Új hozzászólás Aktív témák
-
jerry311
nagyúr
-
jerry311
nagyúr
válasz
mr_ricsi #2195 üzenetére
Azé műszakilag otthon vagyok annyira, hogy a WD40 nem kontakt spray, de köszi a felvilágosítást...
Mellesleg tegnap (vagy tegnapelőtt?) amikor nézegettem a csatlakozókat, akkor leszedtem a NYÁK-ot a vinyóról, meg ugye vissza is raktam, azóta nincs gond. Kopp. Kopp. Kopp. Lehet a NYÁK és a belső elektronika közti csatlakozóval volt a gond? Ennek ellentmond, hogy amilyen szinten meg voltak húzva a csavarjai, biztosan nem mozgott, amikor lehúztam és visszadugtam az adatkábelt. Na mindegy. Egyelőre megy. -
jerry311
nagyúr
válasz
mr_ricsi #2188 üzenetére
Hmmm, lehet hogy a vinyó áramtalanítva van, ettől függetlenül s SATA adatkábelt le kell húzni és visszadugni. A folyamat során csak ez az egy kábel mozog, elég kényelmesen elfér az ember egy chieftec toronyban. Ma megnéztem a csatlakozót: minden lába ép, nem kobott, nincs oxidálódva, nyák oldali részén épek a forrasztások. Nemértem. Kontaktspray nincs, illetve félek, hogy esetleg olyan helyen is vezetné az áramot ahol nem kell.
-
jerry311
nagyúr
válasz
mr_ricsi #2176 üzenetére
Nem mozdul más, elég szellős ez a chieftec ház. A procihűtőhöz érhetek még hozzá, de az meg nem mozdul. Egyébként ezeket már végigptóbáltam, mindegy mit hova dugok, kötök, mozgatok. Az kell, hogy lehúzzam a kábelt és visszadugjam, és azt is a vinyóról, alaplapi csatlakozónál is próbálkoztam már, az nem segít.
-
rlazol
veterán
válasz
mr_ricsi #2153 üzenetére
akkor valamit félreértettem.
Éna BIOSban lévő Low Levelre gondoltam, a ''gyári''-t nem ismertem.
köszönöm a helyesbítést!
CooLM@$TeR - ez tisztának tűnik, ha nem túl drága az odaküldés... Én is előkapartam egy pár hete meghalt maxtort, lehet h követem a példád.
Csomagolást tényleg meg kell rendelni, agy elég, ha PH! módon becsomagoljuk - antiszatik zacsi, doboz, szivacs, doboz jelleggel? -
Andie
őstag
válasz
mr_ricsi #1746 üzenetére
-> ''Állíts be neki kézzel egyet''
Hát jó, de a DHCP nem fog örülni neki, illetve x idő után nem fog felengedni.
-> ''A MAC minden hálózati eszköz egyedi azonosítója, tehát a világon nincs 2 egyforma (elvileg). Vagyis az eleve fix.''
Világos. Egész pontosan azt kell beállitani manuálisan, fixre, ami az alaplapra rá van irva a LAN mellé. Mer valami ilyesmit irtak az msi fórumán, hogy egy idő után ''elfárad'' valami a lapban, és bootkor nem osztja ki a mac-addresst a lan csatolónak... De ez már magas nekem, meg bele is untam, beraktam 2 ethernet kártyát, azt annyi.
Ja, újabb érdekesség : anno mikor ezzel küzdöttem (január körül), vettem 2 db 3Com ethernet kártyát, merhogy aszontátok itt, azok a legjobbak. Betettem, és a procim 10 fokkal magasabb hőmérsékleten járt. Bármelyiket tettem be. Mind az idle, mind a 100% terhelt állapot (mérés szerint - alaplapi mérő + speedfan) 10 fokkal többet mutatott.
Ha a régi Realtek-eket teszem be, akkor ok. (ja, persze minden friss driver fent, stb)
Na ezis egy mágikus talány... -
Dudu67
tag
válasz
mr_ricsi #1726 üzenetére
Bocsi igazad van, úgy kezdtem a hsz-t :Eddig egy boldog Diamond tulajdonos voltam, elfeledkeztem arról, hogy ami nekem tök természetes és értelemszerű, az másnak nem biztos, hogy ugyanúgy beugrik én természetesnek vettem, hogy csak az MSI adott ki Diamond lapot holott ezt nem kötelessége senkinek tudnia.
Úgyhogy mégegyszer elnézést ezért a kis malőrért.
Egyébként a laphoz kapott gyári floppyról kapta meg a drivert, mind a kettőt, csak egy másik fórumon megsúgták, hogy a legújabb Nvidia Nforce drivert töltsem le és abból kiszedve a szükséges drivereket (frissítve a floppyt) menni fog a dolog.
Ez így is történt, most már újraindul telepítés közben, meg mindig a lap, addig a pillanatig, amíg csak SATA winyó van benne.
Rádugom a PATA winyót és érkezik a következő hibajelenség:
Elindítom, bootolás helyett azt írja ki fekete (hála az égnek nem kék) képernyőre szó szerint, hogy nem lehet olvasni valamilyen hardverhiba miatt a megadott rendszerlemezt, vegyem fel a kapcsolatot a gyártóval.(ezt magyarul írja, betű szerint így ahogy én leírtam)
PATA winyó lehúz, hibajelenség zéró, minden kifogástalanul műkszi megint.A megoldás : csak SATA winyó használata, hacsak nincs valami ötlet valaki tarsolyában mert kicsit azért húzós lenne most az összes vinyómat lecserélni
Mindent köszi, ha van valami ötlet, azért még várom.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
mr_ricsi #1697 üzenetére
igazad van, de ennyire nem kívántam belemenni a témába, lévén, hogy én sem vagyok nagy tuningolós. Csak a veszélyekre akartam felhívni a figyelmüket, mert sokan csak azt látják, mennyire jó a tuning, de a majdani károkat nem lehet előre látni, hiszen nem biztos, hogy megússza pl. adatvesztéssel(ami egy otthoni gépnél pl. még túlélhető), lehet, hogy olyan hardver is károsodik, aminek látszólag semmi köze a tuninghoz és közben mégis van, csak nem tud róla.
-
exbow
csendes tag
válasz
mr_ricsi #1590 üzenetére
OK. Lehet igazad van és összevissza van kiírva.
Végülis tényleg sokkal gyorsabb a régi 40-es Maxtornál!
De azért még egy kérdés. Totalcmd-del másolva a a 2 vinyó között mennyinek kéne lennie a sebességnek? Általában 35-45 Mbytes/sec között ugrál, de néha lemegy 15-25-re is. Mintha itt olvastam volna, (lehet másik topic volt), hogy valaki 70-80 között másolt. -
bazza
tag
válasz
mr_ricsi #1436 üzenetére
nem ez azon floppyk egyike amiken nforce3as driver van. összedobtam egy telepítőt nliet-al 5.11es driverrel, még floppyzgatás előtt, de ugyanez volt. fagyott, és max odáig jutottam, hogy a telepítő windows fájlokat másol a lemezre, és ott 1 és 15% között vhol megáll és ennyi. aztán reboot. olastam pár helyen, hogy nforce4es driverrel (6.7) nem tart sokáig a bootolás. mert mikor nforce4es floppyval próbáltam flement gond nélkül az xp, majd nagy nehezen bebootolt, felraktam a gyári alaplapi driverpackot és onnantól se boot se semmi...
[Szerkesztve] -
bazza
tag
válasz
mr_ricsi #1381 üzenetére
letöröltem a partíciókat, és tényleg nem fagyott ki a satára való telepítésnél ott... viszon ott picit belassult(nagyon) ahol a partíciókat hoznám létre. beütöm hogy 26000MB és erre Kis türelmet... felirat pár percig virított, most meg vizsgélja a lemezt. Haladunk
[Szerkesztve] -
-
bazza
tag
válasz
mr_ricsi #1359 üzenetére
thx. sokat szenvedek ezzel a szarral, nincs floppy meghajtóm, így a nLite-al próbálkozok. sikerült megcsinálni, de vmiért egyszerűen halál lassú a win telepítés. igazából még a formázásig is épp hogy eljutottam, néha egyszerűen megáll az egész percekre. szal most szívok rendesen. nemtom miért lehet.
-
elfelejtette
veterán
válasz
mr_ricsi #1105 üzenetére
Hát lehet, hogy a vásárlás után 5 perccel már a Samsung is használt lesz, de legalább ott lesz a 3év gar, ami a Maxtorra nincs!
Egyébként tényleg nincs netem, még egy nyomorult Matávos (bocsánat! T<rendi>-com) telefonvonal sincs otthol! Most is a mobilomról nyomom a Ph!-t.
Hali! -
elfelejtette
veterán
válasz
mr_ricsi #1103 üzenetére
A csere azért lesz, mert a SATA1-es vinyóm egy használt Maxtor, amire cserélem, az pedig egy zsír új 3 év garis Samsung.
Egyébként amikor összeraktam a jelenlegi konfigom, az XP telepítés után felinstalláltam az nVidia all-in-one (vagy valami ilyesmi) drivert az alaplapi CD-ről.
Hali! -
-
megyocon
csendes tag
válasz
mr_ricsi #1092 üzenetére
ASUS A7N8X-E Deluxe alaplapom van.
Az eredeti BIOS-ával nem ismerte fel már bootoláskor sem az új vinyót. BIOS-t kellett hozzá frissítenem. Azzal bebootol, de a Windows lehal indulás közben a 2 vinyóval egyszerre.
Tegnap kihúztam minden zavaró tényezőt, ami eszi az áramot, floppyt, tunerkártyát, videókártyát (betettem egy olyat, aminek passzív hűtése van), de így sem megy. Szóval szerintem a táp ad elég áramot.
Ha elindítom a gépet a régebbi vinyóval, és amikor felállt a windows, akkor nyomom rá a másik vinyót (a tápja addig is be volt dugva, csak a SATA kábel nem), bedugom a SATA kábelt, egyből felismeri a vinyót, és szépen tud egymás mellett dolgozni a 2 vinyót. Tudok egyikről átpakolni a másikra, egyszóval úgy látszik, minden rendben. Amint viszont újraindítom, újra előhozza a kék halál szindrómát.
Kikapcsoltam a rendszerhiba esetén történő újraindítást, és így megláttam, hogy mi van a képernyőn. Merevlemez-gondokat ír, hogy vegyem ki, lépjek kapcsolatba a gyártóval. Hozzak új vezérlőt, meg ilyenek. (DE HA MENET KÖZBEN DUGOM RÁ, AKKOR MEGY!)
Ezt nem értem.
Ja, és van valami különbség az alaplapon a két SATA csatlakozó között?
Az egyikre SATA_RAID1, a másikra SATA_RAID2 van írva. Az új vinyó csak akkor óhajt elindulni önmagában, ha a 2-es számú csatlakozóra van téve. Egyébként nem találja a vinyót bootoláskor. -
megyocon
csendes tag
válasz
mr_ricsi #1090 üzenetére
''És kipróbálhatod, hogy a biosban letiltod azt a vinyót, amelyikről nem akarsz bootolni. Az XP az elindulása után fel szokta ismerni.''
Ezt nem tudom letiltani. Az én BIOS-omban csak annyit lehet a vinyókkal kapcsolatban beállítani, hogy miről bootoljon: SCSI, CDROM, HDD-0, HDD-1, HDD-2, HDD-3, USB, FLOPPY, LAN, Disabled
Ha a SCSI van benyomva, akkor keresi a SATA csatolón a rendszerrel ellátott vinyót. -
megyocon
csendes tag
válasz
mr_ricsi #1081 üzenetére
Ez a megoldás az én problémámra nem jó, mert itt nem 2 képről van szó. A vinyókat nem helyezgetem át egyikből másikba.
Fogtam az egyik vinyómat, betettem, ráraktam rendszert, vígan fut vele a gép. Aztán azt kiszedtem a gépből, fogtam a másik vinyómat, azt bedugtam, arra is raktam rendszert (ugyanazt - WinXPprofSP2), és azzal is vígan fut.
A probléma akkor keletkezik, amikor egyszerre mind a kettő be van dugva egyszerre. 2 SATA csatlakozó van az alaplapon, mindkét vinyónak 1-1.
És nem megy... -
zso73
veterán
válasz
mr_ricsi #1065 üzenetére
''(De ezt a szerkentyűt azért nem használnám mégsem, mert a konstrukciós kialakítása olyan, hogy szállítás közben is könnyedén kicsúszhat a helyéről, de akár a SATA-kábelek is kihúzhatják. Sőt, 2 SATA-kábel akár a foglalatból is kitörheti. És a PCI kártya még olcsóbb is.)''
Na ja. Én sem tartom jó ötletnek. Bár, ha jó a kábel rögzítő rendszer a házban........... -
zso73
veterán
válasz
mr_ricsi #1052 üzenetére
Megkövetem Maksifület! Nem gondoltam utána a dolgoknak!
De akkor miért csinálnak ilyet? És miért nem írják, hogy SATA, de csak max ATA 133 sebességével?
Mondjuk ettől még működne neki a 3 db SATA winyó a gépen. És a lényeg ez! Legfeljebb, nem a boot winyó lenne a kártyára dugva..................
Az átalakítót meg itt láttam.[link] Szerinted? Ha nem valós a dolog, már jelentem is fel a Depo-t a fogyasztóvédelemnél! Aztán majd fizetnek!De jobban megnézve........Khm: Nekem van igazam!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
mr_ricsi #966 üzenetére
hello
nekem ugyan ez a gondom, mint cromex ph! társunknak
felment az xp, de amikor először teljesen el kellene indulnia, akkor nem tud, hanem mindig újraindul. betettem a másik winyóm, és látom a fájlokat. szal nemtom mi a gáz vele.
csak nekem rendesen az alaplapra van kötve
[Szerkesztve] -
rt_Morgan
csendes tag
válasz
mr_ricsi #910 üzenetére
PM8 ''Error #11117''-et mondott, újrapróbánál ill. amióta leformáztuk már
a splash-screennél ''Init failed: Error 100. Partition table is bad''-del
riogat és el sem indul.
Win valami olyasmit hazudott, hogy nem sikerült, hiba volt, eseménynaplóban
találok több infót (aha), most viszont már nem is látszik a lemezkezelésnél.
Simán win lemezkezelőből formáztuk alapbeállításokkal, alaplapon
RAID le volt tiltva BIOSból. -
Hun'reeth
őstag
válasz
mr_ricsi #777 üzenetére
Itt arra gondoltam, hogy képtelen volt leformázni a vinyót.
Na amúgy kiderült a turpisság a probléma több részből állt:
A vinyó nem volt jó. Illetve időnként ment (de nem nálam) amikor épp eszébe jutott máskor meg nem. Kicsit úgy viselkedett mint az épp elhalálozó vinyók.Havernál (K8N Neo 2 Plat.) egyszer ment egyszer nem. Kipróbáltam a maxtor kis progijával a Maxblast4 -el (bootcd-s verzióval) és az alaptesztnél a Buffer r/w nál kiakadt. A szervízben is kiderült, hogy valami hibája van tehát ez volt az alap.
Ami végülis nem hiba de erre a problémára még rátett, hogy kiderült az alaplapom nem kezeli a 16MB-os vinyókat hiába van sata I -es módban. Lehet, hogy bios függő a dolog nem tudom. Be is írom az NF8-as topicba, hogy ne próbálkozzanak vele. -
Bzzz
senior tag
válasz
mr_ricsi #778 üzenetére
Most reggel tüzetessebben átnéztem a házat és kiderült 8centis- tehát nem téma...
A ventillátorok -ha jól emlékszem 12V-osak- hogyha az áramkábelre dugom rá akkor a pirossal kell érintkeznie vagy a sárgával (a fekete ugyebár a föld). Egyszerűbben: a piros vagy a sárga kábel a 12V?? -
Hun'reeth
őstag
válasz
mr_ricsi #734 üzenetére
Nekem is olyasmi a bajom mint vcsabesz-nek (#733) csak engem nem zavarna ha menne a vinyó de nem megy.
Egy normális működő rendszer mellé betettem egy új maxtor SataII-es vinyót. (sata I-re jumperelve)
Az első furcsaság az volt, hogy amikor partícionálni akartam elsőre meg sem találta a telepítő a vinyót aztán sikerült észrevennie.
Partícionálás ok.
Elkezdtem formázni és a legvégén a win. nem tudta befejezni a formázás-t üzenettel elszállt. Akár gyorsformázás akár rendes. Nem baj talán már kicsit régi a win. A cégben gond nélkül leformáztam.
Otthon win elindlása fél óra. winyóhoz nyúlni nem lehet.
A rendszer üresjárata 97%-os cpu terheltséget okoz. Minden iszonyúan lassú.
Az alaplapi cd-n lévő sata driver nem megy fel device not found felkiáltással.
Újraraktam a wint. Semmi változás. Nforce driver fent van. -
demagóg
aktív tag
válasz
mr_ricsi #747 üzenetére
A link nálam nem megy.
Minden szabványleírásban...
Egy szabvány van, melyet a t13 munkacsoport dolgoz ki (t13.org). Nem hivatkozik Molexre sem, mert szabvány ilyet nem tehet. Különben is a kezdetekkor az AMP csatlakozóját vették alapul. Annak méreteit vették át. A Molex jóval később lépett erre a területre. A design guide már más tészta, de nem ez volt az eredeti kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó használt 250 GB-os SSD-k!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Samsung 990 EVO Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest