Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csepy
őstag
-
Bogyi007
veterán
válasz
sajtos75 #132687 üzenetére
Nálam ugyanez a tévé van és nincs már ez a probléma. A Videokimeneti beállításoknál (nekem jó a magyar menürendszer is) a Felbontást 2160p - YUV420-ra állítsd át, ne pedig a 2160 - RGB-re. akkor nem fogja csinálni...
A tévén pedig ezeket a beállításokat használom. A Hdmi Uhd Color be van kapcsolva.
Aztán pedig ezek a beállítások vannak megadva, amik után végül bekapcsolom a Játék módot...
-
Partizan182
senior tag
válasz
sajtos75 #132696 üzenetére
Rdr2-t tök felesleges barométernek használni, PSPron a checkerboard felskálázás kifejezetten szar és kb 4 nappal ezelőttig a HDR konkrétan broken volt (most sem nagy szám). Uncharted, Ratchet, Horizon, Spiderman, GoW stb egy csomó jó cucc van, ahol a sub-4k felbontás ellenére makulátlan a kép, arra lehet hangolni.
-
Deck
titán
válasz
sajtos75 #132692 üzenetére
Pont, hogy 10-től káprázik mert a növények olyan túllövést kapnak, hogy csak na. Far Cry New Dawn, AC Odyssey, Horizon Zero Dawn, Days Gone stb. Mind HDR mellett Game Mode. Még az 5 is sok. Állj meg a játékba mozgasd a kamerát és figyeld a növényeket, beleremeg a kép náluk mikor mozgatod.
Külföldi fórumokon azt írták, hogy nem kell használni az élességet a jó minőségű játékoknál.
Nekem amúgy úgy rémlik, hogy a 10 az alap beállítás. -
PuMbA
titán
válasz
sajtos75 #132694 üzenetére
És alapértelmezetten mennyi volt az Élesség, amikor megvetted a TV-t és először bekapcsoltad a Játék módot? Mert az lesz a jó beállítás. PS4 Pro-n egyébként egy érdekes elmosás szerű effekt van, mivel nem bír a gép teljes 4K felbontást RDR2 alatt, ezt a linkelt videómban láthatod, tehát nem teljesen éles a kép.
-
PuMbA
titán
válasz
sajtos75 #132692 üzenetére
Attól függ, hogy melyik konzolon és milyen képmódban. A Read Dead egyébként használ valamennyi elmosódást, ami a felskálázás módszeréből jön, szóval nem kristálytiszta a kép minden konzolon
Xbox One X-en natív 4K csak, de ugye a DigitalFoundry videóban részletesen kielemzik a változatok közötti különbségeket.
-
Partizan182
senior tag
válasz
sajtos75 #132687 üzenetére
Tudtommal a ps4 HDMI vezérlôje a ludas, tehetsz rá bármilyen kábelt, nem lesz jobb. Drága kábelnek nagy hossz esetén (5+ meter) van elônye, egyébként ugyanaz. Nem tudom, van-e megoldás a problémádra, PSVR (gen1) dobozról nekem is elôfordul a fekete képernyô, pedig LG a tévé amivel használom.
-
-
mj1981
tag
válasz
sajtos75 #120704 üzenetére
Mi ez az elfeketedés pontosan?
Kb 1 hete irtam ide én is egy hasinlo jelenséget: xbox one x
4k gondol egyet és eldobálja a jelet pár pillanatra. Tehát fekete lesz a képernyő volt hogy alig máskor sokszor csinálta.
Áramtalanitás oldotta meg. Hdmi 1 ben csinalta átdugva egyől másikba nem.
Ha levettem a 4k-t a gépen akkor nem jelentkezett. -
-
sajtos75
tag
válasz
sajtos75 #118983 üzenetére
Illetve ezt csinálta valaki és állitólag nem jön elő a probléma.
"Elsötétedés: 6 napja nem láttam. Nem cseréltem kábelt. Nem jött meg a repeaterem (szerintem már nem is fog). Nem állítottam a tévén semmit.
Átraktam a ps4 hdmi digithangját PCM-ről DolbyDigitalra. Nem logikus. Nem ésszerű. Nem magyarázat. Lehet holnap előjön megint. Nemtudom.
_ESETLEG_ tegyetek egy próbát. Hátha" -
mintech07
tag
válasz
sajtos75 #118915 üzenetére
Eddig 2 óra játék alatt nem jött elő a hiba
Azt mondták akinek ilyen problémája van menjen be a legközelebbi Samsung szervizbe és ott megkaphatja a szoftvert, de idővel fent lesz a Samsung oldalán is. De feltöltöm valamelyik fájl megosztó oldalra ha valakit érdekel, az én tv-m Mu6102, nem tudom hogy más típushoz is jó lehet-e a szoftver. -
mintech07
tag
-
Shamat
aktív tag
válasz
sajtos75 #118814 üzenetére
Ez sajnos nagyon sok embernél jelentkezik, végleges és egyöntetű megoldás nincs rá.
HDMI Deep Colour kikapcsolás (talán ez segít a leginkább), HDMI-Link kikapcs, kábel csere, Yuv-ra váltás, HDCP kikapcsolás, stb. stb. mind-mind ideiglenes megoldást jelent csak, már ha jelent valamit egyáltalán.
Végleges megoldást kizárólag a felbontás 1080p-re állításával lehet elérni, de ugyebár akkor mi a fenének vettünk 4K TV-t...A Samsung 55KU6000-en fél év alatt egyszer sem jött elő nekem ez a fekete kép bevillanás, az új 50MU6102-n pedig már vagy ötször pár nap alatt.
-
Gombinyó
őstag
-
mintech07
tag
válasz
sajtos75 #118429 üzenetére
Igen, YUV-ra állítva nekem is megszűnik a fekete képernyő, megvan már tavaly agusztus óta a tv és azóta csinálja is hogy elmegy a kép, régebbi fw-vel is csinálta és az újjal is. :/ De nekem az elején mikor bekapcsolom mindig szokta csinálni utána egy kis ideig jó aztán megint elkezdi, elég zavaró dehát akkor marad így Yuv-ra állítva ha nincs más megoldás.
-
-
-
PuMbA
titán
-
Batib
őstag
válasz
sajtos75 #116719 üzenetére
Erről beszélek. Többen bekapcsolták már a szervízmenüben, de konkrét működésről még nincs infó. Az is lehet, hogy szoftveresen be lehet kapcsolni, de fizikálisan nincs bnne BT egység.
(#116720) bl4ze Én ugy tudom, hogy ez egy hibrid távszabályzó. Megy az infra része is, de nem minden funkció érhető el. Emellett BT-n is kommunikál a tévével.
-
sonye
senior tag
válasz
sajtos75 #116550 üzenetére
Nekem egy Logitech K400 van.
Ezen a menük elérése kicsit macerásabb, mert a funkció gombok nem tökéletesen kompatibilisek.Kaptam kölcsön egy Samsung Smart Keybouard VG-KBD2000-t, az BT-s. De nálam dobálja le-föl a TV.
Valószínűleg a wifi mellett a BT nem stabil.
De a samsung billentyűzet kimondottan kényelmes. -
PuMbA
titán
válasz
sajtos75 #115772 üzenetére
HDMI 2.0-ás kábeled van ugye? A TV-n a képbeállításokban bekapcsoltad az UHD HDMI Color-t a PS4-es HDMI portra?
Új hozzászólás:
Az RTINGS új méréséből látszik megint, hogy a Meleg 2 a természeteshez, azaz a kalibrálthoz legközelebbi színtónus -
dethroner
veterán
-
PuMbA
titán
válasz
sajtos75 #101835 üzenetére
Három hozzászólással feletted írtam le, hogy mik közül lehet választani:
"A KU6000 nem tud HDR-t megjeleníteni, így semmilyen különbséget nem látsz a sima anyagokhoz képest. KU6400 esetén már van valamennyire szemmel látható változás a nagyobb színtér miatt, KS7000-ren meg teljes az élmény, szembeötlő a különbség, mert ez tudja az igazi HDR-t. Az UHD Premium plecsni jelzi ezt egyébként."
-
PuMbA
titán
válasz
sajtos75 #101816 üzenetére
A KU6000 HDR jelet tud fogadni, de megjeleníteni már nem tudja, mert ahhoz drágább panel és elektronika kell. A KU6400 már nagyobb színteret jelenít meg HDR esetén, de fényerőben ugyanolyan, mint a többi TV. Igazi HDR a KS7000-től van, ami a legnagyobb színteret és a nagyon fényes objektumokat is megfelelően jeleníti meg.
-
KD6-3.7
őstag
válasz
sajtos75 #101816 üzenetére
Nekem is KU6000 van Xbox-hoz. Input lag nagyon jó, ajánlott PC-hez és konzolhoz játékra. Filmnézésre már nem annyira oké, bár én napi rendszerességgel mozizok rajta és nekem megfelel. HDR funkciót elvileg csak marketinges, mert nem elég jó a panel benne a valós HDR-hez, bár én nem próbáltam még ki mivel a fat gépem van. HDR-hez pedig kéne egy One S vagy PS4.
-
Tegla80
addikt
válasz
sajtos75 #53568 üzenetére
Szia
már 1x leírtam,h nekem is így frissít folyamat(1éb okok miatt ugye),h "lerakja alulra az ikont",majd "rányomva" töltöget és felpakolja oda ahova kell. "web browser és konyhatv" volt most utoljára ami így került nekem be.De minddel így működik nálam. jó ez így,ha jó a rendszer.
próbáld meg,mert ha jó a "server" akkor helyre kéne rakja az ikonokat.
Nálam gond nélkül megy a smart a megvétel óta.
Tegnap épp hetiheteseztem(igaz,nekem "alap",h FW hez nem nyúlunk,épp ezen okok előjövetele miatt)
-
bajtokarpi
őstag
válasz
sajtos75 #53568 üzenetére
Szia!
Smart Hub-bal dettó gondom van. Ez a Samsung Magyarország, egy kész röhej! Én többek között azért is vettem samu tv-t, mert nekünk elég sok samsung termékünk van a családban, és ezidáig példásra vizsgáztak a segítőkészségükben, és a problémák megoldásában is. Hangsúlyozom, ezidáig!!! Most viszont röhej, amit művelnek, full hülyének nézik az ügyfelet. Nagyon gyanús nekem ez a SH probléma, nem értem, hogy mit szarakodnak ennyit.
-
Flashget
félisten
válasz
sajtos75 #53470 üzenetére
Összevissza hablatyolnak, mert fogalmuk sincs róla.
Német oldalon megjelent azon tévék tipusai melyek tudják a HBBTV-t és azon gyorsba megnézve ES6100-tól felfelé mind tudja. De még a D6500-as is tudja e-manula szerint, mindössze a tíltást kellene feloldaniuk egy fw kiadásával és egy appot felrakni. -
Tegla80
addikt
válasz
sajtos75 #52924 üzenetére
"...De érdekes,hogy mindezek lekerültek az alsó sávba....."
akkor no para, tényleg.
nekem ugyan így frissíti amikor azt csinálom amit fentebb írtam.Azzal a különbséggel,h utána kb pár percen belül a helyére kerül az app.(fel középre,mint pl ez a konyha lószr ) Addig teker és frissítés felirat van .
Plusz itt jön a samsungos dolog,h karbantartás vagy mifene van a serverrel is. (más ország is pl ezért megy sztem,mert ott nincs karbantarcsi .)
sztem "kialussza" a dolgot és ha az éjjel megjön(ne,de kihúztad) a szerver ,és kapcsolat akkor kijavítja magát.
vebbful
igen -
-
donjohnson
addikt
válasz
sajtos75 #52881 üzenetére
igen, nálam is ez volt a trükk. tiltani kellett, majd újra engedélyezni, és úgy már működött.
a cseh alkalmazások törlésére egy módot tudok, vissza kell állítani a smarthubot alaphelyzetbe. tools gomb menüjében 0000-át beírni és akkor letöröl mindent. sajnos így újra le kell tölteni az alkalmazásaid.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest