- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A71 - elég ennyi?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Google Pixel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
AttyVin
aktív tag
Közben a "milliónyi" beállítás között megtaláltam, hogy készenléti állapotban ne frissítse a csatornalistát. Így az utolsó pontok vélhetően kipipálva.
A csatornanevek átírása saját "kattanásból" jön, zavar, ha nem egységes.... Lehet, hogy ez "visszanevezés" a szolgáltatói beállításból jön (?). A kártyát még a Fibernet adta, utána Digi, most one....
A régió/ország beállítása eddig is Magyarország volt.
Üdv, Vino
-
AttyVin
aktív tag
Megörököltem egy UE32J5500-es TV-t. Nem mai darab, de amire kell, elegendő..
A TV kábeles hálózatra CI-modullal, a hálózatra LAN-nal kapcsolódilk.A probléma a csatornalista kezelése, ami ChanSort-tal szerkesztett és USB-ről feltöltött:
- a legtöbb csatornánál visszaállítja az átszerkesztett csatornaneveket az eredetire
- néha random módon újraszámozza a csatornasorrendet
- és még ritkábban egyszerűen az eredeti csatornalistát tölti be (pedig az USB-re csak a szerkesztett van feltöltve).Van esetleg valamilyen ötlet a fentiekre?
Köszönettel.
Üdv, Vino
-
AttyVin
aktív tag
A helyzet gyorsan romlott tegnap óta
[link]Gyakorlatilag semmilyen SMART funkció sem üzemel, csak a TV-egység hajlandó működni (pl. leválasztva az USB-meghajtókat, majd újracsatlakoztatva felismeri ugyan azokat, de elérni egyiket sem lehet, újraindul a rendszer, stb).
Egy "factory reset" esetleg segítene (bár a SamyGO utána is véleményes)?
Talán létezik még valamilyen "ős Samsung-guru", aki tanácsolni tud valamit?
Vagy kukázzuk a masinát?
Ha hw-hibás valószínűleg úgyis ez vár rá....Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Régen jártam erre, de ugye, amíg valami hiba nélkül működik, addig minek foglalkozzunk vele... (Bocs, lehet, hogy kissé hosszú lesz.)
Nos, egy "őskövületről", egy D5500-asról van szó.
Újonnan kissé megpiszkáltam, hogy a PVR elérhető legyen, de más nem történt. Így azóta szoftverfrissítés sem volt, mert csak a régebbi verzióval ment a "hekkelés".
Utána tette rendesen a dolgát, a tuner-rész működik rendesen (kábel + CA-kártya).
Mostanában azonban elkezdett "furcsán" viselkedni.
A képernyőüzenetek egy része nem a "megszokott" fehér háttérrel, hanem átlátszóan jelenik meg. De ennél nagyobb gondom, hogy sem a PVR-rel rögzített anyagot (kis külső HDD), sem a hálózaton keresztül (nálam UMS) nem játszik le semmit (sem videót, sem képet).
A PVR-nél a lejátszás ugyan elindul, de kb 15-20 másodpercen túl lefagy, a TV, majd kikapcsol,. A hálózati üzemben csak a megosztott mappákig jut el és ott fagy le.
Ugyanakkor a felvétel - mind azonnal, mind az előre programozott -, simán elindul.
A letöltött anyag pedig a "jó öreg" UFS/DeStroi párossal kinyerhető a PC-n.A régi SamyGO alkalmazást sem tudtam életre kelteni rajta (most a netes kapcsolat is blokkol), így a szerviz-beállítások sem elérhetők érdemben...
Kérdések
1. Van-e valakinek hasonló tapasztalata, ötlete, mit lehetne tenni?
2. Eddig a PVR miatt tartottam meg, mivel a fent írt módon a rögzített anyagok "felhasználhatók". Ha jól tudom, ez a lehetőség az újabb készülékeken már nem "opció" (pl. anyám sokkal újabb Samsungján sem megy).
Van esetleg erre valami megoldás, mert, ha váltani kell, akkor arra "nézelődöm"..?Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
TÖRÖLVE
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Zsolaf #45028 üzenetére
Érdekes...
Na, majd utánanézek még egy kicsit.
Valóban emlékszem valami ilyesmit olvastam valahol, csak nem tudom pontosan hol.
A meghajtók egy részénél van ilyen funkció, csak előfordul, hogy akkor sem "ébred fel", ha kell...Nekem hasonló tapasztalatom az SSD meghajtóm hibernálásával volt, de egy BIOS-beállítással sikerült kikerülni a problémát.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Zsolaf #45016 üzenetére
Hát, a tapasztalatom szerint meg nem (ráadásul gyakorlatilag ugyanaz a rendszerünk!).
Ha a TV be van kapcsolva a meghajtó visszajelző LED-je folyamatosan mutatja a működést...Nekem több külső meghajtóm is van, amiket felváltva használok több PC-vel, NB-vel (részben a TV-vel), de bizony, az mind "pörög" a teljes áramtalanításig (kihúzásig). Sőt, ha a gép mondjuk készenléti állapotban van és az USB közben áramot ad (ez részben rendszerbeállítás kérdése), működik az tovább.
Például most is itt "zümmög" mellettem egy Toshiba 2,5"-ös külső meghajó a gépem mellett, pedig amúgy nincs használatban, csak a gépre dugva...
Ezért kérdeztem rá. Egyébként nem lenne rossz, mégis csak kíméletesebb volna így az eszközhasználat.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Zsolaf #45010 üzenetére
Ez melyik típus?
Más készüléknél nem tudom hogyan van, de a D5500-nál a TV bekapcsolásától a kikapcsolásáig (amíg az USB áramot ad), folyamatosan teker a meghajtó, mintha bármilyen más eszközhöz lenne csatlakoztatva (NB, PC).
Viszont, ha így működik, akkor nagyon gondosak lettek a Samsung mérnökei, hogy odafigyelnek a külső eszközökre is és csak akkor indul a meghajtó, ha "szükséges" (pl. lejátszás, PVR).
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Tegla80 #44901 üzenetére
Bocsánat, hogy beleszólok, de IGEN.
A PVR HDD-vel is megy "kikapcsolt" (természetesen nem kihúzott) állapotban. Sőt a felvétel közben is "ki-be kapsolható". A felvétel nem szakad meg és addig megy, amíg az időzítés tart vagy más beavatkozás (pl. csatornaváltás, stb.) nincs. Ugyanúgy, mintha USB-re venne fel...
Persze ez csak akkor, ha a meghajtó a TV olyan USB-jére van kötve, amin megkapja a szükséges feszültséget. De anélkül ugye eleve nem is működik a HDD (vagy SSD).
Ellentétben a régi VCR-ekkel, ahol a kikapcsolással le is állt a felvétel. -
AttyVin
aktív tag
válasz
MattRex #44340 üzenetére
Kérdés.
A kártyák nem úgy működnek általában - nagyon leegyszerűsítve -, hogy minden csatornaváltáskor "engedélyt kérnek" a szolgáltatótól, hogy van-e jogosultság annak nézésére?
Ha igen, akkor nézhető, ha nem akkor fekete marad a képernyő. Ezért is vált a TV kissé lassabban csatornát, mint analógon.
Ezt hogyan oldja meg a kettős digitális tuner?
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Tippmix46 #39903 üzenetére
Egy UFS Explorer + DeSTRoi kombóval .ts formátumig lehet eljutni a TV által felvett anyagból.
Attól kezdve meg szinte bármilyen ismert program használható a további videókonvertálásokhoz vagy szerkesztésekhez.
Nálam az újabb szoftver-verziókkal már elég jól működik a dolog.
Eleinte tényleg nem volt egyszerű, más programokkal is próbálkoztam, de talán ezek a legjobbak erre a célra.Visszatérve a "mobilos" kérdésre. Ahhoz, hogy a felvett anyag egyáltalán másolható legyen, először valahogyan hozzá kell férni (UFS Explorer).
Az így kapott .srf kiterjesztésű fáljt tudja kezelni a mobil? Ha igen, akkor OK, ha nem, akkor a DeSTRoi is kell.És akkor még esetleg lehet némi terjedelmi korlát is, mivel egy kétórás HD-s felvétel jópár gigabájt...
Azért érdemes visszaolvasni/-keresni, mert többször szóba került a topikban!
-
AttyVin
aktív tag
Egy kis információ még a PVR-dologhoz.
A felvett műsorok PC-n is lejátszhatók, de ahhoz egy legalább kétlépcsős mentés-konvertálás szükséges.
Ha erre igény van, érdemes visszanézni a jóval korábbi hozzászólásokat (pl. kb. november közepe-vége) itt a topikban, mert töbsször volt róla szó.
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
válasz
sandró60 #38965 üzenetére
A HDD leválasztásának / csatlakoztatásának minimális rutinja nálam a TV kikapcsolása.
Persze a legjobb - ahogyan többen ajánlják is - biztos a teljes áramtalanítás lenne, de azt nem szoktam, mert akkor néhány beállítás is "elmegy" (pl. a kikapcsolás-időzítés - ami nekem fontos és újra kell mindig állítani).Csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy egy ilyen egyszerű kábelnek is milyen jelentősége lehet és az olcsóbb, 2-300 Ft-os dolog miatt, nem érdemes egy 30.000-es HDD-t beáldozni!
Ez a "hiba" amúgy előbb jelentkezett, minthogy a TV-vel használtam volna, amit nem is szoktam. Egyébként annak van egy "saját" HDD-ja.
Egyéb eszközöknél a leválasztás mindig "windows-os" módon ment. Illetve sehogy, mert fel sem ismerte mondjuk a PC, csak kattogott.
Ez - valamelyik meghajtós topikban is olvastam - valószínűleg az adott kábel nem megfelelő paramétereire vezethető vissza, ami gyakran rossz áramellátásban jelentkezik, ez pedig - ahogyan itt is előkerült - nem tesz nagyon jót egy HDD-nak..
Van egy tucatnyi USB-kábel itthon mindenféle eszközhöz. Kipróbált egy csomót és amelyik nem produkálta a hibákat, azzal használom most. Nem méregettem a feszültségeket, de lehet, hogy azzal többre jutottam volna.
Lehet, hogy az volt a hiba, hogy eleinte egy Canon gyártmányú, fényképezőgéphez való kábellel próbálkoztam és ott, ugye nem azonos az áramfelvétel, mind egy meghajtónál...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Vedike69 #38957 üzenetére
Én sem figyeltem rá igazán, de a fórumon más topikban is leírták többször, hogy a megfelelő működéshez, megfelelő kábel szükséges.
Sokáig használtam egy 500 GB-os külső Toshiba HDD-t egy nem teljesen kompatibilis kábellel, mert a hozzáadott USB-kábel túl rövid volt. Így hol elindult, hol nem, hol kattogott, attól függően, hogy mihez csatlakoztattam ( TV, PC, NB, stb.).
Ma már azt mutatja a lemezellenőrzés, hogy a kondíciója csak 26 %-os és éppen az elfogadhatóság határán van, pedig egyébként nem volt agyongyötörve...
Amióta "rendes" kábellel megy, azóta nem romlott az állapota.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
flegos #37419 üzenetére
Naponta ezért én sem vásárolok így (kp+kártya), de a nagyobb helyeken ez működött. Ha belefutok ilyesmibe majd megírom.
Persze az is lehet, hogy nekik eleve egyszerűbb csak az egyik vagy másik módot használni és nem "keverni". Ideológia mindig van az ilyesmire.
Azt azért érdemes bevetni, hogy adott terméket valahol jó le kell tesztelni, meg kell nézni élőben, aztán "pofátlanul" neten megrendelni olcsóbban.
A fórumtársak közül is sokan így vettek TV-t (mint magam is)...
Itt is többen ajánlottak korrekt netes cégeket (vissza kellene olvasni), ahol semmi probléma sincs.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
flegos #37370 üzenetére
Márhogy a neten vagy "valódi" boltban?
Ez helye válogatja. Nem egyszer vásároltam (különféle helyeken), hogy egy része kp-valo, egy része pedig kártyával ment. A legtöbb esetben nem volt gond, pl. a számla kiállításával sem.
Most legutóbb a fiam járt úgy, hogy a "magyar" optikai cégnél akart szemüveget készítettni és kp adott előleget, utána már csak azt fogadták el a teljes kifizetésnél is...
Igaz, én is ismerek olyan - nem is kisforgalmú - számítástechnikai üzletet, ahol csak kp-t fogadnak el, pont a banki jutalék miatt. Inkább az árban adnak egy kis engedményt és ezzel talán több vevőt is behoznak.
Ha lehet, akkor még akár pár száz forintot is kártyával érdemes fizetni (főleg debit esetén): a számlán maradnak a "töredékforintok is", a kp felvételi díját (bankja válogatja) nem kell kifizetni, nem "nyomja" a tárcát-zsebet a kp, nem kell rá annyira vigyázni, stb.
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Flashget #36845 üzenetére
Kipróbáltam, de nekem nem nagyon vált be.
Egyrészt lassabban indult el. Aztán hiába állítottam be az alapértelmezett készüléket, a program indításakor mindig végigkereste a lehetséges kapcsolatokat (Samsung, LG, egyéb IP cím), amit gyakran nem is talált meg. És elég gyakran szétkapcsolt menet közben is.
Persze lehet, hogy ez függ a telefon beállításaitól vagy az Android verziójától is.
Viszont van több más szolgáltatása is, a sima távirányítóhoz képest, ha valakinek arra van szüksége.
A Samygo Remote minden alkalommal azonnal kapcsolatba lép a TV-vel (mintha a távirányítót venném kézbe) és gond nélkül használható.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
F.B.I. #36836 üzenetére
A SamyGo Remote gyakorlatilag az eredeti távirányító felületét jeleníti meg a telefonon.
Kinek, mi tetszik jobban.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
kicsibacsi #36636 üzenetére
A társasházban, ahová pár éve költöztünk, még a 80-as években kiépített, "eredeti" KTV rendszer van. De tulajdonképpen a környéken is ez a technika üzemel.
A helyzet hasonló, a jel irgalmatlanul gyenge. Alapállapotban az analóg képminőség gyatra, digitálison meg egyszerűen meg sem találja a csatornák egy részét a TV.
Mivel a másik 3 lakás beruházni a korszerűsítésre nem akar ("jó nekünk így is"), kénytelen voltunk egy antennaerősítőt beállítani, ami ad néhány dB erősítést.
Még mielőtt letámadna a fórum közönsége, ez egy szükségmegoldás.
Így nagyjából minden rendben van és a képminőség természetesen is jobb.
Az, hogy milyen lenne egy jó rendszerrel a vétel, talán sohasem derül ki...
-
AttyVin
aktív tag
Többször szóbakerült az okostelefonos androidos alkalmazások használata távirányítóként.
Van is belőle jópár.
Ki, melyiket használja vagy ajánlja?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
engusz #35812 üzenetére
Nálunk, a D5500+Conax kombináció is lassabban vált (kb. 2-5 s), mint az "eredeti" STB-os megoldás (a szolgáltató az Invitel).
De ez a "lassúság" legyen a legnagyobb baj!
Így legalább a TV - ha már úgyis sokba kerül - valóban TV-ként működik és nem a STB "monitoraként" dolgozik, korlátozottabb lehetőségekkel...
-
AttyVin
aktív tag
Először érdemes megnézni ezt, mert sok hasznos információ van a D-szériáról és a kérdésről is.
A PVR-funkció bekapcsolását a szerviz menüben kellene megtenni, mert a készülék egyébként "tudja", csak az alapbeállításokkal nem elérhető. Jóval korábban volt a fórumon egy "eszmecsere" erről is (#27426, #27543, #27547 "környéke" és később).
A rögzítéshez pedig valamilyen külső HDD-t célszerű használni USB helyett a megfelelő sebesség és kapacitás miatt. Erről nagyon sokszor volt szó és szintén javasolt valahogy visszakeresni.
Ha ez szükséges, a rögzített műsorok PC-s konvertálása is több alkalommal szóba került (pl. #28203).
-
AttyVin
aktív tag
válasz
horvathkrisz #35779 üzenetére
Nincs ezzel semmi gond, mindenkinek joga van arra, hogy "beszéljen".
"Virágozzék száz virág!"
Sok éve regisztráltam, de keveset "beszélek", amikor valami miatt kell (kérdés, felelet, információ, stb.).
Ennyi.
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
válasz
utánvétel #35495 üzenetére
Ja, a hardver fontos tényező, de ugye, nem minden PC fut i7-tel...
Ha mondjuk filmenként kb. 1-1 órát szánunk a dologra, akkor azért elég sokat lehet dolgozni.
Én inkább csak a napközben "felvett" adások visszanézésére használom a PVR-t, ott meg nemigen kell semmit archiválni vagy konvertálni. A végén törlés és kész.
Néha persze bejön egy-egy film is, de azoknál ez a konvertálás-dolog így már nem akkora gond.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Bogyi007 #35465 üzenetére
Mivel most nem azon a gépen dolgozom, amin ezek a programok futnak, úgyhogy pillanatnyilag nem tudok pontos leírást adni.
Maximum ma délután, ha addig valaki be nem segít.
Tegnap én is felbuzdultam és frissített programokkal újra nekivágtam ennek a PVR-es dolognak.
Nagyjából ugyanaz a véleményem. A .ts "kinyerése" még viszonylag gyors és egyszerű (bár két menetben kell végezni), de az esetleges konvertálás más formátumokba - ha arra van szükség -, már sokkal időigényesebb feladat. Persze ez a hardvertől is függ.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Bogyi007 #35382 üzenetére
Valóban próbálkoztunk vele néhányan, de igencsak bonyolult és hosszadalmas.
Aki Linux-ról indít, egy lépéssel előbre van, de a konvertálások időigényesek és a minőségük nem éppen a legjobb (legalábbbis, ameddig eljutottam velük). Persze lehet próbálkozni, de elég sok időt kell rászánni.
Ha van valamilyen nyomós indok (nagyon ritka, esetleg megismételhehetlen műsor, valamit archiválni kell, stb. nagyon jó minőségben), akkor egyszer-egyszer érdemes talán vele foglalkozni, de "folyamatos üzemre" ez egyelőre nem nagyon alkalmas.
Egyszerűbb egy nagyobb teljesítményű HDD beállítása a PVR-hez és a felvett műsorok visszanézése magáról a TV-ről.
Azt vettem még észre - de lehet, hogy ez csak az én "rendszeremre" (D5500) igaz -, hogy miután a 1090-es ("visszaállító") FW került fel rá, azóta a linuxos partíciókról való fáljmásolás a Windowsba se nagyon működik rendesen. Ennek még jobban utána kellene nézni.
Egyébként magával a PVR-rel amúgy semmi gond. -
AttyVin
aktív tag
válasz
laca1944 #35269 üzenetére
Mit jelent pontosan az "átszámozás"?
Mert a SamToolBox a "ctrl" + "-" billentyűkombináció segítségével egymenetben is megcsinálja.
(A "ctrl" + "+" esetén pedig értelemszerűen növeli az adott sorszámot)Ha megvan a kívánt csatornasorrend, de a számozás nem folyamatos, akkor az utolsó számozandó csatornára kell állni és addig nyomni a fenti parancsot, amíg felette a sorszámok mondjuk 1-től 100-ig nem számozódnak be folyamatosan, mondjuk 1-től 455-ig helyett.
Sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint egyenként állítgatni a számokat.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Flashget #35191 üzenetére
Formálisan nincs legutóbbi csatornalista, mert mindegyiknek ugyanazt a fáljnevet, dátumot adja a TV!
Persze, hogy átnevezem a megfelelő időpontnak megfelelően (máshogyan értelme sem lenne a dolognak), de TV miért nem minimálisan az aznapi dátummal menti azt le?
Olyan ez, mint az a PC, amelyiknek a BIOS-a minden bekapcsoláskor "elfelejti" a dátumot, mert kimerült az alaplapi elem....Ez az apró, de az eddig meg nem válaszolt kérdés...
-
AttyVin
aktív tag
-
AttyVin
aktív tag
Egy csatornalista lementési kérdés.
A D5500-as miért csak az alábbi végződéssel menti el a csatornalistát, akármilyen dátum is van beállítva a TV-n?
channel_list_xxx_1101.scm 1979.12.31. 23:00 vagy 1980.01.01. 00:00
Hol lehet ezt a hibát rendbehozni, ha egyáltalán lehet?
Nagyon zavaró, ha az ember a csatornalistát akarja szerkeszteni.
Köszönettel,
-
AttyVin
aktív tag
Akik használják a PVR-t, azokhoz egy kérdés.
Náluk is úgy működik-e a dolog, hogyha elindul a felvétel, a TV-t (jelen esetben D5500) nyugodtan ki lehet kapcsolni, mert a PVR az előzőleg meghatározott ideig megy a háttérben?
Köszönettel.
-
AttyVin
aktív tag
Ami ezt az egész HD-dolgot illeti, a szolgáltatók egy része még több bevételt lát benne.
Például az egyre jobban nyomuló Invitel 3 HD-csomagot kínál (11, 10 és 17 csatorna, 1500 és 2500 Ft között). De ahhoz, hogy legyen nagyobb választék is, meg kellene venni valamilyen SD csomagot is (kb. 3000 és 6000 Ft között). Persze az lenne a "normális", ha a HD-k is a többi közé kerülnének.
Alternatívák? Sok helyen egy város - egy kábelszolgáltató a jellemző. A műholdasról már többen mondtak véleményt korábban is. A MindigTV szintén kérdéses - lefedettség nem elég, viszonylag gyér a választék.
Megint tipikusan magyar történet. Fejlett technikáról szól a fórum, de azt egy sivatagban kellene használni, hiányos vagy gyenge infrastruktúra mellett (HD TV kontra "analóg gondolkodású" szolgáltatók)...
-
AttyVin
aktív tag
No, ha már alantabb megint előkerült a felhősödés ügye, akkor egy újabb, talán nem túl intelligens kérdés.
"Vándorolnak-e" a felhők vagy ezek mindig azonos helyeken jelennek meg kezdettől fogva, illetve változhat-e a számuk, nagyságuk idővel (mondjuk 10 hónap alatt)?
Természetesen a mi D5500-asunk sem "felhőtlen" (de szerencsére nem zavaró módon), viszont úgy tűnik, hogy nem ott lehet azokat látni az utóbbi időben, mint korábban és mintha szaporodtak volna is...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
nightshadow #30890 üzenetére
A SilverCrest 1-2 ével ezelőtti kiadása üzemel nálunk.
Több, hasonló kategóriájú után ez volt eddig a legjobb vétel ennyiért. Valóban "sokat" tud, de persze nem éri el a Logitech színvonalát. 4-5 különböző gyártmányú készüléket (Sony, Samsung, LG, Orion) "szolgál" egyszerre. Viszont sajnos nem kezeli a Leadtek TV-tunert, amit sokszor használok...
Alapszinten gyakorlatilag mindent ki-be kapcsol, esetleg elindít bizonyos funkciókat (pl. DVD, stb.), valamennyire "tanítható" is, de az egyes bonyolultab programozásokhoz (pl. Samsung TV) már nem elegendő. Akkor bizony elő kell venni az eredetit...
Ha elegendő a ki-be kapcsolás, a csatornaváltás, a hangerő változtatása, egy-két kisebb funkció (pl. EPG lekérdezése) vagy esetleg a DVD elindítása, akkor ezekre jól megfelel.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
gukker1 #30833 üzenetére
A samygo nem egy ördögtől való dolog.
Ugyanúgy ésszel kell használni, mint bármely hasonló "eszközt", mondjuk a PC-n vagy egy androisdos telefonon. Erről rengeteg leírás és tapasztalat van a net-en.
A samygo és a 1016-os fw "visszaállítása" is többek között azt segíti elő, hogy hozzá lehessen férni - aki persze akar - olyan a TV-ben rejlő lehetőségekhez is, amit a gyártó az elmúlt időszakban egyre inkább "elrejtett" vagy egyszerűen jobban lehessen a TV-t használni.
Alkalmazni egyiket sem kötelező.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
CoolBoy323 #30811 üzenetére
Kiegészítve egy kicsit a #30817 hsz.-t, a felvett műsor "kinyerhető", de csak dekódolás után (korábbi hsz.-okban erről volt szó).
Ha fenn van és el is van indítva a samygo alkalmazás, akkor nem kell kikódolás és ki lehet a file-t írni egy PC-re.
Ha a samygo nincs éppen elindítva (pl. időzített PVR, amikor a TV ki van kapcsolva), akkor az első megoldás működik.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
sandró60 #30260 üzenetére
Mivel pillanatnyilag nem akarok ilyet vásárolni, így nemigen nézegettem jobban.
Annyi, hogy egymás mellett állnak bedobozolva és lehet vinni....Hogy voltak-e kibontva, használva, újradobozolva ezt nem tudom. Aki szeretné, nézze meg. Különben is, korábban volt szó a fórumon arról, hogy ilyenkor mire kell figyelni.
Baráti ár? Kinek mi. Ezekre 125.000 egység volt írva. Mindenki mérlegelheti, hogy igényei szerint és a technika alapján (D-sorozat, 3D, 32-es képernyő, stb.) érdekli-e vagy sem.
Csak azért tettem fel az információt, mert többen még mindig kerestek/nek hasonló masinákat (D sorozat).
Ennyi.
-
AttyVin
aktív tag
Akit esetleg még érdekel kisebb méretű Samsung, a fóti "megújuló-megszűnő" áruházban (most lesz "Madaras teszkó") láttam kiárusításban, dobozolt UE32D6500-asokat eléggé bartáti áron...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
kazoli85 #29407 üzenetére
A D5500-on - és gondolom a többin is - olyasmi a PVR működése, mint egy videómagnónál (beprogramoz - kellő időben elindul - a felvétel végén leáll).
Persze közben nincs adókapcsolgatás, illetve minden bizonnyal csak akkor, ha két tuneres ("igazi" PIP-es...) a készülék.
-
AttyVin
aktív tag
Akit érdekel.Erről talán még nem volt szó.
Miután a D5500-on az fw 1090-re lett "frissítve", a PVR-felvételből kinyert .srf file nálunk nincs kódolva! Így közvetlenül lejátszható vagy konvertálható.
-
AttyVin
aktív tag
válasz
AttyVin #29365 üzenetére
Az alábbi tárgytalan, mert az IP-cím beírása volt hibás.
A root-olás a javított számokkal már sikeres.
A 1090-es "fw" fenn van a TV-n (D5500).
Viszont a samygo root-olás nem megy.
A samygo-fiók létrehozása után a szinkrozinálás során ez az üzenet jön:
"Network or server interference occurred. Please try again later."
[ Szerkesztve ]
Üdv, Atty -
AttyVin
aktív tag
válasz
Tutu7030 #29295 üzenetére
A 1090-es "fw" fenn van a TV-n (D5500).
Viszont a samygo root-olás nem megy.
A samygo-fiók létrehozása után a szinkrozinálás során ez az üzenet jön:
"Network or server interference occurred. Please try again later."
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Tutu7030 #29295 üzenetére
A dolog valóban működik (D5500 - korábban a 1019-es fw volt fenn)!
Csak az újbóli pontosítás érdekében: nem az IP-címet kell átírni, hanem a DNS-t!
A másik, hogy amikor letöltött az fw, nálam 99 %-nál nagyon sokáig nem történt semmi, tehát kell egy kis türelem. Hasonlóan amikor "installálta" magát, mert egy kis időre a képernyő teljesen elsötétedett és a LED sem világított, de aztán kijelezte a frissítés folyamatát és szerencsésen újraindult...
-
-
AttyVin
aktív tag
válasz
utánvétel #29210 üzenetére
A felvétel konvertálásával kapcsolatban a 28203 hsz-tól van néhány ezzel kapcsolatos dolog.
Kipróbáltam (#28212), de jelenleg tényleg macerás és az eredmény eddig nem is a legjobb.
Valaki írta, hogy Linux-os rendszeren a konvertálás sokkal egyszerűbb.
Hogy miért kellene bármit is konvertálni,? Mert így nemcsak a TV-n lehet visszanézni valamit, hanem más eszközön is (NB, stb.). Meg aztán vannak olyan műsorok, amiket célszerű archiválni (olyan filmek vagy adások, amik nemigen vannak meg a net-en)....
-
AttyVin
aktív tag
válasz
vinikorn #28919 üzenetére
Hát, a telepítéskor felad egy kodek-telepítési opciót.
Azt nem tudom, hogy ezzel mennyire "szemetel" és mi van, ha nem engedem telepíteni.
Az AVIDEMUX-ot is használtam (nem ezekhez a formátumokhoz), de sokkal lassabb és kicsit nehézkesebb is. Viszont, ha csak konvertálunk és nem nagyon állítgatunk semmi mást, akkor valamivel jobb képminőséget ad, mint a másik.
Viszont mindkettő teljesen free...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Leone512 #28830 üzenetére
Elnézést, hogy beleszólok, de borzasztóan utálom ezt a boxos rendszert, ami egyre feleslegesebb is!
"Nálunk" az Invitel-nél is párosítva van a box és a kártya.
Viszont, ha simán egy Conax-modulba dugom, akkor megy közvetlenül is a TV-vel és régóta így használjuk.
Ezért célszerűbb talán először egy "kölcsön" Conax-szal próbálkozni és ha így nem megy, utána elindulni a "megrágott" kártyát cseréltetni...
-
-
AttyVin
aktív tag
PVR beállítása D5500-on itt.
Nálunk működik...
-
AttyVin
aktív tag
válasz
vinikorn #28606 üzenetére
(P:J)Trial limitations:
The Software copies files with the size below 64KB only.(/P)Hát, ennyire free...
Én ezzel próbáltam és ment is: ZAR 9.1 (recovery)
Hogy a felvétel konvertálása "warez-e" vagy nem, valószínűleg más kérdés.
Ennek a logikának megfelelően gyakorlatilag semmi sem lehetne másolható?
Ha VHS-re rögzítem az OK, ha digitálisan akkor nem? A minőségen
kívül mi a különbség? -
AttyVin
aktív tag
válasz
syler123 #28461 üzenetére
Nekünk is van egy D5500-asunk.
Látom, hogy sikerült a youtube "feljavítása".
Milyen módszer van (ha van) a teljesértékű netezés eléréséhez?
Ha eleve nem megy, akkor nem is kutakodom utána.
P.S.: Amúgy én is úgy látom, hogy tavaly év végén (amikor vettük) ez volt - a nem 3D-s kategóriában - az egyik legjobb ár/érték arányú TV!
-
AttyVin
aktív tag
Az első PVR-transzformálás sikerült, de a minőség sajnos még nem túl jó.
Programok: ZAR 9.1 (recovery) - DeSTroi (kikódolás) - VLC, Media Player Classic (lejátszás) - FormatFactory (konvertálás).
Valóban át kellett az egész Contents-et másolni az eredményhez.
Nálam a VLC egy "zebracsíkos" kép után kimerevedett és annyi. A MPC-n a .ts file lement, de folyamatosan szétesik a kép. A hang jó.
A .ts file (SD-felvétel) jellemzői.
Video: MPEG2 Video 720x576 (4:3) 25.00fps 15000kbps [Video - MPEG2, Main Profile, Main Level, 720x576, 25.000 fps, 15000.0 kbit/s (0077,e0,00)]
Audio: MPEG Audio 48000Hz stereo 128kbps [Audio - Hungarian, MPEG1 - Layer 2, 48.0 kHz, 2 chn, 128.0 kbit/s (0078,c0,00)]
Subtitle [No subtitle]A file-ok transzformálása után (MP4, AVI, stb.) a minőség romlott, de ezen még kell dolgozni.
Összefoglalva: végre működik a dolog, de sokat kell finomítani a dolgokon!
-
AttyVin
aktív tag
"Meg. Mit mondjak róla? Működik. Egyelőre a hülye ékezetes műsorújság zavar."
Nálam ez akkor jött elő, amikor a szerviz menüben megváltoztattam a TV típusát (D5500-ről másikra).
A visszaállítás után a karakterek is "megjavultak".
Esetleg nem lett átállítva valami a szerviz menüben?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
lacalama #27641 üzenetére
Mi csak a WMV-vel foglalkoztunk, mert van nálunk egy rakás régebbi videoanyag ilyen formátumban archiválva. Azok így most lejátszhatók.
Délután majd megkérdezem a gyereket, lehet, hogy tud-e valamit az iso-ra is.
Esetleg vannak itt más fórumtársak, akik jobban elmélyedtek ebben a dologban.
-
AttyVin
aktív tag
Kedves attamero81!
Lehet, hogy már volt róla szó - nem emlékszem -, de fel lehet-e okosítani egy D5500-ast teljesértékű net-tv-re?
Vagy nem alkalmas sem hardveresen, sem szoftveresen erre? -
AttyVin
aktív tag
válasz
zharmat #27591 üzenetére
"Segítsetek kicsit légyszi. Samsung ES6540-esnél hogy kell módosítani az automatikusan kiosztott csatornák sorrendjét. Egyszerűen képtelen vagyok megtalálni..."
Ezzel könnyebb lenne: SamToolBox.
Csatornalista mentése pendrive-ra - szerkesztés SamToolBox-szal (név, sorrend, stb.) - betöltés pendrive-ról - kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Battlefield 6
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen routert?
- Teljes verziós, ingyenes mobil játékok és alkalmazások
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest