- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Altbrucke
tag
válasz
utánvétel #42508 üzenetére
próbáltátok a frekit kézzel megadni?
freki táblázat -
nightshadow
veterán
válasz
utánvétel #42418 üzenetére
A D7000-esnek mennyi?
UE-40D7000 40ms (trustedreviews.co.uk)
UE-40D7000 48-64ms (avforums.com)
UE-46D7000 33ms (hdtvtest.co.uk)Illetve az 32ES5500 ugyanannyi, mint az 40ES5500?
Alapul lehet venni a 40"-es input lagjét annál az egyszerű ténynél fogva, hogy nem létezik olyan teszt oldal, aki egy adott típus összes méretét le fogja tesztelni.
-
kovsol
titán
válasz
utánvétel #42392 üzenetére
Nekem akkor csinált ilyet amikor az egyik toldásnál a kábel kezdett szétcsúszni. Ha esetleg van bárhol elágazás, vagy toldás rajta akkor ott érdemes megnézni, hogy minden rendben van-e vele.
Esetleg szar a szigetelése a kábelnek és valami olyan mellett fut el ami zavarja. -
sandró60
addikt
válasz
utánvétel #42387 üzenetére
Talán itt több segitséget kapsz
-
JoeYi
őstag
válasz
utánvétel #42383 üzenetére
Ha antennával fogod a digitális műsort akkor normális. Nem csak HD adásoknál láthatsz ilyet. A jelenség oka a gyenge jelerősség. Sokminden befolyásolhatja: hőesés, eső, elmegy egy nagy kocsi a ház előtt, de gond lehet a rosszúl elhelyezett antenna, illetve sokat tud segíteni hogy ha erősített antennát használsz
-
sandró60
addikt
-
davz
csendes tag
válasz
utánvétel #42007 üzenetére
Kószönöm a rettentö tartalmas, technikai jellegü segítséged. Természetesen ez csupán a film egy elözetese, hogy eldönthessem, kivánom-e megvenni a filmet a 'bótban'. az interneten elöforduló torrent-tartalmakkal megegyezö filenév csupán a véletlen müve. Sajnos valóban nincs BD lejátszóm, épp ezért akartam HDD-röl lejátszani a FullHD tartalmat.
A benned élö jogvédö megnyugvása érdekében felteszem máshogy a kérdést: Mi lehet az oka, hogy BÁRMILYEN .mkv kiterjesztésü file HDD-röl való lejátszásakor hibaüzenetet kapok? File-konvertálással, vagy akárhogy lehet orvosolni a problémát? A kérdés vonatkozik TrueHD hanggal rendelkezö mkv-kra is, mert a multkor azt dobta vissza a TV.
Várható és egzáltalán életszerü, hogy egyszer egy FW frissités orvosolja ezeket, vagy ez HD kérdése?
-
Iginotus
addikt
válasz
utánvétel #42003 üzenetére
Ez az oldalt nézem és probáld azt elképzelni, hogy 1650 es felbontásokban ugy ahogy jo ott kicsit elmosodott a kép de éles.
Itt 1980 ban a betűk elfolynak szinte kontrasztja nincsen zavarja a szememet, mintha a herzel lenne valami gond. Régi CRTn láttam hasonlót amikor csak 40 herzen ment...
Ezen nem lehet valahol ilyet állítani, mert csak 60 ig engedi a windowsosban állítani. (Érdekes hogy alacsonyabb felbontáson meg jó, persze az meg nem a natív felbontása..)
Na megvan képernyő frissítés. Ebben nincs valami ilyen duplázó vagy mi a vacak amit ki kéne kapcsolni? Menüben? Hogy nem 50 hertzen megy hanem 100 on és az vacak? -
BBéci
legenda
válasz
utánvétel #42000 üzenetére
Nem értem, ezt miért csinálod?
Te írtad: 'Lehet meg kéne venni a bótba a gyári blúréjt." Én erre válaszoltam.Azzal pedig jó lesz vigyázni, hogy ki mit és honnan tölt le, mert egyik fórumtársunknál ma volt kint a rendőrség házkutatást tartani és számítógépet foglalni egy (1) db MP3 szám megosztása miatt. Saját szememmel láttam, olvastam a jegyzőkönyvet!
(#42001) sesshou
Antenna a tévében?Láttál már olyat? Bár a Junosztynak van teleszkópos antennája, de azt is ki kell húzni, különben nem fog semmit.
-
RedCat
senior tag
válasz
utánvétel #40184 üzenetére
Azért gondolkozom az eladásán, mert a HD adások egy részénél (History HD, Discovery HD), de az sd adásoknál is előfordul (pl Comedy Central) hogy "szaggat", akadozik a kép. Azaz nem szép folyamatosan megy a kép, hanem magakad, majd ugrik... És ez baromira idegesítő.
Olyasmit mondtak, hogy a True motion (vagy itt hogy hívják) kapcsoljam ki, akkor nem fogja csinálni. De akkor meg nem szép, folyamatos a mozgás.
Esetleg van erre "normális" megoldás is? Mert pl Hbo HD sosem csinálja, vagy még nem vettem észre.Mondjuk eleve felháborítónak tartom, hogy egy 400k-s tv ilyen, de mit lehet tenni?
-
-
RudY
addikt
válasz
utánvétel #39319 üzenetére
Sajnos azért nem rögzít rá, mert egyértelműen lassúnak találja. Amit megadtál linket, ott a gyártó csak ennyit ad meg írásnak: USB 2.0 - 20 MB/s, nyilván mérhetsz vele többet is, de ha a TV nem "eszi meg", akkor nem igazán lehet vele mit kezdeni
Talán ez a [link] segíthet - másnak is -, de ettől nem lesz gyorsabb. -
tomy0628
aktív tag
válasz
utánvétel #36617 üzenetére
Igen, elnéztem sajnos.. Ezt szerettem volna igazából: Samsung UE40EH6030 3D
-
Tippmix46
senior tag
válasz
utánvétel #35957 üzenetére
nekem azért kellene több info erről a fuso-ról, mert jelenleg egy meghackelt D5500asom van, PVR-el és nem nagyon akartam rákötni a netet, mert a végén még ráfrissít és letiltódik a PVR is, amit nagyon használok...(net inkább laptopról).
Ha viszont jó ez a fuso, akkor rákötöm a netet és használnám, gondolom az automatikus frissítést kell tiltanom.Szóval mit jelent pontosan ez az ingyen filmnézés? A képminőség legalább DVD (gondolom nem hd)?
A digi-s rész az élő sporteseményekhez is enged?
Köszönöm! -
Tutu7030
veterán
válasz
utánvétel #35957 üzenetére
Jogos.
http://fuso.tv/
-
Tippmix46
senior tag
válasz
utánvétel #35944 üzenetére
valaki tudna pár mondatot írni, hogy most végül is mi ez a fuso alkalmazás? Köszi!
tudok tv-s műsorokat vagy filmeket visszanézni vele? Mint egy videótár?"A tévénézők továbbá ingyenesen hozzáférhetnek a Best Hollywood és az SPI Hungary (FilmBox) által forgalmazott mintegy 200 ingyenes, prémium filmhez. "
Most ez komoly?
-
engusz
veterán
válasz
utánvétel #35938 üzenetére
Ha én vagyok otthon, akkor lehet nem köszönte volna meg a szerelő, amit verbálisan kapott volna. Remélem, hogy így is rendre fogják inteni fentről és jobb, pontosabb munkát fog végezni
Mert voltak még gondok. Pl. nem akarta az erősítőbe kötni az egységet, mert azt nem tudja megcsinálni: "Maguk összedugják utána úgy, ahogy akarják..."
-
stefi68
addikt
válasz
utánvétel #35771 üzenetére
Azt gondoltam is.
Viszont olyan azért lehetne, hogy beállítható legyen, hogy egy 4:3-as képarányú képből mennyit vágjon le felülről és mennyit húzza szét oldalra. Egy pár éves LG TV-nél mintha láttam volna ilyet.Az én régi Sony (crt) tévémen még olyan is van, hogy levág a tetejéből és az aljából kicsit, úgy hogy a logó és alul pl. a futó szöveg még látszik és oldalra úgy húzza szét, hogy a közepén csak kis mértékben, a szélén pedig egyre jobban. Így a képernyő közepén lévő alakok nem torzulnak annyira. A kör kör marad, persze a szélén már tojás alakú. Na ilyet sem láttam még máshol...
-
Tin
veterán
válasz
utánvétel #35578 üzenetére
így van.
főleg, mivel egy 2.39:1-es szélesvásznú mozifilm tényleges felbontása 1920x816 pixel, magyarul ha ezt felnagyítod, 1450x816 pixeles lesz a kép.
ezért jobb a natív 16:9-es 1920x1080 pixeles kép, mert azon sokkal több a képpontinformáció, mint a 2.39:1-es 1920x816-on, vagy annak a nagyított 1450x816-os képén.
de ha a nézési távolság a tévéd képátmérőjénél ideális (tehát nem túl kicsi vagy túl nagy a 16:9-es kép), akkor szerintem a legjobb, ha 16:9-es képet nézel 1920x1080-ban, a második legjobb viszont a nagyított 1450x816 pixel, és csak az utolsó helyen van az 1920x816, mivel ott már túlságosan kicsi a kép, ami szerintem zavaróbb, mint hogy 30%-kal kevesebb a pixelszám.
azzal viszont egyetértek, hogy konvertálgatni filmet totál felesleges, egy olcsóbb külső lejátszó is tökélesen nagyít a képen, és nem lesz "pixeles".
a vájtszeműek meg vagy vesznek 2 mérettel nagyobb tévét, hogy megfelelő legyen a 2.39:1-es film is, vagy vesznek olyan képarányú tévét a megfelelő méretben (ez a legjobb, csak így oldalt van az esetek nagy részében fekete sáv).
-
blakey
titán
válasz
utánvétel #35524 üzenetére
De amit csinálsz, az zoom-olás, tehát ha neked így tetszik akkor felesleges konvertálgatni, elég a lejátszó vagy tv zoom funkcióját használnod, eredmény ua. Ha ilyen a hozzáállásod, akkor ne csodálkozz a filmeseken, tojnak rá, hogy te hogyan és milyen megjelenítőn nézed,
-
leslieke
Jómunkásember
válasz
utánvétel #35499 üzenetére
Ordítóan látszik, hogy mennyivel kevesebb infó van az alsón a felsőhöz képest. Ha neked tényleg nem hiányzik pl..a Cage fejétől jobbra lévő rész, akkor nyugodtan zoomolhatsz. Kb, ugyanolyan igénytelen végeredményt kapsz mindkét esetben, viszont megspórolsz 40 perc konvertálási időt.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
utánvétel #35495 üzenetére
Ja, a hardver fontos tényező, de ugye, nem minden PC fut i7-tel...
Ha mondjuk filmenként kb. 1-1 órát szánunk a dologra, akkor azért elég sokat lehet dolgozni.
Én inkább csak a napközben "felvett" adások visszanézésére használom a PVR-t, ott meg nemigen kell semmit archiválni vagy konvertálni. A végén törlés és kész.
Néha persze bejön egy-egy film is, de azoknál ez a konvertálás-dolog így már nem akkora gond.
-
LacBp
tag
válasz
utánvétel #35397 üzenetére
Szia! Utánvétel!
Ha nekem átküldöd, megköszönöm!
Többieknek:
Amúgy a mélyvízben le van írva, hogy kell átalakítani. Én ts formátumig csináltam, és hibátlan a képminőség. Jó, mondjuk alapanyag függő is, hogy milyen adást mentesz le.
Én eddig úgy csináltam,, hogy egy pendrive -ra tettem egy boot os linux-t és arra bootoltam, kimentettem a fájlokat, és a jobbik progival (amire azt írták, hogy nem mindenkinek meg, de megvan rá a trükk, hogy miért nem) kb 10 perc alatt átkonvertálja ts -re.
Olyanoknak éri meg, akiknek nincs épkézláb net otthon, és nem torrenteznek 1-1 filmritkaság miatt, amit pl éjnek évadján adnak le...
-
nightshadow
veterán
válasz
utánvétel #31854 üzenetére
A szervíz menübe nem kell belépni. Idézet a manualból:
"Módosítsa a beállítást az Üzlet mód lehetőségről az Otthon módra a Beállítás eljárásban. A távirányítóval válassza ki a Forrás menü TV elemét, majd lépjen a Menü → Rendszer → Beállítás lehetőségre. Az Üzlet mód az Eszközök menüben is kikapcsolható. (Eszközök →
Bemutató → Ki)" -
AttyVin
aktív tag
válasz
utánvétel #29210 üzenetére
A felvétel konvertálásával kapcsolatban a 28203 hsz-tól van néhány ezzel kapcsolatos dolog.
Kipróbáltam (#28212), de jelenleg tényleg macerás és az eredmény eddig nem is a legjobb.
Valaki írta, hogy Linux-os rendszeren a konvertálás sokkal egyszerűbb.
Hogy miért kellene bármit is konvertálni,? Mert így nemcsak a TV-n lehet visszanézni valamit, hanem más eszközön is (NB, stb.). Meg aztán vannak olyan műsorok, amiket célszerű archiválni (olyan filmek vagy adások, amik nemigen vannak meg a net-en)....
-
sz.z.csicsi
tag
válasz
utánvétel #29210 üzenetére
Csak a tv-n tudod vissza nézni...bár volt itt szó átkonvertálás ide-oda sztem hülyeség kinlódni vele.Mi lehet olyan fontos a tv-ből amit máson akarod megnézni.
Csak azt az adást nézed amit veszel is(sajna) De programozott felvétel műkszik..tehát nem musz. bekapcsolni a tv-t. -
szelidorzo
aktív tag
válasz
utánvétel #28052 üzenetére
Április 19-től STB felejtve, médiacarddal megy a TV.
És ez a megoldás a Te problémáid egy részére is.
Ugyanis a digitális TV adások ha médiacardot használsz, akkor USB-n felvehetők (amit épp nézel), illetve a TV-d TimeShift funkcióját is ki tudod használni és még box sem kell a UPC-től
A TV-d nem lesz a UPC hivatalos listán, de a d6500 is megy róla, mivel CI+ rendszerre van felkészítve.
A Te TV-d is szerepel pl. a svájci UPC listán, mint médiacard kompatibilis készülék. -
szelidorzo
aktív tag
válasz
utánvétel #28040 üzenetére
A TV-ről nem fogsz jelet levenni :-(
De ha analóg TV jeled van, akkor a helyedben lenne egy antennaelosztóm, az egyik ága menne a számítógéphez csatlakoztatott tunerba (kb 8 ezerFt), és mást tudok felvenni, mint amit nézek.Ha digitális Tv jeled is van, akkor más a megoldás, de Te analógról beszéltél.
Szegény D7000-es Tv, analóg jelről hajtani, az kb olyan mint egy Ferrarira Barum gumit rakni.
-
nightshadow
veterán
válasz
utánvétel #27412 üzenetére
Amikor először bekapcsoltátok a tévét, akkor megkérdezte, hogy Otthon vagy Üzlet Módba kapcsoljon-e a tévé, s az Üzletet választottátok az Otthon helyett.
Visszaállítás: „Ha a tv-készülék Üzlet mód üzemmódban van, 30 percenként
visszaállítja a hang- és képbeállításokat az alapértékekre. Változtassa
meg az Üzlet mód üzemmódot Otthon módra a Plug & Play (Kezdeti
beállítás) eljárással. A SOURCE gombbal válassza ki a tv üzemmódját,
majd lépjen a MENU → Rendszer → Plug & Play (Kezdeti beállítás) →
ENTERE opcióra.” -
Tutu7030
veterán
válasz
utánvétel #26547 üzenetére
Egyszerű, mint a faék.
tsmuxerbe behúzod, demux opciót kiválasztod, csak a videó és audió fájlt hagyod kijelölve, mentés útvonalat beállítod, majd katt a startra.Majd mkvmerge megnyit, videó és audió belehúz, fps és a felbontás beállít(ha automatikusan nem történne meg)
majd az extra fülön jelöld ki, hogy ne legyen tömörítés( különben a tv nem fogja lejátszani!).
ennyi.tsmuxer a profil high értékre mennyit ír? Ha 4.1-től nagyobb, akkor az lehet a baj.
Ebben az esetben a tsmuxer General Trak fülön a Level legördülőben válassz pl 4-es értéket, és úgy csináld meg a demuxot. -
AttyVin
aktív tag
válasz
utánvétel #26269 üzenetére
Ez teljesen rendben van, de a határokig, nemigen van korlátozás...
Persze, ha a fürdőszobában házi galvanizáló üzemet akarsz berendezni, az természetesen más dolog.
Az UPC másban is nagyon "igényes"... Más szolgáltatók kevésbé azok. De azért, ha mondjuk 80 Mbit/s sávszélesség van, akkor arra - átlagos felhasználói igények mellett - eléggé lehet "építkezni"...
Nálunk a "gyárban" a szolgáltatót abszolút nem érdekli, hogy milyen belső informatikai rendszer van, csak fizesd a net előfizetési díját és kész! Pedig mindkét "telephelyünkön" igencsak volt/van hálózat eléggé sok felhasználóval.
De ez már annyira OFF itt, hogy be kéne fejezni a "különtémát".
-
vmaxter
tag
válasz
utánvétel #26185 üzenetére
Sajnos nem nagyon találtam olyat aki ezt ki is próbálta volna, de a gyártó oldalán ezt találtam.
Elvileg - ha minden jól megy - holnap estére már nálam lesz és én is okosabb leszek.
Az E-Digitalból hozom 129E-ért.
Új hozzászólás Aktív témák
- PS4 + VR szemüveg / Számla / Garancia /
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest