- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgabro
tag
válasz
Inhouse #61362 üzenetére
ohh köszönöm, ez eszembe sem jutott
Ahogy néztem azért sokkal nem jönne ki olcsóbbra (a használt wifi adapter árát tekintve), viszont mivel biztosabb megoldásnak tűnik, szerintem inkább ez lesz. Köszi mégegyszer.
"és DLNA-n nézik a gépről a filmeket" – épp ez lenne a cél nálunk is, csak majd a NAS-t szeretném elérni a hálószobai TV-ről is.
-
Batib
őstag
válasz
Inhouse #60173 üzenetére
Sajnos a Samsung önhordó kasznija eléggé vékony lemezből készül, amit leírtál jelenség az általános.
Már linkeltem ide képeket, a háttérvilágítás miatt, azokon is jol látszik.
Felteszek most is egyet és pluszban egy idei H szeriás képet is, bár sok minden nem látszódik rajta.
Ami jelenleg tudok az idei tv-kről:
Itthon is gyártanak nagyobb mértetű 5-ös 6-os szeriájú tv-ket. Jelenleg így néz ki a "méretezés": 32, 40 48, 50, 55.
Ezek mind direkt ledesek lesznek. Ami változás még kevesebb lesz benne a led. pl egy 40-esnél 7x13 (91) helyett 5x9 (45) lesz. Az előkeret még keskenyebb, kivétel alul, mást egyenlőre nem tudok. -
weresgyufa
tag
válasz
Inhouse #55590 üzenetére
A hivatalos support site mondta, adta a Scart-os megoldást, hogy ezzel menni fog. Azt is megértem hogy minek, mert analóg, ok, akkor legalább a bluetooth-os fülessel menne, de azt meg nem látja, az más kérdés hogy a Smart Bill. az bluetooth-os
Nem vagyok ellene a fejlődésnek, de akik ezt tervezték azokkal leülnék beszélgetni, hogy ezt hogyan is gondolták, mert így hogy fali konzolon van kicsit kényelmetlen beletalálni a fejhallgató kimenetbe, és egy ilyen feature 2011-ben sem számított űrtechnológiának, hisz a jóval régebbi crt Thomson és Hyundai tv-im is tudják ezt. -
Flashget
félisten
válasz
Inhouse #55117 üzenetére
hja kis nosztalgia...
'88-ban Göteborgban vett videóm márkája ITT a hifi toronyé meg Philips nem kell bemutatni
"Állj titi...no ki az" volt az ismert szó játék az ITT-Nokia összeborulást követően.
LG elődje a Gold Star volt az akkori világ legnagyobb ipari hulladéka. részben emiatt is a név váltás.
Funai meg az olcsó videói ill. a Bécsből videó dobozban hazahozott fél téglák..régi szép idők .p -
Flashget
félisten
válasz
Inhouse #55114 üzenetére
(és hol a Grundig?)
már rég asszem 2003-ban megvette a céget a Beko...én 2004-ben vetem DVD lejátszót az Auchanban 20K-ért azt hittem akkor Grundigot vetem a matrica alapján...hát nem
pedig nagy nevek, csak valószínűleg nem olyan jó az ár/érték arányuk, vagy a reklámjuk.
a két koreai az olcsósággal és a kartelezéssel tették tönkre a nagy neveket ebben a szegmensben és inkább kommersz terméket gyártva. Hogy mennyire silány vagy sem mindenki döntse el, de az egyszerűen vicc kategória, hogy a csatorna rendezéshez ha az ember nem akar szenvedni órákat vele egy penre és PC-re van szüksége,
miközben a 99-ben vett Panasonic tévémen kb. 5 perc volt a digi 65 csatornáját a megfelelő sorrendbe rakni. 2013-at írunk és magasról tesz erre a samsung még mindig.
arról nem is szólva 1999/2000 környékén a Panasonic volt a menő a samsunggal szemben CRT tv fronton..jobb, szebb, nagyobb tudású volt a japán cég terméke.az LCD gyártás kapcsán meg kartelbe tömörültek a gyártók és ők álltak az árak mögött nem a kereslet. erről talán 1 éve volt egy nagyobb cikk.
-
Zoli83
tag
válasz
Inhouse #47572 üzenetére
Hmmm, azt hittem 100hz-es az 5300-as, a virtuális 100hz-től meg kicsit tartok.
Egy ismerősömnek keresgélek tv-t, engem személy szerint nagyon zavarna ez a "képszétesés", mert anno amikor váltottam CRT monitorról LCD-re -egy 60hz-es Samsungra- annyira zavart a crt monitorhoz képest a "lassúsága", hogy fps játékban fordulásnál szinte azt se tudtam, hova fordulok.
Sokan mondták, hogy nekik is 60hz-es lcd van és ők semmi elmosódást meg ilyeneket nem látnak, lehet az én szemem túl érzékeny erre. Ez után beújítottam egy 120 hz-es lcd-re, ahol már semmi zavarót nem tapasztalok.
Ez a "képszétesés" a valós 100hz-es tv-knél már nem észrevehető? -
-
BBéci
legenda
válasz
Inhouse #45706 üzenetére
Egyszerű D/A konverter és mivel nincs benne Dolby Digital és DTS dekóder, azokkal nem tudna mit kezdeni.
Az a megoldás, amit írtál, a TV-re kell bízni a dekódolást. A 2012 előtti LG tévék nem adják ki sehogyan a DTS-t, mert fel sem ismerik, nem támogatott formátumot írnak ki. -
BBéci
legenda
válasz
Inhouse #45576 üzenetére
A LessLoss honlapján kivételesen hosszú magyarázatot találsz arra, miért éppen az utolsó 1-2 méter a legfontosabb. Linkeket is adnak, több tucat cikk szól a DFPC kábelekről, a világ összes valamirevaló hifivel foglalkozó szaklapja és weboldala írt róluk. Egyik ismerősöm egy hónappal ezelőtt vett 5 db Signature változatot, miután egyet kipróbálásra kapott. Kizárólag azért adott ki egy kalap pénzt, mert látta és hallotta a javulást. Nálam most csak Original van, de az is hihetetlen mértékben javít mindenen, ami arról kap áramot.
A Házimozi erősítős topikban éppen egy kábeles szeánsz szervezése folyik, a részvevők többsége már saját fülével tapasztalta, mekkora hatása tud lenni egy tápkábel cserének. Nem kell hozzá milliós rendszer, de azért egy bizonyos minőségi szint mindenképpen kell hozzá. Szerintem Te is csatlakozhatsz hozzájuk.
Igenis gőg és tiszteletlenség volt abban, ahogy ismerősöd csupasz kábeléről nyilatkoztál. -
BBéci
legenda
válasz
Inhouse #45520 üzenetére
Több raklapnyi sörödbe kerülne.
Akik megszállottan vagy hobbi szinten foglalkoznak hifivel, otthoni zenehallgatással, azok füllel simán meg tudnak különböztetni optikai kábeleket. Az átalakítás már sokkal nagyobb különbségeket okoz, azt szerintem kevésbé gyakorlott fülekkel és átlagos hallással is észlelni lehet.
Mellesleg azt nehezményeztem, hogy az optikai jelet többfelé osszuk és egyszerre több készülékbe juttassuk. -
Parson
addikt
válasz
Inhouse #45467 üzenetére
Én is erre bukkantam rá, meg erre is... Meglátjuk mi lesz, mert a TV optikai kimenete már most be van kötve az erősítőbe (sajna nincs ARC a TV-n)... ezért olyan megoldás kellene, ami el is osztja az optikai kimenetet, és utána 1 megy az erősitőbe, 1 pedig a dacba, ami analógként mehet a fejhallgatóra...
-
AthlonXP
őstag
válasz
Inhouse #45206 üzenetére
Pedig nekem olyan switchem van.
A problémám viszont megoldódott közben, mert van nekem routerem is, amin én csak a wifit használom a telefonom miatt. A modemből ment a jel a switchbe, onnan meg szétosztva a gépbe és a routerbe. Azért volt így, mert a router és a gép/modem nem egy helységben van és kábelem sem volt annyi, hogy megoldjam az oda-vissza utat a lan-nak. Ezért is akartam switchen keresztül megoldani a dolgot, a router eszemben sem volt.
Na de ma viszont vettem kábelt, át kötöttem az egész hálózatot és a switchet kiiktattam belőle. Most közvetlenül a routerbe megy a jel a modemből és onnan szétágazik a tvbe, gépbe, ill. a telefonba is a wifi-n.
Rá ment egy pár órám, de a lényeg, hogy sikerült és minden működik!Köszönöm a segítségeteket
-
Tegla80
addikt
válasz
Inhouse #45046 üzenetére
Hogy mik vannak.
Ezt nem tudtam,gondoltam volna h ilyenek is benne vannak a "nagyok" szerződéseiben.(gondolom onnan tudod)
itt nálunk (vidéken), 3 tv-re-30/2netre-2telóra van előfizum(egyéni kábel szolg, adja analógban és digiben is a jelet felár nélkül!!)
Ezt 2 házra osztottam le 5 tv-re(külön erősítőm van sajátban átlőni a jelet magamnak), 2 routerrel 2 telefonnal. Töbször volt kint szerelő nálam,ezért azért,de senkit sem érdekelt a dolog. A napokban épp a netem szarakodott,így átnézték az egész rendszert a bejövő házban majd átmentünk hozzám és ott is tovább egészet a modem ig(az nálam van).Ezt cserélték,elköszöntek, azt léptek.
Folyamat aláírva a hűségem a full-full csomagra náluk(kb 10 éve) és tojnak bele , csak fizessem.
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
Inhouse #44548 üzenetére
Nemtudom en hasznaltam sok lejatszot, koztuk a powerDVD-t is, igaz meg a regi idokben, de nekem a VLC volt a legjobban kezre allo, legjobban konfigolhato, es mindent lejatszo (plusz kodek telepitese nelkul) lejatszo, arrol nem beszelve hogy egy mezei VLC player megy portableben is barmi atalakitas nelkul.
-
stefi68
addikt
-
BBéci
legenda
válasz
Inhouse #43021 üzenetére
A 16:9-ben lévő valós, hasznos képtartalom 4:3 arányú. Szerinted hogyan lehetne másképp adni a régi, "négyharmados" filmeket?
(#43022) air
Nem azt jelenti, de attól még az 1440x1080-at 1080i-nek is nevezik, Akár hiszed, akár nem.
Ez tisztán és világosan ott szerepel az első linkedben is.
Nem minden bogár rovar, de minden rovar bogár.Az M1 kivétel nélkül, minden adását 1080i-ben sugározza. Stúdióban konvertálják a kisebb felbontású anyagokat, filmeket. De attól még a 4:3-ban forgatott filmek képaránya nem változik.
-
air
nagyúr
válasz
Inhouse #42954 üzenetére
Szerintem nem én értetlenkedem feleslegesen, hanem te.
Ha nekem nem hiszel, akkor nézz utána más forrásból, mert te vagy az aki nem érti, (vagy nem akarja megérteni) hogy az 1440x1080 miért 16:9.
Nem kell alakítani semmit. Leírtam érthetően, hogy 1,333 pixel aspect ratio-t használnak. Vagyis nem "kocka" alakúak a képpontok, hanem 4:3 arányú téglalapok. Kapiskálod már? -
Samsung SPS
tag
válasz
Inhouse #42894 üzenetére
Szia!
A TV szoftverek régiókra vannak kiosztva, nem minden frissítés érinti a magyar piacot, így nagyon nehéz amit kérsz. Továbbítom az észrevételeidet, de nyilván Te is tudod mekkora "piac vagyunk"
Info: A Youtube applikációt nem a Samsung fejleszti és sajnos mi is tapasztaljuk, hogy vannak korlátai, főként, mert maga a youtube is folyamatosan fejleszt.
A Smart HUB problémák hátterében is többnyire bővítés, fejlesztés áll. Ilyen egyszerű okoknál fogva előfordulhatnak és sajnos elő is fordulnak az általad tapasztalt jelenségek néha. -
BBéci
legenda
válasz
Inhouse #42954 üzenetére
A 1440x1080 egy világszerte elfogadott és alkalmazott felbontás, a 1080i csoportba tartozik. Először Sony videokamerákon találkoztam olyannal, HDCAM/HDV néven szokták emlegetni.
Kiváló képminőséget biztosít, mindenki boldog lenne, ha az összes tévécsatorna abban sugározna. -
air
nagyúr
válasz
Inhouse #42932 üzenetére
"miért kell 4:3 arányú felbontást alkalmazni 16:9 HD-hoz?"
Kérlek, mutass 4:3-as képarányú HD anyagot!
"azon is csak 3 HD, ami nem fullos"
Hogy érted azt, hogy nem full-os?
"ami nem igaz, mivel a reklám nézésével fizetünk"
A reklám nézésével te nem fizetsz semmit. Csak nézed. Azért nem kell neked fizetni, mert a reklámozók fizetnek helyetted.
(Nagyon összekuszálódtak a dolgok a fejedben.) -
Tekmen
aktív tag
-
Tekmen
aktív tag
válasz
Inhouse #42784 üzenetére
Lenne még egy kérdésem. Mikor be akarok lépni a Facebook-ba a SmartHUB-ban, akkor ezt az üzenetet kapom: "Csak regisztrált felhasználók számára elérhető. Hozzon létre felhasználói fiókot a beállítások menüben, és belépés előtt regisztráljon a szolgáltatási webhelyen." Regisztráltam, bejelentkeztem, mégis ezt az üzenetet kapom. Esetleg valami ötlet?
-
sandró60
addikt
válasz
Inhouse #42469 üzenetére
A processzór gyengeségével én is az internet használat milyenségére gondoltam.A többi szerintem is szoftveres.A D szériás tévémből kiindulva aminek az utolsó firmware frissitése a megvétel után 1-hónappal volt (2011-6.hónapban) én nem nagyon frissiteném ezt a tipust se,mert azért a másik fejlesztő"cég"(samygo)jobb szoftvereket gyárt
-
válasz
Inhouse #42328 üzenetére
A vimeo sem működik billentyűzettel a hagyományos értelemben, kipróbáltam.
Bár ez nem teljesen fedi a valóságot, mert a billentyűzet kurzor nyilai és az enter működik, de hagyományos értelemben nem lehet gépelni.A youtube és vimeo app-ban is működnek a kurzor nyilak és az enter billentyű, de más nem.
-
amator2
tag
válasz
Inhouse #42328 üzenetére
Akkor nem veszek eredeti samu klaviatúrát. A hama jól néz ki, majd megnézem valahol élőben.
Elég szomorú hogy a samu nem gondolt a youtube alkalmazás használhatóságára....
Távirányítóval használhatatlan. A böngészőből indítva meg állandóan lefagy.
Jó hogy egy 300.e Ft -os TV- nek így kell működnie. Persze vásárlás előtt ezt nem reklámozzák...... -
amator2
tag
válasz
Inhouse #42244 üzenetére
Lehet hogy a telefon rosszul állt
Igen, az alkalmazáson nézve a videókat teljesen jó. mondjuk úgy is néha megakad de legalább nem fagy le.
csak a kezelése borzasztó távirányítón keresztül.
Az eredeti Samu -s klaviatúrával megy???
ha igen melyik tipussal? PL :Samsung VG-KBD1000 vagy 1500?
Ezen ugye ha jól látom a képet Touchpad is van rajt.?más: Az allshare féle megosztás egy HD felbontású filmnél 40-50 Mb forgalmat generál!!!
Ez wifivel nem fog menni!
Amúgy nekem a serviio jobban bejött. egyszerűbb, nem terheli annyira a gépet amire fel van telepítve. -
Ra3
őstag
válasz
Inhouse #41397 üzenetére
hát passz hogy kik üzemeltetik, az online tartalmakat még csak pár napja üzemeltem be, abból is inkább a youtube az ami többet megy, de van fent pár 720p-s csatorna, history hd pl. ami most eszembe jut, azzal minden rendben van, angol kell hozzá, 20 megás nettel hibátlanul jön.
-
schulc99
aktív tag
válasz
Inhouse #41175 üzenetére
Szia.
Te ilyet használsz?
Mik a tapasztalataid vele?
Az egér funkció mennyire jó illetve megszokható ?
Nelem azt mondták az Euronics-ban hogy a gyári Samsung billentyűzet gyorsabb és pontosabb. Szerinted a Hama elég gyors és pontos?
Összekötéshez ajánlatos egy usb hub beszerzése?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest