- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- One mobilszolgáltatások
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
ne erőltesd D6xxx szériás tévén az mkv-t....nézzél gyári 3D-t, mert mint tudott a samsung átbaszta ezzel is a vevőket, mert a 3D nem FHD mint ahogy hirdette az mkv-k nagy többsége nézhetetlen.
Német fogyasztóvédelem lépett is az ügyben vagy a pénzt kapták vissza vagy értékegyeztetéssel D7000-re válthattak amin a 3D FHD már.
a magyar samsung pedig kártalanította az illetőt (akinek a csomagolásán még ott virított a 3D FHD felirat) egy kamerával vagy billel erre már nem emlékszem melyikkel. Ezt a samsung úgy oldotta meg, hogy eltüntette a csomagolásról ezt a megtévesztő feliratot még 2011-ben.
Az én D6500-as tévémnél (2012 február végén vettem)már nem volt ez a felirat rajta a csomagoláson így nincs miért panaszt tenni. -
deka10
senior tag
Nekem ilyen van 4 db semmi gondom vele, a kialakítást illetően ugyan nehezebb a tárolása de könnyű és észre sem veszem hogy a fejemen van, próbáltam több fajtát is de az ár-érték arány erre billentette a mérleget. A tárolás pedig egy dobozban oldottam meg így nem porosodik. Nálam nem volt semmi probléma eddig.
Más: meghosszabítottam a gariját a tv-nek most akciós aki nem tudta volna!
-
Andie
őstag
Jelentem - akit érdekel - az 5100GB szemüveg tökéletesen működött a tv-vel, nem kellett semmi különös procedúra, összeraktam, bekapcsoltam és ment. Percekig váltogattam a fejemen a régi 3100-ast (kb 10ezer ft) és ezt az új 5100-ast (2500 Ft), mint valami hüje hegesztő kisiparos, és meg kellett állapítanom: az új, 5100-as jobb képet ad! Nem egetverő a különbség, de kb 10%-al világosabb, élesebb, kontrasztosabb a kép, a szememnek jobb. Illetve nem tükröződnek benne a hátammögött lévő dolgok, mint a réginél!
Egyetlen hátránya a primitiv szár-kialakítás. Nem kényelmetlen, vagy ilyesmi, csak egyszerüen "olcsó", "ócska" hatása van ezzel, kb mint egy eldobható szemüveg a moziban. A tárolása is macerásabb mert nem lehet összehajtani. Nade nem ez a lényeg ugye.
1 dolgot még észrevettem, ami eddig nem volt a régiekkel: néha kiirta a TV, hogy "a szemüveg sikeresen kapcsolódott" -vagy ilyesmi, illetve a fiamon lévő egyszer kikapcsolt, újra be kellett kapcsolnia. Igaz ő távolabb ült, kb 4 méterre a TVtől. De ez lehetett a nagyobb távolság miatt, illetve -ahogy épp itt lejjebb olvasom- hogy a router ott van a TV alatt közvetlenül, és ez bezavarhatott? Lehet, hogy gyengébb az RF adóvevője, mint a 3100-nak? Még tesztelem. -
Andie
őstag
Ugyan nem kaptam választ az eredeti kérdésre, de itt egy újabb cserébe
Szerintetek mi a különbség a 3000 és a 20.000 ftos szemüveg között? Vegyek ilyen óccsót, vagy érdemes az eredeti, drágát választani?
-
BBéci
legenda
Sokszor, sokan leírtuk, hogy a tévék médialejátszói korlátozott képességűek, amin a frissítések sem fognak javítani. Emiatt már többször reklamáltam a Samsung marketinges főnökének, aki továbbította az illetékeseknek és azóta sem történt semmi. A tévégyártóknak ez nem érdekük, inkább vedd meg a BD-játszóikat és hozzá Blu-ray lemezeket.
-
PLaci58
addikt
Nem alázni akartalak, főként, hogy mosolygóssá tetted a reggelem
A manual tényleg sz.rt sem ér ebben a tekintetben. Csak annyit ír, hogy választható a PCM és DD az optikai kimeneten.
Javaslom ennek az elolvasását. Sokat meg lehet tudni belőle a digitális hangokról.
Röviden és egyszerűen:
A PCM az egy alap, tömörítetlen hang (.WAV) 2 csatornás átvitelre alkalmas. Ilyen van az audio CD-ken is.
DD, DD+ (Dolby Digital); 5.1 csatornás átvitelre alkalmas, de attól még lehet 2.0! pl. a Mindig TV alapból a HD csatornáknál ezt használja és nagyrészt csak 2 csatornás, néha váltanak 5.1-re, amit csak az erősítőn lehet észrevenni.
DTS; 5.1 csatornás hang átvitelre alkalmas.A surround hangzás alapvetően azt jelenti, hogy a sztereo (2.0) jelből egy ál (mesterséges) 5.1-et hoznak létre. Ilyenek pl.Pro Logic dekóderek.
Ha az erősítő DD Pro Logic üzemmódban megy, akkor 2 csatornás bemenő jelet használ a térhatás létrehozásához.
A mesterséges térhatás kásás, elmosódott és nagyon jól ismerted fel, hogy a valódi 5.1 az igazi csatornánkénti hang. -
Andie
őstag
Megtaláltam itt egy kollega tippjét, nemtudom ez működik-e nálunk is?
A Tools menüben nem emléxem, hogy lehetne a kimenetet váltani, csak azt, hogy a saját hangszóróin milyen effekt legyen (normál, tiszta, film, stb). Bár most rémlik valami jel ott jobb szélen, ilyen: (( o ))
Lehet, hogy ez az, csak eddig nem tünt fel?... Na majd este meglesem.
Persze a legjobb az lenne, ha automatice felismerné, hogy a lejátszott hangsáv milyen, és arra állítaná át magát. -
mutyi
senior tag
Na nem tudok válaszolni a kérdésedre, de te hátha tudnál megint az enyémre.
Szóval a 6560-as tv-re van kötve egy Samsung E4550-es 5.1-es házimozi hdmi-vel ARC módban.
A lényeg az, hogy kapcsolgattam mindeféle tv csatornára hogy teszteljem az adást, de nagyon nem érzek semmi térhatást, ha benyomom a surround gombot a távirányítón,akkor jön minden hangfalból hang,mint nálad is, de ezenkívül semmi.
Viszont szerintem nekem nem engedi átállítani a PCM-et már csak azért sem,mert nem aktív. -
mutyi
senior tag
Na akkor ez a Csodacsibe lehet hogy egy rakás szerencsétlenség?
Mikor levettem a szemüveget akkor homályos volt,de nem minden rész. Volt hogy a következő képsorok tökéletesen láthatóak voltak, meg volt olyan is, hogy elől a szereplő éles volt, hátul meg a 3D-s homályosság.
A lényeg, hogy ha van rá lehetőséged nézd már meg esetleg ezt a Csodacsibét 3D-s változatban, hogy ettől is pisilés lesz vagy azt látjátok mint én, kb semmit.
5 giga körüli a file amúgy.
Leszedek már valami értelmese filmet azzal is le akarnám tesztelni.
Neked amúgy milyen tv-d van? -
BBéci
legenda
"Fogalmam sincs, hogy az eredetinek, ill az intell. módoknak mi értelme van, ki akar egy 46''-os képernyőn bélyegnyi képet nézni?"
Például azok, akik a full HD-hoz illő nézési távolságban ülnek a 46 colos tévé előtt, ami, kb. 1,8 méter és zavarja őket a 1080-ra nagyított 576 soros SD adás vacak minősége.
Tapasztalatom szerint a 2,4:1 arányú szélesvásznú filmekhez a 16:9 állást érdemes választani, az ad torzítatlan, arányhelyes képet.
-
PLaci58
addikt
Szerintem nem a TV-vel van a gond. A Samunak is le kell tudnia ezt játszani. Vagy hibásan sikerült megszerezned a fájlt, vagy valami lassítja a lejátszást nálad. Nem írtad, hogy hogyan próbáltad. Pendrive-ot érdemes időnként leformázni, HDD-t meg töredezettségmentesíteni.
-
Roland76
tag
Az csak a szinkron külön fájlban. Ezt azért teszik ki, mert sokan leszedik a külföldi release-t, ami nagy ritkán korábban megjelenik mint itthon, s nem kell újból letöltetni 10-20-30 GByte-ot újra, hanem elég a pár száz megás hangot, amit az alátesznek az eredeti hangos tartalomnak és máris van egy szinkronos verzió. Nagyjából ez a lényege.
-
salapp
addikt
Tegnap volt, aki kijavított engem, hogy ezek a samu tévék már kiküldik a dts-jelet, ez tök jó. De a hangprojektorban is kell lennie DTS-dekódolásnak, hogy "eredetiben" le tudja sugározni.
Mert írták itt, hogy úgy is működhet a dolog, hogy a tévén beállítod, hogy a DTS-t lebutítva DD 5.1-re küldje ki, és akkor a DTS-t nem tudó hangprojektor/erősítő is meg tudja szólaltatni.
Én azért inkább a DTS-t tudó hangprojit választanám. -
salapp
addikt
A JBL ezévi dizájnja tényleg nagyon egyedi, egyben futurisztikus lett. Modern lakásban ütni tud.
Ha 12 éve nem vettem volna egy ilyet [link]
aztán pár év múlva egy ilyen szettet
http://www.testberichte.de/test/produkt_tests_sony_pascal_sa_ve_705_p12969.html
akkor most én is beneveznék egy ilyen JBL-re, mert ennyit megér.
De ezek a régi sony holmik még nagyon korrektül meg voltak építve, és a mai napig tökéletesen szólnak együtt, sőt, most az új sony BD lejátszó koax digitális kimenetről talán még komolyabban szól. -
-
Bull Boss
őstag
Nekem még ehhez annyi kérdésem lenne, hogy Samsung D5000en lehetséges hogy egyszerre használjam az Optikai és a Headphone kimeneteket? Ugyanis az optikán menne egy 5.1es rendszer, jacken a fejhallgató kimeneten pedig sima stereó erősitőm (tudom hangzásilag nem 7.1 de nekem fontos volna hogy menjen mellette a sztereo is) szóval működik együtt a kettő?
-
törölt tag
DTS az a Dolby mellett egy másik hangkodek. AMi nem tudja a DTS-t akkor az néma marad DTS hangnál. Hogy melyik a jobb? Bitrátától függ, márpedig a DTS alapból nagyobb bitrátát képes kezelni. Neked akkor klell DTD ha az USB-n (és a saját lemezlejátszón) lejátszott film tartalmazza. Ha nincs ilyen filmed akkor szükségtelen -de mindenképp jól jön mert ha 999 filmen Dolby digital van, és 1 DTS, az néma fog maradni.
-
bbazso
tag
Akkor kb olyan vagy mint én XD. Nekem is csak az alap 5.1 hangzás miatt kellett, meg mert a régi házimozin nem volt optikai bemenet. Ha meg már az új tv-n van, akkor a dolog nem maradhatott annyiban. Összességében én nem bántam meg, dupla ennyit viszont nem szántam volna rá.
Menj be egy-két boltba, azért hallgass meg néhányat.
Én samsung márkaboltban vettem. -
sandró60
addikt
Azt hiszem szólni fognak,hogy nem a topik cimében szereplő témát feszegetjük,de mégegyszer nézd meg ezt a linket,nem egy nagy minőség és nem 30000ft itt a link DTS olcsón
-
bbazso
tag
Azért ettől a cuuctól ne várjál nagy csodát. Nekem c-330 as van , azok a kis satelitek enyhén szólva röhejesek. ( bögrehang, ciripelés, stb )Nem mondom a tv hansugárzóihoz képest nagy előre lépés, de nem igazán szólnak szépen és nem is nagy teljesítményűek. Bár a boltban érdekes módon jobbnak tünt amikor bekapcsoltattam.
Végülis belőpőszintről beszélünk ( 30 e HUF ) , ahhoz képest viszont elviselhető.
Igaz nem kezeli a DTS-t , de szinkronosban fehér holló ez formátum. ( én még nem sokkal találkoztam )
Nekem elől fadobozos thomson hangfalak vannak. Igaz nem sokat dobnak a hangzáson, de jobb mintha a szekrény alján pihennének. Kis - közepes hangerőn lehet rajta, zenét hallgatni , filmet nézni.
Szóval ,ha nagyon alap belépőszint elég, akkor merem ajánlani. -
-
Zsüll
tag
-
salapp
addikt
Szerintem elbeszéltünk egymás mellett.
Ebben, amit linkeltél, már benne van a lejátszási képesség háttértárról/optikai adathordozóról.
Ehhez saját hangszórókábeleivel hozzákötöd az 5 kicsi és a mélysugárzót és a tévéhez egy hdmi-vel.
Ha pl. digitális tévéadás hangját akarod a kis rendszereden hallgatni, akkor a tévéből optikai kábelt húzol a rendszerbe, és az is szól.
Ja megnéztem a Tech specs-t és van optikai bemenete a kütyünek. -
salapp
addikt
Mármint a tévéből?
Ha a tévére gondoltál, akkor igen, de csak a műsorszórásból. Úgy tudom, hogy ha egy lejátszó eszközből küldöd be hdmi-n a hangot a tévébe, és onnan optikain kivezeted, akkor a tévé (biztos szerzői jogi okokból) lekeveri sztereóra a hangot, úgyhogy az nem ad megfelelő végeredményt.
Tehát filmekhez kelleni fog egy lejátszó (BD/médialejátszó), amiről közvetlenül kell kivezetni az optikai/koax hangot régebbi házimozi erősítőbe, vagy ha újabb, akkor van rajta hdmi bemenet, és azon keresztül. Akkor még kell minimum 5 hangszóró és egy mélyláda, és kész a mozihang.
Ha nem akarsz sokat költeni, inkább használt, de magasabb kategóriájú erősítőt vegyél, és optikain/koaxon küldd be a hangot! Ilyenkor a HD-hangokról le kell mondanod, de úgy érzem, nem is akarsz hirtelen ekkorát lépni. -
Flashget
félisten
hihetetlen, hogy veled mindig ilyen ufós dolgok történnek..mint a 6600GT esetében
mellesleg jó pár éve nálunk meg eltünt a tévé kapcsolója. Csak úgy hirtelen..se az asztalon se a polcon se másik szobában sehol sem. Senki nem tudta hova lett.
Aztán úgy kb. 1 hónap múlva kihúztuk az ágynemű tartót és az alatt volt. Hogy került alá rejtély..1 hónapig minden nap kibe húzkottuk de semmit nem vettünk észre. és mikor megtaláltuk bármily hihetetlen egy karc sem volt rajta. -
tibike8
őstag
Erre nem látom, hogy kaptál volna választ, de a lényeg, hogy a Samu saját kamerája kell hozzá, ha jól tudom. Bár azt mint Skype kamerát szokták mondani, de gondolom a Gtalkhoz is jó. Most a Samu amúgy ad minden új vevőnek aki a megjelölt típusok közül vesz egy tv-t. Én is várom, hogy küldjék, aztán meg megpróbálom eladni mert semmi szükségem rá.
-
gjanner
tag
Köszi! Ez bejött nálam is. Gondom volt a .ts és .m2ts fájlok lejátszásával...
DE ide oda váltottam a zene-képek-video között és mindenhol vártam 1-2 percet, majd mikor visszaváltottam a videókra, megjelentek az addig "láthatatlan" fájlok is (ts, m2ts, vob).
Ami még ennél is nagyobb meglepetés volt, hogy a szerkezet lejátszotta az .m2ts és .vob fájlokat is! Pedig ezek nincsenek benne a manuálban megadott "ismert" fájltípusok listában!!! Ez nagyszerű!Pedig már kezdtem elkeseredni, hogy be kell ruháznom egy media playerbe...
-
BBéci
legenda
Olyan messziről nézd, ahonnan Neked tetszik.
A tévé elhelyezésének egyik alapszabálya, hogy a közepe a néző szemmagasságában legyen.
A nézési távolságokról már annyiszor volt szó, hogy nem akarom ismételgetni. A plazmatévés topik első hozzászólásában találsz egy táblázatot, az segít eligazodni, de rengeteg hasonló kering a Hálón.
Jelenleg a kanapémtól 3,8 méterre van a 60 colos tévé, SD adáshoz éppen megfelel, a full HD filmek apró részleteit már nem látom és nem a szemeimmel van baj. Tesztképekkel ellenőriztem, 2,4-2,5 m, ahonnan kezdenek összemosódni a függőleges és a vízszintes vonalak.(#15600) Rcsi
Az mkv csak konténer, abban sok minden lehet.
Tapasztalatom szerint az ilyen filmek többségét le tudják játszani a D sorozatú tévék. A "level 5.1" már megoldhatatlan feladatnak bizonyul számukra. -
BBéci
legenda
Egymás mellett nem néztem az említett modelleket, na de ki az az elmeháborodott, aki 4 méterről néz tévén 3D-t? 55 colos D8000-en 2,2 méterről néztem az Avatart, eszméletlen élmény volt. Kipróbáltam a 3,8 méterre lévő kanapémról is, nudli volt. Közelről tényleg az események részvevőjének éreztem magam, az őserdő apró repkedő lényei mögülem kerültek elő, nem karnyújtásnyira, hanem az orrom előtt suhant el a főhős gépfegyverének csöve.
Nem márványtömböt, hanem például Shakti követ használnak a hangzás javítására, nemrég éppen ez volt téma a Házimozi erősítő.. topikban. A FoQ is elképesztő hatást produkál.
-
sanyaboy
csendes tag
Kipróbálnád még azt, hogy a böngészőből nyitod meg a youtube.com-ot? Neked is ilyen tetű lassú? Nem maga a videólejátszás, hanem maga a navigáció az oldalon. pl mire odatalál, hogy teljes képernyő, vagy felbontás-váltás... Telefonról is próbáltam távirányítani, úgy se gyorsabb nekem. Na nem mintha ez lett volna a szempont a vásárlásnál, de ha már youtube accountomat is kezeli, gondoltam milyen jó lesz kapásból HD-ben nézni a kedvenceket. Hát nézni jó is, csak eljutni odáig...
-
sanyaboy
csendes tag
A Smart HUB Youtube ikonja neked se jelenik meg az ajánlottak között? Nekem mindig be kell menni a Samsung Apps/Videó menübe és csak onnan tudom elindítani. Vagy persze a böngészőből, de az aljasul lassú. Miért nem lehet az ajánlottakat szerkeszteni? fn.hu meg origó meg explore 3d pont nem érdekel... Vagy legalábbis hátrébb raknám
-
sandró60
addikt
Nem megbántásból de,legalább 2-3hónapja is téma volt ,"hogy adjatok egy képbeállitási paramétereket a tv-hez" .Már akkor is vitatkoztam az egyik fórumtársal,mert ő azt mondta"már pedig az a jó amit kikisérleteztek a különböző beállitási paraméterekkel
Az én válaszom az volt,hogy figyelembe kell venni milyen körülmények között nézi a tv-t az ember
1=az ember szeme különböző fényviszonyoknál, hogy viselkedik-mert 2-egyforma szemű ember nincs
2=ha tv műsort nézünk akkor sajnos nemmindegyik adó egyforma minőségben sugároz
3=a filmek minősége nemegyforma-lásd régebbi kópiáknál esetleg fakóbb a kép
Konkluzió-nem azt mondom,hogy ne állitsunk a képbeállitásokon-de ezt a 3-rom észrevételt azért próbáljuk figyelembe venni és akkor nem ér nagyobb csalódás
Különben Andie fórumtárs is rávilágitott a részletekre -
vlevi
nagyúr
Igazából már nagyon-nagyon régen becsődölt. Azaz a boltjaikat sorban bezárták.
Azthiszem, 2009-ben olvastam róla először, hogy "átalakítják" az EW-öt, és valami ciprusi-panamai holding kezébe került. Nekem már akkor gyanús volt, hogy itt már csak a lenyúlás, a pénz kimosása történik, kereskedelem viszont nem.
Aztán elkezdtek szállingózni a hírek, hogy zárogatnak be az áruházak. Minő véletlen...Amikor a nyíregyházi boltjuk kb 2 év működés után bezárt, akkor a MM "önzetlenül" átvállalta az EW-ben vásárolt dolgok garis ügyintézését. Persze, hogy nem volt az önzetlen, sokkal inkább nagyon jó reklám, mert gondolom kiszámolták, hogy elenyésző lesz emiatt a plusz munkájuk, de akkor is egy nagy piros pont a vásárlók szemében a felajánlás.
-
sityupityu
veterán
Üdv!
Igen,a csatornaváltásnál nem mindegy hogy milyen adót néz az ember. Nálam az analóg csatornáknál ha váltok az szinte semmi idő,kb 1 ms.(mármint ha előre-hátra lépkedek) Viszont digitálisnál ez akár a két-háromszorosa is lehet. Viszont a többi lag amiről írtál az nagyon érdekes mert nálam semmi ilyesmi nem tapasztalható. Se a hangerőnél,se a vinyón lévő filmek közötti turkálásnál,és máshol sem.
-
törölt tag
Az ogy akor már nem létezik a bolt,az csak egy dolog, mert ha hivatalosan kifizette a forgalmazónak a samsunk nagyker árát,és az áfá-t, és mivel neked a bolt a vásárlás pillanatában számlát adott, Garijegy lepecsételve, kitöltve, innentől kezdve teljesen mellékes hogy holnaptól már nem létezik a kisker bolt/áruház. A szakszerviz, ha jól van a jótáll jegy kitöltve, nem fog azzal foglalkozni hogy hova lett az a kereskedő,amelytől megvetted a televiziód,vagy akár bármit.
-
lumpika
tag
Igazándiból egy-az-egyben azt sugallja a logó: hogy full hd 3d-ben,
(holnap megpróbálok feltenni képeket a dobozról-újra meg kell másznom a padlást)
ez egyértelműen a vásárlók megtévesztése sztem.
(Egyébként naon tuti a tv csak arra lennék kíváncsi hogy az ilyen nagy cégek(MM,Fukar) milyen haszonkulccsal dolgoznak-milyen pízbe jön nekik modjuk egy 6500-as pld)
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Formula-1 humoros
- Battlefield 6
- Magisk
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i7-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest