- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mewryck
tag
válasz
xabolcs #16194 üzenetére
banki programokra gondoltam amik fontosak és már nem futnak el sajnos (unicredit, revolut)
a többi mind hétköznapi/átlagos progi, csak már azok sem futnak el a 6-on, miattuk nem izgulok (pontgyüjtő appok, pl mol move a tankoláskor, lidl plus, ilyenek)igen, azt tudom hogy az új telepítés mivel jár, amire szükségem van megoldom
#16195:
Köszi az infót.
A cél a stabilitás lenne hosszú távon + egy jó ideig ne kelljen újból android verziót frissíteni , mert nem frissülnek tovább az appok...Tavaly cseréltem ki a gyári akkut, ha a gyári akkuhoz képest feleannyit elmegy, örülni fogok.
A telefon hardvere és mérete elég az én felhasználási szokásaimnak, így nem váltanék még telefont. -
sz.j
nagyúr
válasz
xabolcs #16186 üzenetére
Az Android hibakeresőre gondolsz?
Ha igen akkor azt hogy kell használni?
Ui:
Ha erről lenne szó sajnos ehhez nem értek és félő, hogy több kárt okoznák mint hasznot ... -
ironbed
aktív tag
válasz
xabolcs #16181 üzenetére
Nem mostanában nyitottam, de nekem egy 12-es Pixel Experience van rajta. Jól megy, de nem egy "Fittipaldi".
Viszont egy Poco M3-at nyitottam ki Linux Mint alatt tavaly év végén és emlékeim szerint jóval egyszerűbb volt, mint a Windows-os "bohóckodás" a driverekkel.
Megnézem majd mint használtam, de mintha xda-s topic-ból vettem ki az infókat.
Ez Windows-os virtuális gépes leírás: [link]
De szerintem csak egy adb/fasboot driver és adb/fastboot csomag telepítés kell.
Utána simán összekapcsolódik és adb parancsokkal bármi már írható is a bootloader/rom -
vendelin8
csendes tag
válasz
xabolcs #16179 üzenetére
Jó rég csináltam már, nem emlékszem. Volt valami "hivatalos" tool erre, de az lehet, hogy csak windows-on ment. Ha így volt, akkor biztosan megpróbáltam wine-on keresztül. Volt olyan telefon is, amit a linux egyáltalán nem látott, és a párom windows-án tudtam csak megoldani.
-
22Dávid22
aktív tag
válasz
xabolcs #16160 üzenetére
Nagyon-nagyon régen ROMoltam, de el tudom képzelni, hogy ha recoveryből kézzel telepíted a frissítést, akkor működni fog. Ha jól emlékszem, a GApps miatt nem tették lehetővé a közvetlen frissítést új Android verzió esetén, mert abból is A14-hez való verziót kell telepíteni, azaz frissítés előtt célszerű formázni a /system-et (az addon.d mappa miatt), majd kézzel feltenni a frissítést és a GApps-ot (és egyebeket, ha használsz, pl. Magisk).
Nem tudom, milyen recoveryt használsz, de valószínűleg van benne egy backup funkció, amivel pillanatképet készíthetsz a telefonról, amire visszaállhatsz gond nélkül, ha mégsem sikerülne a frissítés, viszont a belső tárhelyet kézzel kell lementened, a mentés azt nem tartalmazza. -
kiir
tag
válasz
xabolcs #16156 üzenetére
BT-wifi lassúság: mindeddig úgy tudtam, hogy ez köztudott
. Mindenesetre itt a fórumon volt róla szó, meg egyébként is taglalják. Nálam gyári rommal is ilyen volt, meg LOS-sal se más.
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #16155 üzenetére
Multkor - par hetes uptime utan - megbolondult a BT: nem szeretett volna bekapcsolva maradni.
Gondoltam is, hogy nem sokat fejlodott a LineageOS 20, mert ezt a gyari szofttal is tudta.Aztan, hogy ne legyen felesleges az ujrainditas, letoltottem a legfrissebb LOS-t, s nem hittem a szememnek!
10 azaz tiz MB/s-sel toltodott a heti LineageOS kiadas.Utana ramertem iperf3-mal is, szinten 10 MB koruli eredmenyt produkalt. Megneztem a halozatokat es 150 Mbit/s kapcsolati sebesseget irt.
Hogyan sikerult ezt osszehoznia? 20 Mhz szeles N-es halozatokat tartok ... valamelyik AP-nak megis sikerult az 40 MHz-en dolgoznia? Csak mert azota is mindig 72 Mbit/s.
A masik amit ekkor kitapasztaltam, hogy bekapcsolt BT-vel kiabranditoan lassu ugyanez a mutatvany: 800-1500-2500 KByte/s
Mihelyst kikapcsolom a BT-t, rogton 5-6 MByte/s. Ezt mas is tapasztalja? Gyari rommal is ilyen?
-
vendelin8
csendes tag
válasz
xabolcs #16131 üzenetére
Az enyémen nagyon romlik az akksi, gondoltam beállítom az ütemezett leállást és újraindulást éjszakára, mint itt: https://www.gadgetbridge.com/how-to/3-simple-ways-to-schedule-auto-power-on-off-on-your-android-phone/
De ez a havocomon nincs, és az AutoOff inkompatibilis vele. De ha a lineage 19 tudja, akkor feltenném. Megnéznéd légyszi, hogy bármelyik megy-e ezek közül? -
kiir
tag
válasz
xabolcs #16131 üzenetére
Ja, akartam is írni, mert nekem a LineageOS for microG simán viszi a Revolutot és az OTP banki appját. Igaz, Magisk nélkül.
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #16129 üzenetére
A Play aruhaz mukodik, de nem meglepo modon a SafetyNet bukik mind a "Basic integrity"-nel mind a "CTS profile match"-nal.
Szerencsere ez is csak a hozza nem ertesemet tukrozte!
Azert bukott, mert feltettem a Magisk-ot de utana nem uzemeltem be a (forkolt) safetynet fix modult. Az erintetlen LineageOS rendben megugorja az ellenorzest.
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #16129 üzenetére
Szerencsere csak vaklarma volt!
A hivatalos fastboot (land_global_images_V10.2.1.0.MALMIXM_20190114.0000.00_6.0_global_d6200458a8.tgz) image-bol gyonyoru szepen visszaalltam gyarira:
kicsomagoltam, odaalltam a szkriptekhez es lefuttattam az OS-nek valot: flash_all.sh$ ls -gG
total 36
-rw-r--r-- 1 3144 Jan 14 2019 flash_all.bat
-rw-r--r-- 1 3048 Jan 14 2019 flash_all_except_data_storage.bat
-rwxr-xr-x 1 1794 Jan 14 2019 flash_all_except_data_storage.sh
-rw-r--r-- 1 3165 Jan 14 2019 flash_all_lock.bat
-rwxr-xr-x 1 1876 Jan 14 2019 flash_all_lock.sh
-rwxr-xr-x 1 1855 Jan 14 2019 flash_all.sh
drwxr-xr-x 2 29 Jan 14 2019 images
-rw-r--r-- 1 77 Jan 14 2019 misc.txtIgy nez ki egy sikeres futasa (Linux alatt).
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #16128 üzenetére
A telepites csak azert nem ment elsore, mert ahogy a leirasban is szerepel, dinamikus particionalast hasznal, igy azt is frissiteni kell (super_empty.img)
Mivel nem tudom, hogyan lehet a dinamikus particionalasrol a regi particionalasra visszaterni, ezert nem ajanlom a LineageOS 19 es ujabb verziok hasznalatat!
Persze, ha valakinek ez nem gond az nyugodtan hasznalhatja. A Play aruhaz mukodik, de nem meglepo modon a SafetyNet bukik mind a "Basic integrity"-nel mind a "CTS profile match"-nal.Se a Redfox (RedWolf-027-land.img) se a legujabb TWRP (twrp-3.6.2_9-0-land.img) nem indul: mutatjak a boot logojukat, de nem jutnak tovabb.
A LineageOS recovery termeszetesen mukodik, de az nem tud annyit, mint az elozo ketto. -
retesz147
addikt
válasz
xabolcs #12195 üzenetére
Rendben, köszönöm!
Úgy lesz, hogy kikapcsolom a telót, jelenlegi kártya kivesz, betesz a 64-es,arra mentem a rendszert.
Majd nem teszek be semmit az új ROM-hoz, amíg tesztelgetem.Ha átment, akkor beteszem régi kártyát, ha nem ment át, akkor visszaállítom a régi rendszert és első indításnál teszem be a régi kártyát.
-
törölt tag
válasz
xabolcs #11929 üzenetére
Megoldódott a problémám
Leírom pár sorban , hátha segítek ezzel másnak is .Szóval került hozzám egy Redmi 3s Prime.
Nem kapcsolt be ,se edl , se fastboot. Se MiFlash ,se QFIL nem tudott vele mit kezdeni.
Állítólag frissítés után járt így . Szerintem nem OTA frissítést kapott.
Számítógép látta.
Én töltöttem töltőről utána se történt semmi .Pedig a töltő jó azóta is ezt használom.Egyszer sokáig hagytam összekötve számítógéppel (teljesen véletlen) és láss csodát be bírtam kapcsolni
Utána azért újratelepítettem MiFlashel global stable romot és azóta is jól ketyeg
-
kukinyo
addikt
válasz
xabolcs #11885 üzenetére
Köszönöm szépen a felajánlásodat
de nem ijedek meg ilyen feladatoktól.
Természetesen újraindítottam és visszaraktam egy mentésemet.
Most hétvégén úgy se nagyon lesz időm foglalkozni vele.(#11887) trebrona: Igen, lehet hogy már a frissítést tették fel.
Vagy ezt csak ota-n lehet frissíteni? Mert a mérete alapján egy egész rom. -
dannyl
addikt
válasz
xabolcs #11720 üzenetére
Mivel olyan családtagomé, akinek nem szivesen adnám vissza, hogy kuka a teló, így nem állok neki. Mondom neki, hogy búcsúzzon az adatoktól, aztán ennyi. Legközelebb bepipálom neki az USB debugot, hátha megint elfelejti...
De köszi szépen az infókat, mindenképp hasznos volt.
-
spileraaa
senior tag
válasz
xabolcs #11596 üzenetére
Ez max akkor jo ha elmegyek par napra kirandulni Budpaestre (Erdelybol) kulonben nem jo
de koszi a tanacsokat
amugy anyi hozatartozik meg a storihoz hogy ujbol en voltam a hibas mind az elsonel mivel valami gatyi foliat raktak ra kepernyo csere utan ami max a karcoktol ha vedet volna es mikor megjot ez a folia (vagy hogy is nevezik) [link] nem raktam fel sporolni akartam ezert vartam a cserevel
mikor megtortent a baj csak utana raktam fel
igy viszont nem derult ki hogy megvedte volna vagy sem de gondolom nagyobb esely lett volna elkerulni ezt
ui. a regi hozaszolasaimat hogy tudom viszanezni? nem kapom sehol ra a lehetoseget
-
-
lócitrom
őstag
válasz
xabolcs #8880 üzenetére
á, igen. az lesz az. nem tudtam, hogy verify néven fut. de ezt kerestem. ráguglizva meglett. hogy pontosan mire jó még azt nem tudom, csak emlékszem, hogy anno vagy féléve belebotlottam. gondoltam hátha ad valami pluszt.
bár ez nekem valamiért zsákutca. azt írja az IMEI-re, hogy érvénytelen...
-
csongi
veterán
-
KMT
addikt
válasz
xabolcs #8556 üzenetére
Szintén. Először azt hittem, hogy a képben volt effekt...
Ami viszont ennél is bosszantóbb, hogy manapság "rá szokott aludni" a hívásokra is. Mármint 10-15 mp-ig nem csinál semmit a telefon, annak ellenére, hogy a hívó félnél kicseng.
Az még hagyján, hogy egy app értesítését nem jelzi egy telefon, de hogy egy hívásról lemaradjak az elfogadhatatlan.
-
hati
addikt
válasz
xabolcs #6604 üzenetére
Azért mert van OTA, még nem kötelező telepíteni. Én sem szoktam, látván az engem nem érdeklő fejlesztéseket. Az eheti is nagyon "ígéretes". MIUI8 6.12.22
-
lócitrom
őstag
válasz
xabolcs #4740 üzenetére
feltettem a 422-est. na most ezzel változatlanul nem látom, hogy hogy a bánatba lehet hexában kiolvasni az értékeket. és gyanítom az egészet alapvetően ott értetted félre, hogy feltételezhetően IMEI-t akarok kiolvasni, amihez biztos jó a konvertáló, de máshoz nem. szóval nem lehetne, hogy simán csak QXDM-en belül NV Browser-rel kiolvasd az értékeket és bemásold? mert így a büdös életbe nem érek révbe ezzel a kis projektemmel, ha instrukció nélkül vakon keresek egy valószínűleg amúgy nem létező funkciót egy programban. három verziót néztem meg, egyikben sem találom.
-
lócitrom
őstag
válasz
xabolcs #4745 üzenetére
az NVRAM nem ismeretlen. rájöttem, hogy ez az egyik számomra legutálatosabb dolog Androidban, legalábbis régen az volt. gyártótól függ, de többségében törölhető és ez az, ami igazán zavar. na de ez mellékes. eddig nem volt saját Androidos vasam. ez az első, ami valóban enyém és nem véletlenül esett erre a választás. hardver és MIUI viszont beszoptam vele némileg, mert amikor rendeltem nem volt úgymond nemzetközi változat. így ha kedvező áron is jutottam hozzá, de ez galibát okoz. aztán elkezdtem bóklászni, hogy mit tud lapka és hogy van-e eleve rá mód, hogy engedélyezzem rajta a B20-at. elméletben van, legalábbis a specifikációja alapján. aztán azóta leírások tömkelegét próbáltam átrágni amiatt, hogy mit lehet kihozni ebből. mivel ezek mondhatni globális változók, ezért aztán kell nekem egy olyan 3S, ami eleve nemzetközi kiadásként lett kiadva. így meglenne nekem is a megfelelő konfiguráció és kipróbálhatnám, hogy valóban megoldható-e ilyen módon az EU LTE és úgy egyáltalán az összes frekvencia. eddigiek alapján nem tudom eredményes lesz-e, mert vodás vagyok...de ha bejön, akkor már megérte. belepiszkáltam már, de az nem evidens, hogy vajon CSAK 2600MHz-et használ csak vagy 800MHz-et is? ráadásul az a legbiztosabb, ha egy ugyanilyen eszközből kapom a konfigurációt és nem egy másikból.
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #4723 üzenetére
De jo, hogy nem olvasom el teljesen a kiirast.
De legalabb mas megteszi!"Also, we are looking for Global Beta testers for the following devices - Mi Max 32GB / Redmi 3S/Prime. Please note that only Mi 5 beta users get Andriod 7.0 based MIUI."
Bocsanatot kerek mindenkitol, aki arra gondolt, amire en is, hogy ez egy Android 7.0-as teszt lesz!
Persze, ez meg nem cafolja azt, hogy lesz 7-es Android Redmi 3s-re.
-
-
lócitrom
őstag
válasz
xabolcs #4610 üzenetére
légy szíves válaszolj. mivel olvastad ki az értékeket és hogyan szerkeszthető be hexában?
más:
gyári fólia van a telefonomon, ami ugye matt. viszont véletlenül váltottam az előlapi kamerára, ami marhára homályos képet mutat, mint most kiderült. ezt a fólia okozná? vagy kuka az előlapi kamerám? -
eFeMeR74
senior tag
válasz
xabolcs #4501 üzenetére
Köszi. Közben sikerült mind a három gomb egyszerre való nyomásával a twrp lépni és ott a törlés(wipe) és supersu telepítése után felállt a rendszer. Igaz mindent újra kellett raknom, de nem gond. Most még azt nem tudom, hogy a felajánlott frissítés után elszáll-e a root és a twrp? jelenleg 0 6.11.03 van fent
-
Nashville
tag
válasz
xabolcs #4262 üzenetére
Igen köszi ezeket is megnéztem már. A Dokumentumokat (valami MIUI cucc lehet) engedélyeztem ami később talán az újraindítások után ki tudja miért mindig letiltódik, de engedélyezés után a fájlkezelőket így már rá tudom venni az SD kártya kiválasztása után, hogy tegyék a dolgukat a Total Commander és Solid Explorer is, viszont a Titanium Backup hogy SD-re tegye a mentéseket nem működik semmilyen formában. Majd kipróbálom az igo- val is kíváncsi leszek.
-
Nashville
tag
válasz
xabolcs #3522 üzenetére
Sajnos neki sem sikerült végül. Mielőtt ide írtam felvettem vele a kapcsolatot, mivel tökre ugyanazok a beállításaink. Tényleg mindenen végigmentem, amit eddig ajánlottatok a fórumban, a "Forras"- nak is 100%- ig megfelelnek a beállításaim. Szóval mindketten (és még ki tudja hányan) megoldásra várunk. Amúgy láttam a miui angol fórumában sorban állnak a userek ilyen problémával, amikre válasz nincs, de lehet az adminok a háttérben intézkednek. Na ezt nem tudom, nem vagyok túl jó angolos.
Még ezt is elkövettem, ilyen ajánlat is volt a repertoárban, driver digitális aláírás ellenőrzés letiltás: [link]
Találtam egy ilyen 4 napos kivárós videót, neki így sikerült: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged