csak 1 vinyónyi kapacitásod van, mert a másik annak a másolata lesz. Persze ez nem egészen így működik, de köbö erre való a RAID. Ha saját géped van és csak a te adataid rajta és nem azzal dolgozol, akkor enne semmi értelme. Ez csak biztonsági kérdés.
A lényeg, hogy valszeg úgy néz ki nálad is, hogy van SATA1, SATA2, SATA_RAID1, SATA_RAID2 csatolóid a lapon. Ezek közül az lenne a jó, ha a SATA1 helyre raknád. A RAID témát meg úgy ahogy van ki lehet kapcsolni a BIOS-ban. -
name78
csendes tag
szupi.
Megnéztem HD-Tach progival és igazad van. A Szekvenciális olvasás átlaga 60Mb. A Burst pedig 130Mb, ennél mutatja, hogy 150-nek kéne lennie a SATA-nak, de mind1. -
name78
csendes tag
Raktam amúgy friss bios-t fel. Igazad van csak sok helyen úgy írják az ATA150-et hogy udma7, persze ez csak szleng, mert semmi köze a valósághoz. Engem igazából az zavar, hogy az egész rendszerben semmi de semmi nem utal arra, hogy lenne a gépemben SATA. És ezt még a sebesség is alátámasztja. Azért szerintem az nem normális, hogy 25Mb az átvitel.
-
name78
csendes tag
-
name78
csendes tag
már 2 napja olvasom itt a topikokat, de nem találtam az esetemre illőt.
Adott: új Maxtor 250Gb SATAII 16Mb vinyó, ASUS P4P800-e Deluxe lap. A lap a SATAI-et kezeli ezért a vinyó át van jumperolva. Minden más vinyót kivettem és BIOS-ban be van állítva h csak S-ATA. Feltelepítattem a winxpsp2-t Minden megy, semmi hiba, de a BIOS-ban is az eszközkezelőben is és az Everest is azt írja, hogy UDMA5(ATA100)-on megy a vinyó. A BIOS-ban átrakom manuálisan UDMA6-ra, de így sem változik.
Igazából a cél az lenne ha ATA150-ként menne.
Egy másik apróság ezzel kapcsolatban: A BIOS-ban ezek vannak:
primary master
secondary master
thirdly(vagymi) master
--||-- slave
fourtly(vagymi) master
--||-- slave
nekem a vinyó mindig a harmadlagosra kerül. Nemtom sehogy átrakni elsődlegesre. És Sem a BIOS-ban sem a windows-ban nem utal semmi arra, hogy SATA vinyóm lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest