Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
válasz
Ferdzsoo #875 üzenetére
az integrálós oldalon megtalálod a leggyakoribb sata vezérlök drivereit. de ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor a következöket teheted:
1. Megnézed az alaplapon a déli hidnál az sata vezérlö chipjén milyen felirat van.
2. Megnézed az alaplap manual-jában, hogy milyen raid vezérlö van rajta.
3. Megnézed az alaplap gyártójának honlapján a lapnál, hogy milyen sata/raid vezérlöt használ a lapod.
Ezekböl értelemszerüen elég az egyik sorrendben haladva, csak ha pl. nincs melletted a lap, akkor kell a második és igy tovább.. -
tothbe
addikt
válasz
Ferdzsoo #873 üzenetére
igazán nincs mit, én már csak ilyen telepitöcd-t használok. Amúgy ugyanazon az oldalon van sp2 beleintegrálása is az xp cd-be, én azt is megcsináltam egyben, mert igy van egy sp2-es full sata support-os xp telepitöm, ergo sokkal kevesebb a macera egy-egy gép telepitésnél vagy újrahúzásnál.
-
rlazol
veterán
válasz
Ferdzsoo #863 üzenetére
amikor elindul a telepítő, kiír vmi olyasmit még az elején (a CRT üzemmódban) h ''más gyártótól származó IDE/SCSI vezérlő telepítéséhez nyomja meg az F6-ot'' - ez a kulcs.
A SATA vezérlődhöz (akár alaplapi akár kártyás) kapott CD-n kell lennie egy olyan modulnak, ami egy lemezt csinál,, amin rajta van a déli híd/kártya drivere. Ezt a kislemezt berakakod a meghajtóba és az install fent említett pontján nyomogatod az F6-ot. Ő felmásolja magának a drivert és kész. Enélkül nincs SATA drivered, mivel az XPhez alapból olyan nincs, ezért hal meg. -
bozont
veterán
válasz
Ferdzsoo #671 üzenetére
Az nem az a driver,az akkor kell h raidben használsz vinyókat,ha van is akkor a cd-n kell lennie,de azt nem tudom h hol,elvileg floppyra kell kimásolni és úgy F6ot nyomni.Nekem is ilyen lapom van és nem kell floppy,nekem a sima service pack nélküli winfosnál is ment simán floppy nélkül,de már az előző lapomnál (asus K8N-E deluxe) sem kellett.Sztem mindegy melyikre dugod rá,de én a sata1en használom.
-
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Ferdzsoo #667 üzenetére
''a bootnál kiírja hogy sikertelen rendszerindítás, vagy valami ilyesmi.''
A biosodban a bootsorrend nem úgy van, hogy a PATA megelőzi a SATÁt. (És arról szeretne rendszert indítani?)
Berakod a Satadrivert tartalmazó floppyt a meghajtóba
''bejön a telepítő,''
megnyomod az F6-ot, és az XP telepítővel összeismerteted a Sata drivert,
''elindul a telepítés, partíciót választok, kiválasztom a satát, elekezdi másolni a fájlokat, mikor a végéreér újraindul,''
és így talán jó lesz. -
bozont
veterán
válasz
Ferdzsoo #650 üzenetére
NA ez egy nagyon jó kérdés,mert én is ezzel szívok az Asus A8N-E lapommal,vagy 14szer végigmegy az a bootcsík mire végre elindul a rendszer.Sajnos a lap topicjában sem sikerült megoldást találni erre
Én is kívácsi lennék mit lehetne még tenni.
De sztem nem a vinyó a hibás,mert az előző lapomnál(Asus K8N-E deluxe) meg tökéletesen működött.Remélem ez nem a lap hibája hanem csak vmi winfos hepp.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Napelem
- További aktív témák...
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SSD-k / HDD-k ( 256gb, 500gb, 1TB-1.5 TB )
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest