- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Fotók, videók mobillal
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
válasz
qwertly #1511 üzenetére
asztalon jobb click üres részre/új/szövegfájl.
megnyitod jegyzettömbben pl és beleirod a kellö sorokat.
És aztán átnevezed valami.reg névre. A neve tulajdonképpen mind1, a kiterjesztés a lényeg, hogy .reg legyen. rá is fog kérdezni, hogy biztos megváltoztatod-e, ott igent nyomj.
Utána duplaklikkel lefuttatod az asztalról.
De úgy is csinálhatod az egészet, hogy nyitsz egy üres jegyzettömböt, beleirod és eleve valami.reg néven mented el. -
LeslieG Jr.
őstag
válasz
qwertly #1506 üzenetére
Szia!
No látom te is a kis ikon eltüntetését szeretnéd eszközölni a SATA vinyóknál. És mivel tényleg nForce-os chipset-es lapod van ezért kirakja a kis eltávolítás ikont a jobb alsó sarokba. No hátha tudok ez ügyben segíteni.Hozz létre egy valami.reg nevű állományt és másold bele a következőket.
:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata]
''DisableRemovable''=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvatabus]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\nvata64]
Mentsd el az állományt és klikkelj rá kettőt, hogy hozzáadja az REGISTRY adatbázishoz. Amint ez megvan indítsd újra a gépet és ha mindent jól csináltál akkor el fog tünni a SATA eltávolítása ikonka a jobb alsó sarkból.
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
qwertly #1503 üzenetére
Az eltávolitás azért van, mert vszleg nvidia chipset-es a lapod és az nvidia sata vezérlö teszi fel. Nagyon nem kell foglalkozni vele, de ha zavar, akkor anno tényleg volt róla szó ebben a topicban, hogy hogyan lehet leszedni.
az alcohol-ra 5letem sincs, de annak sok köze nincs a sata-hoz, hacsak nem a sata driver-re panaszkodik, akkor meg nézz körül alcohol-ék háza táján, hátha van némi info ott.
A jumperek alaphelyzetben jók úgy, ahogy vannak, egy jumpernek van jelentösége a sata1-sata2 átkapcsolónak, amennyiben az alaplapod nem tudja a sata2-t, úgy sata1-re kell jumperelni a vinyót, ellenkezö esetben pedig forditva érdemes.
A floppy-ról az alapján amit irtál, nem értem mi az hogy forditva csatlakoztatva világit. Ha az egyes lábat a helyére csatlakoztatod a lapon és a floppy-n is, akkor nem szabad egyfolytában világitania, próbáld meg megforditani addig, amig jó nem lesz, ha sehogy sem jó, akkor nem jó az a kábel vagy nem kompatibilis. -
tothbe
addikt
válasz
qwertly #1309 üzenetére
huhh, ezt tényleg eléggé megfogalmaztad. 3x olvastam át, mie valamennyire értem, mit is csináltál.
Szvsz a pata drivert nem teszi tönkre. Nekem van ilyen cd-m és tökéletesen megy vele, igaz virtual pc-t nem használok, csak vmware-t mostanság és azon megy rendesen.
Sztm a virtualpc-vel lesz vaalmi gond. -
tothbe
addikt
válasz
qwertly #1285 üzenetére
Nos, ha csak egy sata driver-t akarsz, az az alaplapi cd-n, is rajtavan, ahhoz még a net meg a link sem kell.
De ha megnézed, a déli hid környékén találni általában a sata vezérlö chip-jét, ami legtöbbször a link-en felsoroltak közül való (kivéve, amióta nvidia is van már).
Ha pedig lecserélni akarod a vinyót, azaz a 160-as pata maradna(gondolom tele adattal), akkor a lehúzós módszer tökéletes lesz, tehát csak a sata van fönn telepitéskor. Integrált cd-vel telepited az xp-t. Utána ha kész, akkor feldugod a pata-t is, és elöször bios-ban beállitod a boot-nál, hogy sata-ról boot-oljon ne a pata-ról, mert ezt átállitja, mikor pata vinyót kötsz rá, ahogy a kolléga is irta, de ezt csak elöszörre kell megcsinálni, utána többet már csak akkor, ha lehúzgálod a pata vinyót.
Szvsz ennyi, nem is olyan bonyesz ez, hidd el.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
qwertly #1279 üzenetére
1. Nem. Csak az olyan SATA vezérlős alaplapokhoz lesz jó, amilyen drivert beleintegrálsz.
Ha a pár leggyakoribbat beleintegrálod, akkor legtöbb laphoz jó lesz.
2. Ha flopyval, vagy az integrált drviverrel felismeri a telepítő a SATA vinyót, akkor oda is telepítheted, de valószinűleg a Windowson belül ''D'' lesz a jele, annak ellenére, hogy az lesz a rendszermeghajtó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest