- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Telekom mobilszolgáltatások
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Netfone
Hirdetés
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
thebear007
aktív tag
válasz
taky1974 #11234 üzenetére
Irodában van qi töltőm. Rárakom, dolgozok, beszélek leveszem. Rühellem, ha lóg egy kábel belőle, mikor beszélek, korlátoz. Befejezem, visszateszem. Felkapom, tárgyaló. Otthon és kocsiban is egy mágneses usb van, sokszor elfelejtettem régebben, higy be van dugva, kitéptem a csatit.
-
Cuccok
tag
válasz
"A QI töltés kényelmességét nem nagyon értem. Mennyivel egyszerűbb rátenni a töltőre, vagy csatlakoztatni egy kábelt? Kb. 0,5 mozdulattal kevesebb."
Ezeket a magyarázatokat annyira szeretem
Egy kézzel pl. gondolom ugyanolyan kényelmesen dugod be a töltőt a telefon seggébe mint ha elég lenne csak letenned vhova ugye?
Azt a képzeletedre bízom hogy a másik kezeddel mit csinálsz közbenVagy mondjuk gépkocsiban az a 0.5mp figyelemelterelés mennyi megtett utat is feltételez a sebesség függvényében?
Meg különben is minek kell érvelni egy olyan dolog ellen ami számodra haszontalan egy telefonban?
Én pl soha nem dugtam bele 3.5mm jacket és nem is nagyon tervezem, de nem bánom hogy van rajta, mert nem kér enni, és elfér... -
Lazika
senior tag
válasz
taky1974 #11227 üzenetére
Szerintem az S8 szebb képet csinál, mint a 7 Plus. Tényleg nem tartja olyan jól az árát a samsung, de nagyon áron alul ment el a 7 Plusom, már az apple se tartja úgy az árát sajnos, mint régen. Főleg, hogy tele van az apró "új" garanciában cserélt készülékekkel. Telefonos boltba, meg 110-et mondtak rá ami vicc. Értem én, hogy meg kell, hogy éljenek, de ez már a pofátlanság kategória!
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Egy hosszabb válasszal készültem a korábbi és a mostani hozzászólásodra, de a b*zi Mobilaréna elszállt egy percre nekem, és minden, amit leírtam, ment a levesbe. Viszont biztos nem állok neki mégegyszer összeszedni a mondandómat, szóval inkább csak maradjunk annyiban, hogy használd egészséggel az iPhone-t, tisztában vagyok vele, hogy jó teló az is, nekem is van egy i6 (meg volt korábban i5, i7 is), szeretem is.
-
Chrys_
addikt
válasz
Power userek rootolnak, a root nélkül beállítható opciók nem túl bonyolultak, de persze idő kell, hogy kiismerje az ember, ha még nem látott ilyent. Root nálam is mostanában lesz (még megvárom a Note 8-t, mit hoz), és mehet fel xposed is. Romozgatni meg abszolút nem kell hozzá, de a lehetőség adott.
MicroSD: 40-50€ és már van is benne 128GB SanDisk Ultra. Valamint a sebessége is nagyon jó a beépített olvasónak.
QI extrém körülmények között okozott gondot itt néhány tulajnak, én egy S6-hoz való töltővel, és az új fast charge töltővel használom, mindkettő hibátlan, mindig 100%-ig töltenek.
Írisz scanner elég jól működik, a biometrikus szenzorok közül ez a legbiztonságosabb. Miért? Ha éppen alszol, akkor az asszony ki tudja nyitni a telefonod
Rendes üveg probléma: ez úgy tűnik igaz, ha nem ragasztod (én sem tenném). Megfelelő fólia viszont van elég sok, én is azt raktam rá.
GPS: ezt én sem értem még, gondolom a GPS programok egy hálózatot használnak egy időben. Vagy veszi a többi hálózat jeleit is és valahogy eldönti, melyik pontosabb? Végülis mindegy, amíg megvan a pontos helyzet.QI ezekben az esetekben nem túl praktikus, igaz. De pl. nálam munkahelyen sokkal egyszerűbb, mert ha mennem kell valahova (irodai munka), akkor egyszerűbb és gyorsabb, mint a kábelt csatlakozatni, kihúzni.
Valamint BT fülhallgatóval használom, a legkényelmesebb megoldás. Játék közben meg amúgy sem töltöm, mert felesleges és a kábel is akadályoz. Vezetékes töltés az otthoni desktop gépnél van. -
sgeza
veterán
válasz
Csak két apró megjegyzés:
A vezeték nélküli töltéssel alapvetően semmi gond nincs, hibátlanul töltöm így nap mint nap! Azoknál jelentkezett probléma, akik vezeték nélküli gyorstöltővel töltik, mert úgy már eléggé melegszik, ezért lekapcsolja 85%-nál - amennyire kivettem a hozzászólásokból. Ez is csak akkor, ha amúgyis meleg van. De ez nem általános vezeték nélküli probléma, mert az teljesen rendben van.
A másik, hogy melegszik autóban. Hát én nem tudom, hogy kinél fordult ilyen elő, de nekem csöppet sem melegszik! Akkor sem, ha bekapcsolt kijelzővel navigálok. Ja, és az autóban is gyorstöltőt használok (Samsung-féle adaptive fast charge).Ettől még persze nyilván olyan telefont használsz, amilyen neked tetszik!
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
Nézd, elfogadom, hogy sokmindent nem használtál ki, de attól még nem lesz egy bluetooth 5.0 (nagyobb hatótáv, gyorsabb átviteli sebesség), vagy egy usb otg felesleges. Nyilván ezek egyén függők. A QI töltés szintén nagyon kényelmes dolog tud lenni, a hibák, amiket írtál, leginkább abban merültek ki, hogy vastag tokban és nagy melegben egyszerre nem mindig töltött maxra az akku (kb. 80%-ig), a biztonsági protokoll miatt. Azóta én egy sima Nillkin Nature TPU-ban tartom a telót, ebben mindig feltölt maxra, még ebben a mostani kánikulában is.
-
HaliGab23
senior tag
válasz
taky1974 #9883 üzenetére
Hihetetlen, de nekem mindenféle védelem nélkül a kijelző karcmentes kicsit több, mint 2 hónapja megvan. Akárhogy nézem még hajszálkarc sem!
A hátlapja viszont már nem az, a múltkor 1 hét kemping volt a vadonban, és úgy látszik nem bírta azt a környezetet (sörpad, horgászszék, homokos sátoralj, stb.). Viszont érdekes, hogy csak a hátlap!
Lehet, hogy pofával előre nem raktam le.. vagy a hátlapja sérülékenyebb(?) -
CHIPman
nagyúr
válasz
taky1974 #8009 üzenetére
Ha olyan kábeled van hozzá, mint ami az általad linkelt helyen a képen van, akkor ne csodálkozz, nekem az S3-hoz volt gyárilag olyan kábelem, és már egy hónap után megadta magát, 500mA körül töltött. Bár azt sem tartom egy pozitív tényezőnek a dologban, hogy microUSB kábellel töltöd az S8-at.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
taky1974 #7418 üzenetére
Az Apple tudtommal nem engedi, hogy a szolgáltatók, vagy bárki belenyúljon a szoftverébe, éppen ezért tud villámgyorsan frissítéseket kiadna világszerte. Az android rendszerű telefonoknál sajnos ez nincs így, nagy a töredezettség, talán csak a Pixelek kapják meg egyszerre, időben a frissítéseket. A legtöbb droidos gyártónál a frissítés kiadása előtt még beletúr a szolgáltató (nyilván a függetleneknél nem), plusz régiónként is eltérnek a frissítési idők, legyen szó Samsung, Sony, Huawei, stb. készülékről.
-
Hunner
senior tag
válasz
taky1974 #7408 üzenetére
Értem amit mondasz, bár as példád nem kerek, mert európában és az usában más modell van, usa= snapdragon, eu = exynos, de a feature setjük sem egyezik. De valóban pl eu-n belül frissülhetne mind azonnal. Itt a gyártó regionális részlegeinek a felelőssége van viszont, illetve a lokalizációs fileok átnézése, stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Macska topik
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Windows 11
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3009
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 TI 16GB Zalman N5 Chieftec 700W
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest