- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- 8300 mAh, maradhat?
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dudu67
tag
válasz
szbalogh #1877 üzenetére
szerintem a SATA-RAID drivereddel lesz gond
[SZERK] Én is így jártam csak MSI lappal véletlenül elcseréltem a floppykat a driverre, win szépen felment, első indításnál villanásnyi kék képernyő és újraindult--> a folyamat körforgásszerűen ismétlődött. Véletlenül megláttam a floppyt-->, majd új sata driverrel újratelepítés és megy minden pöpecül.
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
válasz
lastminute #1874 üzenetére
Biosban engedélyezd a SATA RAID használatot! Az Advanced chipset beállításoknál van, ha jól emlékszem.
SZERK: Utána save & exit újraindulás után elvileg az F10 billentyű megnyomásával tudsz belépni a RAID beállításokhoz,(vagy SHIFT F4 szokott még lenni ha jól emlékszem) de mikor indul a gép akkor időre kiírja, hogy nálad milyen billenytyűkonfiggal lehet belépni a RAID konfiguráláshoz.
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
válasz
IRON STORM #1731 üzenetére
Látod jó az ''öreg'' a háznál.
Persze tudok a diamond sorozatról csak mivel kissé szenvedek a hibától beszűkült a gondolkodásom.
Valszeg az volt a gond, hogy az MSI K8N Diamond topicban póbálkoztam először választ kapni és mivel már kissé nyűgös lettem és idegbeteg, miután topikról, topikra küldtek azzal a felkiáltássa, hogy majd ''itt-meg itt'' ,elkerülte figyelmemet, hogy már rég nem ott vagyok, úgyhogy mégegyszer bocs attól, akit esetleg félrevezettem.
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
válasz
Shepard #1729 üzenetére
Több eset lehetséges.
1.Meghalt fizikailag a merevlemez---> kuka vagy Kürt kft horroráron visszahozzák az adatokat de nem garantálják, hogy sikeres.
2. Elektronika pusztult el------>szerezni kell egy tök ugyanolyan elektronikát-----> csere-----> adatmentés másik winyóra(ha maga az adatállomány nem sérült)----->ez a vinyó kuka(miután visszaraktad a használható elektronikát a saját vinyóra)
Kérdés mennyire fontosak az adatok és tudsz-e másik elektronikát szerezni a cuccoshoz.
3. A 2. pont végrehajtása után ha másképp nem megy,próbálkozz a GetDataback progival, a próbaverzióval megtudod nézni elvileg, hogy mi van rajta, aztán már lehet okoskodni a teljes verzió felé, ha úgy látod, hogy érdemes vele foglalkozni, mivel az adatállományt csak az állítja vissza, de az is csak akkor, ha még nem volt az adatvesztés után adat(újabb) felrakva az adathordozóra. MSN -en tudok esetleg segíteni menet közben is a progi használatával kapcsolatban.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
válasz
mr_ricsi #1726 üzenetére
Bocsi igazad van, úgy kezdtem a hsz-t :Eddig egy boldog Diamond tulajdonos voltam, elfeledkeztem arról, hogy ami nekem tök természetes és értelemszerű, az másnak nem biztos, hogy ugyanúgy beugrik én természetesnek vettem, hogy csak az MSI adott ki Diamond lapot holott ezt nem kötelessége senkinek tudnia.
Úgyhogy mégegyszer elnézést ezért a kis malőrért.
Egyébként a laphoz kapott gyári floppyról kapta meg a drivert, mind a kettőt, csak egy másik fórumon megsúgták, hogy a legújabb Nvidia Nforce drivert töltsem le és abból kiszedve a szükséges drivereket (frissítve a floppyt) menni fog a dolog.
Ez így is történt, most már újraindul telepítés közben, meg mindig a lap, addig a pillanatig, amíg csak SATA winyó van benne.
Rádugom a PATA winyót és érkezik a következő hibajelenség:
Elindítom, bootolás helyett azt írja ki fekete (hála az égnek nem kék) képernyőre szó szerint, hogy nem lehet olvasni valamilyen hardverhiba miatt a megadott rendszerlemezt, vegyem fel a kapcsolatot a gyártóval.(ezt magyarul írja, betű szerint így ahogy én leírtam)
PATA winyó lehúz, hibajelenség zéró, minden kifogástalanul műkszi megint.A megoldás : csak SATA winyó használata, hacsak nincs valami ötlet valaki tarsolyában mert kicsit azért húzós lenne most az összes vinyómat lecserélni
Mindent köszi, ha van valami ötlet, azért még várom.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
Eddig egy boldog Diamond tulajdonos voltam, de úgy néz ki, ez most változik.
A problémám az, hogy a lap SATA1-2 csatijára Raid-be (RAID 0)kötöttem 2 db WD 80GB SATA2 HDD-t azzal a felkiáltással, hogy azon lesz az op.rendszer.
A lap szépen fel is ismerte a raid konfigot telepítés el is indult, de akármit teszek, az újraindítás nem sikerül .Azt írja ki az install, hogy számítógép újraindítása>de nem történik semmi, csak áll ezen a képernyőn. Manuálisan (reset gombbal)az újraindítás megy, folytatódik a telepítés rendesen, de minden újraindítást manuálisan kell elvégezni.
Ha sima IDE winchesterre telepítek, ez a probléma nincs, minden működik.
Ez volt az első rész.
Miután feltelepítettem az oprendszert (csak SATA a gépben, az újraindítási probléma áll), bekötök egy IDE winyót nem hajlandó SATA RAID-ről Bootolni.(Ide vinyón nincs oprendszer)
Raid konfigban be van állítva, hogy bootolhat a raidről a gép.
Boot sorrendben SATA RAID az első!
Gyári NVIDIA RAID vezérlőt használom.
Ilyenkor mi van!!!!?????
Ez valami alaplap probléma, vagy beállításbeli (BIOS?), vagy SATA vinyó, vagy RAID?
Segítsen valaki PLEASE!!!!!!!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- Kuponkunyeráló
- VR topik
- Analóg fényképezés
- Revolut
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Xbox Series X|S
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Hamarosan rézhiánytól szenvedhet az egész chipgyártás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- GARANCIÁLIS! Samsung 980 PRO 1TB M.2 Gen4 SSD!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Samsung PM9A1, PM9F1 (980 PRO) 1TB Gen4 NVMe SSD! 7000-5100MB/s
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest