- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
CWorm
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok rávenni XP-ben egy SATA 2-es vinyót SATA 1-es működsére? Le van jumperelve, de az nem elég neki, olvastam, hogy egy programmal rá lehet kényszeríteni SATA 1-es működésre. Amúgy ez itt a teljes cikk, nekem pont ilyen gondom van: [link] Remélem tud valaki segíteni. Előre is kösz! -
CWorm
aktív tag
Az én problémámra senki nem tud megoldást?
[link]
szerk.: esetleg nem tudom, hogy egy CMOS reset segítene-e? Mert mielőtt a mostani vinyó bekerült a gépbe, egy ugyanilyen volt benne, csak hibás, azt alig akarta pár alkalommal felismerni a biso, de ha fel is ismerte, utána pár percen belül elvesztette vele a kapcsolatot, szal a windows telepítő pl már nem látta... Lehet, hogy valamilyen formában benne maradt a bios memóriájában a vinyó és ezért működik így, ahogy? Help pls...
[Szerkesztve] -
CWorm
aktív tag
válasz
Hequila #1821 üzenetére
Megtaláltam mr_ricsinek ezt a posztját, de sajnos nem találtam semmi ehhez hasonló beállítást a biosban, csak valami olyat, hogy hdd time out, amit percben lehetett megadni, megadtam egy percet, de újrabekapcsnál megint nem látta a vinyót, de nem is várt 1 percet a detektálással, szal az más lehet... Meg talán a megoldás is máshol keresendő, csak nem tudom hol.
-
CWorm
aktív tag
Hali!
Lehet, hogy már kérdezték, de nem találtam meg a keresővel, úgyhogy lenne egy kérdésem...
Van egy 160GB satás Samsung vinyó és egy Asus K8V alaplap. A gond az, hogy amikor bekapcsoljuk a gépet, akkor először nem látja a vinyót a bios, de ha resettel újraindítjuk, akkor gond nélkül megy. És mindig ezt csinálja, már néztem a bios beállításokat, ott semmit nem találtam, szóval nem tudom mi lehet a gond... A jumper rá van téve a vinyóra 1,5GBps-es működésre, szal ez se lehet gond, csak ''hideg indításkor'' nem akarja látni a vinyót... Előre is kösz minden választ! -
CWorm
aktív tag
válasz
Jimmike #1706 üzenetére
Najó, nem új, régi, csak én ezt nem tudtam, de most meggugliztam.
Akkori mint az én deszkám, alapból annak is sata driver kell... Bocs, aszittem újabb a P4, nem követem nyomon nagyon ezt a témát, főleg az intelt nem, mivel amd-s vagyok
Szal tényleg, ahhoz a laphoz is akkor még driver kell, de ugye az újabbakhoz nem?
-
CWorm
aktív tag
Hali, én úgy tudom, hogy az újabb alaplapok már automatikusan ''felismertetik'' a windows-zal a satás vinyókat, szóval nem kell semmilyen külön driver hozzá installkor. Vagy rosszul tudom? Régebben mintha már én is telepítettem volna úgy xp-t, hogy driver nélkül satára, persze új alaplappal...
Szerk.: persze a P4-es is újnak számít már satás-driver viszonylatban, szal szerintem azzal is mennie kell, nem?
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest