- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgeza
veterán
válasz
#54715584 #39934 üzenetére
Kiegészítve a kollégát: ha felteszel egy független romot mondjuk dbt kóddal letöltve, akkor SIM resettel ugyebár beáll xeh régióra (mivel mindkét rom ugyanaz). Eddig ez nem is gond. Viszont ha ezt a verziót a xeh régióval nem adták ki (mert mondjuk kihagyták), akkor ezzel a kóddal nem is fog jönni ota. A megoldás, hogy odinnal reset nélkül (tehát home_csc-vel) felteszed azt a frissebb verziót, amit már a xeh régióra is kiadtak, akkor onnantól arra már fog jönni ota frissítés.
De ettől függetlenül odinnal bármikor ráfrissítheted az aktuális legfrissebb független verziót, bármelyik kóddal is töltötted le! -
mazsiii92
aktív tag
válasz
#54715584 #39850 üzenetére
Sziasztok,
Szeretnék tapasztalatokat olvasni azoktól, akik a közelmúltban jöttek át iPhone-ról S8-ra.
Gondolkodom a váltáson, 155-ért a médiában ajándék 20 havi hitelre. Egy iPhone 6S-t cserélnék le, sebességben számítanék kis előrelépésre, de nem durván, illetve szebb, jobb kijelzőre és bomba kamerára.
Van esetleg olyan, akinek van összehasonlítási alapja? Nem akarom spammelni a topikot, privát üzenetet is olvasok. Céges telefonom van egy A5 2017, de az akkora szutyok, hogy megingott a Samsung telefonokba való hitem, pedig tudom, hogy nem szabadna összehasonlítanom a kettőt.
És a kulcskérdés nálam: milyen az üzemidő, ha nem játszom rajta és keveset fotózok? Navigáció és zenehallgatás is max havonta 2x. A tesztben 5 órát írnak viszonylag intenzív használat mellett, viszont az intenzív használat nem jellemző, így két napot kibírna?
A válaszokat előre is köszönöm!
-
dkovizoli
addikt
válasz
#54715584 #39540 üzenetére
Biztos van oka, hogy a samu miért válogatott szét országokat egy csoporton belül is. Sőt azért vannak különbségek még pl az OXM csoporton belül is. Oreo kezdete óta nem volt a DBT romban spam azonosító. Most újra van végre. Míg pl XEH-ban volt. Párom XEU-s s8-ában most sincs, pedig neki is most raktam fel az áprilisi DBT-t. Ebből következik, hogy az áprilisi frissítés elérhető mindkét variánsra német régióval, akár samfirmmel is. Míg XEU, XEH egyelőre nincs.
-
Plebi
senior tag
válasz
#54715584 #39364 üzenetére
Nekem is ilyen routerem volt, vargalex féle openvrt megoldotta az akadozást, viszont hosszú távon nem segít, mert a "mai kor" követelményeihez már nagyon kevés. Automata újraindítást kellett beállítani naponta, hogy ne szűnjön meg a wifi, stb. Több gépes, laptopos, telefon + tabletes otthoni hálózatot, torrentel és wifi-s streammel már nem bír stabilan ellátni.
Azóta szomszéd örömmel használja egy xbox és egy darab telefonhoz én meg váltottam egy AC66U asusra.
-
sgeza
veterán
válasz
#54715584 #39364 üzenetére
Az nem igaz, hogy ne lenne képes nagyméretű, full hd videókat lejátszani! Természetesen nem az, hogy nálad valamiért nem jó! :-)
Hát nem lenne könnyű a beállításokat összeegyeztetni, de emlékeim szerint én nem nagyon állítottam el sokmindent az alapról. Nézd át a videocodec beállításait! -
thamasz
senior tag
válasz
#54715584 #39357 üzenetére
Ha a telefonon is akarsz full HD vagy 4k filmeket streamelni, egy új, AC 5Ghz router lesz a megoldás. Az N-es teljesítménye nem az igazi a telefonoknak a laptopokhoz képest szerintem. Esetleg próbáld meg a routerben a sávszélességet feljebb venni ha még nincs, és másik csatornát beállítani. Lehet, hogy a szomszéd wifik is bezavanak. Wifi Analyzer app a storeból segít megállapítani, hogy mi a helyzet.
Az is érdekes lehet, hogy mekkora sebességű internet előfizetésed van, és ebből az elméleti értékből mennyit mérsz a Speedtest appal, illetve a laptopon böngészőből a speedtest.net-en ugyanazt a szervert használva. Nekem a 750N-es routerrel a telefonon 150 Mbit volt a max a 200 elmeletiből, míg pc-n mindig jött a 200. Az új Ac router estében stabilan jön a 200 a telefonra is. -
thamasz
senior tag
válasz
#54715584 #39309 üzenetére
Milyen routered van, 2,4 vagy 5 Ghz- en csatlakozol, N vagy AC? Nekem eddig N750-es routerem volt, és akadt problémám a sebességgel, max 150 Mbs jött az S8 ra és a smart Tv is akadt filmezéskor. Lecseréltem egy AC 1900 routerre, most minden hasít, 4K filmek is... és a wifi térerő is sokkal jobb.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
#54715584 #39229 üzenetére
Milyen háttérre gondolsz AoD alatt?
Érdemes kicsit elmélyedni a beállításokban, hogy javíts az üzemidődön, bár sok olyan külső tényező is befolyásolhatja ezt, amire nincs ráhatásunk (pl.: térerő, erőforrás igényes appok). Kukkants be az összefoglalóba, ott hosszabban ki lett fejtve ez a téma.
-
Mr.Silkó
veterán
válasz
#54715584 #39162 üzenetére
Szia!
A német töltőfej nem tudom, mennyiben különbözik a miénktől, de nem is megy bele a normál magyar aljzatokba a tiéd vagy csak nem indul meg vele a töltés?
A hangszóró szerintem rendben van, a sztereó picit hiányzik, de én hangerőben nem vettem észre halkulást, akár az általad említett S7-hez képest sem.
Bixby-t én egyből tiltottam, egyrészt nem vagyok nagy angol nyelvi tudor (sem), másrészt egyik hangasszisztens sem tudott eddig meggyőzni arról, hogy szükségem lenne rájuk bármiben is.
A rom csere segíthet a VoLTE problémádon, de egyébként magától a szolgáltatótól is igényelned kell a fenti szolgáltatás bekapcsolását.
-
OCTAMD
őstag
válasz
#54715584 #38772 üzenetére
Ha a telefonod OXM DBT kóddal rendelkezik,tehát német nyelvre áll be ,akkor csak magyar simet kell beletenned és átáll OXM XEH kódra és magyar nyelvre.
Fel fogja tenni a kérdésta nyelvválasztásnál
A zurückre kell nyomnod
Mondjuk előbb lehet érdemes lenne elmenned sim nélkül a crc7es frissítésre és utána visszaállítás magyar simmel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt Samsung Gear VR kontrollerrel - bemutató
- Hír Ismét elérhető az Oreo a Galaxy S8 párosra
- Hír Leállították a Galaxy S8 Oreo frissítését
- Hír Megindult az Oreo a Galaxy S8-akra
- Hír Negyedik fázisban jár az S8-Oreo
- Hír Elérhető a Galaxy S8 oreós bétája
- Hír Üzleti kiadást kapott a Galaxy S8 és a Note8
- Hír Hamarosan indulhat a Galaxy S8 Oreo béta program
- Hír Ma startolt globálisan a Bixby hangasszisztens
- Hír Bemutatkozott a strapabíró S8 Active
- Hír Az S8 Daydream-támogatást, az idei A3 Android 7.0-t kapott
- Hír Már angolul is társaloghatunk a Galaxy S8-cal
- Hír Elstartolt a kalibrációs frissítés a Galaxy S8-ra
- Hír Frissítés érkezik a Galaxy S8 képernyőszínei kapcsán
- Hír A JerryRig nehezen hozta zavarba a Galaxy S8-at
- Hír Szétkapták az S8-at, de mennyire volt nehéz?
- Hír A Dex számítógépet csinál a Galaxy S8-ból
- Hír Megjött a Samsung Galaxy S8 és S8+
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged