- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Bzzz
senior tag
Ilyen átalakitósról. Tehát nem a táp nak a vezetékére, rádugom ezt a satás vezetéket, és úgy a másik fele meg megy a winyóba. Kifelé az elhasznált levegő...hát a táp 1ik ventije tolja ki a levegőt a ház hátoldalán,amúgy semmi, más hisz az oldala le van szedve.
Azt Ultra ATA CRC Error Rate 0 200 200 3 .
Okozhatja a problémát a a táp kábele?? Hogy ez miatt romlott a kondició? Hisz amúgy is kattog/slattog egyet a winyó mikor leállítom a gépet. Tehát arra gondolok lehet hogy én arra gyanakodtam hogy ujraindítás után mikor leállítottam kattant 1-et, de jobban belegondolok már a legelső nap is így állt le és azóta mindig. -
Bzzz
senior tag
A másik winyó Maxtor 160-as szintén sata II-es 7200rpm. A winyót hűtöm egy 8 cm-es vetillátorral a winyó ugyebár fektetve van és arra merőlegesen van a venti, tehát a ház belseje felé fujja a levegőt a winyó aljáról el.A ház bal oldala nyitva van,leszedtem a fedelet. ''A gépen tápod lekapcsolom dolgot'' nem igazán csinálok,amióta megvan az uj gépem talán 1x, de akkor még egy maxtor 60-as volt PATA-s 5400rpm(ez még a másik maxtor elött volt). De az a maxtorral már párszor ilyet megjátszottam a régi gépemmel és soha semmi baja nem volt/lett kb. 5-éve van meg. Hiába ezek az uj winyók nem birják a kiképzést. De mondom ezzekkel az ujjakkal semmi extrát még nem csináltam,nem is voltak kiszedve és nem is hurcibáltam sehova. Bezzeg a régi 60-ast
-
Bzzz
senior tag
Na azóta újra változás:
2006.06.27. 15:15:13,#197 Current Pending Sector Count 96 -> 587
2006.06.27. 14:07:53,#197 Current Pending Sector Count 96 -> 98
Szerintetek valóban visszavennék ha a Sentinel 49%-os kondiciót és ezeket írja ki. Lehet hogy az üzletbe nem is ismerik ezt a progit aztán kiröhögnek és hazazavarnak a winyómmal?!
MEg 2 hónap alatt ez a máősodik új winyó ami döglődik,lehet hogya gépemmel van a hiba...csak tudnám mi...
[Szerkesztve] -
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
1 hete vettem 1 western Digital winyót. Tegnap ujraindítás után kikapcsoltam a hálózati feszt és kattant 1-et.(úgy állt le). Bekapcsolás után a Hard Disk Sentinel azt jelezte hogy a kondicio 56%-os. És a Current Pending Sector Count 0 -> 4 -re változott.
Ma semmit extrát nem csináltam a kondício mégis leesett 49% -ra
12:23:53,#197 Current Pending Sector Count 36 -> 102
2006.06.27. 9:09:21,#197 Current Pending Sector Count 4 -> 36
A kérdésem, meghibásodhat a winyóm???Vagy ezt azé nem kell annyira komolyan venni. -
Bzzz
senior tag
válasz
7Heads Drago #823 üzenetére
Nem szektorhibas legalbbis 1-ik progi sem irt ki meg eddig semmilyen hibauzit...
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! AZ lenne a problémám, hogy néha a windows-om ''lefagy''. A megnyitott programok ablakát tudom mozgatni, az egeret is viszont másra nem reagál. Sokszor újraindulás után nem is meri fel a winchesteremet. Csak kb. 1 perc pihenő után. Szerintetek okozhatja -e az a problámát hogy a winchester túlmelegszik??? Vagy van valakinek más ötlete??
Egyébként hűtöm egy 8 centis ventivevel, ami merőleges rá, tehát oldalról fújja.A HDD Sentinel,Everest olyan 31C-ot jeleznek, viszont a szemközti oldalán a winyónak, ahol ugyebár nincs venti(meg már a levegő keverése sem ér nagyon oda) alul ott az elektronika eléggé forró... -
Bzzz
senior tag
Ja a tápom 400W-os MS Industrial(mondjuk nem 1 nagy márka de akkor is birnia kéne simán). Az elöbb a HD tach progival teszteltem, hibát ez sem észlelt viszont a random acces test és a sequential read test-nél amíg azok futottak végig kattogott 1000-rel. utánna lefuttattam a 60 gigás másik winyómmal a tesztet és azzal nem is kattogott max a két teszt alatt 3* és akkor is nagyon halkan. Szóval nem tudom mi lehet mert az adatok nem tünnek el róla és a win se b@sz@kodik...
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy kattog a winyó mikor file-okat másolok rá. A winyóm 160 gigás Maxtor, kb 4 napja vettem szereltem rá hűtőt olyan 35C fok fölé sose megy. Amúgy nincs vele semmi baj:Gép induláskor nem kattog, csak mikor filmet másolok át a winyóra.. Egymás után többször kattan, amíg a másolást be nem fejezi. Egyébként nincs vele más gond nem fagy le a rendszer, teszt progikat lefuttatam (pl.Hard disk Sentinel,HDDlife Pro,HD Tune) és egyik sem jelez problémát mindenhol a kondíció 95% fölött).Amúgy tényleg meg vagyok vele elégedve csak az a kattogás....tud valaki segíteni...mi lehet?
[Szerkesztve] -
Bzzz
senior tag
Igen mind a kettő korrekt volt, értettem és köszönöm mind2őtöknek !!!
már csak 1 dolgot mondjatok meg légyszives: Ha beleintegrálom a SATA vezérlöt a win-be. Telepítésnél attól függetlenül meg kell majd nyomnom az F6-ot és a (telepítőbe beleintegrált SATA vezérlőkből) ki kell választanom az alaplapomnak megfelelőt majd leokézni és mehet tovább a telepítés.. .vagy mivel integrálva van, nem kell F6 és ugyanúgy megy tovább a telepítés mint sima SATA Winyónál???
[Szerkesztve] -
Bzzz
senior tag
És pendrive- val nem lehet a floppy lemezt kiiktatni???
A szerkesztésedbe utólag olvasva ezek szerint nem lehet
Ha beleintegrálom, ahogyan a linkbe van a telepítésnél akkor is meg kell nyomni majd az F6-ot vagy bedig akkor már automatikusan megoldja a telepítő a SATA drivert problémát ...
[Szerkesztve] -
Bzzz
senior tag
válasz
mr_ricsi #778 üzenetére
Most reggel tüzetessebben átnéztem a házat és kiderült 8centis- tehát nem téma...
A ventillátorok -ha jól emlékszem 12V-osak- hogyha az áramkábelre dugom rá akkor a pirossal kell érintkeznie vagy a sárgával (a fekete ugyebár a föld). Egyszerűbben: a piros vagy a sárga kábel a 12V?? -
Bzzz
senior tag
Háát éppen ez az.Hogy az egyik fórumban azt tanácsolják hűtsem mert 45C felett már probléma lehet, most meg itt azt írjátok ne vegyek.Most tényleg nem tudom mi van. Én csak annyit szeretném hogy sokáig működjön és az adatok ne vesszenek el róla...most hogyha ezért hűteni kell akkor hűtöm, ha nem akkor hagyom...csak döntsük el végre hogy 45C körül mit célszerű tenni!
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! Vettem 1 SATÁS winyót és nagyon meleg.
Ezért akarok venni HDD hűtőt. Milyet ajánlotok?
''HDD cooler csapágyas 2 ventilátor alu'' ezt találtam 1 ezresért, szerintetek megéri??
Az alu az alumínium akart lenni, mert csak rövidítve volt írva és nem volt hozzá kép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest