- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celtis
veterán
-
direwolf
őstag
válasz
warren29 #126368 üzenetére
Nem táblázatokat nézek, hanem hogy az emberi szem "felbontóképessége" 100% éleslátás esetén 1 szögperc. Ez egy közmegegyezés empirikus módszerek alapján, de kvázi standardnak számít a biológusok és az optikusok körében is.
Pitagorasz meg tangenstétel, és máris ott az eredmény. Amúgy a legtöbb ilyen táblázat is ez alapján készül, csak van aki nem akarja ezt elfogadni, és mindenféle misztikus dolgot is belemagyaráz.Amúgy meg tök mindegy milyen távolságból mit nézel, csak a lényeg, hogy ne akard magadnak bemesélni, hogy látod a különbséget ahol már lehetetlen.
-
warren29
aktív tag
válasz
warren29 #126329 üzenetére
Ja meg persze vegyél NAS-t is - már ha számít a kényelem és a gyorsaság - hacsak nem akarod a fél életedet másolással tölteni a 40-80GB-os filmek miatt, vagy marad a PC, pendrvie...
Nekem számított így pont egy éve mindent cseréltem/megvettem egyszerre de azt mondom megérte. -
mpo
veterán
-
Celtis
veterán
válasz
warren29 #126038 üzenetére
A statikus háttérvilágítás érték mennyiben növeli vagy csökkenti a dinamikát? Ha lejjebb veszem, a fekete szint fényereje is csökken.
Amennyiben a háttérvilágítás beállítás azt jelentené, hogy mekkora a maximális megengedett háttérvilágítás nagyon fényes tartalom esetén, akkor valóban befolyásolná a dinamika tartományt, de így meglátásom szerint csak eltolja annak mindkét végét. Lejjebb véve a háttérvilágítást, nem tudja a TV az 1000 nitet csúcsban, na bumm. De javítsatok ki ha tévedek. Mindenesetre nekem nagyon bántó a 100%-os beállítás. -
PuMbA
titán
válasz
warren29 #125599 üzenetére
"Fejlesztenek ezerrel"
Inkább optimalizálnak, hogy minél több legyen a profit, ugyanis a régi FullHD alsó-közép kategóriás Samsung TV-k jobbak voltak a képminőséget összességében nézve, mint a mai azonos kategóriájú 4K-sok. Okostelefon fronton is 3 éve ugyanazt adják el, fejlődés 0. Fejlesztés az autóiparban, számítástechnikában van, de az utóbbiban is ugye belassult a dolog.
-
direwolf
őstag
válasz
warren29 #125587 üzenetére
Ez messze nem egyklikkes művelet
Arra akartam utalni, hogy ha azt ajánlod az "egyszerű" usereknek, hogy álljanak neki transcodolni, és remuxolni, azzal ingoványos területre kalauzolod őket. Elsülhet a dolog nagyon jól is, mert mindenki meg tud tanulni szinte bármit, csak akarat kérdése, de ha az egyklikkes gányoknál kötnek ki, abból lehet csalódás is, ha valaki igényli a minőséget.
Ehelyett meg akár le is tud tölteni egy AC3 hangfolyamú verziót, ami tényleg egyklikkesszerk: jó a hangcuccod, nekem is Yamaha van, de ennél sokkal szerényebb. Én meg szoktam hallani a különbséget egy 640 kbps-es AC3 és egy 9000 kbps-es DTS között (úgy 10x a különbség/csatorna)
Na jó, ez extrém, de 2x szokott lenni, és ott is hallani
-
direwolf
őstag
válasz
warren29 #125585 üzenetére
Én értem amit írsz, nekem nem kell elmagyaráznod
Csak kijavítottalak egy rosszul használt kifejezés miatt
szerk.: azért fenntartásaim vannak azzal kapcsolatban, hogy ezt mennyire egyszerű megcsinálni. Tudom, hogy vannak egyklikkes transcoderek, de a minőség felett nem tudok olyan egyszerűen elsiklani ahogy Te teszed. Ha meg belemegyünk a részletekbe, akkor a parancssoros tömörítőknél lyukadunk ki, jobb esetben valami guival megtámogatva
Volt, amikor csináltam, még a DVD -> divx időkben
-
mpo
veterán
válasz
warren29 #125512 üzenetére
Nálam is így van az 55MU8002-nél a nem ajánlott TP-Link C2 AC750-nel.
A nagyon drága Samsungokban is 100 Mbit/s a kábeles sebesség.
Mértem a tévén mindkettővel, egyszer már kiraktam az eredményt.
[kép]A Minix Neo U9-H-val megy a 4K HDR és a Dolby Atmos, DTS:X, van már másik mediaplayered?
-
-
ekkold
őstag
válasz
warren29 #125113 üzenetére
Ha megnézed a magyar apróhirdetési oldalakon a használt tv hirdetéseket, akkor kb. azt látod, hogy hulladékokat árulnak olcsón, amelyik meg még viszonylag jó, azt drágábban adják mint egy frissebb modell jelenlegi bolti ára - mert sokan úgy gondolják, hogy megvettem közel félmillióért, nem fogom 100....200 körüliért eladni, aztán meg csodálkozik, hogy senkinek se kell annyiért, illetve mindenki alkudni akar. Ha megemlíted, hogy a boltban garival, +áfával is olcsóbb, akkor meg, meg vannak sértődve. Lehet, hogy máshol könnyebb, de itt nagyon gyakori az ilyen mentalitás. Nemrég rendeltem meg én is egy új tv-t, de előtte azért körülnéztem a használt piacon... elég lesújtó.
-
-
anjani182
őstag
válasz
warren29 #117758 üzenetére
Az engem nem érdekel, hogy te milyen re-mastered filmeket nézel -és hogy az hogy és miből! van feljavítva, én azt mondtam, hogy az eredetileg filmszalagra felvett felvételek bőven tartalmaznak elég információt, ahhoz hogy jó minőségű legyen/lehessen a film!
Olvass (ha tudsz angolul):
"35mm film, the kind of film used for most old movies, can easily be considered around 20 megapixels or greater in resolution. The lesser used but absolutely enormous 65-70mm film has, as you’d guess, roughly double the potential resolution of 35mm film and could be converted into a 30-40 megapixel image. Coincidentally Ben-Hur, the movie you referenced, was shot on 65mm film.
Standard 16mm film has roughly half the surface area of 35mm film and can be considered around 10 megapixels or greater in resolution. 8mm film, the film many old home movies and budget films were shot in, varies the most widely in quality but typically depending on the equipment used and the film quality can have anywhere from 1-5 megapixels or so."
-
anjani182
őstag
válasz
warren29 #117754 üzenetére
Elolvastam, úgy látom még nem jutott el az agyadig, hogy a filmszalagokon elég információ van ahhoz, hogy FHD-be vagy 4K-ba kiadjanak egy filmet, legyen az régebbi! Figyelj már ide, a Vissza a jövőbe-t is kiadták újra többször!
A fostalicska egyéb filmeket (ami nem volt kasszasiker) nem fogják, mert amennyibe belekerülne újramasterelni, töredék árát se hozná vissza, mert senkit nem érdekel
Ennyi...érthető?!
Érted, hogy ki ADHATNÁK sokkal jobb felbontásba? DE NEM FOGJÁK!!!
-
anjani182
őstag
válasz
warren29 #117750 üzenetére
Pedig nincs! A Dunkirk-ot is filmszalagra vették fel és a mostanában kiadott legjobb minőségű film lett belőle -ami a képet illeti! Akkor ezt kombináld össze!
De hogy a régi filmekhez visszatérjek, régebben a Duna HD adta a Colombo-t, 70-80-as évekbeli sorozat, gondolom dereng, na aszittem' berosálok a minőségtől, úgy még soha nem láttam mint a Dunán!
Számtalan régi filmet újra mastereltek már...régen gondolom az adathordozó korláta is szűkös volt, illetve LCD technológia sem létezett, 576i-re "gyártották" gondolom a filmeket.
Mai szemmel nézve, azért mert egy jó digitális fényképező csinálhat 20-30-50Mpixeles képet, kb. egy honlapon sem találkozol ilyesmi képpel, bőven tömörítik őket, helyhiány miatt...
-
arnicode
tag
válasz
warren29 #117600 üzenetére
Szándékos butítás meg vissza fojtás..
ugye pl az elhíresült 2016-os KS széria kiemelkedő minősége vs 2017 MU
...mert nem hiszem ,hogy vért izzadnak a mérnökök,hogy összehozzák egy szériatípus tudását, úgy hogy utána kényszer szabadságra kell menjenek és pszichológushoz járjanak mert belerokkantak a melóba.
Kb az lehet, hogy van egy doboz ilyen elektronika, egy doboz olyan, melyikből olcsóbb idén egy konténerrel.
Méltatlan magatartás a fogyasztókkal szemben.. -
GEPESZ66
veterán
válasz
warren29 #117546 üzenetére
Olvasgattam a neten,s valaki azt írta,hogy nála a netkábel miatt volt ilyen.
Ki kellett húzni,majd újra csatlakoztatni.
Elég régen volt áramtalanítva,lehet ez is kell néha.
Van még rá 21 hónap garancia.
Ha tényleg hardveres hiba, akkor csak megadja magát ennyi idő alatt. -
frizso
senior tag
válasz
warren29 #117532 üzenetére
Nem azt írtam, hogy nem szép a képe, csak azt hogy nem lehet jól beállítani!
Az egyetlen mód amiben elfogadható a képe az az 4k filmnézés, ahol lélegzetelállító, de sajnos a nap nagy részében nem ez megy a Tv-n. Engem speciel zavar a nagyon kicsi a betekintési szöge, mivel elég nagy a nappalink és nem csak a Tv-vel szemben ülve szeretném nézni a Tv-t. Továbbá az is zavar, hogy nagyon tükröződik a kijelző felülete, így a sok ablak miatt nappal szinte nézhetetlen a Tv! Az is zavar, hogy ha jól beállítom a TV-t UHD filmekhez, akkor FHD és SD filmeknél a szuper fekete miatt a részletek elvesznek és az árnyékokban lévő részek nagyon sötétek, szó szerint kivehetetlen, hogy mi is rejlik ott. Szóval nagyon bosszantó, hogy adások között mindig állítgatni kell a TV színbeállításait. Ezen tudtam javítani egy színkalibrálással, de ez is nonszensz, hogy egy TV-t házilag kell kalibrálni, hogy értékelhető képet adjon!!!Vettem egy közép felső kategóriás Tv-t ami számomra közel sem hozza az elvárható képminőséget.
Én elhiszem, hogy mindenki seggre ül az UHD látvány láttán, de egy TV ne csak natív felbontáson adjon szép képet. A régi 5 éves IPS TV-m ezen igényünket bőven kiszolgálta az új ezen a téren meg sem közelíti.
VA panelt többet nem veszek, mert nekünk nem jött be. Lehet hogy a teszek alapján ez lenne az igazi, de az én szememnek ez nem jött át. Persze ez az én szubjektív véleményem, nem kell belőle általános konzekvenciát levonni. -
stemplar07
őstag
válasz
warren29 #117532 üzenetére
mindennel egyet értek amit írsz .. Ráadásul nekem egy 65MU7052 m van , ami csak egy közép kategória , de mindenben sokkal jobb mint az előtte 8 napig ,,élvezett,,
LG65SJ850V ,,felső kategóriás,, ( vicc) IPS ..
Az volt maga az ipari hulladék ...
Szemorvost javasolnék a forumtársnak , vagy ... hagyja abba esetleg a trollkodást..vagy egy hibás darab van neki ..
LG -ből csak Oledet szabad venni (az valóban kiváló ) de abból is érdemes 5 év garival .. Na meg morzsa porszívót ...az nem nagy kockázat -
stemplar07
őstag
válasz
warren29 #117400 üzenetére
Hát igen ahogy írtam is neked, a mostani eszemmel a 75KS8000.. 690-ért (a -27% akcióban)lett volna számomra is ideális
ha várok 1 hónapot, de most már mind1 :-) nem olyan rossz azért a 65MU7052 sem..
vagy amit még megnéztem és bizony nagyon tetszik, az pedig a Sony 65X930 ...de majd 3 év múlvaés az már 75"-lesz
-
-
stemplar07
őstag
válasz
warren29 #117255 üzenetére
Lehet ,bár supporot/garanciát tekintve nem egy kategória a Zidoo .. én 100"on sem látok különbséget a Pop/dune javára ..másrészt a régi BD iso FHD gyűjteményemet nem dobom el , mert a 4K belépett ..gondolom más sem..
És bizony a DTS:X/Dolby Atmos sem árt ha tudja a player, mint ahogy a Himedia igen.. bár a dekódolást inkább a Yamahára bízom :-)
jah és akkor nem beszéltem arról ,hogy a Popcorn A410 az Atmost nem kezelte rendesen ,akadozott, igaz a Dune igen, a Dune-k szoftveresen jobbak , a popcorn egy sledrián programozói gárda, 5 FW-ből jó ha egy volt jósoha többet Popcorn..
-
stemplar07
őstag
válasz
warren29 #117232 üzenetére
Dune HD/Popcorn A400-410 után vettem a Himedia Q10PRO-t , azt kell h mondjam , hogy FHD-ben azonos a képe (Optoma HD26+100") , UHD/HDR-ben pedig jobb mint a 65MU7052 saját lejátszó képminősége, a menü villámgyors, gyakran van rá frissítés , és aki szereti a Kodit annak külön jó dolog az is. Az Imprex javító HD-ben legalább olyan hatékony mint a Popcorn VXD/Oppo darbee javítók . ( emellett nem vitatom, hogy a Pop/Dune (nincs HDMi2.0a kimenet..) és különösen az Oppo minőségibb cucc , de túlárazottak, és az OS- lassú,elavult stb.)
Nem csoda fegyver , de 50-ért HDMi2.0a kimenettel , FHD/4K BD menüvel is lejátszik , iso/könyvtárból is, és bár nem kadencia helyesen..de FHD 3D-t is tud.. ennyiért jó vétel ..
Új hozzászólás Aktív témák
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Nintendo Switch 2
- Battlefield 6
- Formula-1
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- További aktív témák...
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3016, 98% Akkumulátor
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest