- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
Az jó oldal, és tesztjeik is.
AOD-ra talán megoldás ha estére állítod be, bár akkor igaz úgyis alszik az ember, de éjjeli órának hasznos lehet.
Nem tettem még le a telóról teljesen, bár olyat is látni, hogy pár nap / néhány hét után belakva, elkezd laggolni.Ilyet Ti nem tapasztaltok?
-
-
racerx
őstag
-
Viper26
nagyúr
Igazad van, inkább legyen a telefonon kb. duplán minden alkalmazás, mert ami egyszer már meg lett csinálva az úgysem jó.
Az említett merülésben pedig minden más androidos eszköz érintett, és így is lesz, ameddig a Google nem csinál ezügyben valamit, ergo nem a Nexus-ok "kiváltsága".
-
Viper26
nagyúr
Ettől függetlenül a bloatware nem feltétlen előny.
Valaki talán említette is, hogy még a Nova is össze akad valami témával, plusz megy a küzdés, hogy a háttérben mi legyen letiltva.
Külsőre nagyon tetszik a teló nekem, még az tart vissza, hogy ilyen szinten belenyúl a gyártó a rendszerbe.
A rendszert érintő változások közül többnyire az a fontosabb ami nem feltétlen látható...már ami a frissítést illeti.
-
dannyl
addikt
Köszi! és Neked is Zsozsoka!
Nagyon vacilálok az S8 és a P10 plus között. A huaweinél ott a 3 év gari, infra, dual SIM, előlapi ujjlenyomat olvasó. S8 meg gyönyörű szép, kompaktabb kézben fogva. Sebességről fölösleges beszélni ilyen szinten szerintem. Kamerában talán S8 jobb, de nálam mindkettő bőven jó.
Van még valami pro/kontra? -
Mr.Silkó
veterán
-
Stukker1987
senior tag
Érdekes egyébként hogy családban van G3 és ugyan kevesebb a hardver,sőt ugye akkoriban a felbontás miatt kifejezetten lehúzták,mivel a Snapdragon 800-at kevésnek találták alá,de 2-3 frissítés után ugyan lassabban nyíltak meg az alkalmazások,de azt smooth animációk mellett tették.
Ezután döbbenet volt,hogy pl az S6edge néhol idegesítőbben laggolt,főleg 7.0 OTA frissítés után. Clean install javított rajta de nem lett tökéletes.
Ehhez képest volt MTK(amit úgy általában mindenki negatív értelemben jegyez meg) procis kínai telefon a családban (Leeco 1S,Meizu M5),amik mint tudjuk nem a végtelen ideig tartó fejlesztésről voltak híresek,mégis szemre jobbak vagy legalábbis azonosak voltak ezen a téren.
És most jött az S8,ami korunk csúcsát képviseli hardveresen,hatalmas fejlesztői gárdával megtámogatva szoftveres téren és mégis láthatóak nem csak 3rd part applikációkban hanem akár menübe vagy settingsnél is az akadások.
Nekem ez picit csalódás megmondom őszintén. És mégis azt kell mondjam ÉN ma ha minden szempontot megvizsgálunk (infinity display sokat nyom a latba) a S8 családot tartom a legjobb okostelefonnak!
-
-
Én is bontott tokot kaptam. Első ízben azt mondták, nem áll módukban futár fordultával másikat küldeni, mert még kell győződniük, hogy gyártási hibás e, és hogy nincs e rajta szándékos rongálás. Írtam nekik, hogy már hogy ne lenne rajta rongálás nyoma? Pont úgy néz ki, mint aminek valaki kulccsal nekiesett, hogy tényleg scratch resistant e. Hát annyira nem, kb 2,1.5 cm felületen párhuzamos mély karcokkal tele volt karcolva. Végül minden értesítés és válasz email nélkül tegnap beállított a GLS egy "új" tokkal.
Már gyanús volt, hogy fordítva van a dobozban. Aztán hamar rájöttem, hogy ugyan az a tok. Először azt hittem, nem tartották jogosnak, utána olvastam a jegyzőkönyvet, hogy cserélnék jogos. Az is bosszant, hogy saját költségen küldhettem vissza. -
sgeza
veterán
"ki kell venni a pipát és nem lesz ilyen problémád"
Egyébként akkor is van értelme, ha használsz védelmet. Például írisz feloldásnál. Eggyel kevesebb művelet, nem kell elhúzni a képernyőn az ujjad bekapcsolás után!
De ez tök szubjektív, hogy valakinek jó-e vagy nem. De semmiképp nem gondolnám problémának. -
Raggie
őstag
Köszi a választ!
Akkor azért meggondolom, hogy én is kikapcsoljam.Igazából amiatt kényelmes, mert nem használok karórát és így csak rá kell pillantanom az asztalon melletem fekvő telefonra és egyből tudom, hogy mennyi az idő. Enélkül meg: kézbevenni, felébreszteni, megnézni és újra elaltatni.
-
sgeza
veterán
Ha a telefon oldalán lenne, akkor meg másnál is csinálná - ezzel a felfogással. Szóval ez nem ennyire fekete-fehér. Nekem - és ezek szerint másnak is - hibátlanul megy. Tehát a telefon seb sem hibás.
Persze nem vitát akarok generálni, de ne jelentsük már ki, hogy a bluetooth-szal gondok vannak egy esetből leszűrve, mert ennyiből nem lehet kideríteni, és általánosan eleve nem igaz, mert nekem megy hibátlanul több kihangosítóval is!
Fényképeket, névjegyképeket, híváslistát, üzeneteket, zenét, csengőhangot, mindent átvisz!
-
Luser2000
addikt
Elengedem, még csak annyit: az, hogy pl. a G5-el nem volt gond, az nem jelenti FELTÉTLEN azt, hogy nem lehet autó oldali probléma. Esetleg annyit jelent (csak), hogy a G5 kommunikációs kéréseit le tudta kezelni saját (akár pl. hibajavító algoritmusaival), míg az esNyócét meg nem (mert pl. nem készítették fel az egységet / drivert egy adott hiba kezelésére).
--
Már a kezdetektől vacakolt? Egy próbát megér, ha a márkaszerviztől megkérdezed, hogy a fedélzeti elektronikára van-e frissítés. -
Luser2000
addikt
Két gyári BT kihangosítóval használom felváltva, folyamatosan (Peugeot508, FordFocus). Csatlakozik gond nélkül. Mivel a csatlakozáshoz legalább két eszköz közös "szándéka" kell, így simán lehet, hogy az autó oldalán is lehet probléma (régebbi szabvány, ügyetlenül megírt vagy bugos driver, stb).
-
thebear007
aktív tag
-
Ateess
tag
Áh, mire rábeszélem magam, addigra lebeszéltek.
Egyébként ha már itt tartunk, hogy P10 Plus vs S8. Mennyit számít a szolgáltatói verzió, mert P10 Plus-t Edigitalban néztem, S8-at Telekomnál?Illetve visszatérve picit a kijelző cserére, ez alatt komplett panelt cserélnek minden alkalommal, vagy ha az üveg törik csak be, de minden más működőképes, akkor csak azt? Mert utóbbi gondolom nem sokban különbözik a hátsó üvegtől és olcsóbb is, mint a komplett érintőpanel + kijelző?
De ez csak kíváncsiság.És még a tokokhoz kapcsolódóan, olyat tudtok, amelyiknek a kinézete kicsit szolidabb, de minőségre és ütésállóságra olyan, mint pl. az UAG tokok?
-
Ateess
tag
Ezért esett a választásom az S8-ra, de azért zsebben hordva nem szeretném, ha elrepedne a hátlapja.
Emiatt is gondolkoztam a G6-on, mert ott vastagabb az oldalkeret, sík az üveg elő és hátlap, talán jobban véd a sérülésektől, kamerában pedig az sem rossz.
De nyugtassatok meg, hogy azért tényleg csak egy eséstől reped be a hátlap, és nem magától, mint anno talán az S6 kamerája körül? -
Marvinyo
aktív tag
Az nem fillér-, hanem átbszás a palánkon.
Mellesleg nem értem miért sírás az, ha az ember 300 ezerért(!) elvárna "egy kis apróságot", ami nekem pl. döntő tényező. Ennyire ezrelékekben mérhető lenne a Dual Sim + SD kártya használók aránya? Nem hiszem. Főleg, hogy láthatóan munkaállomásnak is szánják.(#11606) dekrer
Ám az iPhoneba soha nem is volt, kb. soha nem is lesz, a DS-el egyetemben. Az ember ennyi év alatt hozzászokott, nem is nézem, nem is érdekel. Ott nem fillérbszás, hanem ez a profil, eléggé láthatóan. (Ott a jack hiánya az, bár az inkább csak nevetséges...)De azt sírásnak tekinteni, hogy egy olyan funkciót, amit a 30 ezres telefonok tudnak, beleszuszakoljanak egy 300 ezresbe, az azért túlzás :-)
Főleg, hogy mintha 100 körül lenne Samu is ami DS+SD, de erre most meg nem esküszöm. -
Atlantis
veterán
Nincs, 8 éve iPhone van, teljesen hülye vagyok az Androidhoz, Samsunghoz meg pláne. Viszont az S8 igencsak megtetszett és pár hete figyelemmel követem a topicot.
Ha nem is 3, de 2 évig megtartom a telefonjaimat, iPhone-ból is minden második verziót szoktam megvenni.
A szinkronizálást a felhőbe automatikusan csinálja?
-
Atlantis
veterán
Lehet, hogy kapsz valami telefont, ami jó eséllyel nem ugyanolyan modell, mint amit bevittél és amire valahogy rá kell varázsolnod az adataidat is...úgy tudom, Androidnál ez nem feltétlenül van jól megoldva.
Ezzel nem a Samsungot akarom bántani, hanem az AMOLED technológiát..szerintem kár erőltetni telefonoknál és most az Apple is sajnos rákényszeríti a népet. Persze tudom, nekik az a lényeg, hogy garanciaidőt kibírja, ha lehet, de ezzel a kijelzőtípussal még ez is kockázatos....a hosszú távra tervezők meg le vannak ejtve.
Persze ez van, ezt kell venni...ha szeretni nem is.
-
davidsz
senior tag
Elgondolkodtam már ezen. Erről is szerettem volna tapasztalatokat, hogy valaki intézett már ilyet?
Experience store-s a telefon. Most nagyon nem fér bele az időmbe, hogy 2-hétig telefon nélkül legyek...Akku garanciáztatás ügyben van valakinek tapasztalata?
Illetve csere készüléket adnak?#10944) sgeza: Köszönöm!
-
<Lacy85>
addikt
Ha ez vigasztal egy kicsit, akkor nálam totálisan elszaródott a home gomb a frissítés után.
Régebben nekem is voltak vele kisebb gondok, de az elmúlt ~1 hónapban tökéletesen működött.
Most meg frissítésnél restart,és azóta teljesen meghalt. Mintha ott sem lenne.Köszi Samsung. Pedig már épp megszoktam a használatát.
-
sgeza
veterán
Nyilván érthető a gondolatmeneted, de egyébként attól még nem biztos, hogy maga a frissített rom, ami szar, az előző meg jó. A frissítéskor jött elő, de más akármilyen cache maradványok is akár okozhatnak problémákat. Ezért érdemes megnézni egy gyári alaphelyzet után ugyanúgy ezzel a verzióval, hátha már attól megjavul!
Illetve azt is lehet, hogy csak egy cache törlést nyomsz a recoveryből! -
-
sgeza
veterán
Szerintem az volt a lényege a mondandójának, hogy nem biztos, hogy önmagában a frissítés miatt lett rosszabb, így hiába volt jó az előző romon, még az is előfordulhat, ha visszateszed, esetleg nem fog mégsem megjavulni.
Persze egy próbát nyilván megér, ha nem okoz gondot a factory reset. Viszont ha már úgyis törölsz mindent, akkor én előtte nyomnék ezzel a friss rommal egy gyári alaphelyzetet, hátha már azzal megjavul! -
barmar
aktív tag
Higgy amit akarsz
ötödik s8 van nálam, minden romnál volt vele gond. Van akinél nem jön elő van akinél igen. Nekem pont az új szoftverrel lett jobb. Ezt hogy magyarázod?
olvass utána xda-n.
Nem tudott meg senki magyarázatot rá annyira random. Van akinek egy téma váltással jobb lesz bagy attól romlik el, van akinek az aod beállítások befolyásolják, van akinek mindig szar és van akinek nem volt problémája. Nem a verzioszamtol függ.
-
WiZARD
addikt
Spigen Thin Fit-hez hasonló Ringke Slim volt nekem, méretileg jó, nem lesz dupla méretű a telefon tőle, de miután 1x megfogtam enyhén napkrémes kézzel elkezdett nagyon csúnyán málni róla a gumi borítás.
Azóta Clear Cover van, hasonló vastagságú, így a telefon méretét nem növeli meg nagyon, védelemben hasonló, és bár féltem tőle hogy az átlátszó, fényes műanyag mennyire fog karcolódni, de meglepően jól bírja.
-
-
Gabzso71
csendes tag
Amikor megvettem a telót, nekem sem volt százas az üzemidő és megjelentek kisebb-nagyobb teljesítmény problémák is. Akadások a felületen, lassabban megnyíló alkalmazások, gyenge hangerő a fülhallgató kimeneten, stb... Hiába optimalizáltam, pucoltam memóriát nem változott semmi. Végső lépésként csináltam egy teljes gyári visszaállítást a kvázi zsír új készüléken és onnan kezdve megszűntek a problémák. Nem állítom, hogy ez egy általános érvényű recept, de szerintem nem akkora tortúra, hogy ne érjen meg egy próbát, ha már nincs jobb ötlet.
-
taky1974
csendes tag
Én is azok közé a "szerencsétlenek" közé tartozom, akikkel kiszúrt a Samsung és valamiért rossz akkut tett az S8-ba. Így tegnap csináltam egy teljes reset-et. Valamivel jobb, mert szinte semmit nem tettem vissza rá, e-mail lekérdezés kézin, gyakorlatilag összes alkalmazás alvó állapotban, stb... Ezeken túlmenően akinek ilyen" 4-5 napot simán bír" telefonja van, érdemes lenne megnézni hogyan és mire használják, mert ez nálam az elérhetetlen kategória. Még amit írtál az is:
"Hétfő volt az első nap mikor letudtam meríteni 1 nap alatt, ~2.5 óra (200km) navigáció(végig LTE), folyamat bt kihangosítással ment le 65%ra,..."
Nem tudom milyen navit használsz, de nekem az iGO, Sygic, de még a Waze is többet eszik ennél. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag rá kell szerelnem egy jégakkut a telefon hátuljára, mert navi közben az ablakban felmelegszik de annyira, hogy utána már nem hajlandó tölteni. Nem fikaképp, de az iPhone 7 Plus soha nem csinálta. A kijelző pedig nekem is mikrokarcos. Pedig vigyáztam rá. Csak azt is nehezen tudom elhinni hogy valakinek 2 hónap után védelem nélkül karcmentes. Nem véletlenül tárgyalják külföldi fórumokon is a dolgot.
Na mindegy kiírtam magamból. Már ez is segített. -
HaliGab23
senior tag
-
heidrich
senior tag
Ha igaz ha nem ott vannak a screenshotok, előző S8-am is ennyit hozott. Több ismerősömnek is van S8-a, nem tudnak többet. Ha egész nap nyomod, akkor sok SOT kihozható mert aktív használattal kevésbé merül ha sokat áll készenlétben akkor tud merülni mint a szemét pláne ha gyenge a hálózat és nap végére 2 óra SOT-tal képes vagy lemerulni.
-
-
-
Nekem eddig csak olyan telefonom volt (note 4), amin elől volt. Nem kellett "átszoknom" középről, oldalra, mint neked a G5 után, így nekem egyből kényelmes ahol van. A tok persze segít rávezetni az ujjam, de én nem szoktam a kamerát taperolni. Tény, hogy többnyire nálam sincs rá szükség, mert a gear S3 mint biztonságos eszköz jelenlétében nem kér semmi azonosítást.
Úgy néz ki, találtam hivatalos Samsung választ a qi töltés 85% megállásra: Samsung's reply on this issue :
This mail is in regard to your Samsung handset S8.We would like to inform you that; this is not an issue with the device, this is the inbuilt feature of the handset, during
*Wireless charging or fast charging, the device may feel hotter and this is normal range of operation which does not affect the device’s lifespan/ performance.
If the battery temperature goes beyond specified limit, the charger may stop charging the device and start charging again once temperature goes down upto the normal temperature (e.g. 36ºC) and this is only a precautionary action for customer safety. This mode is called as*“Swelling Prevention Mode”.
Swelling prevention mode is triggered due to the high temperature. If the phone temperature rises beyond certain limit, the maximum charging voltage is limited to 4.15V which is equivalent to 70~80% (±*5%) of battery level. This operation is disabled and starts charging again once temperature goes down up to the normal temperature (e.g. 36ºC)
Szóval akkor ezek szerint azokon az estéken, amikor nem tölt fel teljesen, a töltés mellett valamin dolgozik a telefon, ami miatt túlmelegszik. Lehet észre sem venném, ha reggel kelnék és felvenném a töltőről és 100%-on van, de van itthon egy 4 hetes csöppség, aki esténként rendre ébreszt, mert éhes, így van időm észrevenni, amikor 85%-on áll a töltás és nem mozdul tovább
-
HaliGab23
senior tag
Ez szerintem is nagyon sz@r.
Sőt, ez a nyomásérzékeny home gomb, meg a bixby vagy mi a ..szom.
Nekem "folyamatosan" bekapcsolgat a zsebemben, rezeg jobbra-balra
Ezeket nagyon eltolták....
Ettől függetlenül szeretem, de ha az S7 üzemideje ilyen jó lenne, akkor visszatérnék S7-re fentiek miatt.
-
janosibaja
őstag
Csodás lenne, ha vki tudná, miként lehet beállítani, hogy ne csak a zárolás feloldásakor keressen wifi jelet.
Épp nyaralni vagyunk, roaming nélkül, s szinte minden alkalommal kerestetni kell vele. Több jelerősítő van közelben, egyik rosszabb, mint a másik.
Mondjuk már otthon is gyanús volt, hogy mindig pont akkor jöttek meg a leveleim, amikor hazaértem :-(
-
<Lacy85>
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Parfüm topik
- Lexus, Toyota topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest