- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
Rakd újra az ICS -t, ha ez már megvolt és nem jött helyre tőle akkor szerviz (esetleg még a 2.3 -mal is próbálkozhatsz).
-
LamaCube
addikt
"Ne próbáld egy asztali géphez hasonlítani, annak semmi értelme nincs."
Pedig itt ezen van a hangsúly. A skype nagyon eszi a procit és a memóriát is. Az mellett még böngészni és elvárni, hogy egy 1 ghz-es proci ne röccenjen meg tőle az nagyon pc-s elvárás egy tablethez. No offense
-
Victoryus94
őstag
Nem értem, mi a gondod. Az ingyenes torrentek (pl Ttorrent, és Atorrent) korlátozzák a netet 200(vagy 250)kb/sec-re (ezt a market oldalon jelzik is!). Ezt az én xPADom tökéletesen kihasználja. Ne mondd, hogy nem kell sok erőforrás a torrentezéshez, mert igenis kell! A számítógépes utorrent is eléggé lassítja a gépet(főleg, ha az régebbi)szüleim gépén pl a youtube videó is szaggat, ha megy a torrent, és a skype is. Beszéd közbe lehetetlenség böngészni, és videóhívás közben ha más is fut, már szaggat/befagy a gép. Minél több fel/letöltő van, annál inkább(+minél több torrent aktív jelenleg).
Skype nekem nem szakadozik. És beszélgetés közben még nem próbáltam mást csinálni. (mi a fenének? ez nem 4magos PC 4giga rammal, hanem 500mb ram, és 1GHz-es proci, ezt tudtad, amikor megvetted, ne várj el többet, mint egy középkategóriás mobiltól).
Youtube streaming, és online videót is néztem, azt is töltötte min. 250-300 kilobyte/sec-el. (kb. 2000-2500 kilobit/sec=kb 2megás ADSL-nek felel meg) nekem itthon 5megás van(vidék) de közbe ment másik gépről is a net, így lehet, hogy tudna gyorsabban is tölteni, a 200kb mindig megvolt)xPAD-70, Android 4.0(hivatalos WayteQ-es).
A wi-fivel volt egy kis gondom a napokban, de ez kelzsoca javaslatára megszűnt (format: cache particio)U.i.: bocsi a helyesírási hibákért pl. kis/nagy betűk, vessző-pont keverése. Tabletről írok, és sietek, mert nincs sok szabadidőm)
-
Lasy
veterán
Sziasztok, hamarosan szerzek én is egy ilyet (xtab-70).
Tényleg csak 5 órát bírja az akku?
folyamatos wifit fogom használni, mert mint láttam az én mobilnetemet nem kezeli.
de olvasom, hogy van akinek csak 3 órát..
Remélem azért sok mindent ki lehet hozni belőle ahogy olvasgatom.Gondolom az első hozzászólást sokszor el kell olvasnom.
Mi az amit érdemes megnézni rajta?tjb007
Mi van akkor ha itt a 2.2-őt kihagyom, és egyből a 2.3-at teszem fel?
ugyan úgy nem fog bekapcsolni? -
ee-boy
csendes tag
Nekem sikerült az audio. Először is x-TAB70-em van ,de csak pc-vel sikerült eddig hibátlanul.
2.3.4-n jó volt a skype képe is, most kipróbáltam ICS-el, de ekkor már az ismert csíkos kép van csak. A hang oké.
Az apámnak x-TAB70i-je van, na azzal a hang így loopolódva gerjed, használhatatlan. Ez a skype-ra is érvényes és g-talkon keresztül is.
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
tjb007
nagyúr
Nyomj egy resetet és kezd újra (persze ha azóta nem sikerült).
(#7637) Pistiboy88
Ezt már kérdezte valaki korábban is (lehet, hogy pont te), a válasz változatlanul ugyanaz.
Nincs OC kernel és nem is lesz. Nem tudom hol olvastad ezt de ezt te soha az életben nem fogod 1,5GHz -en járatni. A processzor ajánlott órajele 800MHz, ez lett felemelve 1GHz -re, szóval ez már alapból megemelt órajelen működik. Elképzelhető, hogy 50, max. 100MHz tartalék még van benne de ezzel nem lennél kisegítve és a gépnek sem tenne jót.
Az Allwinner A10 -nél szokták írni, hogy 1,5GHz de az sem fog annyin menni, nem véletlenül jár mindegyik gépben max. 1,2GHz -en. -
Brutális eb
addikt
Részben értelek meg minden de azért kicsit túlzás volt ez a én vagyok az isten mert elköltöttem 40 rugót nyaljanak ki attitude.....
Nyugalom.Ha legalább felsorolnád mi az az ICS-ben ami ennyire életbevágó,hogy nem tudsz várni még pár napot-hetet?
Ha mondjuk 3 héten belűl vagy egyáltalán nem érkezik teljesen jogos a felháborodás de én ilyet hivatalosan kijelenteni nem láttam csak azt,hogy türelem dolgozunk a cuccon.
A másik meg az,hogy nem is igértek egyáltalán updatet eleinte mégis párat már kaptál....
-
Polllen
félisten
-
tjb007
nagyúr
Nem mindegyiket, a Motorola és Nokia (ha jól emlékszem ilyennel is próbáltam) nem ment egyáltalán (értsd:még a hang se jött normálisan), a Sony Ericsson headsettel viszont okés volt.
(#5640) Polllen
Állítható egy (fizetős) alkalmazás segítségével: [link]
(#5650) Raypapa
Önmagában ez nem lehetne probléma, itt szerintem a kártyaolvasóval lesz valami gond, valószínűleg másoláskor megsérül az adat és ez okozza ezt a problémát.
-
atravel
tag
igen, szétnyújtja, de gondolom, a TVátállításávsl ez megoldódna. illetve, ha más felbontásban teszem ki, megint más.
Fulm lejászása jólszokott kinézni, mert akkor a videoplayer kezeli a felbontást, tehát azok nem torzulnak.
maga a tablet kezelő felülete pedig középen egy keretszokott olyankor lenni (ami eltűnik, ha nem mozgatom az egeret)
Egy USBs egeret rákötni szerintem nem lehet nagy kihívás. Próbáld ki hogy a tied mit tud. -
dunta
csendes tag
Talán mégsem kellene emiatt visszamondanod a digit.
A probléma csak az, hogy digis kapcsolat esetén a TAB nem tudja lekérni a szolgáltatótól a DNS szerverek címét, ezért a cím feloldás (név --> ip cím hozzárendelés) nem megy.
Emiatt van, hogy a wifiről átváltva néha még megy egy kicsit, aztán amikor új helyekről kérne adatot egykettőre megáll minden.Az okát nem tudom, de egy lehetséges megoldás egy ismert ip címen levő publikus DNS szerver használata. Ilyen pl. a Google DNS (8.8.8.8 vagy 8.8.4.4). Elsőre olyan javító csomagot csináltam ami megpecseli a 3G beállításokat és fixen ezeket a szervereket használja, de aztán rájöttem, hogy kevésbé macerás megoldás is van.
A marketről letölthető egy Set DNS nevű progi ami pont erre való. Megadhatod, hogy wifi illetve 3G esetén milyen DNS szervert használjon. Válaszd itt a Google DNS-t és aztán mehet a szörfölés.
Remélem tudtam segíteni, szia!
-
tjb007
nagyúr
Szoftveres gombokat tudsz varázsolni a Button Savior nevű alkalmazással azt viszont nem tudom, hogy lehet e alulra helyezni.
Van még egy hasonló de már fizetős alkalmazás, a Virtual Button Bar, ezzel elméletileg oda rakod ahova csak szeretnéd. -
foxi69
tag
A garanciális ügyintézésük kritikán aluli.
Egy 3 hónapos Logitech G9 egérnél jelentkezett a hiba. A nagy sebességű mód csak függőlegesen tartva illetve fejjel lefelé működött. Az egeret visszavittem a vásárlás helyére (jótállási jegyet ugyanis nem adtak, így fogalmam sem volt, hogy ki szervizeli), de 6 hétig nem történt semmi érdemi. Azután jött a telefon a boltból, hogy a 1,5 hónapos távollét után visszajött a szervizből az egér, mehetek érte. Sajnos semmit sem csináltak vele!!!! Azt mondta az üzletvezető, hogy a Logitech visszaküldte"Teszt OK" jelzéssel. Vagyis a javítás nem sikerült, cserélni nem cserélték, a szerződéstől való elállással nem élhettem (nem kaptam vissza a vételárat), úgyhogy "harcolhattam" a pénzemért a Békéltető Testület bevonásával. Azt később megtudtam, hogy a Logitechnél nem is járt a reklamált egér, az pusztán az Extreme Digital szervizében vette át a műhelyszagot.
Végül úgy oldódott meg a probléma, hogy megkeresésemre a Logitech magyarországi képviselete nagyon segítőkész volt és küldtek egy új egeret.
Az Extreme Digitalnál azóta sem és soha többet semmit nem veszek, mert az ügyfél náluk a vételár kifizetése után már egy nagy senki! Nem nekem kellett volna telefonálgatnom és leveleket írnom, hogy a jogos kifogásomat a helyén kezeljék.
-
atravel
tag
Igazad volt. Ma reggel levettem a töltőről és kikapcsolt kijelzővel otthon hagytam. Leszedtem az unkeylockert és most este 100% az akksi
Desire főzött ROMjában van olyan opció, hogy deaktiváljuk a lockscreent. Jó lenne ebbe is. Végülis kicsi a valószínűsége, hogy feloldódik a zsebemben és felhívom a szingapúri nagybátyámat
Lockscreen nélkül sokkal gyorsabban ébredt a tab és még gyorsabban hadrafogható. Ha esetleg valakinek van bevált programja erre, az is érdekel. -
-
freddyreal
csendes tag
nekem csak azért tűnik fel nagyon, mert a mobilomnak 3,7 inchen kb ugyanekkora a felbontása, ráadásul az amoled, és ég és fold a különbség. Persze ezzel nem azt mondom, hogy nem használható, de ha valaki hozzászokik egy minőséghez, sőt, párhuzamosan használja vele, azért annak erősen szemet szúr. Amikor megvettem, egy csalódásnak éltem meg, hogy nulla a fényereje, kb csak szemből látható jól, és a színek is fakók, de hozzá lehet szokni, ráadásul ennyi pénzért nem is várható el jobb. És persze az is igaz, hogy amikor vettem a telefont, akkor egész pontosan 3,5x ennyibe került, szóval nem egy kategória, és ezért nem is várom el azt a minőséget.
a memoriánál a belső tárhelyre gondoltam, mert az a 2,8 giga kb semmire sem elég...egy film felfér sima divx-ben, és vége. Persze a ott a memoriakártya, de ha lenne benne 16, vagy 32 giga, akkor a belsőt használnám, nem a kártyát
-
lolchief70
aktív tag
Lehet hogy az én szememmel van a gond.
Van egy Milestone egyesem, aminek nagyon jó a kijelzője, a felbontása 854x480 pixel 3,7 colon. Színek szerintem nagyon jók, a kép kontrasztos.
Ehhez illetve a többi kiállított tabhoz képest mondtam, hogy sajnos a képernyő nem az igazi.
Úgy tűnt, mint már másnak is a fórumon, hogy a színmélység kevés, a színek fakók stb stb.
A látószög nem érdekelne annyira, ha legalább szemből szép telt képet kapnánk
Még megnézek egy 10 colosat hátha annak jobb a kijelzőjeValaki azt írta, hogy csak a főképernyőn tapasztalható a fakó kép, az alkalmazásokban már nem. Ez mennyire igaz? Jobb lenne a színhűség és a kép pld egy játékprogramnál?
Rusi írta: "A képminőségen ez elsőre nem látszik, mert az Android ezen változata a jelek szerint nagyítással hidalja át a neki nem szabványos felbontást. Ez azt jelenti, hogy az parancsikonok, a menü ikonjai és sajnos a háttérkép is ilyen. Viszont alkalmazások futtatásánál már látszik, hogy van egy kis többlet pixelünk."
Lehet, hogy emiatt nem látom olyan szépnek a főképernyőt? -
Samus
addikt
Nyilván, de szerintem a Wayteq lesz. Erős a hardver, és sokmindent ki lehet hozni belőle. Amire használni fogom, arra jó lesz, bár félek, hogy a kijelző filmekhez nem a legjobb választás, de netezni kétséget kizáróan jó. Jópár kínai nevenincs cucc sokkal jobban néz ki, és papíron még ennél is erősebb hardvert mutatnak (például ez, de teljesen névtelenek, garanciát nehéz lenne érvényesíteni kifelé, támogatás szerintem nem nagyon van, és a megbízhatóságról sincs semmi információ...
Nekem csak az a fontos, hogy gyors legyen, mint a rakéta. ha böngészek 6 fülön, és közben jön egy mail, váltok a Gmail app-ra, elolvasom, majd vissza a böngészőbe, nem akarok várni és fekete képernyőt bámulni. Ezt tudja a Wayteq?
Egy ideje már nézegetem, de 0% THM a Samsung TV és monitorokra volt, nem? A főoldalon hatalmas felületen volt kint...
-
Samus
addikt
Hiszed vagy sem, én is ezen gondolkodom.
Egy netbook-ot majdnem használhatnám ugyanarra, amire a noteszt (bár hiába a billentyűzet, ha kicsi, és nem túlzottan kényelmes), tovább bírja (de ugyanaddig biztos), hatalmas tárkapacitás (a legolcsóbb típusok is 320GB-s háttértárral vásárolhatóak), nagy kijelző (10"). Ellenben ez a tablet kisebb, emiatt könnyebb kézben tartani (egy netbook-ot nem nagyon tudsz, maximum az öledben), az érintőkijelző teljesen más. A kezelése gyorsabb és könnyebb, de közel sem használható annyi mindenre, mint egy netbook. De egy 60k-s netbook (Asus 1011PX-BLK005) nem képes 1080p-s videókat lejátszani, és HDMI sincs rajta, sőt, talán a 720p sem nagyon megy a kis Atom-on. A Wayteq pedig akár médiaboxként is használható TV-re kötve
Jelenleg ott vagyok, hogy ennyiért (45k) nem kapni jobb tabletet a 7" kategóriában, néztem a kínálatot, de nincs. A legolcsóbb netbook, amit találtam újonnan, az említett eeePC, de 15k-val beljebb van...
-
szponzor
senior tag
Próbáltad már a Bluetooth File Transfer programot? Anno 1.6-os Android-on én ezzel tudtam csak küldeni.
Más: most először én is csináltam egy Quadrant tesztet az X10 Mini-mről (Cyanogen Mod 2.3.5). 1006 pontot kaptam rá, pedig hardveresen már alsó kategóriának számít, szóval a 2.3-as szoftverrel az xPad is jóval többet fog elérni szerintem.
szerk.: a 600 MHz-es proci 750-re húzva, ha ez számít itt.Az amúgy elírás, hogy a 100-as modellbe már 1,3 megapixeles kamera kerül és a 70-esben meg 0,3 MP-es van?
-
Samus
addikt
-
kelzsoca
félisten
Kérdezz/kérdezzetek csak nyugodtan, amire tudok/tudunk válaszolunk
Hát a játékok más gépeken sem futnak el hibátlanul bizonyos okok miatt, illetve azért sem mert ezek a játékok bizonyos célhardverre készülnek, így a tökéletes futtatáshoz szükség lenne magára a készülékre, amire készül, amit ugye emulálni nem tudunk, még egy Chanifire3D-vel sem sajnos.
-
-
-
tjb007
nagyúr
Normális, majd megszokod, hozzászoksz.
Nem egységekként változik hanem nagyobb blokkokban, 5-10-15 stb. százalékonként, a lényeg, hogy amikor elérte már a 99% -ot és "sípol, ciripel" a töltő húzd ki majd dugd vissza.
Hogy, lehet e ezzel valamit kezdeni azt majd kelzsoca megmondja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciával, 27% áfa
- Microsoft Surface Pro 7 12.3" i5-10. 8GB/256GB Windows tablet,üzletből, 27% ÁFÁS
- Ipad Pro 9.7 Wi-Fi+Cellular 32GB Space Gray, üzletből, garanciával,
- Samsung Galaxy Tab S9 12/256GB 5G 2028.04.22. gyártói jótállás
- Ipad Pro 12.9" 1. GEN 256GB Wifi+Cellular, Szép állapotban, üzletből,
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest