- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
válasz
darvinya #18580 üzenetére
Oké, de akkor mutass nekem GPS test-ből GB és JB-s appot? Vagy Soundhound progiból külön GB-re és JB-re való progit? Esetleg Airdroid-ből ami külön GB-re van és külön JB-re?
Mert szerintem pl Airdroid 1 létezik. Azt tudod telepíteni GB-re és JB-re is. Érted már mire célzok? Vagy szerinted minden app esetében keressem meg külön azt amit JB-re optimalizáltak?
Azért azt nem szeretném.
De, ha észreveszek akadást / lassulást / fagyást GB alatt, bármilyen appban akkor majd szólók.
Egyébként lehet, hogy aki komolyan játszik (ez milyen nevetségesen hangzik) telefonon vagy komolyabb progikat futtat, mint te annál észrevehető az optimalizálásból adódó különbség. De én teljesen átlagos, hétköznapi célokra használom a telefont, ahogy fent le is írtam. És ilyen téren nem érzek semmit amit javítanék a telefonban. Ha lenne egy varázspálcám ami felturbózza a telefont, akkor se tudnám mit. Mert minden azonnal válaszol, azonnal kilép stb..
-
Dany007
veterán
válasz
darvinya #18578 üzenetére
De mi az, hogy JB app meg GB app?
Most pl a GPS Test proginak nem tökmindegy? A Wallbase-nek nem tökmindegy? Vagy a Speedometernek? Airdroid?
Amúgy a legtöbb app amivel gond volt, az a gyári. A navigáció, a kamera, a tárcsázó."ICS a iCircuit-tal megetettem 640MB-ot, de JB alatt nem, mert nem JB-re optimalizált."
Ez világos. De én szerintem semmi ilyen extra programot nem használok. Nincs Facebookom nem osztok meg semmit. Talán a legerőigényesebb művelet a 1080p felvétel, talán a navigáció? Passz.
Az viszont fontos, hogy ha a híváslistára nyomok vagy bárhova, akkor azonnal(!) jöjjön be és ne kelljen egy másodpercet se várni. -
Dany007
veterán
válasz
darvinya #18575 üzenetére
De mire gondolsz konkrétan? Mindennapi használatban?
Mondom, használtam vagy fél éven át a GB-t majd most a JB-t is hetekig. És a tapasztalat az, hogy a GB jobb volt. Ilyen egyszerű.
Kb pont ugyanazokat az appokat és szolgáltatásokat használtam mindkét rendszerrel, így pontos összehasonlítási alapom van ráadásul.
A stabilitásról meg csak annyit, hogy pár napja JB totál kifagyott fotózás közben. De annyira, hogy restartolni kellett a telefont. De úgyis olvastad amiket írtam, na mindez az első 3 hétben jött elő... GB alatt fél év alatt se jött elő semmi hiba.Szóval mindenki mondja ezt a multitasking meg hardver kihasználós dolgot, de kérdezem én, mit érzek ebből én a mindennapi használat közben?
Amire használom:
-fotózás,videózás 1080p-ben.
-filmek, képek nézegetése és DLNA továbbítás TV-re
-telefonálás,sms
-netezés
-navigáció, gmaps
-TV távirányítás
-PC távirányítás
-néha 1-1 pdf olvasás
-zenehallgatás
-netrádió
- kis babajátékok a fiamnakKb ennyi az amire én a telefont használom, rendszeren. Ezeken a területeken összességében még mindig a GB volt használhatóbb! Tapasztalat alapján.
És pont leszarom, hogy hány magot használ ki a GB vagy JB, amikor JB-n alatt kiakadt a rendszer(!) navigáció közben, belassult, szakadozott a GPS alig talált vissza stb... Ellenben GB alatt ilyen soha nem volt."Amúgy van widgets a mobilnet kapcsoláshoz GB-n is."
Persze hogy van. Nincs is gond vele. Nekem olyan app kéne amivel apponként(!) tudom korlátozni a 3G elérését az appoknak. Ez látod hiányzik a JB / ICS-ből.
Egyébként a te JB-det még nem próbáltam. Mi különbség? Custom?
-
törölt tag
válasz
darvinya #18561 üzenetére
Az az ami ki van linkelve ide a legörgethető sorba?
Mert az valami borzasztó lassan jött nekem (5 óra alatt ért volna le) így dobtam a témát.
De ha megvan valami épkézláb elérhetőségen, akkor este felteszem.Szerk:
Illetve most a nevedre kattintva (telefonról netezve ez nem tűnt fel eddig) láttam egy csomó okosságot, de a JB nem volt köztük. -
Zolee11
senior tag
válasz
darvinya #18523 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy oltári nagy bug, de ha már itt tartunk, esetleg megnézhetnéd a saját telefonodon, mert ahogy visszaolvasok nálad tökéletesen üzemel a JB, és ha így van, akkor szívesen venném ha megnéznéd. Ne keressek rá megoldást, ha nincs is, mert mindenhol így működik, amit nem hiszek, mert ha a korábbi verzióban jól működött, és ennyit pöcsöltek a kiadással, nem hiszem, hogy ilyen bugok lennének benne. Semmit nem állítottam vissza a névjegyeken kívül, egyelőre minden funkció tökéletesen működik, kivéve ezt. Lehet valamit be kéne kapcsolnom, aktiválnom, akármi, mert nem a teljes forgalmat mutatja...
-
törölt tag
válasz
darvinya #18505 üzenetére
Kétszeri telepítés után is? Nem hinném. Most már a GO SMS-t is leszedtem, hátha az okozza valahol, de nem segített, más sms app meg nincs fenn. Érdekes, hogy ICS alatt nem csinált ilyet, pedig ott is ugyanezek az appok voltak fenn, mint most. Ez egyébként is csak 1 apróság ami bosszantó, de ez a legújabb.
-
Dany007
veterán
válasz
darvinya #18500 üzenetére
Szánom-bánom de nem olvastam vissza az előző párszáz hsz-t. Mióta legutóbb itt voltam keletkezett kb 5-600hsz. De "örömmel" látom, hogy másnál is van probléma.
Nem tudom nálad mért tökéletes.
Pedig gyári beállítások visszaállítását nyomtam frissítés előtt. Minden zökkenőmentesen ment. Nem értem.
Az a gond, hogy a hibák nagyrésze teljesen random. Nem lehet mihez kötni. Csakúgy épp előjön.
2 perce fotóztam és villámgyors volt. Mikor fél órája meg próbáltam, akkor meg 10 másodperces várakozás. Szóval érthetetlen. -
Merseyside
tag
-
válasz
darvinya #18449 üzenetére
áá, na kb tizedszerre csak megértettem. hiába, így 30 felett a felfogás is csökken
szóval a fehér a gnd ez a lényeg. ha ezt kicserélem a rézzel akkor már lesz rendes sztereo bekötésem. a mikrofon visszakötését nem értem, vagyis a fekete megy a fehér eredeti helyére. a fehéret pedig bekötöm réz helyére plusz egy darabka vezetékkel visszakötöm a fekete eredeti helyére
őőő gondolom nem véletlen ez az 5 vezetékes megoldás. az átalakitás után is érzékeli a telefon a mikrofongombot?? nem számit az érzékelésbe a vezeték elllenállása?
a mikrofon nem létszükséglet, de ha lesz türelmem hozzá azt is megcsinálom -
rob210
nagyúr
válasz
darvinya #18388 üzenetére
Értem köszönöm.
A total commanderes megoldás sajnos nem játszik, mert az csak látja a telefont a beállítások után, de ha szerkeszteni akarok benne valamit vagy "csinálni" akkor csak homokórázás van, valami nem jó még mindig, az eléréssel, amúgy minden frankón működik végre összebarátkoztam a telefonnal, azt is megszoktam, hogy minden este töltőre kell tenni.
Kezdünk összeszokniMég egyszer köszi.
-
rob210
nagyúr
válasz
darvinya #18386 üzenetére
Ez engem is érdekelne.
Tehát a navigon mappába beteszek egy .nomedia mappát és ennyi vagy ebbe a mappába kell belehúzni minden képet meg zenét?
Vagy hogy is működik, bocsi, de a navigon szarik a fejemre nem válaszoltak a kérdésemre, gondolom mivel fogalmuk sincs hogy megy a sony készülékén a program.
-
törölt tag
-
skynet666
tag
válasz
darvinya #18330 üzenetére
Tök komolyan mondom, hogy én sem szívesen vennék HTC-t, de prompt az egyetlen androidos telefon, ami hozza vagy meghaladja a P anyaghasználati szintjét. A legjobb egy iphone5 lenne androiddal:-)
A Sony a 2013-as sorozattal mintha direkt nem akarna a tökéleteshez közeli cuccokat kiadni. A Z már majdnem pöpec, de az oldalán ( pont ahol kézbesimul) ott a műanyag, szar a kijelzője, a péklapátságot még meg is tudnám talán szokni. Az SP műanyag hátlapos, tény hogy minőségi, de hol van egy unibody fémtől? A kijelzője szintén elmarad a P-től. A fémkeret impozáns is lehetne, de feketében nem tetszett és a felülete is furcsán rücskös. A ZL meg olyan igazi amerikai piacos, a gagyi ajtócskával, meg béna hátlappal.
Biztos az én hülyeségem de ezeket a gyártó is pontosan tudhatja. A tavalyi év egyetlen dobása számomra a P volt, és per pillanat a HTC kínál alternatívát. Maga a házba épített hardver a kijelzőt leszámítva ezen a szinten számomra másodlagos.
-
nintendojet
tag
válasz
darvinya #18316 üzenetére
Köszönöm szépen a tanácsot, vizsgaidőszak után sort kerítek rá, meg megy cordonba amúgy is. (Képernyőn lévő sárgás beütést említettem egy foltban, egy kolléga itt linkelt is a saját telójáról képet.)
Nem gondoltam volna, hogy nem elég a pcc és a sus-szal "átfogóbb" a takarítás, de ma is tanultam valamit
Jó, hogy ilyen segítőkész társaság van itt. -
nintendojet
tag
válasz
darvinya #18312 üzenetére
Rendszeresen előjön, de nem tudnám megjósolni, hogy mikor vagy miért. Beszélgetés közben egyszer csak nem hallok semmit és nézem, ragyog a boot animáció.
A SIM kártya zsír új, nincs egy éves se, teló előtt lett meg kb. egy hónappal. A telón minden gyári, úgy értve, hogy gyári független, de nincs custom kernel, cwm, húzás, bármi. Sony PCC-vel került rá fel a mostani rendszer, amelyet egy teljes gyári visszaállítás követett (illetve telepítés előtt is volt visszaállítás, azt hiszem).
Lehet valamilyen logban erről infót találni? Jó lenne valamin elindulni, de az android lelkivilágát nem ismerem, annak ellenére, hogy gépen eléggé buherálós vagyok telóban számít a megbízhatóság és nem volt időm rendesen nekiállni eddig. -
duronx
senior tag
válasz
darvinya #18225 üzenetére
SuS-al frissítettem. Pár napja jött elő ez a beragadás.
A stamina mód bekapcsolása után, felugrik 12 órára
de tök mindegy mennyin van az aksi %-a az 5/12 becsült
hátralevő idő az változatlanMás: a stamina mód kikapcsolása megoldotta a híváskor fellépő
kis gondot (azaz mikor hívtak nem tudtam felvenni, beragadt a képernyő
és csak 10 sec után tudtam beszélni) -
freemanone
addikt
válasz
darvinya #18160 üzenetére
Olyasmi lesz, bár én nem vagyok híve az online OPSYS cserének. Valahogy a low level access mindigis biztosabb megoldásnak tűnt. Elég csak megnézni az AROMA telepítőket, azzal is mennyi nyűg van sokszor. Viszont backupot biztos, hogy fog tudni készíteni ez is, mert már most is van Onand.
-
skynet666
tag
válasz
darvinya #18156 üzenetére
Nem az a baj, hogy nem szinkronizálja a naptárat automatikusan, hanem az hogy a gmail naptárszinkron miatt nem engedi az alkalmazás, hogy a stamina lelője a mobilnetet kikapcsolt képernyőnél.
A kézi szinkronizálás nem igazán lenne jó megoldás, mert azért jó lenne ha napi 2-3x automatikusan frissítene ha éppen megy a képernyő és felcsatlakozik 3g-re.
-
d3kk
senior tag
-
bossm
csendes tag
válasz
darvinya #18056 üzenetére
Szia! Minap írtad:Tudom mi az temp unroot, de P-n nem is jó SuperUser.
Maga Root Binary is a SuperSU-t rakja fel.
ÍGY van. Amikor az 544-est flashtoollal rootoltam feldobott egy ablakot,hogy melyiket választom. Mivel a leírás arra hivatkozott, a superusert választottam. A bin4ryt most nem használtam. Lekopogom: gondom egy szál se :-) -
bozsozso
őstag
válasz
darvinya #17904 üzenetére
Most néztem még csak meg monitorozóval, hogy mi lehet miért használja annyit az android rendszer az akksit olyan magas %-ban.
Ha jól nézem akkor valami sleep_broadcast. Ez micsoda? Bár ha őszinte akarok lenni akkor azt sem tudom jó helyen nézem-e mivel angol tudásom az nem valami erős és akkor még finoman fogalmaztam.
-
Zolee11
senior tag
válasz
darvinya #18079 üzenetére
Ez a teljes gyalulás mit jelent pontosan?
Csak felteszem flastool-al az új droidot/kernelt/akármit, vagy resetelni is kell dolgokat előtte?
Az alap, hogy a beállításokat nem másolom vissza, de az alkalmazások mentései, egyéb dolgai? Azok is kockázatot jelentenek? Tehát az a biztos, ha a névjegyeken kívül semmit nem mentek vissza a telefonra?
Köszi! -
Dany007
veterán
válasz
darvinya #18068 üzenetére
Tényleg, köszi!
@roland091: most már így is megy, kössz!Más hangot egyébként nem lehet állítani alapból? Van csengőhang, értesítési hang és most már ébresztőhang. Aztán kész. Nem képernyőzárra gondoltam, hanem múltkor jött egy sms pl és teljesen más volt a hangja, mint amit értesítésnek beállítottam.
-
rozsomak
tag
válasz
darvinya #18052 üzenetére
Szia!
Van egy P-m, ami a nagyobb gond, hogy van egy kutyám is, aki éjszaka az éjjeli szekrénynél matatott és egy félig tele poharat elborított, amiben víz volt.
A telefonra nem sok jutott, de sajnos pont elég ahhoz, hogy meghibásodjon. A kijelző nem mutatott semmit, a notification led ment és a szenzoros gombok világítása is.
Telefont egyből kikapcsoltam (hangerő fel+power). Vártam reggelig, bekapcsoltam. Kijelző egy tized mp-re feléledt, de aztán fekete lett (nincs háttérvilágítás). Majd csörgött az ébresztés is, reflexből elhúztam a kezem, hogy leállítsam az ébresztőt és működik! Aztán kivittem a napfénybe és a telefon teljesen működőképes, látszik a kijelzőn minden,de nincs háttérvilágítás.Hívható, menüben lehet mászkálni, wifi OK, emailek jönnek, fényképező is megy.
A telefon egyébként még garanciális (sufni), de hát a beázás miatt gondolom az amúgy sem játszik.
Van ötleted? Esetleg alkatrészed? Háttérvilágítás külön van a kijelzőtől?
Köszönöm! -
NY_A
őstag
válasz
darvinya #18043 üzenetére
Találtam elérhetőséget, és küldtem nekik egy e-mailt a garanciáztatással kapcsolatban. Leírtam a hiba típusát és arra is rákérdeztem, hogy az esetleges garanciális javítás idejére módjukban áll-e bármilyen cserekészüléket adni.
Kíváncsian várom a választ.
Jó lenne ha megoldanák, mert szerintem időben jóval hamarabb kivitelezhető a gariztatás így mint a T-n keresztül. -
bossm
csendes tag
válasz
darvinya #18041 üzenetére
Köszi. Ahogy írtam: az ICS rootig sem tudtam eljutni... Lehet, hogy a "Sony Xperia P LT22i_ 6.1.1.B.1.54_Sony.ftf" -vel van gond? Kipróbálom ezt: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2256889
Ha jól látom a letöltődő rar nevét akkor ebben egy CE 6.1.B.0.544 lesz.
Azt írja: "Root it with Flastool (very simple because it's 0.544 rom)" A FT is képes rootolni? -
freemanone
addikt
válasz
darvinya #18015 üzenetére
A stamina módot én is próbálgattam, de semmi értelme. A másik aminek szintén nincs értelme szerintem, az energia takarékos mód. Gyakorlatilag csak olyan funkciókat lehet vele kikapcsoltatni ami vagy nem befolyásol szinte semmit, vagy szükségem van rá, tökmindegy hogy áll az akku tötöttségi szintje. Az idióta ledet persze villogtatni kell amikor merül, had segítsen rá még az is.
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #18004 üzenetére
Jah hát ez ilyen. Tudom, hogy itt PH!-n a Beats cuccok fogadtatása finoman szólva is ellenszenves, főleg hogy sokaknak kínai kopi van, akinek ez a menőzése tárgya.
Az ár engem általában nem szokott mozgatni ha gadgetekről van szó, így annyira nem fájt 300€-t kiadni érte.
- szép design, ami szerintem egyetlen felsőkategóriás fejesről sem mondható el, de ugye ez a szubjektív része
- lecsatolható kábel, mindkét végén sima jack csatlakozóval, a telefon felé eső az 90°-ban hajlított
- egy sima 3 eres 1,5m-es kábel és egy 1,1m-es mikrofonos kábel, aminek a bekötése egyezik a Sony NXT sorozatával
- hangminőség megüti a 40-50k-s fejhallgatók szintjét, ami nekem már megfelelő
- Denon D1100 az egyetlen fejes amiben nagyjából hasonló mennyiségű mély van és nagyjából egyező hangképpel (nagyon mély túlsúlyos, Én ezt igénylem is)
- 2db micro ceruza elem kell bele, a fejhallgató erősítőhöz (hangosabban szól telefonról, mint bármely másik fejhallgató amit próbáltam) napi átlag 4 órás használatot nézve kb 3 hétig bírja a két elem, ami lehetne akku is, de a lidl 600huf-os 8db aerocell eleme odavágja a duracellt és társait. -
freemanone
addikt
válasz
darvinya #17982 üzenetére
valami különbségnek lennie kell.
nekem 2 "verzió" volt fent eddig JB-ből:
Xperia P LT22_6.2.A.0.400_1261-3236.ftf - 597 598 437 bytes
Xperia P LT22_6.2.A.0.400_World Generic.ftf - 584 182 181 bytesAz első amit feltettem sokkal döcögősebb és nem a legstabilabb. Ma döntöttem úgy, hogy adok neki egy második esélyt és a World Generic hasít ahogy azt kell, ICS-t megszégyenítő sebességgel egyelőre.
Az elsőt egy itteni fórumtárs töltötte fel, a második XDA-ról származik.
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #17975 üzenetére
köszi az ajánlót, megnézem majd. a flac zenéim rendre 1000kbps felett vannak, mp3-ra gondoltam, hogy minimum 320kbps. Mintavételezésnél pedig van pár régi albumom, amit már szinte lehetetlen beszerezni jobb forrásból, de az új jövevények csakis 44khz+
Szintén Walkman player-t használok, de egy Beats Studio HD-vel és ez is leszakítaná a fejed. Különc vagyok ilyen téren, mert hangerőből sosem elég. Amit a telefon produkál az nekem az épp elégséges kategória. A fejhallgató sokkal többet tud, ami normális forráshoz csatolva meg is mutatkozik.
-
freemanone
addikt
válasz
darvinya #17961 üzenetére
Ott van a képen a második sor elején. "Stock Xperia Firmware optimised"
Az a verzió fut a mostani JB-n, probléma nélkül, most tesztelgettem.Nemtudom Te hogyan próbáltad, meg milyen fülessel, ezen nem akarok hitvitát indítani. Én még annó a V4-et tettem fel majd a V7-et és ha működik, teljesen megváltozik a telefon hangképe és hangerőn is emel valamennyit. A fejhallgatóm olyan vérszegényen szól az alap rendszeren, hogy sírni tudnék, viszont ezzel a moddal életre kel.
A DAC-on és fülesen nem változtat ez tény, de nem mindegy azért a szoftveres oldal sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest