Xiaomi Redmi 3s - így lett igazán jó

Ott nyúltak hozzá, ahol kellett, így már tényleg egy kompromisszumok nélküli, kedvező árú és sokoldalú telefon lett belőle, amely a középkategória egyik ásza.

Hirdetés

Bevezető

Amikor már pusmogták, hogy a Redmi 3-nak készül egy módosított verziója, akkor csak annyit tudtunk, hogy ebben lesz végre B20 támogatás. Aki nem tudja, hogy ez miért fontos, annak eddig sem volt az, de aki nem Budapesten használna mobilnetet, hanem kisebb településeken és olyan készüléke van, amely nem ismeri a 800 MHz-es 4G-t, az pontosan tudja, hogy itt mi a lényeg. Írtunk erről egy cikket korábban, tömören arról van szó, hogy a hazai szolgáltatók sok helyen ezt az alacsonyabb frekvenciájú megoldást építették ki, többek között ott is, ahol a 3G-t átugrották. Így ha a telefon nem ismeri a B20-at, akkor ott nincs se 4G, se 3G, márpedig ezek hiányban a mobilnet finoman szólva is döcögős.


[+]

De közben a korábbi Redmi 3-nak sokan még ezt is meg tudták bocsátani (mert mondjuk évente kétszer szembesültek például a problémával), hiszen egyébként egy igen korrekt masináról van szó, amely nem nyújt olyan igazán kiemelkedőt semmiben (kivéve az üzemidőt), egyszerűen csak frankón működik, nem omlik össze, egész csinos, jól össze van rakva és ami a legfontosabb: olcsó. A Xiaomi egyébként is erről híres: dömpingáron adnak olyan hardvert, amelyet az Európában őshonos márkák másfél-kétszeres szorzóval kínálnak, de ez nem jelenti azt, hogy valami vérgyagi cuccot gyártanak. Fémből építkező, kulturált menürendszerű (MIUI), különösebb megszorítások nélkül bármire használható okostelefonok kerülnek ki a kínaiak karmai közül, amelyek most már tényleg elindulnak a világ körüli hódításukra is.

Redmi 3 és Redmi 3s - külsőre szinte nincs is eltérés
Redmi 3 és Redmi 3s - külsőre szinte nincs is eltérés [+]

És ezt nem csak azért írom, mert ebben van 800 MHz-es 4G, ugyan. Az elmúlt kábé egy évben ugyanis nagyon tudatosan készült a Xiaomi arra, hogy kilépjen Ázsiából (elsősorban az anyaországból), ami azt is jelentette, hogy a szoftveres okosságok kapcsán is drasztikus átalakításokat tettek, gyakorlatilag megszüntették a helyi MIUI-gasztrobloggerek hozzáférését a rendszerhez és saját kézbe vették az egészet. A Redmi 3S pedig már olyan lokalizációt kapott, amit az anyacég készített, emiatt aztán frissíthető és nem kell vele semmit mókolni ahhoz, hogy a dobozból kivéve egyből működjön. Működött is, mi az Eustock jóvoltából jutottunk hozzá.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés