- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen GPS-t vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note10 és Note10+ témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pioneer
őstag
válasz
telefonmágus #2499 üzenetére
Szerintetek melyik a legjobb vezeték nélküli gyorstöltő a Note 10+ hoz?
Linket vagy pontos típust írjatok, köszi!(Bocs, nem válasz akart lenni, hanem új kérdés.)
-
telefonmágus
senior tag
Ami nagyon jó ebben a 45W-os töltőben,hogy a 0ról 20%-ra 7perc alatt tölt ,10perc alatt 28%-ra,tehát az elején nagyon gyors
-
Joachim21
őstag
válasz
mihail38 #2496 üzenetére
Nekem rengeteg bajom volt már a szolgáltatókkal, a hűségidőtől kezdve, a SIM kódoláson (amikor nem tudod más szolgáltatóét belerakni) át a lényegesen drágább készülékárakig. Kedvencem a sok éves hűség fejében felajánlott 3000Ft-os kedvezmények, és ez mindre jellemző. Ha független vagy ezektől, az mindig jobb, mint elköteleződni egy szolgáltató felé. De ez már Off-nál is offtopicabb rész.
-
Joachim21
őstag
válasz
Capt.Obvius #2494 üzenetére
Részben emiatt sem szabad szolgáltatótól mobilt venni.
-
Pioneer
őstag
Szerintem ez mehetne az Összefoglalóba.
Bixby gomb megváltoztatása Kikapcsolás menüre:
Beállítások->Speciális funkciók-> Oldalsó gomb-> Nyomva tartás-> Kikapcsolás menü -
LordRajZoL
aktív tag
Bocs nem tudtam kihagyni
-
válasz
RAYBOMB #2488 üzenetére
Összehasonlítási alapom nincs a Snapis verzióval,de ez a 4órás idő egy hülyeség.
A kijelzőidő felhasználó függő és még így is hullámzó.
Attól függ mire használod,mennyire magas a fényerő,mennyire erőforrásigényes alkalmazásokat futtatsz,mennyire jó/gyatra a térerőd stb.
De abban biztos vagyok,hogy 4óránál bőven többet tud.
Nálam most itthon,wifin youtubeozva,itt fórumozva,eddig 30percet telefonálva,kb 65%-os fényerő mellett 1óra 20perc kijelző idővel 84%-on van a teló,reggel 6kor húztam le töltőről
Gyors számolas után több kb 8óra lesz így a kijelzőidő.
Eddig a legrosszabb ami kijött belőle,az kicsit több mint 5 óra,de hozzá kell tenni,hogy olyan helyen voltam,ahol sokszor zsebben nem volt térerő,vagy csak alig,az meg eszi minden telónál az akkut.
A legjobb meg majdnem 11,5 óra volt,alacsony fényerővel,szinte csak netezve és youtubeozva wifin,térerő meg fullon.
Többnyire 7-7,5 körül vagyok.
Ebből látszik,hogy hülyeség sok ilyen teszt.
4órát max akkor nézek ki belőle,ha 4K-ban veszel fel egy csomó videót,fotózol ezerrel és a kijelző is maxon megy.Vagy játszol valami izmosabb játékkal. -
RAYBOMB
tag
Sziasztok!
Tervezem hogy a heten kihozok majd a telekombol egy note 10 plust viszont lenne egy kerdesem es hatha tudtok benne jo tanacsot adni.Olvastam teszteket es xda n is sokan panaszkodnak az europai Exynos chip es telefonok akksi idejere hogy nagyon alul teljesit a Snapdragon hoz kepest es egy atlag 4oras kijelzoidot hoz. Mi a tapasztalatok?
Elore is koszi a valaszokat
Mark
-
válasz
Capt.Obvius #2486 üzenetére
Sajnos nem.
Ezért is fogom a magyar független romot felrakni,ott azért már szeptembernél jár. -
Capt.Obvius
aktív tag
Helló,
Jött már telekomosnak frissítés? Nekem sajna még az augusztusi van csak...
-
*Mukeey*
addikt
válasz
ForRedGlory #2481 üzenetére
Nagyon hasonlò a kettő számomra.
-
ForRedGlory
félisten
Összességében elég szépen helyt állt a Note 10+
Samsung Galaxy Note 10+ vs iPhone 11 Pro (éjszakai mód)
-
Pioneer
őstag
Sziasztok!
Note 8-ról váltottam ma Note 10 Plusra. Elsötétült képernyőnél a töltés kijelzést hol lehet kikapcsolni (hogy ne mutassa töltés közben)?
-
Pow
tag
Sziasztok !
A hozzászólások kb 3/4-nél tartok, de még nem találkoztam hasonló problémával.
A képrnyőn van egy apró fényes pont, szemből nem látszik. leginkább olyan mintha a gyári fólia alatt lenne valami, de nem érezhető és ha a kijelző be van kapcsolva nem takar ki pixeleket ez a valami.Olyan mintha lenne egy ott szenzor (de minek is ...) vagy valami más .
Valakinek valami ötlete? -
joey04
titán
válasz
nokia123 #2462 üzenetére
Tök fura, mert ugye iOS-en meg csak azért használom a gmail appot, mert az egyből behúzza a leveleket (más kérdés, hogy csak értesítésre használom, ha látom, hogy jött email, akkor a gyári mail appot nyitom meg, mert az jobban tetszik), droidon meg pont a gmail szarakszik és már nagyon hosszú ideje. Csomó droidos készülék topikjában olvasom ezt a hibát.
-
nokia123
aktív tag
Szerintem baromi nevetséges hogy nem jelez rögtön ha e-mail érkezik,iphon x soha nem volt ilyen problémám
Ha én megnyitom csak akkor mutatja,vagy lehet hogy rá 30 percel automatikusan de ennek nem így kéne működnie szerintem ez így nagyon gáz.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Mikulásbá #2455 üzenetére
Mit szeretnél tudni a vezeték nélküli töltésről? Az energiaátvitel más, de az áramirányító után minden ugyanaz, mint e fent leírtak. Annyi a különbség, hogy a telefonban lévő tekercsen váltakozó feszültség jelenik meg, amit egyenirányítani kell. Van esetleg konkrét kérdésed? A fentiekben leírtak teljesen ugyanúgy működnek mindkét töltési módnál.
-
Teal'C
veterán
Nagyon jó, csak annyit füznék hozzá ha szabad hogy bekapcsolt képernyőnél olyan mind1 milyen adapter meg kábel van rádugva mert csak lassan tölt ez szoftveres tiltás nem tudod kikerülni csak root joggal. De értelme meg nem lenne mivel pont az akku károsodása ellen van illetve a túlhevülés elkerülésére.
-
Nekton
aktív tag
Srácok!
TLDR!!! Hosszú poszt!!!
A gyorstöltés szabvány az csak a telefon és a hálózati adapter közötti teljesítményátvitelre vonatkozik. A telefon és az adapter között van kommunikáció és ennek megfelelő feszültségváltoztatás az adapter részéről, így változtatható az átvitt teljesítmény egy gyíkbél vezetéken. Egyébként érdekes is lenne USC-C-n táplálni egy notebookot (pl. 65W), vagy nagyobb monitort (pl. 100W) hagyományos 5V feszültségen, ami ugye így igényelne 13A, ill. 20A-t.
Vastagabb vezeték kéne, mint a kisujjam és a végén a feszültség így is leesne 1-2V-ra.
Megoldás: A feszültség emelése!
Na de! A telefonban ez ugyanúgy vissza van alakítva a működési feszültségre (3,5-4,2V), viszont így már ott helyben rendelkezésre áll a nagyobb teljesítmény.
Töltés: Mint valahol feljebb leírtam, az akku kapcsaira nem lehet az akku specifikációjában leírtnál nagyobb feszültséget kapcsolni. Nem tudom, ez a Note 10/10+ akkujánál pontosan mennyi, de legyen kb. 4,2V (ettől eltérhet +0.1V-ot, de akár -1.5V-ot is akkutípustól függően.).
Mint írtam, az első fázis a CC, vagyis az állandó áramerősséggel táplálás. Ezt a szakaszt lehet "büntetlenül" felhasználni gyorstöltésre az áramerősség növelésével. Az áramerősséget ugye a kapcsokra adott feszültség és az akku belső ellenállása határozza meg. A belső ellenállás pedig a hőmérséklettől és a Soc-tól (State of Charge, töltöttségi szint) függ. A hőmérséklet nem emelkedik számottevően C=0,8-1 töltési tényező körül, de lehet e-fölé is menni, ha az akku ezen a töltési feszültség korlát mellett nagyobb áramot átenged.
Legyen pl. C=1
A note 10 a 3,5Ah-ás akkuja amikor eléri a töltési feszültség maximumát (4,2V), akkor 3,5A-es töltés mellett 14,6W-ot vesz fel (ez a max, amit C=1-nél valaha is felvesz). Ekkor ugye 1 óra alatt elvileg elérné a 100% Soc-t, de persze ez nem igaz, mert a 4,2V-ot elérheti már 60-85% Soc körül. Innen jön az állandó feszültségű, de csökkenő áramú töltés, mely jóval tovább tart, míg az áramerősség leesik kb, 350mA-re és a töltés leáll. Ekkor van az elméleti 100%-SoC.
A valós Soc-t mérni nagyon nehéz. Az akkut a töltés befejezése után nem esik vissza rögtön a feszültsége a üzemi 3.7V körüli értékre. Ehhez pihentetni kell kb. 4 órát üresjáratban, és úgy rámérni.Ráadásul a feszültséggörbe nagyon lapos. Emiatt különféle becsléssel szoktak a telefonok és egyéb berendezések operálni.
Egyik ilyen, hogy amikor eléri a töltés folyamata a 4,2V-ot, akkor az akkut a telefon feltöltöttként 100%-osnak írja ki ** és a töltést a háttérben folytatja. (Ez látszik a linkelt videón, amikor csodálkoznak a Smart Clinic-es fiúk, hogy az adapter még mindig viszonylag nagy áramot ad le.)
A másik megoldás a töltés számlálás (Coulomb számlálás), amikor az aktuális áram felvételből (leadásból) az idő szorzatával számolják a felvett, vagy leadott töltésmennyiséget). Ez pontosabb és akkor kalibrálódik, amikor hosszan tartó teljes feltöltéssel eléri az akku az elméleti 100% Soc-t (Ekkor válik gyakortati 100%-ká a számláláshoz). Erről az user szerintem nem sok infót kap a valóságban.
Három dolgot lehet a fentiekből levonni:
1. Az, hogy hány W-os az adapter, nem jelenti azt, hogy azt a teljesítményt mind lehet töltésre fordítani. Ha a gyártó a töltéshez C-értékét 1-re választja, akkor a Note 10 akkutöltésre max 14,6W-ot fog felvenni. Ez az érték a Note 10+-nál max. 18W (4300mAh akku). Ráadásul az akku által felvett teljesítmény nem állandó. Parabolikusan növekszik, majd a max. érték elérése után exponenciálisan csökken.
Miért jó ez nekünk? Mert ha nincs kikapcsolva a telefon, sőt, durva erőforrás igényes játékot futtat, akkor is marad elég teljesítmény a gyors töltésre. Nem fordul elő az az eset, hogy sima töltővel navigáció futtatása mellett már nem is tölt a telefon. Vagyis a telefont nem kell kikapcsolni a gyorsabb töltéshez!
2. Az, hogy kinek mennyit mutat a telefon kijelzőjén az akkutöltöttség jelző, nagyon sok mindentől függ és erre nem lehet méréseket alapozni, pláne különböző típusok esetén. "bezzegarégitelefonom 100%-ot mutatott ésazelsőnégyórábaneznemiscsökkentúgymint ennél az új f*snál ami már ekkor leesik 96%-ra..."**3. Teljesen felesleges azon rugózni, hogy hány %-nál teszed fel/veszed le a töltőről a telefont az akku kímélése céljából, mert
- lehet, hogy amikor lehúzod 100% kijelzés mellett, akkor a Soc valójában csak 60-85%-os!
- amikor rádugod kikapcsolás esetén, akkor meg aztán ki tudja?? A Soc lehet akár 20%-is, ugyanis a védőáramkör nem engedi teljesen lemerülni az akkumulátort, hiszen az attól egészen hamar tönkremenne. A mérés pedig, mint fentebb látszik nem egzakt, csak becslés.
+1 Ha sosem töltöd fel teljesen, akkor a telefon nem fogja tudni kalibrálni a 100%-ot, (emiatt azt sem tudja majd, mikor közeledik a 0%)
Tanácsom: A telefont használni kell. Az akku kérdés nem user feladat! Az user arra vigyázhat, hogy ne fagyassza meg, illetve ne forralja a készüléket, de ez le is van írva több helyen. Többet nem kell tudni!
Nincs értelme a 45W-os adapternek? Miért? Ha töltés közben brutál játékot futtatsz és a háttérben még frissítés is folyik, akkor a Note 10+ simán felveheti ezt a teljesítményt, pláne, ha C értéke 1-nél nagyobb (Ezt ugye csak saccoltam. C=2 -nél töltéskor is lesz 36W teljesítményfelvétel csak az akkura). Ekkor a 25W-os töltő mellett is lehet, hogy merülni fog a telefon.
Sorry, ha nem volt érdekes!
-
@rglaaf
veterán
Most vettem észre hogy sreen capture-hoz nem kell gombkombináció, elég egy kézmozdulat is
-
dabgergo
őstag
Köszi!
Újra megnéztem őket élőben és hát nem könnyű, mert Note 10+ lenne a tökély de túl nagy, se a futós cuccaimba nem fér bele, se a biciklis tartóba.
Sima Note 10 pedig 2 simmel lehet nem bírná olyan jól, nem?
Kijelző tényleg szép így is, "kisebb" felbontással. -
válasz
barcsajani #2440 üzenetére
És az akkuidő milyen S10+-hoz képest?
-
barcsajani
tag
válasz
dabgergo #2439 üzenetére
Ja, s a kijelzőről meg annyit, hogy az S10+t is és most a Note 10 Plust is közepes felbontáson használom... Különbséget szabad szemmel a közepes és a maximum között én nem látok, így nem látom értelmét felvinni, gondolom több akkut enne. Szóval ezzel valszeg nem lesz bajod ha a sima Note 10 mellett maradsz.
-
válasz
barcsajani #2440 üzenetére
+1
Bár számomra inkább csak a jack,de az sem minden helyzetben.
A méret számomra inkább pozitívum,kivéve 1-2 farmeromnál. -
dabgergo
őstag
Egyszerűen nem tudok dönteni s10 plusz és sima Note 10 között.
Teszteket olvastam, ezerszer összehasonlítottam őket, de nagyon nehéz eldöntenem h melyik lenne jobb, mert mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai.- Note 10 kinézetre jobban tetszik és a mérete is jobb számomra
- 4 évig használtam anno Note 2-t és nagyon szerettem, nem létszükséglet az SPen, de tudom h hasznos (jó pár éve nem haszálok, most S7 edge van egyébként, erről fogok váltani)
- Látom az akku kapcsán a tesztszámokat de tényleg kb ugyan olyan jól bírja mint az S10 plusz?
- Kijelzője nektek észrevehetően gyengébb mint az S10 pluszé?
- Racionálisan minden az S10 plusz felé vezetne (jack, akku, kijelző, jobb előlapi kamera) de note 10 jobban tetszik mégis... ezt tudom h nekem kell magamban leboxolni, de azért kíváncsi vok a véleményetekre, főleg ha váltott valaki S10(+)-ról. -
válasz
telefonmágus #2437 üzenetére
Akkor vidd vissza a Samsungnak a töltőt, hogy neked 66 perc lett a 45W-ossal
Köszi a tesztet, így tuti más nem fog már venni ilyet. -
telefonmágus
senior tag
Megnéztem most egy tesztet bekapcsolva 65perc alatt töltöttek fel egy note10plust a dobozban lévő 25W-os töltővel,bár az elején azzal lassabb picivel,de a végén behozza
-
-
Teal'C
veterán
válasz
telefonmágus #2430 üzenetére
A sima is 69 perc valami nem kerek.25w al. Vagy abban nagyobb az akku?
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Oposzumtoszó #2431 üzenetére
Korábban már linkelte valaki a megoldást. A lényeg, hogy egy full fekete képet kell beállítani képernyőkímélőnek a töltéshez. De keress vissza, ott step by step le van írva.
-
Sziasztok!
Nálam az always on display ki van kapcsolva. Töltéskor viszont kikapcsolt képernyőnél is látszik a százalék és a hátralévő idő.
Be lehet állítani, hogy ne jelezze ki? -
telefonmágus
senior tag
válasz
telefonmágus #2429 üzenetére
40perc 82%
50perc 91%
60perc 95%
66perc 100%0-100% 66perc
-
telefonmágus
senior tag
Note10plus N976B és az EP-TA845ös 45W-os töltés,telefon kikapcsolva
0%
10perc 28%
20perc 48%
30perc 65% -
Macskasy
tag
Ultraszélessel nem lehet 60fps fhd videót készíteni ? :o
-
TpS
őstag
válasz
telefonmágus #2400 üzenetére
A végén már csak egy üres dobozt kapsz.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Az e-mailel szórakozok van 2 címem de hol jelez hol nem a gmail az még szerinte talán jó, de a másik az nem igazán értesít rögtön de általában ha én frissítek rá akkor érkezik meg az üzenet. Valaki tudja hogy kéne beállítani hogy frankon működjön? A iphon x tökéletesen működött minden. Köszönöm előre is.
-
-
TpS
őstag
válasz
Oposzumtoszó #2409 üzenetére
Clear view tokot, marha jó a szélen lévő értesítősáv.
-
válasz
Bandeee007 #2415 üzenetére
Speedshopnál nézz körül.
Sok más helyen elég vastagon fogott a ceruza az árazásnál... -
Bandeee007
csendes újonc
válasz
Én gyári bőr tokot vettem hozzá, kéket. Megnézem majd ezeket a Spiegeneket is.
-
-
válasz
Én is Spigen párti vagyok.
2 Spigen tokom van,de leginkább csak az egyiket használom.
Neo Hybrid leginkább arra van,hogy ha valami olyat csinálok aminél kell az extra védelem,de elég krumpli lesz tőle az amúgy se kicsi teló.
Durva lehet egy Tough Armorban,vagy egy Otterbox Defenderben...
A Thin Fit az ami 99%-ban rajta van.
Elejteni nem szoktam a telefonjaimat,ez meg egy kisebb esést kibír ha véletlenül mégis történne ilyen.
Szeretem mert nem sokkal nagyobb tőle a teló,letisztult,plusz az autós mágneses tartó ellendarabjának belül van hely kialakítva,nem éktelenkedik a tok hátuljára ragasztva. -
Ki milyen tokot használ? Eddig nálam a Spiegen termékei voltak a befutók.
-
Teal'C
veterán
válasz
telefonmágus #2405 üzenetére
17 ha csak videózol.
-
BossBoss
őstag
válasz
Bandeee007 #2406 üzenetére
Király! Hamarosan én is váltok. Pont i8-ról. Kiváncsi leszek droidra én is. Az iMessage fog leginkább hiányozni szerintem. A többi szokható lesz.
-
Bandeee007
csendes újonc
Sziasztok!
Tegnap én is boldog tulaja vagyok egy Note 10nek. iPhone 8ról váltottam. Nagyon szuper a készülék, elolvastam szinte mind az összes hozzászólást a fórumban. Tanulságos volt. Én nagyon elégedett vagyok, droidot szokni kell erőssen azért.
-
telefonmágus
senior tag
Note10plusnál valaki rágyúrt innen kijelzőidőre?
Mennyi a max? 9-10óra?
-
válasz
telefonmágus #2403 üzenetére
Egyszer megfizettem a tanulópénzt, akkor megfogadtam, hogy csak gyári garanciás készüléket veszek. Kerül, amibe kerül. Lehet, hogy nem tudom premier napján megvenni, de így nyugodtan alszok két évig.
Legalábbis, ha nem cseszik össze a szervizben, mint a kollégámét az Experience Store-ban... -
telefonmágus
senior tag
válasz
Oposzumtoszó #2402 üzenetére
Ja akinek jól megy,2év garival
Még nem láthatsz,mert még 290000 a nagykerára
-
válasz
260000? Az én számlámon 379000 szerepel.
Én nem láttam Note 10+ 260-ért.
-
válasz
telefonmágus #2398 üzenetére
Tudom,he,ezt már kitárgyaltuk,az enyém 30.-i,nekem is van.
Nem erről írtam,hanem hogy érthetetlen ez a lépés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
- Megkimélt Apple iPhone 8 Plus 64GB Fekete szinben, 100% akkuval, kártyafüggetlen, garanciával
- Megkimélt Apple iPhone SE 2020 128GB kártyafüggetlen, fekete és fehér színben garanciával!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest