-
Mobilarena
Xiaomi Redmi 3S/Prime
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Ui.:
Mint a képeken látható minden Google szolgáltatás, így a gmail szinkronizálása is be van kapcsolva, ennek ellenére az e-mail fióknál problémát jelez -
xabolcs
őstag
Termeszetesen!
A Firefox-os tesztelest azert kertem, hogy tenyleg ez-e a hiba.
Es latod, eleg csak egy jo bongeszot hasznalni, nem kell benazni a rendszer tanusitvany taroloval!Nekem egy MIUI 12 / Android 9-es keszulekem van, azzal rendben hozza tudtam adni mindket gyokertanusitvanyt, de csak az X2-es jelent meg ujkent, a masikat ismerte.
-
xabolcs
őstag
A bongeszok vagy a sajat beepitett vagy a rendszerbe epitett tanusitvany tarolot hasznaljak weboldalak megbizhatosaganak eldontesehez.
Pont, mint Windows-nal vagy epp Linuxon.A fenti oldal tanusitoja, a Let's Encrypt egy vadi uj szereplo a piacon a Redmi 3s szemeben, mert nincs benne a tarolojaban, ezert nem is bizik meg benne. Igy az osszes oldalban sem, amit tanusitott.
A problema megoldasa az, hogy Let's Encrypt gyokertanusitvanyait beleteszed a telefonod (bongeszod?) tanusitvany tarolojaba, ezzel megbizhatova nyilvanitod.
Sajnos nincs gyari rendszeres Redmi 3s-em, igy csak vakon tudlak vezetni: a "hiteles" keresoszora ad valami talalatot a Beallitasok? Ott kellene lenni egy "Telepites tarhelyrol" vagy hasonlo menupontnak, amivel betoltheted a rendszrebe a hianyzo tanusitokat!
Ennek a problemanak a kibovitett valtozatarol volt szo az Android szakmai topikban, de vegul nem tudtam meg a veget.
Firefox-szal probaltad mar?
-
sz.j
nagyúr
Lenne egy láma kérdésem ...
Elkezdtem letölteni az ajánlott WPS Office-t, de annak ellenére, hogy a free- t kezdtem letölteni valahogy a prémium változat jelent meg a gépen, amire nincs szükségem.
Segítséget szeretnék kérni, mert leszeretném törölni ezt az appot, de nem találom ... az Eszközök--> Letöltések-nél nincs.
Hol keressen és hogy tudom letörölni a lelcsiről? -
22Dávid22
aktív tag
Köszi.
Még megpróbálom fastboottal felrakni a legutolsó MIUI-t, ha azzal se megy, kifogytam az ötletekből. Igazából nem létfontosságú, csak jó lenne, ha működne. Érdekes mód telefonálni gond nélkül lehet, és az SMS-ek is működnek, csak a net nem.
Végignéztem a beállításokat, az APN is rendben, firmware ujraflashelés is volt, szerintem csak a ROM lehet. -
kovy79
őstag
Én már használtam fel így, szó szerint idéztem 4-5 mondatot, majd hozzátettem, hogy a telefonom alapbeállítás szerint mindent rögzít.
Panasz nem volt.
Egyébként a jogi háttere szerintem ugyanaz, mint sok hasonló dologé: magadnak rögzítheted, de a másik fél beleegyezése nélkül nem teheted közzé. -
sz.j
nagyúr
A lényeg lemaradt ...
Azaz ha a hívó tudta nélkül rögzítem a beszélgetést azt vita esetén visszajátszhatóm neki vagy hivatkozva a felvételre írásos formában (de akár szóban is) idézhetek belőle?
Természetesen senki más nem hallhatná a felvételt ...
Ennek van bármilyen akadálya, szabad ezt csinálni? -
kovy79
őstag
Te hívásrögzítésre gondolsz?
Ez a MIUI/sound_recorder/call_rec mappába menti el a beszélgetéseket sima mp3 fájlokba.
Ezeket csatolva simán átküldheted/megoszthatod mással.
A hangfelvételek jogi háttere igen érdekes.
Jogilag bizonyítani nem tudsz vele (bár bűncselekmény esetében használták már fel), de "enni nem kér".
Én jópárszor használtam már fel, mint "fenyegetés", ha valaki rám fogta, hogy valami nem úgy hangzott el, mondván "Hallgassuk vissza?". Senki nem jött még a jogaival... -
sz.j
nagyúr
Annyit még az előző hsz-an írt kérdésekhez, hogy tisztában vagyok azzal, hogy a hangfelvétel készítés/felhasználás adatvédelmi, ill. személyiségi jogokat érint, de egy vállalkozásnál hogy lehet bizonyítékként felhasználni a két fél beszélgetéséről készült felvételt ha az egyik fél hozzájárulása nélkül készül???
-
Még nem érkezett meg, a 3s-hez hasonlóan elég messziről jön. Zöldséget meg telefont csak őstermelőtől... 17,5mm-rel hosszabb, és 4,9mm-rel szélesebb. Mi A3-at próbáltam, azzal kb. egy méret, és nem volt kényelmetlenül nagy. Viszont elsőre jobb volt rajta olvasni a nagyobb kijelző miatt, én meg nagyon sokat olvasok telefonon, ekönyveket is.. Az A3 is jó telefon, de a Mi9 sokkal jobb ár/érték arányban, én meg általában azt nézem. Kuponnal meg verhetetlen áron volt, alig többért. Ha ideér szabi alatt, akkor írok erről a kütyüről is.
Egy valamit nem értek még mindig, hogy a románoknál miért nem tudtam telefonálni, csak 1-2 helyen..? Hívásnál annyit mondott az automata, hogy csak bejövő hívás engedélyezett, de pl. Tordán a hegy tetején, meg Gyulafehérváron ment újra a 4G, meg telefonálni is tudtam. Telekomos sim van benne. Bár a Syberia romra tippelek.
Mit tegyek fel inkább, PixelExperiencet, vagy Miui-t? -
kovy79
őstag
Kis tapasztalat:
A telefonom lassan három éves, az akksija tavasszal meg kezdett gyengécske lenni.
Konstans merült, nem voltak anomáliák, csak a kapacitása 2800mAh-ra esett.
Rendeltem akksit aliról. Hivatalosan 4100mAh, gyakorlatban 3200.
Bementem a xiaomiszervizbe, vettem új akksit. Kapacitás: 2900mAh... Pfff...
Rendeltem aliról másik eladótól és bingó, 4085mAh.
Ez volt pár hónapja és még mindig hasonló az akksi kapacitása. Minap rendeltem is még egyet, most akár kártyázhatok is az akksikkal (van még bontott gyári is ~3300mAh). -
Peltár
aktív tag
Ha fényképezőgép lenne , mert ezzel csak jegyzetelés helyett fotóztam:
1/60 -1/200 ha süt a nap, ekkor nem mozdul be a kép, ha lehet ISO a minimumra 80-100, ekkor nem zajosodik, átlagolt fénymérés tájkép az egész érzékelőre mér fényt
középre súlyozott portré esetére, csak az érzékelő kb 30 százalékára mér fényt ahova a fókuszt állítod. A google camera app amit szoktak javasolni azt meg már kezeli a 10 MIU
Ezeknek a halála ha nincs elegendő fény, napos időben türhető, az újabb drágább tipusok
persze már jobbak de most erről a telefonról lenne szó
Próbálj mindig úgy helyezkedni a lehetőségekhez képest hogy a nap a hátad mögül süssön
de semmi képen szemből.
(Sorry én fényképezőgéppel szoktam fotózni, az nekem előbb volt mint okos telefonom.) -
Milestone2
nagyúr
Senki sem fogja ezt neked pontosan megmondani...
...lehet nem is kapcsolt ki, eltévelyedett egy "másállapotba" (akár EDL-be)
úgy töltötte az éjszakát, merült egész éjjel. Nem is indult rövid nyomásra. Csak hosszúra.Ez egy fikció... akár ilyesféle is lehetett.
De szimplán az is lehet, hogy elszomorító módon megöregedett a telefon s vele az akksi is.
Ha mostantól így fog viselkedni akkor hardver (akku...stb), ha egyszeri alkalom volt, akkor soha nem fogod megtudni mi is történt valójában.
-
kovy79
őstag
Ezzel sokaknál pont az ellenkezőjét érik el!
Nálunk a családban van 4-5 Xiaomi, de a következő senkinek nem az lesz!
Az utóbbi pár hónapban csak kivesznek a romokból (a v8.5, azaz 2017.október óta)!!!
(#15338) trebrona, vajh ennyire bénák ott a programozók, hogy nem tudják megoldani, hogy benne maradjon a régi készülékek számára?? Nevetséges...
Apósom úgy földhöz b.szná a telefonját, ha mikroszkóp kellene az eddig megszokott akksikijelzéshez, hogy beszakadna az aljzatbeton. Majd jól megmondanám neki, hogy "Tudod, a notch miatt"... -
fa4hu
őstag
Ez öngerjesztő folyamat, mert a viszonteladók sem fognak belőle betárazni, így nem fog annyira fogyni az új sem...
Felment a frissítés, és a jó... -kat, az aksi százalékkijelzést beletették az aksiszimbólumba, ezáltal szinte alig látható. Hiába nagyobbak az újabb modellek képernyői, a státuszsorok azokon is ugyanilyen keskenyek. Gratulálok!
(Viszont a frissítés előtt 1,5 GB szabad helyem volt, most meg 4 GB, valamit rendbe tehetett, takaríthatott az előző frissítés után.)
-
jambiyya
őstag
Lehet hogy csak a 10-es miui-val lett ez így, de gondolom akkor megvan máshol a menüpont.
szerk: ez a kép természetesen a 3S-ről van
-
jambiyya
őstag
settings/notifications&status bar/app notifications
kiválasztod az alkalmazást, és azon belül, pl. ha a show notifications disabled, akkor nem fog zaklatni, de kattintgasd csak végig, van ott sok mindenbár ezeket a sajátomon néztem (RN5), a 3S a nejemnél van, de miui10 az is, remélem ott lesz azon is
-
sz.j
nagyúr
Tulajdonkép működik az új e-mailfiók, egymásután kapom a próbaként ide küldött leveleket, de a levelek megérkezésekor nincs hang és fényjelzés ...
Ezeket hol lehet beállítani?Mert hiába kapcsolom be a Bejövő üzenetek-nél a fogaskerékre kattintok és ott a Értesítések-nél mindent (e-mail értesítések, Csengőhang, Értesítési hang, Rezgés) még sincs értesítési hang és fényjelzés ha kaptam egy e-mailt ...
-
Ez esetleg?
ó, bocsi nem jó.. 4.4-ig volt jó... eh... -
szanozs
aktív tag
Szerintem ez alapján be tudod állítani, én is így csináltam. Ez telenoros állítási lehetőség. Nem tudom más szolgáltatóknál, hogy működik ez. hívástartás, hívásvárakoztatás
-
Peltár
aktív tag
Azt azért nézd meg, hogy HA van Mi fiókod ott be vagy e jelentkezve, mert ha igen, csak a kijelzés van kikapcsolva, attól még a készülék keresés mint funkció aktív!
Én mostanában fogok ROM-ot váltani, Pixel, vagy Xiaomi EU ROM-ra
(végre megvolt a BL - nyitás is, csak 72-órát kellett várni,) viszont ha jól emlékszem több helyen is írják, ha root, meg custom ROM, akkor a készülék keresést ki kell előtte kapcsolni.
-------------------------
Készülék keresés mint funkció: ??Ha már készülék keresés aktív és be van az ember jelentkezve, hogyan tartja a kapcsolatot a kinti szerverekkel? Wi-fi már ha van, vagy eszi az internetet a keret rovására, vagy szép csöndben, sms
váltás van, vagy nincsen online állandó kapcsolat, de a telefonhoz hozzáfér? -
shootme2
senior tag
-
Faterkam
addikt
-
punky10
addikt
Most pont azért kínlódsz,hogy később ne kelljen.Ha sikerült szinkronizálnod a címtárat(esetkeg ha szeretnéd,akkor a naptárat is)akkor bármi legyen a telefonoddal(új ROM,vagy esetleg egy teljesen új telefon)megadod a beállitások/fióknál a gmail címedet,szinkron be,és megvan a komplett telefonkönyv.Név,telefonszám(-ok),emailcímek,személyes adatok...stbEgyedül a beállított csengőhang okozhat meglepit,de ha minden esetben beteszed a szokott hangokat a gyökér ringtones mappájába,akkor az is működik.SMS-ek mentésére a MIUI fiók szerintem a legjobb.
-
punky10
addikt
A MiCloud alatt kellene találnod egy google felíratot is.Lehet külön van,scrollozni kell lefele.Nálam egyébb pont alatt van a google.Arra rábökve előjön egy olyan menü,ahol legfelül az emailcímed van,alatta felsorolva pedig a Google alkalmazások.Itt tudod bepipálni,hogy miket akarsz szinkronizálni.
Ja a"szinkronizálás m..." az a szinkronizálás most rövidítése....
Bepipálod a címtárat(névjegyzék,vagy valami más)és tudsz egy azonnali szinkronizálást indítani.
-
punky10
addikt
Csinálsz egy g-mail fiókot,hozzáadod a telefonodhoz,a beállitások/szinkronizálásnál a google/címtár szinkronizálását bekapcsolod,leszinkronizálod,és kész.Biztos,ami nem bizonytalan alapon belépsz PC-n a g-mail fiókodba,bal fölső sarokban kiválasztod a címtárat,és leellenőrzöd,hogy sikerült a szinkronizálás.Ha megvan az összes névjegy akkor OK.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- iPhone 13 128GB Megkímélt Független/1-3 hónap gar./Akku 88%/p4321
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged