- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #30618 üzenetére
Boltban hogyan tudsz korrekten összehasonlítani egy új és egy 1-2000 órát "futott" tévét? Ráadásul a durván erős környezeti fény jótékonyan elfedi az LCD-k gyenge kontrasztját.
A foszforréteg öregedését nem lehet megállítani, de az tény, hogy 100000 óra alatt csökken felére a fényerő.
Amit említettél, az szemmel észrevehetetlen volt, csak műszerekkel lehetett mérni és a csökkenés ellenére is nagyságrendnyi különbség maradt a plazmák javára. -
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #30576 üzenetére
Némelyik 2-3 évvel ezelőtti plazmatévére volt jellemző, hogy az idő múlásával emelkedett a fekete szintjük és csökkent a kontrasztjuk. Ezen változtattak a gyártók és már a tavalyi modellek esetében ellenkezőjére fordult a jelenség. Erről összehasonlító tesztek is megjelentek.
-
frei34
csendes tag
válasz
PLaci58 #30580 üzenetére
Meglátásom szerint,mivel mindkét típussal rendelkeztem ps51 d6900 plazma és egy 46 d6570 led egyidőben.. képminőségben a 6900 lealázza a ledet.Az egész mozgásmegjelenítés furcsa rajta,de lehet,hogy ez csak akkor feltűnő,mikor a plazma mellette van.
Fekete szintet nem is lehet összehasonlítani,meg a többi szint sem.
3D ben is a plazma jobb,a leden elég sokszor áthallás van.
Meg maga a tv gyorsasága is a plazma javára szól..
Bekapcsoláskor teljesen fekete képernyő,nincs bevilágítás,foltosodás,a lednél hülyét tudok kapni mikor meglátom.
Fogyasztásról annyit,hogy a plazma 50 W-tal eszik többet óránként átlagban,de 5 collal nagyobb...
A 3. állításod nem igaz,mert inkább nő a feketeszintje,ahogy csökken a fényereje,de ezt szabad szemmel nem látod,legfeljebb mérni lehet. -
janos666
nagyúr
válasz
PLaci58 #30341 üzenetére
A mai plazmák általában 96Hz-en jelenítik meg a 24fps filmeket (van, amelyiken választható a 60Hz is, illetve a régi Kuro-k használtak 72Hz-et).
De míg hagyományos esetben LCD-nél ez azt jelenti hányszor mozdulnak arrébb a kristályok (ahelyett, hogy a helyükön maradnának) egy másodpercen belül, addig PDP-nél ennyiszer villan fel egy képkocka (ami valójában több sub-field-ből áll össze és egy sub-field is több apróbb pulzálásból adódik ki...), közben viszont "fekete" a panel. Így LCD-n mindegy hány Hz-es, lehet 24, 48, 96, 120, 240, 480... mindig ugyan úgy fog kinézni a 24fps, ha nem kapcsolgatja ki-be a háttérvilágítást vagy nem tömi meg az n-24 frissítést interpolált képkockákkal.Mivel messze nem tökéletes időbeli felbontás a 60fps sem, így az ember jobban elhiszi, hogy mégis mozgóképet lát, ha csak pillanatokra villannak fel előtte a diszkrét képkockák, mint ha folyamatosan kint vannak előtte az állóképek (LCD interpoláció vagy BFI nélkül). Minél kevesebb ideig látható a kép, annál jobb. Ennek csak az szab határt, hogy legyen fejfájdítóan vibráló.
Ez tud nagyon megnyerő lenni a plazmákban azoknak, akit egyéb okból nem zavarnak a gyengeségeik, de az interpolációs hibákat nem képesek elviselni - és ezzel együtt ezért tetszik sokaknak az interpoláció, főleg LCD-ken (mit ne mondjak, LCD-n én is sokszor bekapcsolva hagyom valami moderáltabb fokozaton, mert anélkül túl látványos a blur | viszont szerintem még a sok száz Hz-es, háttérfényt is villogtató LCD-k sem érnek manapság olyan plazmák nyomába, amik egyébként sokkal kevesebbe kerülnek).
3D-ben pedig 120Hz-en szoktak járni a PDP-k is. Így egy másodpercet nézve 60-60 jut a szemeknek, de folyamatában nem probléma, nem akadozik 2:3 arányban.
Abban viszont igazad van, hogy a PDP-k nem szeretnek 60Hz fölé menni. 60Hz-re van optimalizálva a meghajtásuk, 100Hz-en (2x50Hz) kevesebb árnyalatot tudnak kikeverni, 3D-ben pedig még rosszabb (viszont egyéb okból még mindig jobb, mint a mostani felezős passzív 3D, vagy a legtöbb shutteres LCD).
Ahogy nézem kicsit összekeverted a film és video mód deinterlace-t. A 24fps-ről 25-re gyorsított mozifilmekből kell 25 progresszív képet összerakni line interleaved 50Hz-ből. Rendes 50Hz TV adásokból 50 progresszív képkockát illik interpolálni. (És mágjára kéne vinni azokat, akik beleverték az emberekbe, hogy netre csakis film mode deinterlace után újrakódolva szabad kitenni a TV sorozatokat.
Pedig az x264 is tud interlace formátumban is dolgozni, ha már luxus a mai netsebesség mellett nem újrakódolni ~1/2 méretre...)
-
dezz
nagyúr
válasz
PLaci58 #30341 üzenetére
"Nem! A PAL TV adás esetén az 50 félképből az LCD TV 25 teljes képet csinál és azt jeleníti meg (eltárolja a páratlan sorokat, aztán a páros sorokat). Ez pedig csak 25 fps."
Nem, nem és NEM. Gondolj már bele: ha simán összefésülnék az eltérő mozgásfázist tartalmazó fieldeket, egy olyan frame lenne az eredmény, ahol a páros sorok más mozgásfázist ábrázolnak, mint a páratlanok! (Ez van, ha valaki hozzáértés hiányában megfelelő deinterlacing nélkül konvertál interlace videóanyagot progresszívre...)
Minden (normális) progresszív megjelenítő deinterlacing technikával van felvértezve, ami külön kezeli a fieldeket. A fejlettebbek figyelik, hol van mozgás a képen és ahol nincs, ott jöhet az összefésülés, de ahol van, ott különféle technikákkal kipótolják a hiányzó sorokat. Mindennek a végeredménye egy 50p-s képsor!
Az egyedüli kivétel, ha eleve 25p-re konvertált mozifilmes anyagot közvetítenek (ez a 2:2 pulldown), ahol a sima összefésülés az eredeti frame-eket adja vissza. (Megjegyzem, sok tévé nem ismeri fel a 2:2 pulldownt.)
"Nem a kitakarásokat nézzük, hanem a kátható képeket. Minden képkockát 3x villant fel a mozigép!"
Az előbb a kitakarásokról (a filmezésben és képfeldolgozásban ez ugye eltakarást jelent) beszéltél. De tök mindegy, mondhatom úgy is, hogy egyes mozigépek 4-5x villantják fel a képet.
Te keverted ide a plazmát olyan dolgokkal, amik csak egyes plazmákra jellemzőek.
"Az LCD-nél folyamatos a kép és nem is a képfrissítés száma a lényeges, hanem, hogy a 24 fps-ből mindenféle akadozás nélkül csinál helyes sebességű megjelenítést."
Éppen ezért (BFI nélküli esetben) tök mindegy, hogy ~48, ~72, ~96 vagy ~120 Hz-es a frissítés. [A ~ jelet azért tettem be, mert a "24p" valójában a legtöbbször 23.976p.]
"Azért tartalmaz az eredeti forrás 2x30 fps-t ?"
Mi értelme lenne a forrásban megtöbbszörözni ugyanazt a képkockát? Azt megteszi a tévé. Egyébként a mozifilmek 2x24 képkockát tartalmaznak (különféle 3D módokban, mint Side-by-Side, stb.).
"Az aktív shutteres plazma TV-k is csak 60Hz-en tudnak működni."
Aha, persze, és vígan nézik a 30 Hz-es szemenkénti villogást...
"A 3D-s "filmeket" szerintem már nem is filmszalagra rögzítik. Nem is tudom létezik-e mechanikus mozigépes 3D vetítés még. Mindenütt az LCD kivetítős, HDD-n tárolt filmeket játszák."
Irreleváns.
A plazmás témát inkább másra hagyom, de természetesen a jobbak (köztük a 3D-sek) ott is tudnak 100/120 Hz-es frissítést.
-
dezz
nagyúr
válasz
PLaci58 #30322 üzenetére
Nem szokásom légből kapott "elméleteket" tényként közölni...
"A PAL TV 25 fps, amit félképenként jelenít meg a TV ezért lesz 50 Hz."
Csak ha 25p-re konvertált mozis anyagot közvetítenek!
Azonban, a két "félképen" (ezek valójában a páros és páratlan sorok, amik annó 1/50 mp-es időkülönbséggel jelentek meg CRT-n [miközben az ellentétes field már kihúnyt]) lévő képtartalom eltérő mozgásfázisból is származhat, ami 50 mozgásfázis/mp-et ad. Ez a default videófelvételi mód! (Ebből aztán a progresszív megjelenítők először 50p-t csinálnak, amit adott esetben meg is többszörözhetnek.)
"A mozi film 24 fps, amit 3x kitakarnak, így 72 Hz-et nézünk a moziban."
Valóban - bár ott is előfordul akár 4-5x kitakarás (egyszer a két képkocka között, a többi frame-időben).
"A jó 24p-s megjelenítésnél minden képkockát 5x jelenítenek meg a TV-k, így 120 Hz-en mennek."
A plazmák. Az LCD-n alapesetben folyamatosan "kint van" a kép, így teljesen mindegy, hogy a 24 hányszorosán frissítik. (Csak a csúcskategóriás LCD-ken van BFI [Black Frame Insertion], ahol persze nem mindegy a dolog.)
"Ezért kell a valódi 100 Hz-es (120Hz) TV és a 240 Hz-es a FH 3D-hez 24p-s forrásnál."
A ma elterjedt 100/120 Hz-es aktív shutteres tévéknél 50/60 Hz jut egy szemre.
"Természetesen az 5x24Hz-nél nincs értelme képkockákat beszúrni, hiszen pontos a lejátszási sebesség és nagy a képfrekvencia."
Mozgásfeljavításnál természetesen nem ugyanazt a képkockát teszi ki többször, hanem pl. 24p-nél mp-enként 24x, és az összes többi mozgás-interpolált, generált képkocka. (Más kérdés, hogy mozifilmeket nem érdemes ezzel "elrontani".)
"Ha a TV képbeszúrást alkalmaz a 24p-s lejátszásnál (true motion), akkor ott a 3:2-es pull-downt használják ami röcögéshez vezet és a beszúrt képek miatt elmosódottabb mozgást eredményezhet."
Ezt csak egyes plazmák "művelik". Normális esetben az van, amit eggyel feljebb írtam.
(#30323) Flashget: Az előzőleg linkelt Youtube-os részleten teljesen jó a 3D a távoli felvételeken is! (Ha valami módon meg tudod jeleníteni a tévén, vagy van anaglif szemüveged, akár úgy is, kipróbálhatnád, hogy azt láttad-e, ami itt látható.) Ez független attól, hogy valaki DVB-T-n vagy UPC-n nézi! Max. az adott tévé 3D beállításaival lehet probléma.
-
-
-
Leone512
csendes tag
válasz
PLaci58 #29184 üzenetére
azt ugy csináltam, nem értem hogy ezt miért kérdezed,
külön kiválasztottam csak az amos-t a t-home miatt, a másik "hagyományos parabolámat" is igy lőttem be, de erről nem volt szó ha jól emlékszem...amugy meg a hangolásnál automatikusan a műholdat hozza fel, de ezeket mind tudom, ahogy említettem a hagyományos parabolát (amos, astra, hotbird, stb) is így hangoltam be
-
Leone512
csendes tag
válasz
PLaci58 #29181 üzenetére
ezt hogy érted hogy "miért a kábelt választottad?"
a tv-n csavaros csatlakozó van ugyanúgy mint a box hátulján, a t-home sat pedig ha jól tudom conax-kódolású, így evidens volt hogy megpróbálom kiiktatni az stb-t
vagy mire gondolsz
???egyébként meg ahogy már irtam, a kártyát a tv-be beletéve a nem kódolt adók az Amos-on jönnek, csak a t-home kódoltak nem !
-
Andie
őstag
válasz
PLaci58 #28797 üzenetére
Köszi szépen a rövid összefoglalót, mostmár a lényeget értem. Elolvasom mindjárt a linkelt anyagot, hátha némi fény gyúl a kis agyamban audio technika terén
Ezért nem értettem én, hogy ha "elvileg" a PCM nem nyúl az audio bitfolyamhoz, csak átadja az erősítőnek, akkor miért nem ég a "decode" led a Logitechen, és miért ég, mikor a TV a DD vagy DTS módban van, amikor már "elvileg" egy szétválogatott, módosított anyagot küld ki, amit csak a Logitechnek szét kell küldenie a hangszórókhoz.
De mostmár kezdem érteni, főleg hogy a PCM az 2 csatornás, a leírásod szerint. -
Andie
őstag
válasz
PLaci58 #28754 üzenetére
Lehet itt engem alázni, de bevallottan n00b vagyok házimozi terén. Amatőr felhasználó vagyok, aki többször kért segítséget itt is, és az Istenek fórumán is (bár oda halandónak bemenni igen veszélyes dolog), és amiket kaptam, rész-infókat, abból döntöttem úgy, ahogy.
Sajnos PCM ügyben sem láttam és látok tisztán. Találtam némi definíciót, de ez nekem nem mond semmit. Eredeti hangsáv, változásmentes továbbküldése a feldolgóz egységnek. Ez számomra azt jelenti, hogy ezt kell választanom, és majd az erősítő, vagy a hangfeldolgozó egység tudja a dolgát. A z906 úgy hirdeti magát, hogy DTS/DD jelet fel tud dolgozni, és szépen kezeli. Van is rajta erre szolgáló visszajelző ledecske (decode).
Ezekszerint mégsem, vagy nem úgy, ahogy én gondolom. Ez nyilván megint az én hibám, elnézést érte.
A használati útmutatóban pedig kiváncsi vagyok, mit találsz erre a részre vonatkozólag, mert én anno nem kaptam érdemi infót - ez is lehet a tudatlanságom miatt.A Logi cuccot 70-ért vettem, nem muszáj az első útbakerülő boltban megvenni. Sokaknak ez is drága, és tudom, hogy az Istenek fórumán ez játékszer, ahhoz meg drága, én nem tudok erősítőt épiteni, használtat nem merek venni, sőt, elfogadom azt is, hogy a szedett-vedett, összevadászott hangrendszer jobb lehet, mint ez. Elolvastam millió tesztet, véleményt, és én emelett döntöttem.
A tv-m tipusa pedig jól látható módon az aláírásomban van
Jah, és köszi reggi!
-
reggi
aktív tag
válasz
PLaci58 #28754 üzenetére
Jah,alap dolog amire rajott ez biztos, de ha a Logitech cuccan nincs kijelzes,hogy milyen jelet fogad, akkor igy jart.. A kerdest azert feltette,amit en is mar korabban,de senki le sem tojta,hogy ha nem is automatan kezelje a tv,mert amint latjuk ez nem megy,de legalabb van-e vslami gyorsmenu funkcio arra hogy atvalthassuk azt s rohadt DTS-Dolby kimenetet,mert sztem ez eleg gaz megoldas,hogy mindig a menuben kell turkalni...
-
Tutu7030
veterán
válasz
PLaci58 #28416 üzenetére
Felváltva!
3D No glasses by Jonathan Post -
ykazs
csendes tag
-
spuros
őstag
válasz
PLaci58 #28338 üzenetére
Nem, sőt kimondottan kevés filmnél.. Van olyan 5.1 amit tökéletesen ad sztereóban a tévé de van aminél borzalom a hang..
Lehetőleg minimális költséggel szeretném a dolgot megúszni ezért lehet télleg jó az a scart..(:(#28337) attamero81
Köszönöm, egyenlőre nagyon nem szeretnék költeni rá..Kíváncsi vagyok a szervizben mennyiért csinálják.. De van egy tippem, hogy szívnám a fogam.
(#28340) Draken
Biztos nekem?(: -
Imifej
senior tag
válasz
PLaci58 #28104 üzenetére
Igen, ezt is észrevettem! Ha egy autó elhúz az ablak alatt, akkor is kockásodik. Ha meg a szomszéd gyerek berregteti a régi simsonját, akkor szerintem 500m-es körzetben megszűnik a vétel. Nem tudom ez ellen mit lehetne tenni? Valamelyik fórumon foglalkoznak e ezzel a problémával?
-
RudY
addikt
válasz
PLaci58 #27860 üzenetére
Semmi ilyet nem mondtam, sőt, nem is gondoltam
Nyilván nem teszi hozzá az 1.4 plusz funkcióit csak úgy a készülékre (bár kafa lenne), egyszerűen csak van, aki szeretné használja, én is azt teszem. Ősrégi HDMI kábeleimet cseréltem le (talán még 1.0 széria), amik már nem igazán feleltek meg az újabb készülékeknek. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
PLaci58 #27860 üzenetére
Szoktam én is fogni a fejem. Anno egy éve óva intettek az "olcsó gagyi" HDMI kábeltől, vettem 2200ft-ért egy 1.4-es 5méterest, azóta is kiszolgál hiba nélkül. Ajánlották nekem 15ért hulyeazértnemvagyokboltban milyen jó van. Annyiból inkább veszek hét darab olcsót, aztán abból csak jó 1-2...
-
Andie
őstag
-
Andie
őstag
válasz
PLaci58 #27600 üzenetére
Wow, még jó, hogy a te üzeneted volt itt legfelül, lehet észre sem vettem volna amúgy
Köszi a tesztet, ezekszerint akkor a Tv dekódere nem tud megbirkózni valami kódolással.
Megpróbálom még az aldis noname (chili green) médialejátszóval, az viszi-e? Majd beszámolok.
Azért furcsa, hogy több, mint 100 különböző film után most hirtelen itt van 1, ami vacakol... -
gyugyo79
addikt
válasz
PLaci58 #27029 üzenetére
Ki beszélt tendenciáról ?
Csak jeleztem, hogy van, működik. Nem megoldhatatlan csak nem gazdaságos. De pár éve még használták külföldön mert ilyen vevője volt az embereknek. Most ott már DVB-T2 -ben gondolkoznak.DE pont az ilyen megtévesztő kijelentésekkel lehet átverni a nem hozzáértőket mert attól, hogy pld. egy TV vagy egy box HD -t tud és van benne DVB-T tuner még nem biztos hogy tudja az mpg4 -et ! Sajnos még 1 éve is láttam rengeteg olyan hirdetést, hogy nagy betűkel csak annyit írtak ki egy külföldön már kikukázott boxra, tv-re hogy HD meg DVB-T de azt, hogy Magyarországon használhatatlan azt nem. Mert ugye ha már HD-t tud akkor az csak is jó lehet mert a tendencia az más ...
-
gyugyo79
addikt
válasz
PLaci58 #27026 üzenetére
Ne csináld már amit néztél oldalon még ott is van ...
"Australia (Uses DVB-T/MPEG-2 for both SD and HD transmissions."Ja és a gazdaságosan átvihetők legyenek az ok és nem a technika. Mert a szolgáltatóknak nem mindegy, hogy 3 vagy 6 csatornát adnak 1 frekvencián főleg nem a magyarországi szolgáltatók akik még mpg4-ből is bezsúfolnak másfélszer annyit mint külföldön
-
attamero81
senior tag
válasz
PLaci58 #25986 üzenetére
Nagyon igazad van.Nem rég irtam a másik fórumba,hogy ne nagyon vegyenek vt plazmákat mert fosok.Erre jól lehurrogtak meg kiirták,hogy hülye vagyok ehhez.Elejébe tetszik sok embernek,de amikor látja a különbséget egy normális LED LCD mellett akkor rádöbben,de nem vallja be magának se.A másik,hogy aki plazmát vesz az meg is érdemli,mert azt javitani egy vagyon.Főleg,hogy ha az Y-sus elmegy bennük akkor viszi magával a Z-sus-t,kijelző vezérlőt és lehet még a panel is megfekszik.A javitás ilyenkor erősen 6 számjegy.És ezután kérdezik,hogy mi kerül ebbe ennyibe?Vannak olyan plazmák amik szebbek a LED-nél,de nem sok.Egyetlen hátul ütője,hogy 60 Hz-nél akkor se tud többet,ha a fene fenét eszik is.Csak ezt a sok magyar vadmarha nem akarja megérteni.
-
BBéci
legenda
-
Tutu7030
veterán
válasz
PLaci58 #25835 üzenetére
Az 1440x1080 felbontás HDV szabvány(nem hdtv). Ha jól tudom, az MTVA kamerái is "csak" ebben a felbontásban rögzítenek. Az, hogy a mindigtv-re is ebben a felbontásban kerül ki, az csak takarékosságból van. azok a ktv-k, akik BIX-en keresztül veszik a műsort, 1920x1080 méretben kapják.
-
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #24649 üzenetére
A folyamatos fejlesztésnek és a technológiában rejlő, kiaknázásra váró tartalékoknak köszönhetően ez már a tavalyi Panákra nem volt igaz, éppen az ellenkezőjét mérték és igazolták a tesztek.
A 2010-es modellek feketeszintje idővel valóban romlott, de még mindig lényegesen alacsonyabb maradt, mint bármelyik LCD-jé. A kikapcsolt háttérvilágítás esetén mért értékeket hagyjuk, azzal nem korrekt összehasonlítani. -
nightshadow
veterán
válasz
PLaci58 #24577 üzenetére
Ez komoly? Az ES6300-as, a 200-as CMR-el? [link]
Még a True motion sincs benne, legfeljebb a LED kapcsolgatás.
Még a 6560-6710 is 400-as CMR-el van. Szerintem csak a Smart részen fejlesztettek.Az infó innen van: [link]. Én csak a címet idéztem a cikkből: "CES 2012: Samsung Confirms Full HD 3D in 2012 Series 6 TVs" A cikk címe abszolút félrevezető, mert csak féligazság. Ami elkerülte a figyelmemet, hogy a cikkben viszont konkretizálják, hogy 6500-tól van Full HD 3D, tehát a 6300-as még nem az, legalábbis e cikk szerint. A figyelmetlenségemért elnézést kérek.
Ami még érdekesebb, hogy úgy írja a cikk, hogy „Full HD 3D EH6500-től és a keskeny-kávájú ES6500-től van.” Csakhogy az EH elvileg azt jelenti, hogy csak 2D-és modell: „ESxxxx characterizes 3D models and EHxxxx are non-3D models.” (forrás: [link])
Az az igazság, hogy ezek a tudósítók is, akiknek elvileg ez a munkájuk, össze-vissza írogatnak minden hülyeséget, s ember legyen a talpán, aki kibogozza, hogy mi az igazság. Meg kell várni az első teszteket, az a biztos.
-
Flashget
félisten
-
Flashget
félisten
válasz
PLaci58 #23948 üzenetére
ezt mondtam régebben én is, hogy megnéztem mindkettőt, de a samu esetében nem sokat kellett várnom, hogy ne idegesítően villogjon a szemem elött minden
megnéztem az LG-t és semmi gondom nem volt. Az, hogy melyik készülék hogy volt beállítva pasz..és azt sem tudom a szemüveg mennyit számít ezen a téren mert van többféle. -
-
tibike8
őstag
válasz
PLaci58 #20973 üzenetére
Na, azért csak körvonalazódnak itt a dolgok
. A konfigomat láthatod mert megadtam. Más sw-kben jó a sebesség. A PC videó kimenetén meg arra gondolsz, hogy milyen felbontásra van állítva a tv mint monitor? Mert a HD a max. amit lehet. Viszont akkor gondolom a VGA-m nem alkalmas.
-
Szabest
tag
válasz
PLaci58 #20967 üzenetére
Azt mondod hogy akkor ezt vinnie kellene a D8000-nek? ez L4.1-es
IMAX: Under.The.Sea.3D.2009.1080p.BluRay.Full-SBS.DTS.x264-TruHD
.
elease iNFO:.
RUNTiME.......: 41min
ViDEO.........: x264, 2pass, High@L4.1
BiTRATE.......: 29.8Mbps
RESOLUTION....: 3840x1072
AUDiO.........: DTS-Core, 1.5Mbps
SUBTiTLES.....: English, Spanish, French -
urbanjozsi
senior tag
válasz
PLaci58 #20696 üzenetére
Ebben csak az sántít, hogy Valaki írta fentebb, hogy tudott 1db-ot venni 6.05-kor. Akkor hogy is van ez? Ha nem érkezett volna meg, akkor az az egy darab honnan került elő???????? Vagy azt a zöldséges beszállító adta grátiszként az akciós paradicsom mellé??????
Sántíííííít az egész. Én azért írtam levelet a fogyasztóvédőknekBiztos ami biztos.
Októberben kaptak 15 millás büntit. Remélem most sem ússzák meg. -
ChrYsler
aktív tag
válasz
PLaci58 #20445 üzenetére
Jó, jó, ok. Nekem is Medion van, csak 2,5"-os. Na annál nincs ilyen jelenség. Persze, ha USB-n kap feszt, akkor a LED világít valamennyire.
Viszont a használatijuk egyforma, amennyire én tudom. Van is benne egy rész, ami csak a 3,5"-osra vonatkozik, csodálkoztam is elsőre, hogy mit keres ez benne.. -
BBéci
legenda
válasz
PLaci58 #19427 üzenetére
Állítólag 5900 fordulatos a Medionban lévő Barracuda, arra nem vonatkoztatnám a tesztet, de nincs okom vitatni, hogy az is kiváló. Már bánom, hogy nem vettem egyet.
(#19443) air76
Igen, az Skandináviába készített modell, fórumtársunk ott él.
De nincs jelentősége, mert az általad felsorolt 6xxx-ek mindegyikével előfordul szaggatás, ami a 7 és 8000-esekre nem jellemző. -
Ed Parker
nagyúr
-
válasz
PLaci58 #18298 üzenetére
Persze,rossz készülékről beszélek nem olyanról ami nem tetszik. Miért kéne jogszabályokat emlegetni? Mindenhól tudják hogy ez esetben mi a kötelességük.Ahol meg nem akkor azok jó nagy balf@szok,csak saját maguk alatt vágják a fát! Én idén is visszavittem egy Dvd lejátszót és még csak meg sem kérdezték hogy akarok-e másikat helyette,élből a pénzt adták vissza.
-
válasz
PLaci58 #18233 üzenetére
Javíts ki ha tévedek,de ha 3 napon belül gond van a készülékkel akkor csere helyett választhatom a pénzvisszafizetést is!
Gyugyo79! Ez nálam is így van,elég ha csak belépek és alapra visszaáll minden beállítás.
Kolosszus87! Pont a filmnézésnél és a játéknál akarod kikapcsolnia 100Hz-et?
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
PLaci58 #18233 üzenetére
"Ez a kipróbálás meg szerintem csak ebben a régióban divat. Máshol eszébe sem jut a vevőnek, hogy hibás példányt kaphat. Ha véletlenül mégis, akkor telefonál a boltnak és máris viszik neki a másik készüléket."
Ez melyik országban van, oda megyek lakni
De ha máshonnan nézzük a dolgokat, bizony van hogy sokszor segg hülyének nézik az embert a boltban és még ha rossz is, állítják hogy te qrtad el
Megértem azokat az embereket akik biztosak akarnak lenni a működésben.Ha más lenne a kereskedői hozzáállás mint nyugaton, akkor erre nem lenne szükség.
-
-
InfiniteReality
őstag
válasz
PLaci58 #17644 üzenetére
A 60Hz-es lejátszást elősegítő szoftvert pont azért ajánlgattam, mert jobb úgy nézni bármit (nem csak a 24 képkockás filmeket). Ettől még nem szaggat, nem rángat a TV. Ezt azért emeltem ki, mert valaki beleolvas a fórumba, ezt látja a D5000-ről és máris nem veszi meg. Sok ember nem is olvassa el a hozzászólásokat tovább, tehát a kiigazitásodat sem
-
troland26
őstag
válasz
PLaci58 #17644 üzenetére
na most tökre tanácstalan lettem ...szüleimnek akartam venni egy 82-es tv-t olyan 100k környékén a D5000 pont belefért volna
Mondjuk nem kritérium a led technológia , csak az a lényeg minél jobb legyen a képminőség ( analóg kábel tv van )..akkor keresgélek még egy kicsit
-
InfiniteReality
őstag
válasz
PLaci58 #17593 üzenetére
Ez egy akkora hülyeség hogy az nemigaz, már bocsánat. Azért mert nem valódi 100Hz-es a TV, ugyan miért szaggatna a kép?!
A D5000-es Samsung bár csak 50Hz-es (nem valódi 100Hz), a kép NEM SZAGGAT és NEM RÁNGAT!
Ezt muszáj volt kiemelnem mert csomóan mindig ezzel jönnek.
A valódi 100 vagy nagyobb "Hz-es" TV-nél, ha van frame interpolation, a mozgás valóban finomabb, "folyósabb" lesz, de ettől még az 50Hz-es TV-knél nem szaggat a kép...
-
mamsi
csendes tag
válasz
PLaci58 #17593 üzenetére
de nem találtam az LG hivatalos (HU) honlapján azt a típust,
Itt tudtam olvasni az LG-s tévéről.
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/lg/32lk530-p46893377/termek-leiras.html#properties
Olyat vegyél amiben valódi True Motion 100Hz-van
Ennél az LG-snél irják, hogy valódi 100 Hz.
És az eladó szerint a Samsungban nincs "valódi". (???)Viszont a Samsung a LEDes, az LG-s nem ledes.
Most melyiket? Ez itt a kérdés? (Árban nincs nagy difi.)
-
-
JuliusK
tag
válasz
PLaci58 #17414 üzenetére
Szia!
A környékén semmi sincsen. Gyakorlatilag az egész kép fekete vékony vízszintes vonalakkal tagolt és pont azon a sarkon vastagabbak a fekete vonalak. A kép is vibrál. Visszacsomagoltam és holnap visszaviszem a megvétel helyére.
Ha a végére jutok, akkor igyekszek beszámolni.
Köszi a segítséget!
-
InfiniteReality
őstag
válasz
PLaci58 #17222 üzenetére
1K-s kábelen még nem láttam olyan feliratokat, 5K-s kábelen igen. Én 3 méteres kábelt vettem. Volt 2000-ért az volt a legolcsóbb, ránézésre is hulladék minőség.
Volt még 4-5000 ezerért, látszólag is jobb. Amit én vettem az 7000-be került (Hama, vastag, merev, árnyékolt, aranyozott, ferritgyűrű és ennyi) és rajta vannak a fenti feliratok kivéve a 3D-t. A legdrágább ebből a méretből valami 10ezer felett volt aminél azt volt a különbség, hogy dulpa árnyékolása van, a feje hajlitható oldalra, gázzal volt töltve a kábel burkolata és még kitudja mi. Na ezeket éreztem feleslegesnek és ezért nem dobtam ki rá több mint 10ezret.
Ezek alapján igyekeztem másoknak is tanácsot adni (a középáras kábellel nem fog mellényúlni).
Persze a felirat csak felirat, hozzászólásomban az egyéb minőségre utaló jelzőket ezért kapcsolja össze 'ÉS' a közép árral 'ÉS' a feliratokkal. Így vásárolva nem fog mellényúlni senki (szerintem). Míg ha megveszi a 600-1000 Ft-os kábelt, lehet hogy nem fogja megkapni azt a képminőséget, amire a rendszere képes lenne.
Másik topicban már kitárgyaltuk, hogy a gyengébb minőségű kábelen nem fog átmenni annyi adat, mint a jobb minőségűn. Igaz a HDMI digitális, de a közeg analóg, s van sávszélessége. A gyengébb tyúkbélen is létrejöhet a kapcsolat és HDMI 1.0, 1.1-nek megfelelő sávszélességen el is fog kommunikálni, de bizonyos dolgokhoz több adatot kell átvinni. Amire a gyengébb kábel már nem feltétlenül képes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hegesztés topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Honor 70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest