-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomcat
senior tag
válasz
Sebhelyes #14952 üzenetére
Hát valahogy mindigis éreztem hogy csak az enyémmel van valami
Erős a gyanúm hogy a móriczon lévő edigitalban vágtak át egy visszaadott újracsomagolt darabbal, csakhát amikor első hónapos korában eljátszotta az érintőpanel halálát (akkor még víz nélkül) már nem cserélték hanem 1 hónap szervíz... A gyanú azért is áll fent, mert amikor a legutóbbi érintő panel halál után vettem egy note 4et, szintén ugyanott, az is alaplap hibás volt és 1 nap után vissza is cseréltem csak akkor már a budaörsibe mentem és csodák csodájára ezzel nincs semmi bajom. A vicc az volt még a móriczos edigitalnál, hogy mellé vettem egy tokot (ami eldeformált volt), és 2 db kijelző védőt, mindkettőnek csontszáraz volt a törlőkendője, még az is amelyiknek nedvesnek kéne lennie. Amikor szóvá tettem akkor megnyugtattak, hogy ők nem csinálnak ilyet, és biztos csak én vagyok szerencsétlen
Ezért is szeretném megmenteni mert amúgy nagyon jó telefon, méretre pont kézre áll, nincs téglafon érzete, és a led-es megoldás is tetszik, nameg azóta sem láttam hasonló méretű színes ledes meg újjlenyomatolvasós xiaomit -
-
AtaWrc
aktív tag
válasz
Sebhelyes #13951 üzenetére
Plusz garanciánál, az 1 éven túli szervizelést a bolt által szerződtetett szerviz végzi, aki nem tudta megjavítani a telót, /alaplap / csere lenne, és ez nem éri meg nekik.
Ezért ők tovább adták valami biztosítós becsüsnek, és ez fog holnap felhívni, hogy hogyan legyen tovább.
Vele kellene alkudoznom.
Viszont ilyenhez még nem volt szerencsém. -
trebrona
nagyúr
válasz
Sebhelyes #13669 üzenetére
Teljesség igénye nélkül néhány példa:
- hívásrögzítés
- adathasználat korlátozás alkalmazásoknak mobilnet/wifi
- gyorskapcsoló widgetek
- egykezes mód
- kiterjesztett képernyőkép
- témák
- alkalmazás klónozás
- második asztal
- lebegő labda
- gyári képszerkesztő
- MiDrop (eszközök közötti offline file transfer)
- etc -
Peltár
aktív tag
válasz
Sebhelyes #13600 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen!
"5%-os lépésekben lehet növelni az ikonok méretét is, meg hogy hány sor és oszlop van".
Sor és oszlop is, ez így nekem nagyon szuper, így kezdésnek nekem tökéletes megoldás! Aztán lehet tovább fejlődni. "hekkelés nélkül" Folyamatban a BL- nyitás is, így arra is várok, de ezt már töltöm is le és megnézem!
"Action Launcher" -
Soká
senior tag
válasz
Sebhelyes #13535 üzenetére
Na, most "megvilágosodtam" kicsit stabil/béta ügyben. Ezek szerint én mint sima lúzer felhasználó azért kapom bétával a telefont, hogy rajtam kísérletezzenek kínai testvéreink, és ha valamit elcsesznek, akkor az nem kerül be a stabilba.
Ezek után talán logikus a (költői!!!) kérdésem: hogyan tudok stabilra váltani?
Jó, tudom, nézzem meg az összefoglalót
trebrona:
amit az összefoglalóról írtam, az véletlenül sem "kritika" akart lenni, csak jeleztem, hogy a magamfajta felkészületlennek az sem elég. És igen, a "Mindent, amit tudni..." link segített, ott jöttem rá, hogy a béta és a developer ugyanaz. Szóval, Neked is csak mindig köszönet a jelenlétedért!
-
Peltár
aktív tag
válasz
Sebhelyes #13540 üzenetére
Hát nálam ez így 50 felé, már kockázatos izgalmak közé tartozik, ezt én már nem nagyon engedhetem meg magamnak, így sajna már csak a 20 év körüli hölgyek maradnak mint izgalmi forrás, + az úttesten való átkelés
--------------------------------------
Trebrona ez megnyugtató !!! -
Soká
senior tag
válasz
Sebhelyes #13526 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a válaszát! Egyben reagálok.
Sebhelyes
"Jobban jársz, olyan telefont veszel, amihez nem kell megismerned ezeket a kifejezéseket"Oké, ezt nyilván poénnak szántad, de pont azt szeretném megérteni, hogy én, aki csak használja ezt a telefont, 95%-ban megelégedéssel, gondok nélkül, azt látom, hogy mások cserélgetik a ROM-okat (vagy miket) és tulajdonképpen csak annyit szeretnék tisztán látni, hogy miből maradok ki, ha ezt nem követem? Feltételezem, hogy leginkább semmiből, mert egyszerűen a telefonnal való játék (az újdonság varázsa), hogy megy a módosítgatás. Kb. úgy mintha én lecserélem az ikonpakkokat. (bár én azt sem cserélem, örülök ha kiigazodom a meglévők között
Kátai
"Összefoglaló."
No, annyira azért nem vagyok kezdő, hogy ez ne jutna eszembe. De mégis vagyok annyira kezdő, hogy mégse adjon elegendő magyarázatot az Összefoglaló mert abban leginkább a gyakorlati útmutató érvényesül és kevésbé a hülyebarát magyarázat. Mire gondolok? Itt van pédául a MIUI ROMok leírása:Global stable: hivatalos, havonta, vagy ritkábban frissülő rom, (OTA), nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet 8.1.1.0 verziótól tartalmaz.
Global developer: hivatalos, hetente frissülő rom, (OTA), nem tartalmaz kínai alkalmazásokat, google szolgáltatások integrálva. Multi, magyar nyelvet tartalmaz.
Egyfelől nekem sokáig kellett keresgélnem, mire rájöttem, hogy az én telefonomon szereplő Béta kifejezés az a Developert jelenti... De oké, hülye vagyok. Olyannyira, hogy nem értem igazán, a két fenti ROM között tényleg csak annyi a különbség, hogy az egyik hetente a másik meg havonta frissül? Olyan fontos szempont ez, ami miatt érdemes kétféle ROM-ot készíteni? Illetve miben tud többet az, ami csak havonta frissül? Miért jó az?
Őszintén szólva, én totál laikusként ezeket a heti frissüléseket se értem, mi a francnak jó ez, soha semmit nem veszek észre, leszámítva azt, hogy párhete megváltozott például a feloldó gomb hangja. (Na, puff! - pont ez hiányzott nekem...) De arról fogalmam sincs, hogy a 6-os androiddal megvett telefon vajon kap-e valaha 7-es droidot vagy erről ne is álmodjak?
trebrona
Köszi a linket!
-
sz.j
nagyúr
válasz
Sebhelyes #13214 üzenetére
Az hogy én általában minden héten frissítek és nálam eddig soha nem volt gond, most meg ketten vagy hárman is bugra panaszkodnak ...
Azt sem értem, hogy ha valamit egyszer piacra dobnak az miért beta-val jön ki .., de ha ha már azzal került piacra, akkor miért nem tudnak a beta-hoz stabilan működő frissítéseket kiadni, mert az egyszerű mezei felhasználótól (szerintem ez a többség) nem várható el az, hogy átálljon egy stabilabb rendszere -
-
chipesz
őstag
válasz
Sebhelyes #12111 üzenetére
Nekem az A1 tökéletes Redmi 3S utód lenne, ha lenne benne NFC. A mobilfizetés miatt már mindenképp NFC-s készüléket akarok. A Honor 8 jó lenne, viszont a 100 ezer forintos ár nekem húzós (az egyébként a dual active SIM miatt is csábító). A Mi Note 2 Global változata megintcsak jó lenne, de itthon nem igazán kapható. :/
-
oriolus123
tag
-
retesz147
addikt
válasz
Sebhelyes #11312 üzenetére
Én innen érem el, de sztem van rövidebb út is:
Biztonság app->Akkumulátor->Alkalmazás akkumulátor kímélő->Ott megkeresed a telepített alkalmazásoknál pl a Wazet->Ott kiválasztod a Nincs korlátozás->ekkor megjelenik alul a keresett "menüpont.Igen, akku menüből is elérhető....
Így megvan, erre gondoltál?
Sajnos az én gondom még mindig nem oldódott meg, pedig futottam még 1 kört a beállításokban, de nem tudom megoldani, hogy fusson a háttérben is a GPS....
Esetleg valakinek van még ötlete?
Köszönöm! -
trebrona
nagyúr
válasz
Sebhelyes #10994 üzenetére
Ezt miből sikerült levonni? Látsz 3S-t a felsorolásban?Hamut szórok a fejemre.
Update for the following devices releases as usual (Including Closed/Open Beta):
Mi MIX / Redmi Note 4X/Qualcomm / Mi 5 / Mi Max 32G / Mi Max 64G(128G) / Redmi 4X / Mi Note 2 / Mi 5s / Mi 5s Plus / Redmi Note 3 Qualcomm / Redmi 3X/Redmi 3S/PrimeEddig nem erről volt szó.
-
ktomcat
senior tag
válasz
Sebhelyes #9628 üzenetére
Gyorsít a folyamaton ha a szervízbe adod le, csak jól nézd át előtte mert nekem már második körben teleírták olyannal ami nem reális (karcolás, sérült meg ilyenek), ebből egyik sem igaz, nem karcos mert kezdetektől edzett üveg volt rajta, ami már persze nincs mert lecserélték, jó hogy fóliával kaptam az új érintőpanelt, mert már egy szép méretes karccal kaptam vissza, szerencsére nem jutott el a panelig. Illetve ezen már nem múlt volna, mert úgyis rájuk küldök egy ügyvédet, fogyasztóvédelem ugyebár már nincs.
ekrisztian: pont hogy ez a helyzet, aztmondják náluk benne van az 1db pixel a hibahatárba, az érnitőcsere nincs elvileg összefüggésbe a kijelzővel, de a tényen nem változtat hogy akkor még nem volt ott amikor leadtam. Ha nem húzták volna 2 hónapig akkor lehet nem náluk jön elő hanem nálam használat közben, ezesetben valóban egy szavam nem lehetne.
-
misimagaki
aktív tag
válasz
Sebhelyes #7892 üzenetére
Hát igen, azért is írtam, mert azért akadnak itt érdekes számok ami az akkuidőt illeti....
Folyamatosan olvastam a fórumot, de nem jegyeztem meg mik az okosságok az akkuidő növelésére - gondoltam majd eszembe jutnak, ha lesz telefon. Most csak próbálkozok...Mondjuk nekem nagyon hiányzik az a mód, amikor csak telefon meg sms és semmi okosfunkciók, így több napig is elmenne a készülék.Éjszakára kikapcsolom a netet, se wifi se mobilnet.
-
-
LWhite
tag
válasz
Sebhelyes #4715 üzenetére
Akkor ezek szerint az alapértelmezett témában a teljes ikonmérettől kisebb ikonok hátterét szép feketével kitöltötte? Ez sajnos nagyon nem tetszik.
Ezért is használtam más témát, ahol szépek lettek az ikonok, ami kisebb annak nem volt felesleges háttere, de itt meg nem jelentek meg képernyőzáron az üzenetek, ill. semmi értesítés.
Akkor ezek szerint próbálkoznom kell, hogy rendben legyenek az ikonok és az képernyőzár is.
Milyen programmal tudok témát szerkeszteni rootolás nélkül? -
sz.j
nagyúr
válasz
Sebhelyes #3934 üzenetére
"Örömteli" látni a "segítőkészségedet" ...
Amúgy igen, Chrome használata alatt történt és boldogabb lennék ha nem ilyen képet kellene linkelnem.
Ui.
Készült videó is a lefagyásról, de azt sajnos valamiért nem tudom belinkelni ..., ha segítesz, hogyan kell ide feltenni akkor azt is láthatód -
Geby
senior tag
válasz
Sebhelyes #3498 üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom, hogy nem frissült az időkép és más widget. De az általad is említett autostart és battery saver off-ra kapcsolása megoldott a problémát. Esetleg még memóriába lehetne lockolni de azt nem kellett.
Nemrég érkezett meg a 3S-em. Nagy szívásra számítottam ROM cserével kapcsolatban. Ehhez képest egy óra alatt megvolt az unlock - trwp - xiaomi.eu rom - supersu telepítés.
A xiaomi.eu rom és a miui.com developer rom ikonjai közt elég nagy az eltérés. Fel lehet varázsolni valahogy a miui.com ikonjait a xiaomi.eu romra (bumszlinak tűnnek az ikonok a másikhoz képest) ? A témákat még nem néztem.....lehet ott van valami.....
-
dzsi23
addikt
válasz
Sebhelyes #3498 üzenetére
Köszi, így már tiszta!
Ha ezt előre tudom, nem biztos, hogy ezt a telefont választom... vagy inkább biztos, hogy nem. Amennyire el voltam ájulva tőle 2-3 nap használat után (szuper üzemidő, szuper kijelző [az előzőhöz viszonyítva], ujjlenyomat-olvasó), annyira megy elfelé tőle a kedvem a miui miatt. Pedig a miui is nagyon bejön, de így nem lehet megbízni benne. A Mi Band sem működik mindig rendesen, bár azt is külső appal használom (Mi Band Tools), de gondolom, a Mi Fit-et is külső appnak tekinti a rendszer, mert nem beépített, hiába csinálta a Xiaomi.
-
Upo
addikt
válasz
Sebhelyes #2970 üzenetére
"Ja, nem tudom, milyen elcseszett kínai logika alapján találták ki a call recorder opciókat, de tény hogy minden hívást nem lehet felvenni."
Nem értem, nekem ezzel felveszi. Van minden telefonszám, a saját lista alatt pedig pozitív lista, max. azt lehet felhozni, hogy van aki ide negatív listát is szeretett volna, tehát mindenkit, kivéve a kijelölteket.
-
-
Peltár
aktív tag
válasz
Sebhelyes #1981 üzenetére
Nekem 2 hete van meg, most volt az első eset hogy így tett.
Sajnos nálam nem kizárt hogy valami alkalmazást (talán Bkk-futár app ) letettem aztán a háttérben megszépen futott. Igen akár repülő gép módban is hagyhatod , én a kártyát biztosan nem fogom ki-be rakosgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest