- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hequila
őstag
Vettem egy T7P500-as Hitachi winchestert, és az alaplap (nForce 4 Ultra) CHS-ként ismeri fel. Van mellette két T7K500-as, azok normálisan, LBA-ként szerepelnek a listában. Okozhat a CHS-ként való detektálás problémát?
-
Hequila
őstag
válasz
bandiras2 #1341 üzenetére
Rosszul értelmeztem a kérdést.
Tehát a 'First Boot Device' menünél az értéket állítsd át 'SATA'-ra.
Ha így sem megy, akkor az XP hülyeségével van dolgod, nem szeret BOOT-olni, ha másik vinyó is kerül a gépbe. Hogy ilyenkor mi a teendő, abban mr_ricsi fórumtársunk több segítséget tud adni, keresd őt!
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
Szerintem nem lep meg senkit, hogy gondok vannak a Samsunggal.
Próbálj meg egy Zero fill-t (néhány programban Low Level Format-ként emlegetik, ugyan azt csinálja) futtatni a winchesteren, és utáne feltelepíteni rá a windowst. Esetleg megnézheted a Samsung gyári programjával, hogy nincs-e más gondja, ha jól tudom van benne egy diagnosztikai program. -
Hequila
őstag
válasz
SilverSoth #1232 üzenetére
Nem haragszom, mert ez itt egy fórum, nem arról szól, hogy haragudjunk egymásra. Ha az az ismerős VALÓBAN otthon van a számítástechnikában, akkor lehet, hogy hardveres gubancok vannak ott (vinyó vagy alaplap részéről).
Úgy gondolom, hogy már elértem azt a szintet, hogy ha valamiben nem vagyok biztos, akkor azt nem írom be a fórumba, mert ugye 1 hülye 100-at csinál. Tehát ennél fogva örülni sem örülök, ha a végén igazam van, mert már az elején tudom, hogy az lesz. Na nem nagyképűsködöm tovább. Talán még csak annyit, ha Isten valóban saját képére teremtett valakit, az én vagyok! -
Hequila
őstag
válasz
SilverSoth #1229 üzenetére
Asushoz nem igazán értek, de ha jól tudom, hogy van egy alaplapi jumper, amivel le lehet tiltani a SATA-t (ezért is (ne meg másért is) utálom az Asust, mert még ekkor is alaplapi jumerekkel vacakolt, tiszta P1-es korszakot idéző módon). Egyébként lehet, hogy több eredménnyel jársz, ha a fenti linken lévő témában kérdezed meg, mert ez valószínűleg nem winchester probléma.
-
Hequila
őstag
De ha nekem nem hiszel, nyugodtan kérdezd meg itt:
[link] -
Hequila
őstag
válasz
SilverSoth #1225 üzenetére
Te ne haragudj, de Te tévedsz! Én jelenleg is Abit NF7-S alaplapot használok (természetesen Socket A) és simán működik róla 1 SATA vinyó is. Ha jól tudom, ugyan az a SATA vezérlő van az ASUS-on is (Silicon Image 3112-es), tehát az ASUS-on is lehet 1 SATA vinyót használni. De majd jönnek többen is, akiknek A7x8X-Delux-uk van, és megerősítenek!
-
Hequila
őstag
válasz
SilverSoth #1223 üzenetére
Már a legelső SATA vezérlők is képesek voltak kezelni egyetlen SATA vinyót, nem csak RAID-ben...
-
Hequila
őstag
Ha én itt a helyi számtech.boltokba bemegyek, és azt mondom, hogy:
''kérek egy négypinpóverkonektor tu tizenötpinsorosatapóverkonektor konvertert'', először hülyén néznek majd rám, majd azt kérik, hogy írjam le papírra, majd utánanéznek (volt már rá példa, hogy nem értették mit is akarok, és leírtam nekik papírra).
Szerintem a molex elnevezést több fórumon is használják. De ez már nem lényeges. -
Hequila
őstag
Egy kicsit nem ide tartozik;
Mi a neve annak a csatlakozónak, amin keresztül a SATA vinyók kapják a 5 illetve 12 voltot? Az IDE-s vinyóknál Molex csatlakozó volt, a SATA-nal hogyan hívják?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elado hasznalt 120GB-os SATA SSD-k!
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest