- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
YASKATIR
senior tag
válasz
MATEO6600 #20401 üzenetére
Nyugodtan tedd fel, 1 perc vissza tenni a root-ot TWRP-bol a SuperSU telepitessel. Ha jol emlekszem, akkor az appokra is emlekezni fog a SuperSU, szoval semmit sem kell allitanod.
A linkelt weboldalrol neked a Recovery Flashable.zip v2.82 kell.
-
Styleair
aktív tag
válasz
MATEO6600 #20090 üzenetére
Nekem is csinál néha ilyet, de én Nova Launchert használok. Ilyenkor visszaállítom az alapértelmezett kezdő képernyőt MIUI-ra. Ok, majd vissza Novára és utána már újra működik.
Én viszont arra lennék kíváncsi, hogy a háttérképeket, hogyan lehet a kedvencek közé menteni, és, hogy lehet beállítani, hogy csak a kedvenc háttérképeket cserélgesse zárt képernyőnél.
-
mrszitya
senior tag
válasz
MATEO6600 #16297 üzenetére
Sajnos igen, csak API2-vel használható ki a szenzorokban rejlő valós potenciál. Root nem elengedhetetlenül szükséges, de TWRP-s mókolás igen.
Redmi Note 3-nál ezzel viszont 90%-os eséllyel működésképtelenek lesznek a gyári MIUI kamerapp egyes módjai (mint a HDR, kézi szürkület), és az API2 tiltása nem javítja ezt (csak egy TWRP rendszermentés). Újabb Xiaomiknál még nem tudom, e tekintetben mi a helyzet.Itt vannak összehasonlító képek a gyári kamerával. Az API2 engedélyezési módját is megtalálod. Google Camera-t pedig innen tölthetsz például.
-
trebrona
nagyúr
válasz
MATEO6600 #13569 üzenetére
A TV-nek tudnia kell a wifi-display-t.
Telefonon wifi beállításokban azt hiszem, vagy ha lenyitod az értesítősávot, van kivetítés kapcsoló.
De bármit keresel, beállításokban felül a keresősávba beírod, listázni fogja.Szerk: vagy, ha a TV nem tudja a wifi-dispayt-t, de DLNA képes, akkor playről valamelyik DLNA alkalmazás.
-
Dr.NX
addikt
válasz
MATEO6600 #12050 üzenetére
Nekem is ilyen full cover üvegem van csak Asling néven Gearbestről.
Az "olajfolt" (ez elég találó leírás amúgy) középen nekem is megvan, már az elejétől fogva, kikapcsolt képernyőnél zavaró. Egyébként meg mintha hőmérsékletérzékeny lenne, utcáról bejőve nagyobb a mérete.
Eddig nem mertem felszedni és újrarakni, félek hogy nem tapadna rendesen. Érintéssel nekem nincs bajom, talán csak a jobb alsó sarok egy picit érzéketlenebb.
Írták, hogy egyes kijelzőknek más a domborulása, ez okozhatja szerintem az olajfoltosodás. Vagy az, hogy nem tökéletesen (100.00%) párhuzamos a telefonnal, ezért nem illeszkedik a 2.5D-re. -
orso0355
őstag
válasz
MATEO6600 #12055 üzenetére
Szerintem nem az számít, hogy 2 vagy 4 hónapja használja valaki, hanem hogy milyen körülmények közt? Pl. én ezt az egészet még berakom egy bebújtatós tokba, úgy megy táskába, zsebbe, bárhova, így kényelmes, emellett a tok kizárja hogy bármi hozzáérjen, karcolja, felszedje, nem tudom mit csináljon. (A tok az előző telómról maradt, nem lenne muszáj használni, de szeretem.) Másnak eleve nem elég a szilikontok, keményebb kell, ami nyilván más behatások ellen is jobban véd.
(#12060) Drughi
Lásd fent
gondolom te jobban nyúzod, vagy ilyesmi.
-
vince
őstag
válasz
MATEO6600 #12055 üzenetére
Én nyertem: 5 hónap és 21 nappal ezelőtt tettem fel az üveget a telefonomra
-
vince
őstag
válasz
Ha le van zárva a képernyő, akkor hogyan tudta vélt érintéssel vezérelni a zenelejátszást?
(#12052) orso0355
Nillkin tokkal használom, nem szorítja rá a széleit, de így is hibátlan - leszámítva, hogy egy kisebb esést követően a sarka korábban letörött -
orso0355
őstag
válasz
Nekem is ez az üveg van, és semmi gondom vele - valóban VALAMENNYIT számít az érintésnél, persze, de hát erre lehetett számítani azért. Viszont nekem le nem pattog, nem jön fel, nem érzékeli úgy, mintha nyomnám (eleve lezárt képernyőnél hogy érzékelné?), szóval én még mindig használom, és teljesen rendben van.
Másnál olvastam, hogy feljön a széle meg levegős, nekem sima szilikon tok van rajta, és az pont lefogja a széleit, lehet, hogy ezért viselkedik másképp.
-
fradi81
veterán
válasz
MATEO6600 #5090 üzenetére
Ja tényleg, akkor ez a változat lehet nem is lenne jó.
-
shifty!
senior tag
válasz
MATEO6600 #4264 üzenetére
Scrub style, kicsit érdesített a felülete, jobb tapadást biztosít a kézhez. Elsőre szokatlan lehet, de gyorsan megszokod a tapintást és utána nagyon tetszetős. Ugyanakkor a hátlap görbületénél érezhetően kezd megkopni az érdessége, de nem zavaró egyáltalán.
@(#4258) sunavlys Tudom, de most lesz szolgáltatóváltás következő hónapban, egyébként meg céges flottás szám volt, szóval mindenféle engedélyeztetés meg miegymás kellett volna hozzá, inkább hagytam, nekem bőven elég a 3G is
@(#4270) DJGABI. Nem feltétlenül jársz jobban azokkal sem, nekem most LOS14.1-en 1 nap 5 óra futásidő, 4 óra SoT és 21%-nál töltőre tettem... Android rendszer 29%, Android OS 14%, kijelző 12% fogyasztási arányokkal. Ebből a kijelző 12%-ára 412 mAh számított fogyasztást írt. Szerintem durván optimalizálatlan a kernel (Ami LOS szerint 360 MB nagyságú, erősen soknak érzem) , abba pedig nem lehet belenyúlni szerintem a source code-ok kiadása előtt.
-
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
MATEO6600 #2779 üzenetére
Na, ez azért derék hozzáállás a részéről, ellenben erről a kétféle beszállító általi kétféle tok anomáliáról a termék leírásában is ejtenie kéne pár szót, mert amit te kaptál, annak köze nincs a mintaképekhez, és enyhén szólva is gagyi.
Emleget itt picivel magasabb árat. Való igaz, május 24-én rendeltem, akkor 3,60 volt, kemény 56 centtel fizettem érte többet a mostani 3,04 $ helyett.
Remélem, megkapod a normálisat.
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
MATEO6600 #2773 üzenetére
Szívesen!
Igen, már a múltkor is mondtam neked, de most a biztonság kedvéért ismét rámentem a rendeléseimben a termékre és ugyanúgy ide dob át, ehhez a dattap márkához, és pont ehhez az eladóhoz. Valami nagy-nagy turpisság van a dologban. Nekem az jött, mint ami a képen van, és meg se moccan, semmivel se koccan az arany rész rajta. Elfogyott volna az a készlet, és ez az új? De ez így nem járja, nem stimmel a leírással, ez hibás teljesítés, félrevezetés, neked meg pofára esés, mert az az új tok, amit kínál helyette, nem igazán alternatíva, max nagy kompromisszumok árán, de inkább akkor se...
-
fzoli86
tag
válasz
MATEO6600 #2704 üzenetére
1. Jól bepárásítasz a fürdőben, ajtó becsuk, légmozgást minimalizálsz. (Fürdés után a porszemekre ráragadnak a vízcseppek amelyek ezáltal nehezebbek lesznek, összeállnak és leszállnak a földre.)
2. Ráilleszted a kijelzővédőt és rögzíted hosszanti irányban egyik oldalon.
3. Felhajtod a kijelzővédőt és letakarítod a kijelzőt alkoholos törlővel.
4. Sok helyen mikroszálas tisztítást javasolnak én nem szeretem mert a törlőkendő mindig hagy maga után szöszt.
5. Esetleges szöszök leszedése a segédmatricával.
6. Lehúzod a kijelzővédő fóliáját és ráhajtod a kijelzőre.
7. Bubikat szépen kisimogatod. -
válasz
MATEO6600 #2704 üzenetére
Szuper jól takarítsd le a kijelzőt, NE legyen rajta szösz/porszem, egyéb szennyeződés, próbáld rá a fóliát (még a lehúzható réteggel együtt), hogy hova kell helyezni, hogy pontosan úgy legyen rajta, ahogy szeretnéd, majd tedd fel, lehetőleg elsőre jól, mert visszaszedni nem igazán lehet.
-
-
válasz
MATEO6600 #2637 üzenetére
Szia, én is ettől a bolttól rendeltem, de ennyire durva mozgást nem tapasztaltam. Nem állítom, hogy tökéletesen patent - az ipaky tokom szorosabban fogja a telót -, ettől függetlenül ez jobban tetszik, ezt használom. Kétségtelen, hogy az alsó felső lefogató rész nálam sem tűnik nagyon stabilnak.
Más: Ami aggaszt, az az akku merülés gyorsasága, ami nagyjából egy szinten van a Huawei Y5. készülékemmel,
bár annak csak 2000 mAh-s akkuja van. Mondjuk az android rendszer akku használata az Y5-ön - EMUI alatt - mindössze 1% jellemzően készenléti állapotban, a 4X még nem ment 25% alá. Remélem lesz rá megoldás... -
gingerbalm
aktív tag
válasz
MATEO6600 #2637 üzenetére
azt nem mondom, hogy nekem is egyből bepattant a helyére, kínlódtam vele vagy 10 percig, közben aggódtam, nehogy akkora erővel nyomjam, hogy eltörjön
nem mindegy, hogy hol állítod meg a telón a fekete alapot, ha azt jól belőtted (és aranyszegélyek nélkül remekül csúsztatható a belövéshez), akkor utána egy nagy lélegzetvétellel második felvonás a szegélyek rápattintása, kis türelemjáték, de helyre megy, szerintem neked is menni fog
-
gingerbalm
aktív tag
-
lócitrom
őstag
-
MATEO6600
őstag
válasz
MATEO6600 #2599 üzenetére
Support levele a mikrofon problémára, hátha valakit érdekel:
Greetings from Xiaomi!
I understand your concern and regret the inconvenience you have experienced. I would request you to follow the below mentioned steps in order to resolve this issue:
Check in recorder (Tools >> Recorder)
Perform hardware testI would request you to follow below mentioned steps to perform hardware test:
Dial *#*#6484#*#*
Select the option of Main Mic/Loop Back (For Mic test) or an appropriate option in which you are facing an issue
Follow the steps mentioned over there and check the result (Some sensors also have an option of calibrating. Press that also)
If result pass, then please create the backup and factory reset the device, but if it failed then would request you to coordinate with your regional support for a quicker resolutionHere are the steps to reset your device after creating the backup of your data:
Sign Out from your Mi Account : -
Go to Settings
Select Mi Account
Then confirm to Sign OutCreate a Backup : -
Go to Settings
Select Additional Settings
Select Backup and Reset
Select Local Backups
Select Backup
Select Accounts and Contacts & Deselect System
Then select Backup so that a backup would be createdFor Finding Backup File :-
Go to Internal Storage
Select MIUI
Select Backup
Select All Backup(Note :- Please save the backup file in your system so that your important data would be prevented)
For factory reset:-
Go to Settings
Go to Additional Settings
Backup and Reset
Go to "Factory Reset"After that update the latest MIUI version and to update the latest MIUI version please select "Settings - About phone - check update" in your device, if there is a new version available, please follow the steps to complete the update.
If you can’t update the phone system by OTA, please create a backup of all the data which is available in your phone and follow the below mentioned steps for ROM flash.
For ROM flash follow below steps:
Visit http://en.miui.com
Click on downloads, select appropriate model
Click on global version and download full ROM (Stable version)
Copy the downloaded zip file to downloaded_rom folder in internal storage of the device. (If you do not have the folder named downloaded_rom in your device, then request you to create new folder by this name)
Go into tools select updater
Tap on top right corner(...) and choose update package
Browse for the folder downloaded_rom and select ROM file
Tap on updateRestore the Backup :-
Go to Settings
Select Additional Setting
Select Backup and Reset
Select Local Backups
Select Backup File
Select Restore in order to complete this processAlso would like to inform you that we are not selling the Mi Phones in US/European region and also not having the service centers as of now. So regret to inform you that we would not be able to provide you any assurance for the repair service. If the issue persists after performing all troubleshooting steps then would request you to please coordinate with your source of purchase.
Please get in touch with us if you need any further assistance.
Thank you for being a valued customer. Have a nice day!
Regards,
Avinash
Xiaomi Customer Support -
emerzee
aktív tag
válasz
MATEO6600 #2269 üzenetére
Tényleg rövidre zárva a dolgot, mit szólnál, ha a boltban kiírnák, hogy 15 a zsemle. Kérnél 8db-ot. Adnának négy normális méretet, meg négy gyufásdoboznyit. Az is 8 zsemle... Vagy 4 frisset és 4 penészest. Az is 8 zsemle... Esetleg 4 normálist, 2 kicsit, meg 2 zsemlés fényképet... Érted, mi a gondom. Ha téged nem zavar, hogy nem a meghirdetettet kapod, az engem nem zavar, de az zavar, ha én nem a meghirdetettet kapom. Az már más dolog, hogy a memória se annyi és a háttértár se, csak eddig külön voltak jelölve a 4+4-ek... De majd ehhez is hozzászokunk. Sajnos a világ, nem afelé hajt, hogy igazat írjunk, hanem, hogy jónak tűnő dolgot hazudjunk! Sajnos ez viszont akkor is csak hazugság... A vásárló megtévesztése...
-
lócitrom
őstag
válasz
MATEO6600 #2185 üzenetére
rosszul beállított szűrők. eléggé kicsi dinamikát eredményez. ismert probléma, csak a fejlesztők nem nagyon akarnak ezzel foglalkozni. hardver szinten egyébként nincs gond elméletileg. generációk óta zaklatják a felhasználók a fejlesztőket ezzel egyelőre eredménytelenül.
-
starr
őstag
válasz
MATEO6600 #2092 üzenetére
Igen androidon nem játszik a yt a háttérben.
Sok mindent kipróbáltam mostanában, én is WP-s voltam 4 évig, egy hónapja váltottam.
Képekhez Quickpic, videókra MX player, zenére Blackplayer, böngésző sztem a gyári. Kamera "A better camera" vagy Open camera, de van sok jó. Roottal megoldható a DNG mentés, és korlátozottan a 192kHz-es audio is. -
lócitrom
őstag
válasz
MATEO6600 #1891 üzenetére
bizonyos értelemben regisztrálnod kell. érdemes gépen csinálni. használhatod a meglévőt, de kell hozzá majd társítani egy új Google-s címet, viszont későbbiekben nem kell azzal bejelentkezned. amolyan alias lesz. itt regisztrálód a meglévővel, a Gmail címet meg vagy elfelejted, vagy valamire hasznosítod. mikor belépsz a telefonnal a meglévő MSN/Hotmail/Outlook fiókoddal mutatni fogja mi a társított új címed, azt fogja felhőhöz használni és azon lesz minden adatod, ha szinkronizálsz és nem a Microsoft szerverén. ennyit nem árt tudni.
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
MATEO6600 #1869 üzenetére
ízlések és pofonok, kinek mi tetszik, nekem aranykerettel tetszik, és szerintem az a lényeg, hogy annak jó legyen, aki használja, ezért hangsúlyoztam, hogy számomra az aranyteló fehérje szörnyű, rosszul lennék, ha azt kéne nézegetni, de lehet, hogy másnak meg pont az a kedvenc, az jön be
-
gingerbalm
aktív tag
válasz
MATEO6600 #1865 üzenetére
amelyik szemből van fotózva, az is aranyszínű, a tölőcsatinál látszik, hogy a tok töltőkivágásán belül aranyszínű, annyi a turpisság, hogy fekete keretes fólia van rajta
itt a sajátom, példának, a teló fekete, a tok ugyanez, és nekem aranykeretes a fóliám, a tok töltőkivágásán belül a készülék fekete
-
MATEO6600
őstag
válasz
MATEO6600 #1756 üzenetére
Még egy kis help kéne!
A fentebb említett linken lévő tokok közül a feketét venném.
Nem sikerült kitalálnom, hogy a képen lévő telefon arany vagy fekete színű?
Mert a szélei így a tokban aranyak, hátul viszont fekete.
Ha azt a külső akarnám elérni, akkor fekete vagy arany színű telefont kéne vennem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged